Чим корисний компот із вишні

Авторadmin

Чим корисний компот із вишні

Зміст:

8 кращих рецептів компоту з вишні на зиму. Як приготувати компот з вишні і малини, шовковиці, яблука, черешні, сливи, апельсини, полуниці, смородини, м’яти на зиму?

Рецепти приготування компоту з вишні на зиму. Спосіб приготування вишневого компоту в мультиварці, з яблуками, м’ятою і апельсином.

  • Компот з вишні в мультиварці
  • Компот з вишні і малини, рецепт
  • Компот з вишні і апельсина, рецепт
  • Компот з вишні і сливи
  • Компот з вишні і смородини, рецепт
  • Компот з вишні і черешні на зиму
  • Компот з вишень і яблук на зиму
  • Компот з вишні з м’ятою
  • Компот з вишні і полуниці, рецепт
  • Можна чи не можна компот з вишні при вагітності, годуванні груддю та дітям?
  • Компот з вишні для дітей, вагітних і годуючих: рецепт
  • ВІДЕО: Вишневий компот

Вишня – смачна ягода з насиченим ароматом і кольором. З неї готують варення, компоти, киселі і випічку. Цю ягоду нерідко застосовують для приготування зимової консервації.

Компот з вишні в мультиварці

Компот з вишні – смачний, освіжаючий напій з високим вмістом фруктози і вітамінів. Нерідко вишню поєднують з іншими ягодами і фруктами. Використовуючи мультиварку можна дуже швидко і без зайвого клопоту приготувати компот.

Рецепт:

  • Переберіть 1 кг ягід і видаліть плодоніжки. Кісточки видаляти не потрібно. Промийте вишні і покладіть їх у чашу
  • Засипте сировину 300 г цукрового піску і залиште постояти 1 годину. За цей час вишня пустить багато соку
  • Залийте суміш 3 л чистої води і увімкніть прилад у режим «варка» на 30 хвилин
  • Коли час закінчиться, не поспішайте вимикати апарат, а залиште закритій мультиварку на 30 хвилин
  • Процідіть і розлийте напій по пляшках, охолодіть

Компот з вишні і малини, рецепт

Це один з найбільш смачних літніх компотів. Він характеризується насиченим рожевим кольором і приємним кисло-солодким смаком. Цей компот просто обожнюють діти.

Рецепт:

  • Візьміть 500 г малини і видаліть хвостики. Промийте і дайте стекти воді
  • Видаліть плодоніжки з вишні, а кісточки залиште. На компот потрібно приблизно 1 кг ягід
  • Всипте ягоди у велику каструлю і залийте 4 л води, доведіть до кипіння і всипте цукор. Його кількість варіюється в залежності від вашого смаку, але зазвичай досить 200-300 г цукру
  • Знову доведіть напій до кипіння і проваріть 5-7 хвилин. Вимкніть нагрів і накрийте кришкою
  • Після того, як компот стане теплим, розлийте його по банкам і поставте в холодильник

Компот з вишні і апельсина, рецепт

Рецепт:

  • Очистіть 1 кг ягід від плодоніжок. Кісточки не можете видаляти. Залийте вишні водою на 10 хвилин, злийте все через друшляк. Дайте рідини стекти
  • Всипте ягоди в каструлю і засипте цукром. Залиште на 20 хвилин
  • Залийте ягоди 3,5 л води і поставте на вогонь, після закипання варіть 3 хвилини. У цей час вимити 1 цитрус і наріжте його невеликими тонкими скибочками. Очищати апельсин від кірки не потрібно
  • Занурте апельсини в компот і варіть ще 12 хвилину. Вимкніть нагрів і залиште на 20 хвилин остигати. Охолодіть

Компот з вишні і сливи

Це дуже гарне поєднання. Вишня і слива – досить кислі плоди, тому цукру потрібно чимало. В результаті ви отримаєте кисло-солодкий напій рожевого кольору.

