Чим гарний півень

Авторadmin

Чим гарний півень

Зміст:

півень

Іменник, істота, чоловічий рід, II відміна (тип відмінювання 2*a за класифікацією А. А. Залізняка).

Корінь: -півень-.

Вимова ред.

  • МФА : [ ˈpʲiu̯enʲ ] (одн.), [ ˈpʲiu̯nʲi ] (мн.)
  • прослухати вимову?, файл
  • УФ: [ [п’і́вен`] ]

Семантичні властивості ред.

Значення ред.

  1. свійський птах із червоним гребенем на голові, пишним хвостом і шпорами на ногах; самець курки. ◆ У Західній Україні [на Паску] в кошик кладуть ще печеного півня (він сповістив про воскресіння Христа), корінь хрону (має нам нагадувати про гіркоту полону гріха; хрін — сильна рослина і має укріпити нас у боротьбі з гріхами), сіль (символізує повноту та достаток; їжа буде неповною без неї, недосконалою, тож сіль її доповнює та збагачує смак; недарма Ісус називав своїх учнів «сіллю землі»).
  2. флюгер, прикраса і т. ін. у вигляді такого птаха. ◆ немає прикладів застосування.
  3. перен., розм. задерикувата й запальна людина. ◆ немає прикладів застосування.

Синоніми ред.

Антоніми ред.

Гіпероніми ред.

Гіпоніми ред.

Холоніми ред.

Мероніми ред.

Усталені та термінологічні словосполучення, фразеологізми ред.

Колокації ред.

Прислів’я та приказки ред.

Споріднені слова ред.

Етимологія ред.

Від слова «співати»

Енциклопедичний коментар ред.

Півень – птах, ім’ям якого донині називають вогонь – за язичництва вважався присвяченим Перуну і домашньому вогнищу, а водночас – емблемою щастя і плодючості. У народних уявленнях він сприймається як вісник ранньої зорі, отже, світла, а також як символ вогню. Півень був символом воскресіння і пильності в ранньохристиянському мистецтві. У вишивці цей мотив використовувався тільки на рушниках. Зображували його площинно, у статичній позі, найчастіше створюючи з однакових зображень смугу орнаменту.

8 Духовне значення півня

Мало хто з домашніх птахів настільки впевнений у собі, як півень. Незважаючи на те, що він нелітаючий, цей птах не боїться показати себе, постояти за себе, дати бій, уособлює собою запальний настрій.

У більшості культур півень, як правило, є добрим знаком, символізуючи такі позитивні риси, як впевненість у собі, амбіції, силу, пильність, чесність, сексуальну доблесть і пунктуальність.

Незалежно від того, чи з’являється півень в реальному житті, уві сні, чи у вигляді неживої художньої форми або символу, він приходить, щоб передати якісь важливі, життєво важливі уроки.

Якщо вам цікава символіка і значення півня, ви потрапили в потрібне місце. Я написав цю статтю, щоб пояснити значення і символіку птаха півня. Якщо ви відчуваєте особливий потяг до півня, ви також дізнаєтеся, що ваша духовна тварина передає вам.

Тож давайте почнемо!

Символіка півня

Півень має потужний символізм у різних культурах.

У корінних американців півень уособлює чоловічу силу та мужність. У минулому чоловіки часто брали участь у ритуальних іграх, в яких змагалися за перемогу над півнем. Чоловіки племені також влаштовували півнячі бої, прославляючи чоловічу силу, агресію та хоробрість.

В японській традиції півень має божественну силу, а півники можуть вільно ходити по храмах.

Півень – десятий з 12 знаків китайського зодіаку і тварина нового року. Він символізує удачу, успіх і фінансове благополуччя. Вважається, що народжені під цим знаком є щасливими, але вони також наділені сильною трудовою етикою і великою цілеспрямованістю.

У стародавніх греків півнячий спів асоціювався з новими починаннями і надією. Але, коли півень кукурікає вночі, настирливий крик символізує смерть або неминучу небезпеку. Крик вважався останньою спробою птаха відбитися від небезпеки або злих духів, що підстерігають його вночі.

Якщо тварина вашого духу – півень, то ви люті, працьовиті і навіть владні. Ви безстрашно ставитеся до життя і не боїтеся вступити в боротьбу, коли це необхідно.

Ви не боїтеся демонструвати свою привабливу сторону, і ваша яскравість виділяє вас серед інших. Ви не з тих, хто змішується з натовпом або ховається в темряві – подібно сонцю, світло є вашим керівним принципом.

Коли вам потрібен заряд впевненості, духовний зв’язок, підказка у вирішенні складної проблеми, сила або удача, ви можете звернутися до тварини-духа півня.

що символізує півень?

Ось деякі загальні символи півня та значення тварин, що символізують дух півня.

1. нові починання

Півень кукурікає в різний час доби, в тому числі і рано вранці. Цей нелітаючий птах асоціюється зі світанком і новими починаннями.

Коли крик півня на світанку привертає вашу увагу, або він вам сниться, то це знак того, що на вас чекають нові справи.

Цей птах нагадує вам про необхідність порвати з минулим. Ви картаєте себе за те, що зробили або не зробили в минулому? Настав час прийняти рішення залишити свої жалі позаду і почати нову главу.

Крик півня на світанку показує, що кожен день – це новий день. Ви можете вибрати святкувати і відчувати вдячність за світло нового дня, або ви можете вибрати триматися за темряву західної ночі.

Півень уособлює впевненість у собі, тому, якщо ви не відчуваєте особливої хоробрості, щоб відійти від свого минулого, закликайте енергію півня допомогти вам у цьому дуже важливому рішенні.

2. тривожний дзвінок

Гучне кукурікання півня може дратувати, але ви можете прислухатися до послання, яке стоїть за ним.

Якщо ви зациклилися на цьому гучному кукуріканні або постійно чуєте крик півня – це тривожний сигнал.

