Чим відрізняється 2113 від 2114

Авторadmin

Чим відрізняється 2113 від 2114

Ваз 2112 і Ваз 2114 чим вони відрізняються і що

Напевно кожен автомобіліст знайомий з вітчизняним автопромом. Поєднуючи в собі вигідну ціну і якість, він швидко набрав популярність на автомобільному ринку. Більшість водіїв при купівлі першої машини стикаються з досить складним вибором: ВАЗ 2112 або 2114? Розібратися в такій непростій задачі допоможе детальний огляд кожного варіанту і їх безпосереднє порівняння.

вАЗ 2112

Головними відмінними рисами цього автомобіля є: динамічність, підвищений комфорт, сучасний і привабливий дизайн, всі ходові частини виконані з якісних матеріалів.

Крім цього, варто відзначити і інші сильні сторони цього авто:

  • Технічне оснащення. Незважаючи на відносно низьку ціну, компанія ВАЗ готова запропонувати: люк в даху, електросклопідйомники, іммобілайзер, електронний замок, обігрів всіх сидінь, оббивку сидінь тканинними матеріалами. У дорожчій комплектації може встановлюватися гидроусиления керма і антиблокувальна система гальм.
  • силові агрегати. Автомобіль оснащений такими системами, які дозволяють експлуатувати його навіть в складних кліматичних умовах. Комфортна експлуатація від -40 до + 45С. Для холодної пори року передбачено опалення в салоні, яке здатне забезпечити тепло до +20 С. На всі моделі ВАЗ 2112 встановлюються двигуни 1,5 л на 96 л.с. Машина здатна розганятися до 185 км / год.
  • Зовнішній вигляд і ходові якості. Дана версія відрізняється своїм спортивним і агресивним видом, чого так не вистачало попереднім моделям. Був доданий невеликий спойлер, який зрадив більшої елегантності. Зміни торкнулися і дзеркал заднього виду. Найбільше змінилася двері. Вона стала більше на 20 мм. Також радує підвіска. Її відносна жорсткість дозволяє комфортно відчувати себе на наших дорогах.

ваз 2114

Багато автовласників відзначають, що сучасний ВАЗ 2114 нагадує стару добру “дев’ятку”.

Але в порівнянні зі своїми попередниками, автомобіль придбав багато позитивних якостей:

  • Зовнішній вигляд. Як було сказано раніше, простежуються схожі риси з дев’яткою. Однак подібність стосується тільки задній частині. Передня частина перенесла значні зміни і обзавівся неповторним силуетом. Вони торкнулися форму решітки радіатора і фар, зробивши їх більш спортивними. До слова, завдяки своєму силуету, автомобіль користується величезною популярністю у любителів тюнінга.
  • інтер’єр. Незважаючи на відносну старість, Ваз готовий запропонувати покупцям досить комфортний салон. Він поєднує в собі простоту і зручність. Під рукою водія є доступ до консолі управління і всім важелів. Приладова панель виготовлена ​​з твердого пластика, який практично не зношується.
  • Безпека. Хоч Ваз 2114 і поступається новим автомобілям в цьому плані, але як і раніше залишається одним з кращих за російськими мірками. Він надає цілком опрацьовану систему безпеки.

Що між ними спільного

Так як обидва автомобілі виробляються одним заводом, то і загальних якостей у них досить багато. Варто перерахувати основні пункти, наприклад:

  1. Хороші показники прохідності. Завдяки помірно жорсткій підвісці, обидва автомобілі можуть комфортно почувати себе на дорозі;
  2. Доступні деталі. Так як завод виробник знаходиться в Росії, його деталі продаються в будь-якому спеціалізованому магазині;
  3. Привабливий зовнішній вигляд:
  4. Вигідна ціна;
  5. Можливість додаткового тюнінгу.

порівняння

А тепер варто перейти до найцікавішої частини, а саме до порівняння двох авто. Порівняння варто проводити за кількома показниками:

  • Зовнішній вигляд. У силуеті дванадцятої моделі помітно виділяються риси десятки. І як не дивно, це стало причиною невеликого успіху. Машина не виділялася якимось пафосом або брутальністю, але все одно привертала покупців. Все завдяки досить простому і невибаглива зовнішнім виглядом. З Ваз 2114 ситуація трохи інша. Екстер’єр цього транспортного засобу піддається осуду з боку критиків і простих автолюбителів. Все через практично повну ідентичність з 2109.
  • комфорт. Хоч кузов 2114 і виглядає більш тухло ніж у 2112, але його інтер’єр більш оригінальний. Приваблива приладова панель, більш якісні матеріали і відсутність скрипів допомогли зробити чотирнадцяту модель більш привабливою для покупця. У 2112 справи йдуть трохи гірше. Більшість пластикових елементів скрипить і має нерівності. Посадочні місця менш зручні ніж у конкурента.
  • Технічні показники. Тут відразу можна вивести переможця. На тлі восьмиклапанний двигуна ВАЗ 2114, шестнадцатіклапанний у ВАЗ 2112 виходить переможцем. Варто розповісти про ставлення до бензину. Чотирнадцята модель невибаглива до якості палива, що не скажеш про її конкурента.