Рецепт:

  • Очистіть від плодоніжок вишні і всипте в каструлю. Всього необхідно 700 г ягід
  • 0,5 кг слив розділіть на половинки і покладіть до вишням. Засипте суміш цукром, його потрібно 500 г дайте постояти 1 годину
  • Залийте фрукти 4,5 л окропу і варіть 10 хвилин. Дайте напою охолонути і розлийте по банках

Компот з вишні і смородини, рецепт

Рецепт:

  • Очистіть ягоди вишні від плодоніжок, кісточки не видаляйте. Зі смородини відірвіть гілочки і хвостики
  • Засипте 1 кг ягодою суміші 300 г цукру і залиште на 25 хвилин
  • Залийте 4 л води і поставте на вогонь. Варіть 5 хвилин
  • Охолодіть і процідіть розчин

Компот з вишні і черешні на зиму

Рецепт відмінною заготовки на зиму. Цей смачний напій зробить зимовий вечір веселіше і нагадає про літо.

Рецепт:

  • На трилітровий бутель потрібно 0,5 кг вишень і 300 г черешні
  • Банки не потрібно стерилізувати, просто промийте їх і покладіть ягоди. Всипте 250 г цукру і залийте холодною водою
  • Накрийте банки кришками і поставте стерилізуватися 20 хвилин
  • Загорніть і банки переверніть

Компот з вишень і яблук на зиму

Це смачний напій, який можна подавати на свято або просто пити протягом дня, насичуючись вітамінами.

Рецепт:

  • Очистіть ягоди від хвостиків, кісточки витягати необов’язково
  • Яблука наріжте невеликими шматочками
  • У стерилізований бутилкою всипте жменю ягід і два подрібнені яблука
  • Всипте 250 г цукру і залийте окропом. Загорніть банки
  • Поставте їх на рушник і загорніть у ватяну ковдру. Банки під ковдрою потрібно тримати до охолодження

Компот з вишні з м’ятою

Незвичайний напій з освіжаючим смаком. Відмінний варіант для літньої спеки.

Рецепт:

  • Всипте в каструлю 1 кг очищених від хвостиків ягід і 300 г цукру
  • Покладіть зверху гілочку м’яти і залиште на 30 хвилин
  • Влийте 4 л води і доведіть до кипіння. Варіть 2-3 хвилини
  • Видаліть м’яту і залиште настоюватися на 1 годину
  • Охолодіть компот і насолоджуйтеся приємним смаком

Компот з вишні і полуниці, рецепт

Смачний напій з насиченим рожево-червоним кольором і ніжним смаком. Цей напій можна вважати одним з найулюбленіших для дітей.

Рецепт:

  • Всипте в каструлю по 0,5 кг вишень без плодоніжок і полуниці без хвостиків
  • Засипте ягоди цукром (300 г) і залиште на 20 хвилин
  • Залийте 4 л окропу і поваріть ще 5 хвилин
  • Остудіть і розлийте по пляшках

Можна чи не можна компот з вишні при вагітності, годуванні груддю та дітям?

Вишня, полуниця та інші ягоди вважаються алергенами, тому в перші 3-4 місяці, поки у малюка не закінчаться коліки, пити вишневий компот не можна. Далі, можна потроху вводити в раціон цю ягоду. Випийте склянку компоту і подивіться на малюка.

Якщо протягом доби його не посыпало і не з’явилося шелушащихся плям, можете сміливо пити вишневий компот. Він відмінно втамовує спрагу і насичує організм вітамінами, що вкрай необхідно молодій мамі.

Діти більше схильні до алергії, ніж дорослі. Тому давати вишневий компот варто з обережністю. Малюкам до 1 року давати цей напій не дозволяється. Варто віддавати перевагу фруктам з блідою забарвленням.

Після 1 року можна потроху давати малюкові знайомитися з цим напоєм. Перша доза повинна становити не більше чайної ложки. Якщо у малюка не з’явиться алергії, сміливо поїть його вишневим компотом.

Компот з вишні для дітей, вагітних і годуючих: рецепт

Компот з вишні для дітей і мам, що годують мало чим відрізняється від звичайного. різниця полягає лише в його концентрації та солодощі.