Ви заперечуєте реальність, ховаєте голову в пісок і відмовляєтеся бачити речі такими, якими вони є? Заперечення ніколи не буває добрим, воно заважає знаходити реальні рішення і рухатися вперед.

Півень просить вас прокинутися від дрімоти і заперечення. Чим швидше ви це зробите, тим краще для вас буде.

Визнати реальність речей може бути важко навіть для найбільш практичних з нас. Але, коли ви піднімете завісу заперечення, ви можете почати зцілюватися і повільно збирати шматочки разом, крок за кроком.

Що б ви не заперечували, тварина-дух півня допоможе вам впоратися з цим з упевненістю, пильністю і наполегливістю.

3. настороженість і пильність

Півень проводить більшу частину свого часу, дзьобаючи та дряпаючи територію ферми. Пильна поведінка птаха робить його захисним охоронцем ферми.

Цей сміливий, розумний і нелітаючий птах прилітає у ваше життя, щоб відігравати подібну захисну роль. Він закликає вас не втрачати пильності.

Будьте пильними в усьому, що ви робите. Не потрібно бути параноїком, але й наївним не варто бути, особливо, коли маєте справу з людьми.

Приверніть всю свою увагу до того, що ви робите. Буде багато відволікаючих чинників, які намагатимуться відвернути вашу увагу, але ви не повинні піддаватися їм.

Щоб зберегти свою пильність і пильність, ви повинні навчитися довіряти своїй інтуїції. Дух півня і тотемна тварина міцно пов’язані з нашою інтуїцією і свідомою обізнаністю.

Поставтеся до цього повідомлення серйозно, якщо ви відчуваєте потребу бути більш пильними щодо свого оточення та людей, з якими ви маєте справу. Існує велика ймовірність того, що хтось може спробувати саботувати вас і чекає на те, що ви відволічетеся або втратите фокус.

4. впевненість у собі

Півень любить розправляти і махати крилами, демонструючи своє яскраве пір’я. Це птах, який дуже впевнений у собі і дійсно вірить у свої сили.

Півень приходить, щоб навчити вас важливості впевненості в собі. Не бійтеся ділитися своїми дарами і талантами зі світом. Насправді, світ потребує того, що маєте ви.

Тварина-дух півня нагадує, що потрібно йти найменш протоптаним шляхом. Не потрібно намагатися пристосуватися, щоб приховати своє справжнє “я”.

Реальність така, що люди, чиїм духом є Півень, надзвичайно талановиті в науці і творчості. Вам не потрібно приховувати свій талант, щоб не відрізнятися від інших.

Ви унікальні і благословенні, в той час як багато інших не є такими – це не погано. Півень заохочує вас вийти на вулицю і продемонструвати свої здібності!

5. наполегливість і працьовитість перед обличчям труднощів

Півень – птах працьовитий, люди з півнячим знаком не здаються легко, багато працюють і пожинають плоди.

Коли півень з’являється до вас, це урок рішучості та стійкості. Правда полягає в тому, що нічого хорошого не приходить легко – ви повинні докласти зусиль. Зрештою, ви будете насолоджуватися результатами своєї важкої праці.

Крім того, що півень – працьовитий, він ще й агресивний та амбітний. Цей птах буде битися на смерть, якщо зіткнеться з неминучою загрозою.

У деяких культурах півнів виставляють один проти одного, щоб побачити, хто зможе витримати найзапеклішу боротьбу і перемогти. Ці птахи б’ються безстрашно і агресивно, щоб вийти переможцем.

Присутність півня нагадує вам про необхідність боротися за те, що ви цінуєте, так, ніби від цього залежить ваше життя. Життя буде ставити вас перед всілякими випробуваннями, але тільки від вас залежить, чи будете ви швидко засвоювати уроки і відповідати на виклики, чи здастеся.

Тварина-дух півня додасть вам сил і енергії. Зверніться до своєї тварини-духа, коли вам потрібно більше розуміння щодо вирішення складної ситуації та сили для наполегливості.

6. пам’ятайте про своє ставлення

Півень впевнений у собі і ефектний, але ці риси можуть легко перетворитися на зарозумілість і владність.

Самовпевнене і зарозуміле ставлення – не найкращий спосіб мати справу з іншими. Навіть якщо ви перебуваєте у владі, ви повинні ставитися до інших з повагою. Ви все одно можете бути впевненим у собі і керувати, не завдаючи шкоди і не підриваючи авторитет інших людей.

Півник з’являється у вашому житті як можливе відображення вашої нинішньої поведінки і ставлення. Швидше за все, ви були зарозумілі у відносинах з оточуючими.

На духовному рівні зарозумілість буде зустрінута зарозумілістю. Ви будете притягувати назад ту енергію, яку ви віддаєте. Погане ставлення буде притягувати людей і ситуації, які відображають ваше ставлення.

Ви можете втілити в собі багато чудових якостей півника, але будьте обережні, щоб ваша хоробрість не перетворилася на хвалькуватість, а впевненість – на задиркуватість.

7. небезпека, що насувається

Крик півня іноді може бути поганою прикметою. У християнстві крик півня означав зречення Ісуса Христа і його остаточне розп’яття та смерть.

Ця міфологія все ще поширена до сьогоднішнього дня, і багато хто асоціює півнячий крик зі смертю, небезпекою, злом або великим сумом.

Якщо крик півня привертає вашу увагу, це може бути ознакою того, що щось погане ось-ось станеться або вже сталося.

Тварина-дух півня також може попереджати вас про неминучу небезпеку. Довіряйте своїй інтуїції, яка допоможе вам орієнтуватися в житті.

Можливо, ви не бачите всіх потенційних небезпек, які на вас чекають, але ваша інтуїція завжди буде вас попереджати.

Це гарний час для мінімізації ризиків і надмірного захисту тих, кого ви любите, і речей, які ви цінуєте. Якщо ви можете, зберігайте низький профіль і зберігайте тишу на деякий час, поки потенційна небезпека або темна хмара не пройде і ви не опинитеся в безпеці.