Що вибрати

Підвести підсумки досить складно, адже обидва автомобілі мають безліч схожих рис. Можна сказати лише те, що ВАЗ 2114 виглядає більш сучасно, і цілком може впоратися з роллю першого автомобіля.

Однак якщо ви цінуєте в автомобілі швидкість і драйв, то рекомендується купувати 2112, адже його двигун має шістнадцятьма клапанами і більшою потужністю. До того ж його багажник дозволяє експлуатувати цей автомобіль для поїздки на дачу.

Важливі дрібниці: чим iPhone 14 Pro відрізняється від iPhone 13 Pro

Новий iPhone 14 Pro має майже такий самий дизайн, як і його попередник. Водночас є дві значні зміни: вищий екран з тонкішими рамками, та новий виріз у формі пігулки з динамічним острівцем. Ззовні відмінностей наче й небагато, але образ творять деталі і вони важливі. Ми вирішили розібратися, наскільки iPhone 14 Pro відрізняється від iPhone 13 Pro.

Якщо вам не хочеться носити в кишені гігантський телефон версії Max, а міняти звичайний iPhone 13 на iPhone 14 просто немає сенсу, то iPhone 14 Pro це саме те на що варто звернути увагу, навіть, якщо ви власник попередньої прошки. Рішення, чи переходити з однієї моделі на іншу залишається за вами, але 24 канал вирішив розібратися у чому справжня різниця між цими двома смартфонами, щоб ви могли зробити зважений вибір.

Чим iPhone 14 Pro відрізняється від iPhone 13 Pro

Перелік основних відмінностей виглядає приблизно так:

  • Тонші рамки, вище співвідношення сторін екрана,
  • Новий виріз та функціональний Dynamic Island,
  • Функція Always-On display,
  • Швидший чіп A16 Bionic,
  • Основна камера з роздільною здатністю 48 Мп,
  • Супутниковий зв’язок для екстрених випадків.

Дизайн смартфона

iPhone 14 Pro виконаний у знайомому стилі попередніх двох поколінь: матова скляна задня панель, корпус з нержавіючої сталі, плоскі боковини.

З точки зору практичності, ви отримуєте однаковий захист від води та пилу IP68 як на 14 Pro, так і на 13 Pro, і обидва використовують роз’єм Lightning (хоча, за чутками, iPhone з USB-C може з’явитися в 2023 році).

Найбільш помітна зміна на передній панелі, де замість вирізу ви тепер отримуєте більш стриману систему Face ID у формі таблетки, відому як Dynamic Island. Він все ще займає досить багато місця, але менше, ніж виріз, плюс завдяки йому iPhone 14 Pro дуже легко впізнати в натовпі.

Порівняльні розміри iPhone 14 Pro та iPhone 13 Pro / Фото 24 канал

З цікавих особливостей в дизайні є дві начебто незначні, але на практиці важливі зміни:

  • Змінилася і кривизна заокруглення дисплея, через що краї стали ще більш заокруглені.
  • На 3 мм опустили кнопку живлення.

І якщо перша зміна не така помітна, то друга є більш суттєвою і загалом впливає на зручність та досвід користування пристроєм.

Що стосується колірних варіантів, то новий iPhone 14 Pro має такі пропозиції:

  • Глибокий фіолетовий.
  • Золотий.
  • Срібний.
  • Космічний чорний.

Для порівняння, iPhone 13 Pro пропонувався в кольорах Alpine Green, Silver, Gold, Graphite і Sierra Blue.

Вміст коробки не зазнав змін: у комплекті буде кабель Lightning – USB-C, але зарядного пристрою всередині не буде.

Дисплей

Тепер трохи більше варто розказати про дисплей iPhone 14 Pro. Як і попередня модель, смартфон оснащений 6,1-дюймовим OLED-екраном і роздільна здатність в обох практично однакова, але змін значно більше.

Цікаві деталі:

  • Рамки по периметру стали справді меншими: 3,19 мм, проти 3,47 мм раніше.
  • Чубчик виступав відносно рамок на 5,60 мм, тепер же Dynamic Island має висоту 6,07 мм.
  • Довжина нового вирізу сильно менша: 20,69 мм, проти 26,79 мм.
  • Товщина 14 Pro разом з камерами становить 13,88 мм, при товщині самого смартфона в 7,85 мм.