Рецепт:

  • Переберіть жменю ягід і очистіть їх від хвостиків
  • Залийте 250 г ягід 2 л окропу і варіть 10 хвилин. Необхідно щоб ягода стала світлою і повністю віддала свій сік
  • Всипте трохи цукру і проварити 2 хвилини
  • Охолодіть напій

Вишня – чудова ягода, яка допоможе вам зміцнити імунітет і урізноманітнити своє щоденне меню.

Компот з вишні на зиму — 10 простих рецептів вишневого компоту

Компот – традиційний десертний напій і існує безліч способів приготування. В домашніх умовах його роблять із свіжих або заморожених ягід, сухофруктів.

Дуже популярний компот з вишні – гарний насичений колір, аромат і характерний смак з кислинкою. Пропонуємо кілька рецептів приготування улюбленого напою.

Ми щороку готуємо цей смачний напій, у нашій родині такі напої люблять діти, також як і яблучний, грушевий і смородиновий компот.

Увага! Всі рецепти будуть розраховані на 1 трилітрову банку (якщо інше не зазначено в описі).

Плодоніжки у ягід радимо відривати безпосередньо перед приготуванням. Вишні повинні бути цілими, чистими і бажано сухими.

Компот з вишні на зиму — простий рецепт без стерилізації

Без стерилізації – це не означає, що не потрібно стерилізувати банки. Це говорить про те, що компот не треба варити. Тому банки раджу приготувати заздалегідь.

  • 300 г ягід з бобками;
  • 300 г цукру;
  • 2,5-2,7 л чистої води.

1. Кожну вишеньку потрібно наколоти зубочисткою, викласти в заздалегідь приготовлену банку і засипати цукром.

2. Воду прокип’ятити і залити ягоди – так, щоб вишня з цукром були прикриті.

3. На шийку ємності покласти кришку і залишити на чверть години.

4. Воду, що залишилася, знову довести до стану окропу і вилити в банку, тепер вже до країв.

5. Відразу закрити під залізну кришку, перевернути і вкрити курткою або ковдрою.

6. Коли охолоне, повернути банку в нормальне положення і прибрати в прохолодне місце.

Увага! Ягідні напої, приготовані без варіння (без стерилізації), можна зберігати лише один рік!

Рецепт приготування вишневого компоту на 1 літрову банку

У таких банках, звичайно, навряд чи хтось закриває компот. Все-таки найчастіше для цього використовують 3-літрові ємності. Але ми вирішили, що такий рецепт може комусь стати в нагоді.

Відразу попереджаю – компот виходить дуже концентрований, тому перед вживанням його краще розбавляти водою.

На одну баночку потрібно 350 г вишень з кісточками і півсклянки цукру.

А тепер про те, як готувати:

1. Банку повністю набити ягодами, залити окропом і залишити на 10 хвилин;

2. Злити воду, всипати підсолоджувач і поставити на вогонь варити сироп;

3. Банку з ягодами накрити, щоб не охолола;

4. Коли весь цукор розійдеться, сироп вилити до вишні закатати під кришку.

Перевернути банку догори дном, почекати повного остигання і прибрати на зберігання. Випити такий компот потрібно протягом року.

Хочу запропонувати альтернативний варіант, який можна використовувати для приготування напою для тривалого зберігання.

На літрову баночку потрібно 200 г вишень з бобками і 150 г цукру.

А тепер сам рецепт:

1. У простерилизованную ємність викласти ягоди і засипати цукром;

2. Залити окропом і поставити в каструлю з гарячою водою (щоб доходила до плічок банки);

3. Стерилізувати 15 хвилин.

Готовий напій закатати під залізну кришку, остудити при кімнатній температурі і спустити в льох.

Смачний вишневий компот з малиною на зиму

Для приготування консервованих напоїв не обов’язково використовувати один вид ягід. Спробуйте зробити вишнево-малиновий компот. Це дуже смачно і корисно!

  • Півкіло вишень без плодоніжок, з кісточкою;
  • Стакан малини (звичайний гранчастий);
  • Стакан цукру;
  • Гілочка м’яти.