8. раціонально використовуйте свій час

Півень здавна асоціювався з сонцем, а відтак і з часом. У багатьох стародавніх культурах за сонцем визначали час доби.

Не дивно, що півень є єдиним птахом у китайських сонячних знаках, також відомих як знаки зодіаку. Півень також кукурікає в певний час, і деякі культури прислухаються до крику ворони, щоб визначити час доби.

Присутність півня – це нагадування про те, що потрібно максимально ефективно використовувати свій час. Коли півень привертає вашу увагу або з’являється у ваших снах, це заклик краще розпоряджатися своїм часом.

Час є найбільш обмеженим ресурсом, який ми маємо – якщо він пішов, то пішов назавжди.

Якщо ви витрачаєте свій час на речі і людей, які не додають справжньої цінності вашому життю, тварина-дух Півня нагадує вам зупинитися і переоцінити використання свого часу.

Ви постійно запізнюєтеся і пропускаєте дедлайни? Півень означає, що ви не дуже добре керуєте своїм часом, що починає впливати на інші сфери вашого життя.

Хороша новина полягає в тому, що у вас є всі інструменти та ресурси, необхідні для того, щоб почати правильно використовувати свій час.

Тварина-дух Півня також закликає вас використовувати свій час по максимуму, щоб створити чудові спогади і не менш чудову спадщину.

Правда полягає в тому, що ваш час тут, на фізичному плані, обмежений. Будьте мудрими в тому, як ви його витрачаєте.

Реферат на тему: Символіка півня

Півень – птах з багатьма цікавими ознаками. Хоч він і має крила, але насамперед нелітаючий. Але це не заважає йому займати центральне місце, боротися за себе, завойовувати свою територію.

Цей птах може бути напрочуд агресивним і не боїться захищатися від інших собі подібних. Тому півень символізує наполегливість і рішучість.

Півник також нагадує про важливість бути завжди напоготові, тоді вороги не зможуть влаштувати диверсію чи застати вас зненацька.

Маючи цього птаха як свою духовну тварину і тотем, ви маєте в собі незламний дух, запеклий настрій і невгасиму пристрасть.

Ви можете подолати будь-які виклики, що постають на вашому шляху, використати свої таланти та обдарування на благо та витрачати свій час на те, що вам до душі.

Не забудьте підписатись на нас

James Martinez

Джеймс Мартінез шукає духовний сенс усього. Він має невгамовну цікавість до світу та того, як він влаштований, і він любить досліджувати всі аспекти життя – від повсякденного до глибокого. Джеймс твердо вірить, що у всьому є духовний сенс, і він завжди шукає способи з’єднатися з божественним. через медитацію, молитву чи просто перебування на природі. Йому також подобається писати про свій досвід і ділитися своїми ідеями з іншими.

Як приготувати півня в духовці цілком

Запечена півень – блюдо, яке зможе здивувати і порадувати ваших гостей. М’ясо птиці ніжне і апетитне. При правильному приготуванні може вийти справжній кулінарний шедевр.

Maratik · 16 травня 2014

статті:

вибір птиці

Найкраще зупинити свій вибір на домашньому півні. Ідеальний варіант – птах молода, курей ще не топтати. М’ясо старого півня досить сухе і жорстке. Чи не таке жирне, як у гусака, і не таке соковите, як у курки. Немолодих півнів, як правило, відварюють або гасять. В крайньому випадку м’ясо необхідно маринувати, тоді воно не буде таким жорстким.

Не обов’язково домашній півень повинен бути вирощений вами. Тушку можна купити у приватників на ринку або в найближчому селі. Заплатити доведеться дещо більше, ніж за магазинного. Однак значно знизиться ризик пообідати м’ясом, наповненим стероїдами та іншої «хімією».

Півень, запечений цілком

Птицю помити, намазати гірчицею. У цьому випадку м’ясо стане м’якше. Якщо півень молодий, то можна цей крок пропустити. У разі, якщо півень вам попався з пір’ям, обпалити тушку, потім обскубіть, випатрати і тільки тому вже мийте. Повідрубуйте шию, ніжки до колінного суглоба і крильця до першого суглоба. Висипаючи на деко пачку дрібної солі і рівномірно її розподіліть по деку. Покладіть птицю на деко спиною вниз.

Помістіть деко в духовку приблизно на одну годину при температурі 150 ° С. Чим більше півень, тим довше він повинен готуватися. Визначити, що птах готова, можна за наявністю соку, що випливає з тушки.

Дістаньте м’ясо. Смачно приготований півень готовий!

Доступ до цієї сторінки був заборонений, оскільки ми вважаємо, що ви використовуєте засоби автоматизації для перегляду веб-сайту.

Це може статися в результаті:

  • Javascript відключений або заблокований розширенням (наприклад, блокувальниками реклами)
  • Ваш браузер не підтримує cookies

Переконайтеся, що Javascript і файли cookie включені в вашому браузері і ви не блокуєте їх завантаження.

ID посилання: # f6672e30-206e-11ea-8f33-a3ff7c609f11

Курку готують часто, а от страви з півня на столах зустрічаються дуже рідко. Багато хто навіть за все життя можуть жодного разу не спробувати м’ясо цього птаха. Але ж воно таке смачне і корисне! Тільки треба вміти його приготувати. Кращі рецепти приготування півня домашнього в духовці, мультиварці і на сковороді зібрані спеціально для вас.

Чим м’ясо півня відрізняється від курки

Багато що залежить від віку особини. Якщо бройлер був віком до 2 місяців, різниці не буде ніякої. Зовні і за смаком курка і півник будуть ідентичні. А ось з віком починаються зміни.

Куряче м’ясо дуже ніжне, але практично позбавлений смаку. А ось у півня воно солодкувате, тому спеції під час готування треба підбирати правильно. Вони повинні підкреслювати смак, а не перебивати його.

Як запекти півня в духовці цілком

Доступ до цієї сторінки був заборонений, оскільки ми вважаємо, що ви використовуєте засоби автоматизації для перегляду веб-сайту.