Банки і кришки добре помити і простерилізувати.

1. Ягоди викласти в стерильну банку, засипати цукром.

2. Довести до кипіння воду (приблизно 2,5-2,7 л).

3. Коли вона закипить, можна кинути м’яту, почекати 5 хвилин і дістати її.

4. Цей маленький секрет додасть компоту аромат і смак свіжості.

5. Залити ягоди окропом (до країв), закатати кришкою.

Коли охолоне, поставити в погріб.

Ще один рецепт – стандартний, з варкою. Можна взяти навіть заморожені ягоди.

  • Півкіло малини;
  • 1 кг вишень;
  • Склянку цукру.

1. Ягоди скласти в каструлю і залити трьома літрами води, поставити на плиту.

2. Довести до кипіння і додати цукор. До речі, необов’язково брати саме склянку підсолоджувача.

3. Можна більше або менше, орієнтуйтеся на власні уподобання.

4. Коли компот ще раз закипить, вимкнути і перелити в стерильну банку.

Перевіряємо герметичність перевернувши банки верх дном.

Закрити кришкою, остудити і прибрати (можна зберігати при кімнатній температурі).

Компот з вишні з кісточками в 3-літрові банки + рецепт без кісточок

Тут я пропоную ознайомитися з класичними рецептами.

З кісточками

Складові частини будуть з розрахунку на одну банку.

1. У стерильну ємність викласти півкіло вишень і залити окропом (повну банку).

2. Накрити кришкою і почекати 10-15 хвилин.

3. Злити воду в каструлю, всипати стакан цукру, прокип’ятити.

Вилити сироп в банку з вишнями (до країв), закатати ключем.

Остудити і спустити в льох.

З лимонною кислотою

Ще один рецепт – з лимонкою. Тут вона виступає не в якості смакової добавки, а як консервант – для кращого зберігання.

1. Нам потрібно 3 склянки вишень з бобками, склянку цукру і ? чайної ложки лимонки.

2. Ягоди викласти в банку, залити до країв окропом. Почекати чверть години і злити рідину в каструлю.

3. Всипати у воду цукор, лимонку, поставити на плиту і варити до повного розчинення.

4. Киплячий сироп знову вилити в банку, почекати чверть години і повернути в каструлю.

5. Такі маніпуляції треба провести ще один раз.

6. Після третього кип’ятіння знову сироп перелити в банку і можна закривати.

Приготований за таким рецептом компотик можна зберігати навіть вдома.

Без кісточок

Насичений десертний напій можна зробити з ягід без бобков.

1. 750 г вишень потрібно обробити і видалити кісточки.

2. У статті з рецептами вишневого варення я розповідала кілька способів, не полінуйтеся, подивіться.

3. М’якоть викласти в банку, залити повністю окропом.

4. Через 10 хвилин злити в каструльку, додати півтори склянки цукру і поставити на вогонь.

5. Довести до кипіння, дочекатися розчинення підсолоджувача.

6. Гарячим сиропом знову залити вишні і закатати під залізну кришку.

Це цікаво! Господині, які люблять експерименти, в компот додають різні спеції.

Вишневий компот з апельсином на зиму без стерилізації

Просте приготування, цікаве поєднання, користь вітамінів – у цього рецепта одні суцільні достоїнства. А також, чудовий аромат і смак цитрусових нот. Як його приготувати?

На трилітрову ємність беремо півкіло вишень, 1 апельсин, нарізаний тонкими кільцями разом з шкіркою, склянка цукру.

Банки і кришки стерилізуйте зручним способом. Кришки я кип’ячу у воді 10 хвилин, а баночки стерилизую 5-8 хвилин над парою.

1. Укласти в банку ягоди і фрукти;

2. Залити киплячою водою доверху;

3. Через 10 хвилин злити воду і залишити її для сиропу, а ягоди додати іншу (також окріп);

4. В злиту рідину засипати підсолоджувач, варити на слабкому вогні до повного розчинення;

5. Вилити з банки воду і додати сироп.

6. Компот закрити під ключ залізною кришкою, перевернути догори дном і почекати, поки охолоне.

Тепер можна прибирати на зберігання.

Простий компот з вишні з м’ятою на зиму

У нас вже є один рецепт з м’ятою, але цей напій виходить таким смачним і освіжаючим, що його неможливо приховати.

  • 300 г вишні з бобками;
  • Стакан коричневого цукру (у нього більш насичений смак із збереження меляси);
  • Пара гілочок м’яти (можна листочки).

1. У стерильні банки викласти ягоду і м’яту, залити окропом до країв, прикрити кришкою.

2. Через чверть години перелити рідину в каструлю і знову поставити на плиту.

3. Цукор пересипати до вишні з м’ятою.

4. Коли вода закипить, знову вилити її в банку і закатати кришкою.

5. Акуратно перевернути кілька разів (вгору-вниз), щоб розійшовся цукор.

Охолодити при кімнатній температурі і прибрати в темне місце.

Вишневий компот з полуницею на 3 літри

Такий напій можна приготувати не тільки в сезон. Якщо у вас в морозилці лежить заморожена ягода, компот можна зробити навіть взимку. І відразу випити!

  • Півкіло полуниці (не забудьте прибрати плодоніжки);
  • 300 г вишні;
  • Склянку цукру.

Рада! Через полуниці компот вийде більш легким і освіжаючим. Якщо будете готувати як прохолодний напій, спробуйте додати менше цукру. А можна і взагалі зварити без підсолоджувача.

2. Закип’ятити 3 л води і викласти туди всі ягоди – спочатку вишню, потім полуницю;

3. Додати цукор, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 10 хвилин;

4. Зняти з плити, перелити в банку, закатати ключем для консервації.

Такий компот можна варити в будь-який час – просто остудити і пити. Якщо не використовували цукор, спробуйте собі в склянку, додати мед і листочок м’яти. Дуже смачно!

Компот асорті з вишнею, смородиною, агрусом

Ці ягоди відмінно доповнюють один одного, тому сміливо можна брати їх для приготування десертного напою на зиму. Рекомендую червону Смородину, прямо на гілочці.

Рецепт на 3 літрову банку, якщо потрібно приготувати на 1 літр, то зменшите кількість інгредієнтів.

Що входить до складу:

  • 150 г аґрусу;
  • 150 г червоної або чорної смородини;
  • 300 г вишні з бобками;
  • Півтора склянки цукру (якщо любите кисліші, можна менше).

1. Першим шаром при викладанні йде смородина, потім аґрус, а остання на черзі – вишня.

2. Зварити сироп з води і цукру (потрібно, щоб він повністю розійшовся).

3. Залити ягоди, накрити кришкою і почекати чверть години.

4. Подивіться, якщо сироп вбрався, потрібно долити ще, щоб банку була наповнена вщерть.

Закрити під залізну кришку, остудити при кімнатній температурі і спустити в льох або прибрати в темне прохолодне місце.

З яблуками

Раз вже ми заговорили про асорті, не можу не поділитися ще одним рецептом.

Бонусом буде вишнево-яблучний компот, для якого потрібно:

  • 5 середніх яблук;
  • 300 г вишень ;
  • 100 г цукру.

1. 3 л води довести до кипіння.

2. Тим часом яблука потрібно порізати на невеликі часточки (але не зовсім маленькі, інакше вони розваляться).

3. У киплячу воду спочатку викласти яблука, потім вишні.

4. Дочекатися закипання, зменшити газ і варити чверть години.

5. Цукор додати в кінці, а коли розчиниться, зняти з плити і перелити в банку.

6. Банки перевернути і укутати.

Такий компот можна варити на зиму, але можна і кожен день насолоджуватися фруктово-ягідним смаком.

Вишнево-абрикосовий компот на зиму

Дуже смачне поєднання яскравих помаранчевих абрикосів і рубінових вишень переплітається в приємний насичений смак. Якщо у вас є ці роки, обов’язково побалуйте себе смачним напоєм.

Знадобиться ягід на 3 літрову банку:

  • 400 грам вишень
  • 400 грам абрисів без кісточок
  • на 5 літрів води 600-700 грам цукру

1 Банки прокип’ятити, кришки теж.