Це може статися в результаті:

  • Javascript відключений або заблокований розширенням (наприклад, блокувальниками реклами)
  • Ваш браузер не підтримує cookies

Переконайтеся, що Javascript і файли cookie включені в вашому браузері і ви не блокуєте їх завантаження.

ID посилання: # bdbe04d0-0b44-11ea-87d5-bdd3bd6acb8e

Курку готують часто, а от страви з півня на столах зустрічаються дуже рідко. Багато хто навіть за все життя можуть жодного разу не спробувати м’ясо цього птаха. Але ж воно таке смачне і корисне! Тільки треба вміти його приготувати. Кращі рецепти приготування півня домашнього в духовці, мультиварці і на сковороді зібрані спеціально для вас.

Як правильно приготувати

Готувати півня однозначно треба довше, ніж курку. Смажать птицю рідко. В основному його гасять, запікають, використовують для приготування наваристий бульйонів. Традиційна страва з півня – холодець. Він не тільки відмінно застигає, а й виходить дуже смачним навіть без приправ і спецій. Тільки варити його треба не менше 8-10 годин. До речі професійні кухарі готують холодець, використовуючи м’ясо і молодий і дорослої особини.

Півня можна загасити на сковороді або в мультиварці. Добре доповнюють його смак сметана і вершки. Можна готувати птицю відразу з картоплею, морквою та іншими овочами.

На бульйоні з півня виходить шикарний борщ або бешбармак.

Дуже багато питань виникає саме з приводу готування старого півня. Справа не тільки в жорсткості. Після того, як він починає покривати курей, м’ясо набуває неприємного запаху. Під час вибору тушки на ринку цього можна не відчути. Але ось вдома все стане ясним. Турбуватися не варто.

Тушку треба промити, просушити, після щедро натерти содою зсередини і зовні і залишити на 20-30 хвилин полежати. Це позбавить від запаху. Потім в холодну воду додати оцет з розрахунку ложка на півлітра води. На повільному вогні довести півня до кипіння. Воду злити, тушку промити, залити нової водою і варити до готовності.

Цей крок допоможе м’яса стати більш соковитим і м’яким.

Печеня з півня або курки – КулінарНет

Курку готують часто, а от страви з півня на столах зустрічаються дуже рідко. Багато хто навіть за все життя можуть жодного разу не спробувати м’ясо цього птаха. Але ж воно таке смачне і корисне! Тільки треба вміти його приготувати. Кращі рецепти приготування півня домашнього в духовці, мультиварці і на сковороді зібрані спеціально для вас.

Як гасити домашнього півня

Приготована за цим рецептом птах може бути подана на святковий стіл. Варіант безпрограшний. Дуже добре поєднується зі стравами з картоплі.

  • тушка середнього розміру;
  • стакан вина (бажано столове червоне);
  • помідор;
  • 2 цибулини;
  • 3-5 зубчики часнику;
  • сіль і спеції.

Птицю вимити, дати стекти зайвої рідини, протерти зсередини кухонними паперовими серветками. Нарізати порційними шматками. Обсмажити на розігрітій сковороді до золот.корочкі. Додати часник цілком або розрізати навпіл.

Смажене м’ясо перемістити в каструлю з товстим дном. Додати сіль і спеції (обов’язково лаврушку), вино і води рівно стільки, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Гасити на повільному вогні і прикривши нещільно кришкою близько двох годин. Додати скибочки помідора, готувати ще близько години.

На що залишився після смаження жирі протушкувати нарізану кільцями або півкільцями цибулю, протушкувати до золотистого кольору. Надіслати до решти інгредієнтів, протушкувати ще 10-15 хвилин.

Подавати в гарячому вигляді. Як тільки почне остигати, стане покриватися «острівцями» жиру.

Як приготувати домашнього півня в духовці

У цьому рецепті немає нічого складного. Але для того, щоб півень вийшов смачним, ніякі хитрощі і не потрібні. Потрібно просто діяти за рецептом.

  • середнього розміру півняча тушка;
  • 2-3 зубки часнику;
  • 2-3 лавр.ліста;
  • чайн.л оцту 9%;
  • по щіпці паприки і молот.черн.перца;
  • сіль за смаком.

Півня вимити, просушити, нарізати порційними шматочками. Викласти в глибоку миску. Лук нашаткувати не надто тонкими кільцями, часник порубати ножем. Розподілити по поверхні птиці. Залити сумішшю оцту і води. Рідини повинно бути стільки, щоб вона повністю покривала м’ясо. Залишити півня маринуватися мінімум на годину.

Перекласти шматочки в форму. Поставить в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин. Поле залити маринадом і готувати ще 40-60 хвилин.

Чим менше будуть шматки м’яса, тим швидше вони пропекутся.

Домашня локшина з півнем

Хочете побалувати домашніх смачним наваристим стравою? Тоді це саме той рецепт, який вам потрібен. Готується дуже легко, а виконує одночасно роль і першого, і другого блюда.

  • середнього розміру тушка півня;
  • літрів води;
  • по 2-3 морквини і цибулини;
  • 2 яйця;
  • борошно;
  • сіль;
  • 5-6 гвоздичек;
  • 10-15 горошин;
  • 2 листка лаврове листя.

Півня обробити, вимити, викласти в каструлю, залити водою. Як тільки вода закипить, треба постійно знімати з неї піну, що утворюється.

Коли її вже практично не буде, опустити в бульйон одну нарізану навпіл або четвертинками морквину і все цибулини цілком. В одну попередньо застромити гвоздику. Висипати перець. Нехай все разом вариться на повільному вогні годину.

Після треба вийняти з бульйону все крім птиці, додати моркву, нарізану середньої товщини кружечками (для краси можна зробити їх фігурними).

У цей час треба зайнятися приготуванням локшини. Відразу скажемо, що жодна магазинна, навіть найдорожча не замінить за смаком домашньої. Готувати її нескладно. Потрібно на стіл гіркою висипати пукраїнціве борошно, зробити в ній ямку, вбити туди яйця, додати сіль. Вимішувати, поки не вийде густе, але досить еластичне тісто.