2. Наповнити тару вимитими ягодами.

3. У воду всипати цукор, прокип’ятити солодкий сироп кілька хвилин.

4. Залити сиропом ягоду до верху. Прикрити кришками і стерилізувати в каструлі 15 хвилин після закипання.

5. Вийняти, закатати і перевернути кришками вниз.

Банки дуже гарячі, тому беріть їх щипцями або ганчірками.

Відео рецепт вишнево-яблучного компоту з цілими яблуками

Ми готували з одних ягід, він смачний, суперечці немає. Але от якщо додавати інші ягоди (суниці, полуниці, малину) смак стає багатше і яскравіше.

Нам дуже подобається готувати з яблуками сорту білий налив. Причому, кладемо їх в банку цілими, не розрізаючи на часточки. Вибираємо плоди невеликого розміру.

Інгредієнти на одну 3 літрову банку:

  • Вишня — 0.5 кг.
  • Яблука — 4 шт.
  • Цукор — 250 — 300 гр.

Дуже смачний освіжаючий напій, вже давно у нас в фаворитах. Ми готуємо кожен рік, і відкриваємо на свята пригощаючи гостей. Приємний смак і гарний рубіновий колір ще нікого не залишив байдужим.

Користь вишневого компоту

Ось такі рецепти компотів з вишнею. А в кінці хочу розповісти про користь напою. Найбільше вітамінів там, де ягоди піддавалися термічній обробці на короткий час.

Корисні властивості для дорослих і дітей:

  • Підвищує гемоглобін, нормалізує артеріальний тиск, зміцнює стінки судин;
  • Зміцнює імунітет;
  • Сприятливо впливає на шкіру;
  • Нормалізує роботу кишечника;
  • Перешкоджає утворенню тромбів;
  • Уповільнює процеси старіння.

Крім того, компот, зварений з невеликою кількістю цукру, корисний вагітним жінкам.

1. У вишні міститься фолієва кислота, яка необхідна в перші місяці для нормального розвитку плоду. Залізо знижує ризик розвитку анемії.

2. Завдяки м’якому сечогінній ефекту, напій допомагає боротися з набряками, які часто турбують жінок, чекаючих дитину.

3. А клітковина благотворно впливає на кишечник і запобігає запори. Йод підтримує роботу щитовидної залози.

Компот, приготований без цукру, можна пити, котрі худнуть. А для посилення користі рекомендується додавати мед.

Ось такий смачний і корисний напій. Приготувати його не складе ніяких труднощів навіть молодим і недосвідченим дівчатам. Влітку із свіжих ягід, а взимку з заморожених – компот можна пити дорослим і діткам хоч кожен день.

Компот з вишні та суцвіть бузини від Євгена Клопотенка

Для літа насичений ароматами та смаком компот на столі – продиктована спекою необхідність. Не існує певних правил, як його варити. В одній каструлі можна компонувати різні фрукти та ягоди, доповнюючи смак напою цукром, спеціями, прянощами та квітами. Тож, ми так і зробили – приготували надзвичайно ароматний компот з вишень, суцвіть бузини та меленої кориці. Радимо його охолодити, а потім при подачі до столу додати до ємності кубики льоду із замороженою м’ятою та шматочками лимона. Вийде й смачно, і красиво. Також приготуйте компот з черешні та гвоздики.

Поради щодо приготування компоту з вишень та суцвіть бузини

Компоти можна готувати не лише тоді, коли вдосталь сезонних ягід та фруктів. Їх готують як зі свіжих, так і заморожених продуктів. На смаку це не відобразиться. Ми використали заморожені вишні. Ягоди не потрібно розморожувати, одразу додавайте у каструлю.

Самостійний десерт і доповнення до торта: рецепт компоте з вишні

Компот зі слив

Як приготувати компот з вишні та суцвіть бузини

Інгредієнти

Компот з вишні та суцвіть бузини від Євгена Клопотенка: Покроковий рецепт

Суцвіття бузини викладіть у сито чи друшляк та промийте під проточною водою. Якщо не знайдете їх, беріть сухі квітки, але тоді не промивайте.

Якщо у вас заморожені вишні, всипте у каструлю 400 г. Якщо свіжі, добре промийте та переберіть, аби не потрапити у компот гнилі.

Вишні залийте 2,5 л води та додайте 100-125 г цукру, 1 ч. л. меленої кориці та 8-10 суцвіть бузини. Кількість цукру використовуйте до свого смаку.

Поставте каструлю на вогонь. Коли компот закипить, дайте прокипіти лише 2 хвилини та вимкніть. Залиште остигати та настоюватися. Потім влийте в графин. Додайте лід та насолоджуйтеся.

Залишити відгук Скасувати відповідь

Читайте також

Ідеальне доповнення до ваших страв: соус песто з

Сирна закуска за 5 хвилин

Ніжна та ароматна закуска. Рецепт баклажанів з йогуртовим

Із оливками, зеленню й сьомгою. Як зробити смачне

Курячі ніжки KFC в паніровці

Картопляні «човники» із сиром та кукурудзою: покроковий рецепт

Родом із Франції. Класична шарлотка з яблуками

Весняний настрій. Салат зі спаржею від Євгена Клопотенка

Дуже просто готувати. Цибулевий пиріг з твердим сиром

Рецепт тарталеток з козячим сиром та виноградом від

Голлівудська зірка. Кобб салат з філе курки від

Салат з кускусом, грейпфрутом і гранатом від Євгена

Справить враження. Рецепт кавуна на грилі з морозивом

Неперевершена м’якість. Пиріг з абрикосами за рецептом Євгена

Лідер серед сніданків: вівсянка з банановими чипсами та

Душа Закарпаття: банош з бринзою і шкварками від

Мексиканський буріто з сальсою гуакамоле

Яскраво і солодко. Компот з винограду від Євгена

Рибні котлети в духовці: рецепт із запеченою картоплею під

Соус барбекю: готуємо вдома

Компот з вишні та суцвіть бузини від Євгена Клопотенка

Інгредієнти

Follow The Directions

Суцвіття бузини викладіть у сито чи друшляк та промийте під проточною водою. Якщо не знайдете їх, беріть сухі квітки, але тоді не промивайте.

Якщо у вас заморожені вишні, всипте у каструлю 400 г. Якщо свіжі, добре промийте та переберіть, аби не потрапити у компот гнилі.

Вишні залийте 2,5 л води та додайте 100-125 г цукру, 1 ч. л. меленої кориці та 8-10 суцвіть бузини. Кількість цукру використовуйте до свого смаку.

Поставте каструлю на вогонь. Коли компот закипить, дайте прокипіти лише 2 хвилини та вимкніть. Залиште остигати та настоюватися. Потім влийте в графин. Додайте лід та насолоджуйтеся.

h2:eq(0)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTEgY29kZS1ibG9jay1wcmVtaXVtXzFtJyBzdHlsZT0nbWFyZ2luOiA4cHggYXV0bzsgdGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyBkaXNwbGF5OiBibG9jazsgY2xlYXI6IGJvdGg7Jz4KPCEtLSAvNTgzMDI4NDQvU0xEU19LbG9wb3RlbmtvX1ByZW1pdW0xX00gLS0+CjxkaXYgaWQ9J2Rpdi1ncHQtYWQtMTYxNzM4MjEzMjExNC0wJyBzdHlsZT0nd2lkdGg6IDMwMHB4OyBoZWlnaHQ6IDI1MHB4Oyc+CiAgPHNjcmlwdD4KICAgIGdvb2dsZXRhZy5jbWQucHVzaChmdW5jdGlvbigpIHsgZ29vZ2xldGFnLmRpc3BsYXkoJ2Rpdi1ncHQtYWQtMTYxNzM4MjEzMjExNC0wJyk7IH0pOwogIDwvc2NyaXB0Pgo8L2Rpdj4KPC9kaXY+Cg==’ data-block=’1’>

Товари від Шефа

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>

Про автора

admin administrator