Воду додавати не можна. Буде простіше замішувати, але локшина буде не такою смачною і буде не так добре тримати форму.

Тісто розкачати в пласт. Ідеально, якщо товщина буде не більше 2 мм. Але з першого разу так тонко може не вийти. Потрібна вправність. Так що якщо вийде товщі, потрібно просто проварити локшину трохи довше. Розкатаний пласт посипати борошном, згорнути в рулет нарізати гострим ножем. «Кільця» ще раз посипати борошном.

В окремій каструлі закип’ятити воду, підсолити її. Висипати локшину. Варити після закипання 5-9 хвилин, в залежності від товщини кілець. Воду злити, а промивати локшину не треба. Розкласти її по тарілках, полити бульйоном, додати овочі і м’ясо.

Виходить дуже ситно і смачно. Дивіться повний рецепт з покроковими фото домашньою локшиною з півнем.

Півень в мультиварці

За цим рецептом можна приготувати м’ясо птиці в духовці або на сковороді. Але в мультиварці у нього буде більш приємний смак і більш ніжна консистенція.

  • невелика тушка молодого півня;
  • півлітра води;
  • велика цибулина;
  • морква;
  • по три ложки борошна і том.пасти;
  • сіль і черн.молот. перець;
  • трохи раст.масла.

Півня промити, просушити, нарізати порційними шматочками. Змішати сіль і спеції. Намазати кожен шматочок, обваляти в борошні. Після обсмажити в режимі «Жарка» до золотистої скоринки. Цибулю нарізати півкільцями, викласти зверху на півня. Закрити кришку і готувати близько півгодини в режимі «Гасіння». Після влити склянку воду, додати натерту на середній терці моркву. Гасити півгодини.

Змішати том.пасту і стакан води, додати ложку борошна. Залити півня, гасить до готовності. Подавати з гарніром з картоплі, полив підливою.

Півень на сковороді

Кажуть, що півня не виходить смачно приготувати смаженим. Це говорять ті, хто не знайомий з цим рецептом. До цієї страви не треба готувати гарнір. Хоча картопляне пюре ніколи не завадить.

  • 1,5 кг. півня;
  • 300 мл. сухого красн.віна;
  • 6 невеликих скибочок сала;
  • 300 гр. печериць (можна замінити гливи, але вона не так привабливо виглядає);
  • цибулю-шалот – 10 шт. (Можна замінити звичайним ріпчастою);
  • дві морквини;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 2 гілочки чебрецю, один листок лаврове листя;
  • ол. масло;
  • сіль і зелень за смаком.

Півня вимити, висушити, зрізати шкірку. З неї пізніше можна буде приготувати хороший наваристий бульйон.

Нарізати порційними шматочками. Викласти в глибоку миску. Зверху розмістити нарізану кільцями цибулю (половину від усієї кількості), нарубану тонкою соломкою моркву, влити вино, додати чебрець і лаврушку. Залишити на добу.

Півень краще промаринуется, якщо замотати ємність в харчову плівку.

Після на сковороді розігріти масло. Обсмажити шматочки м’яса з двох сторін. Викласти в сотейник. На цьому ж жирі протушкувати дрібно нарізані залишилися цибулю і моркву, коли вони будуть майже готові, всипати до них подрібнені зубочки часнику, протушкувати все разом 2-3 хвилини, відправити до м’яса.

Маринад процідити, щоб залишилася тільки рідина. Залити нею м’ясо з овочами. Гасити 1,5 години. Обсмажити нарізані часточками печериці з додаванням дрібно нарубаного сала. Додати цю суміш в сотейник за 20 хвилин до закінчення зазначеного часу. При подачі посипати свіжою зеленню.

Обов’язково приготуйте півня. Тепер вам відомо, як його вибрати, що зробити, щоб він був м’яким і соковитим, і як найкраще приготувати.

Зберегти в кулінарний блокнот Дивитися збережені рецепти

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс.Дзен! Натисніть «Підписатися на канал», щоб читати Vcusnyatina.ru в стрічці «Яндекса»

Секрети приготування півня

Для того щоб приготувати смачну страву, мало знати хороший рецепт! Як приготувати півня правильно, щоб він став окрасою на будь-якому святковому столі у вашій родині? Головне вибрати якісний і свіжий продукт. І звичайно додати в блюдо частинку своєї душі.

Властивості м’яса півня

  • Білки – 24.0 г;
  • Жири – 18.6 г;
  • Вуглеводи – 0 м
  • На 100 г калорійність – 230 ккал.

М’ясо півня з давніх часів використовують для приготування холодцю, бульйону, борщу. Як окрему страву його готують недавно. Справа в тому, що м’ясо цього птаха є жорстким, на відміну, наприклад, від курки або індички. Для розм’якшення його доводиться довгий час варити. Але, на щастя, з розвитком гастрономії, з’явилася величезна кількість виходів: приправи, соуси, маринування.

У м’ясі цієї птиці безцінний скарб білків і потрібних нам амінокислот. А також в ньому багатий запас вітамінів групи В, які так потрібні нашій центральній нервовій системі, ще А і С, що поліпшують нашу імунну систему і зір.

Навіть незважаючи на свою калорійність, вважається дієтичним продуктом через співвідношення білків, жирів і вуглеводів.

Як вибрати свіже м’ясо півня

Щоб продати хорошого півня, виробники повинні дотримуватися деяких правил: раціон харчування півника зобов’язаний бути різноманітним (зернові, крупи, овочі), рубати півня слід в молодому віці (чим старше птах, тим жорсткіше м’ясо). На жаль, продавці часто намагаються нас обдурити. Видають курку за півня або стару тушку продають, як молоду птицю.

Кілька особливостей, на які потрібно звернути увагу при виборі свіжої птиці:

  • якщо ви відчули хоча б невелика присутність запаху тухлятини – відмовтеся від його покупки;
  • у свіжій птиці очі повні і блискучі, шкіра не слизька і суха;
  • м’ясо повинно бути щільним і пружним, якщо воно легко рветься – воно не свіже;
  • колір молодого півника – білий, як у м’яса, так і у шкірки;
  • у дорослої особини – рожевий колір шкіри з легкої жовтизною;
  • у старого – яскраво-жовте м’ясо, часто синюшне.

Для того, щоб відрізнити курку від півня досить подивитися на лапи птиці, у останніх вони набагато довше, та й тулуб більший і як би трохи закруглене.

Що робити, якщо все-таки купили стару птицю

Якщо м’ясо все-таки виявилося жорстким, його все одно можна приготувати смачним, м’яким і соковитим. Найчастіше півня подають на різдвяний стіл у вигляді холодцю. На холодець можна використовувати і більш жорстке м’ясо, варити його потрібно як мінімум 3 години, після чого м’ясо стане ніжним і м’яким.

А також можна запекти птицю в духовці з соковитими овочами, але запікати потрібно пару годин. Ще один цікавий вихід із ситуації – це гасіння півника у великій кількості вершкового масла або сметани.

Якщо ви купили не обробленої півня – будьте обережні при патрання. Головне намагатися не розрізати жовчний міхур, але якщо це все-таки сталося потрібно негайно промити його під проточною водою.

Холодець з півня

Енергетична цінність: (на 1 порцію)

Інгредієнти: (на 10 порцій)

  • Тушка півня 2 кг;
  • Цибуля ріпчаста 3 шт .;
  • Морква 2 шт .;
  • Перець горошком 15 шт .;
  • Сіль 2 ч.л .;
  • Часник 6 зубчиків;
  • Желатин 2 ст.л .;
  • Корінь петрушки або селери 1 шт.

Спочатку потрібно обробити птицю, потім промити її і розділити на невеликі шматки (але можна готувати цілком, в такому випадку час приготування буде більше). Беремо каструлю місткістю 4-5 л, заливаємо в неї 3 літра води. Занурює півня в холодну воду, після чого ставимо каструлю на маленький вогонь і залишаємо на 60-90 хв.

Час від часу знімаємо зверху навар, щоб холодець ні сильно мутний. Після, додаємо всі інгредієнти, крім желатину. Ми залишаємо її на 60-90 хв. Продовжуємо знімати навар.

Після закінчення зазначеного часу дістаємо ногу і перевіряємо як відділяється м’ясо від кістки, якщо легко – значить наша птиця добре провалилася, якщо немає, то продовжуємо варити ще 20-30 хвилин.

Коли м’ясо добре відходить від кістки, дістаємо півника і проціджуємо бульйон.

Готуємо желатин, заливаємо його склянкою окропу на 5-10 хвилин до повного розчинення. Тим часом ламаємо птицю на маленькі шматки і викладаємо в посуд під готову страву. Готовий желатин заливаємо в бульйон, ретельно перемішуємо і заливаємо їм м’ясо. Ми залишаємо остигати при кімнатній температурі і ставимо в холодильник мінімум на 4 години.

тушкований півень

У домашніх умовах тушкованого півня можна приготувати в духовці, в мультиварці або на сковороді. Принцип приготування особливо не відрізняється. Можна приготувати з півня, за допомогою гасіння, величезна кількість різних страв. Наприклад, додавши вино, пиво, зробивши соус або приготувавши гарнір. Для прикладу, візьмемо рецепт півня в червоному вині, а як гарнір візьмемо картопля.

Енергетична цінність: (на 1 порцію)

Інгредієнти: (на 8 порцій)

  • тушка півня 1.5-2 кг;
  • картопля 5-6 шт .;
  • рослинне масло (оливкова або соняшникова) 100 мл;
  • цибуля ріпчаста 2 шт .;
  • сухе червоне вино 250 мл;
  • томатна паста 1 ст.л .;
  • помідор 1 шт .;
  • спеції: червоний перець солодкий, чорний перець, сіль, кмин.

Птицю спочатку потрібно обробити, промити і поділити на шматки. Картоплю почистити, поставити на вогонь в холодну воду на 10 хвилин. Потім порізати кубиками почищений картопля. Потім півня натирають зовні і всередині сіллю (на 400 гр чайна ложка солі без гірки), а також іншими спеціями. Цибулю дрібно нарізати, а помідор подрібнити блендером.

Посуд для гасіння поставити в розігріту до 180 ° С духовку, через хвилину додати в посуд масло, ще почекавши хвилину додаємо всі частини півня і тушкуємо до появи рум’яної скоринки. Далі додаємо цибулю, чекаємо п’ять хвилин і заливаємо вино, відкриваємо кришку для випарювання вина.

Вичікуємо дві хвилини і додаємо в духовку червоний перець, чорний перець, кмин. Вже через хвилину ваше блюдо буде готово. Якщо ви готуєте півня в посуді цілком, перед зануренням в духовку крила краще покрити фольгою, так як в них мало м’яса і вони швидко підгорає, тому можуть зіпсувати смак всього блюда.

Тільки в кінці, коли будете додавати вино, щоб отримати трохи п’яну корочку треба розгорнути фольгу.

Якщо ж у вас немає підходящої посуду, ви можете запекти молодого півня в фользі або поліетиленовому рукаві.

Також виходить соковите м’ясо, коли півень гаситься в мультиварці.

Смачного молодого півня можна приготувати і в сковорідці, тільки краще додайте в сковороду до оливкової олії ще 50 г вершкового масла, розбийте весь часник молотком і додайте на 30 сек в суміш масел, після чого дістаньте його звідти. Це додасть незабутній аромат вашій страві!

Найпростіший рецепт

Молодого півня запекти з сіллю, кмином і перцем – найпростіший спосіб приготування.

Запечена півень виходить ніжним і звичайно смачним. Півня обмазуємо сіллю (на 400 г м’яса 1 ч.л. солі) і спеціями (по 3 грами кмину і перцю). Беремо глибокий посуд (можна поліетиленовий рукав) ставимо в неї півня, можна додати до неї гарнір, але тоді не обійтися без масла. Розігріваємо духовку до 180 С, і ставимо в неї птицю. Не забудьте закрити крила фольгою, щоб уникнути їх підгоряння.

Як приготувати півня домашнього смачно: 5 кращих рецептів в духовці, мультиварці, на сковороді

Курку готують часто, а от страви з півня на столах зустрічаються дуже рідко. Багато хто навіть за все життя можуть жодного разу не спробувати м’ясо цього птаха. Але ж воно таке смачне і корисне! Тільки треба вміти його приготувати. Кращі рецепти приготування півня домашнього в духовці, мультиварці і на сковороді зібрані спеціально для вас.

Як приготувати півня в духовці | Зроби все сам

Куряче м’ясо це дієтичний продукт і результативна заміна таких видів м’яса, як свинина, баранина і частково яловичина. М’ясо є хорошим джерелом білка і амінокислот, при не великому змісті калорій. За словами провідних дієтологів світу-куряче м’ясо найголовніша складова здорового харчування. Про придатних властивості цього м’яса звісно з самих давніх пір. Але не потрібно забувати, що саме придатне блюдо з курятини то, яке ви приготуєте самі.

Вам знадобиться

  • півень – 1 шт;
  • цибуля 3-4 шт;
  • морква 1-2 шт;
  • гриби білі – 250 г;
  • соняшникова олія;
  • сіль.
  • Для маринаду:
  • вино сухе – 3 ст;
  • виноградний оцет – 50 мл;
  • цибуля – 1-2 шт;
  • часник – 2-3 часточки;
  • розмарин;
  • лавровий лист;
  • сіль.

Інструкція

1. Для початку дістаньте півня з морозилки і дайте йому добре розморозити. Для того, щоб прискорити цей процес покладіть його в воду. Скасувати кожного, якщо вона буде теплою або кімнатної температури. Пізніше цього відмінно його промийте кілька разів в проточній воді.

2. Зараз півня треба замаринувати. Для цього приготуйте особливий маринад. Візьміть каструлю і вилийте в неї сухе вино спільно з виноградним оцтом. Пізніше цього почистіть цибулю і поріжте його півкільцями. Часник порізати дюже маленькими кільцями або потріть на крупній тертці.

Покладіть цибулю з часником в каструлю, додайте туди розмарин, лавровий лист і сіль за смаком. Зараз все відмінно перемішайте і випробуйте сіль. Маринад повинен бути злегка солоним, але не перестарайтеся. Зараз покладіть тушку півня в каструлю з маринадом, закрийте кришкою і залиште на два-три години.

Час від часу його потрібно буде перевертати, щоб він відмінно просочився маринадом з усіх боків.

3. У цей час приготуйте для півня начинку. Великий лук розріжте на п’ять-шість частин і обсмажте його до золотистого кольору, після цього додайте до нього величезне порізану моркву. Хвилин через п’ять покладіть білі гриби і обсмажте всі разом ще десять-15 хвилин. Посоліть за смаком і відключіть вогонь.

4. Після цього дістаньте тушку і дайте їй трошки обсохнути, для того, щоб з неї стекли залишки маринаду. Пізніше цього нафаршіруйте півня приготованим фаршем, а отвір закріпіть дерев’яної шпажкою. Покладіть його на приготований деко, застелене фольгою. Відмінно в неї загорніть півня і відправте в розігріту духовку.

5. Запікайте при температурі сто вісімдесят градусів Цельсія. Через півтори години обачно розгорніть фольгу і залиште півня в духовці ще на одну годину. Коли кожен півень покриється рум’яною золотистою скоринкою, вимикайте вогонь і діставайте його з духовки.

Рада 2: Що дозволено приготувати в духовці з фаршу

М’ясний фарш підходить не тільки для виготовлення котлет і тефтелькою, обсмажених на сковороді, або відварених в супі фрикадельок. Існують десятки страв з фаршу, приготованих в духовці.

фаршировані овочі

Фаршировані овочі – чарівний метод без зайвого жиру поєднати потрібні білки з придатними вуглеводами, приготувавши ароматне і апетитне блюдо. Частіше кожного м’ясний фарш застосовують як начинку для перців, баклажанів, кабачків, гарбуза, але крім них для фарширування абсолютно підходить і картопля, і великі м’ясисті томати.

До фаршу додають крупи, скибочки овочів, спеції і пряно-ароматичні трави, густі соуси, нарізані гриби, тертий міцний сир та інші інгредіенти.Наполніть м’ясною начинкою дозволено і деякі фрукти, скажімо, кислі міцні яблука або айву.

Для того щоб нафарширувати перці, вам буде потрібно: – 350 грам м’ясного фаршу; – 2 столові ложки оливкової олії; – 2 зубчики часнику; – 3 гілочки розмарину; – 2 великих томата; – 6 міцних болгарських перців; – 50 грам панірувальних сухарів; – 1 головка ріпчастої цибулі; – тертий пармезан.Нагрейте духовку до 200оС. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

Обсмажте його на розігрітому оливковому маслі до прозорості, додайте подрібнений часник і листя розмарину. Смажте, поки часник не стане видавати відчутний запах. Тим часом наріжте томат кубиками і додайте до інших овочів. Приправте сіллю і чорним перцем, готуйте, поки не вийде густий соус. Зніміть його з вогню і остудіть. Перемішайте з фаршем і сухарями.

Перці розріжте по, видаліть плодоніжки, насіння і перемички. Промийте під проточною водою, обсушити і наповніть фаршем. Викладіть у форму для запікання, присипте тертим сиром і запікайте протягом 30-35 хвилин.

Рулети і терин

Соковитими і апетитними виходять різноманітні рулети і терин з м’ясного фаршу. В серединку рулетів часто кладуть начинку – обсмажені гриби, скибочки болгарського перцю, шпинат. Одна з найзнаменитіших добавок – відварені яйця. Терин – м’ясний фарш, змішаний з різноманітними добавками, запечений в духовці і нарізаний шматочками.

У терин кладуть не тільки різні овочі, але і горіхи, сухофрукти, скибочки нарізаного кубиками м’яса або печінки, створюючи не тільки захоплюючий смак, але і дивну текстуру.

Типовий м’ясної хлібець, рулет – виключно знаменитий в заокеанській кухні, дозволено приготувати, взявши: – 750 грам пісного яловичого фаршу; – 2 столові ложки вершкового масла; – 1 склянка рубленого ріпчастої цибулі; – 1 стебло селери; – 1 столова ложка подрібненого часнику; – 1 морква; – 2 чайні ложки солі; – 1 склянка кетчупу; – 1 чашка хлібних крихт; – 2 курячих яйця; -? склянки подрібненої зелені петрушки; – сіль і перец.Разогрейте духовку до 170оС. У великій важкій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте цибулю до прозорості. Натріть моркву на дрібній тертці і подрібніть селера, додайте спільно з часником до цибулі і смажте, помішуючи, близько 5 хвилин. Приправте сіллю і перцем, охолодіть і змішайте з фаршем, додавши половину отмеренного кетчупу, злегка збиті яйця і хлібні крихти. Покладіть масу в прямокутну форму для кексів або примітивно сформуйте з нього «батон», змастіть зверху залишилися кетчупом і запікайте протягом години. Дістаньте з духовки, дайте «відпочити» 10 хвилин під фольгою і подавайте до столу. М’ясні хлібці, рулети і терин дозволено подавати до столу як пекучими, так і холодними.

Запіканки і пироги

З м’ясним фаршем дозволено готувати незліченні запіканки. До них відносяться і відома італійська лазанья, і різноманітні французькі грата з м’ясним прошарком. Фарш кладуть і в різні закриті пироги і пиріжки. У начинку можна додати не тільки знаменитий обсмажену цибулю, пряні трави і спеції, а й менш звичні для цього виду страв інгредієнти – родзинки, скибочки кислих яблук, а також корицю, ром і навіть цукрову пудру.

Рада 3: Як приготувати півня у вині

Такий рецепт бездоганний для жорсткого м’яса, тому що винний маринад і метод приготування страви зроблять птицю ніжною і дюже апетитною. Ну а спеції і коньяк додадуть страві спеціальну пікантність.

Вам знадобиться

  • – півень;
  • – 1 л червоного вина;
  • – 1 ст. ложка вершкового масла;
  • – 100 мл коньяку;
  • – головка ріпчастої цибулі;
  • – морква;
  • – 3 гілочки чебрецю;
  • – 6 горошин чорного перцю;
  • – сіль за смаком.

Як приготувати півня домашнього смачно – Школа смачної їжі

Напередодні настання Нового Року вільно-мимоволі пригадується півень, адже 2017 рік повністю в його владі. Виявляється, птах ця не тільки вранці кричати вміє, від неї і іншу користь витягти можна. З півня можна приготувати дуже смачні страви, а кращі рецепти ви знайдете прямо тут, у нас.

Перші страви з півня

Традиційно м’ясо півня прийнято використовувати для перших страв. З такого м’яса супи, бульйони виходять дуже наваристими і ароматними. Для вас ми підібрали смачні рецепти перших страв з цього м’яса:

№1. Суп з Півня

Простий і зрозумілий, а головне – смачний рецепт ви знайдете на відео з (дивіться, починаючи з 13 хвилини):

№2. Чорба з півня

Ця страва цікаво не тільки своїм наваром і густотою, але і кислими нотками квасу. Повне відео дивіться на відео з:

№3. Суп «Ріболліта»

Страви з півня включають в себе і знаменитий італійський суп «Ріболліта». Це поєднання овочів, бобових, які отримують особливий смак і наваристого, якщо приготувати їх на бульйоні з півня. Рецепт страви подано на відео з:

Другі страви: кращі рецепти з півня

Ми підібрали такі рецепти страв в якості другого:

№1. Фарширований півень в духовці

З цього м’яса може вийти справжній шедевр домашнього приготування, який стане окрасою новорічного, різдвяного столу. Переконайтеся в цьому самі, повторивши рецепт з відео:

№2. «Півень у вині» по-французьки

Це м’ясо чудово поєднується з червоним вином, що французи вже давно зрозуміли. Ось рецепт, як можна смачно запекти м’ясо з цим ключовим інгредієнтом:

№3. Півень по-грецьки

Греки також люблять готувати півня і також застосовують для цього червоне вино. Дивіться на відео повний рецепт:

№4. Півень в мультиварці

Рецепт простий: ріжемо птицю на шматки, солимо, перчимо. У змащену олією чашу викладаємо шарами частину м’яса, цибуля півкільцями, потерту моркву, потім знову шматочки м’яса + чашка води. Встановлюємо на гасіння на 1 ч. За 5 хв. до кінця заливаємо сметану, перемішуємо і даємо програмі вимкнутися. Смакота готова! Не забудьте підібрати оптимальний гарнір до м’яса : він вигідно підкреслить смак страви!

Закуски з півня

Холодець також можна приготувати з півня. Рецепт такий холодної закуски дивіться на відео:

Це м’ясо полюбити легко, якщо знайти правильну інструкцію для його приготування. Беріть на озброєння наші рецепти і будьте впевнені, від таких страв закукурікав від задоволення захочеться всім, хто їх спробує. А також читайте, як правильно і скільки за часом варити гриби – вони зможуть стати відмінним доповненням для вашого столу!

Домашній півень рецепти приготування

Курку готують часто, а от страви з півня на столах зустрічаються дуже рідко. Багато хто навіть за все життя можуть жодного разу не спробувати м’ясо цього птаха. Але ж воно таке смачне і корисне! Тільки треба вміти його приготувати. Кращі рецепти приготування півня домашнього в духовці, мультиварці і на сковороді зібрані спеціально для вас.

Leave a Comment Отменить ответ

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Про автора

admin administrator