Характеристики дисплея iPhone 14 та iPhone 13 Pro / Фото 24 канал

Важлива відмінність серед іншого у тому, що iPhone 14 Pro отримав підтримку корисної функції Always-On, на яку всі довго чекали. У iPhone 13 Pro такої функції, на жаль, немає. Тепер вся важлива інформація буде завжди виводитися на екран навіть у заблокованому стані. Тож аби побачити годину і дату вам не потрібно більше розблоковувати пристрій, а якщо він лежить на столі екраном вгору, то навіть не доведеться брати його до рук.

А що стосується безпеки, то обидва телефони використовують Face ID. Попри новий виріз у формі таблетки на 14 Pro, датчики всередині ті ж самі, і Face ID буде працювати так само як і на 13 Pro.

Продуктивність та програмне забезпечення

iPhone 14 Pro отримав нове покоління кремнієвого процесора Apple – чіп A16 Bionic. Він є значним оновленням у порівнянні з Apple A15, але приріст продуктивності загалом не є дуже значним. Чіп побудований на 4-нм техпроцесі наступного покоління (проти 5-нм для старого A15), однак, схоже, що більшість переваг досягається шляхом оптимізації енергоефективності.

Хоча ми все ще отримуємо 6 ГБ оперативної пам’яті на борту, цього разу Apple використовує швидку LPDDR5 – ще одне оновлення у порівнянні з LPDDR4X, яка використовувалася в попередній моделі.

Результати тестів iPhone 14 Pro vs iPhone 13 Pro / Фото 24 канал

Як iPhone 14 Pro, так і 13 Pro працюють на новітньому програмному забезпеченні iOS 16. Однак iPhone 14 Pro поставляється з двома новими функціями, які не отримає попередня модель:

  • Супутниковий зв’язок.
    Він дозволяє підключатися до супутника у віддалених місцях, де немає стільникового сигналу. Для цього потрібен чіткий огляд неба, і вам доведеться направити iPhone в бік супутника, щоб зафіксувати сигнал, але це може бути життєво важливою функцією.
  • Виявлення аварій.
    Завдяки покращеному акселерометру, новий iPhone тепер може визначити, чи потрапила людина в серйозну автомобільну аварію, і він автоматично зателефонує до служби порятунку 911. Знову ж таки, ця функція може врятувати життя.

Щодо оновлення програмного забезпечення, то компанія Apple традиційно підтримує свої телефони в актуальному стані протягом 5 або навіть 6 років, тому обидва ці пристрої є абсолютно перспективними.

Камера

Головною особливістю нової камери iPhone 14 Pro став 48-мегапіксельний датчик з високою роздільною здатністю для основної камери. Він прийшов на заміну старому 12-мегапіксельному, і через його більший розмір ця камера на задній панелі стала просто величезною фактично подвоївши товщину смартфона.

Відмінності камери iPhone 14 Pro від камери 13 Pro:

  • 1X камера: 48 Мп на 14 Pro проти 12 Мп на 13 Pro.
  • 0.5X камера: 12 Мп на обох.
  • 3X камера: 12 Мп на обох.

Камера iPhone 14 стала трішки кращою / Скриншот 24 каналу

На практиці основна камера в обох моделях передає кольори приблизно однакова, хоча фото з нового iPhone 14 Pro виглядають дещо різкішими.

Ширша основна камера та покращена обробка в умовах низької освітленості допомагають 14 Pro захоплювати більше світла навіть в дуже темних умовах. Тут дійсно є невелика перевага над iPhone попереднього покоління.

  • Надширококутна камера.
    Ця камера зазнала аналогічно невеликої трансформації. В умовах майже непроглядної темряви iPhone 14 Pro здатний зібрати більше світла за допомогою цього датчика.
  • Фронтальна камера.
    У селфі камері Apple змінила обробку кольору і тепер вони виглядають дещо більш реалістичними, хоча загалом різниця майже непомітна.

Найбільша різниця відчувається при недостатньому освітленні. У нічний час доби iPhone 14 Pro краще справляється із завданням захоплення чистого фото за допомогою фронтальної камери.

Автономність та зарядка акумулятора

iPhone 13 Pro приніс помітне поліпшення часу автономної роботи у порівнянні з попередніми моделями, і це досягалося в основному завдяки більшій фізичній ємності акумулятора.

Зараз ємність акумулятора iPhone 14 Pro зросла не на багато:

  • Ємність акумулятора iPhone 13 Pro: 3,095 мАг,
  • Ємність акумулятора iPhone 14 Pro: 3200 мАг (+3% більше).

Офіційні дані Apple про час автономної роботи підтверджують, що фактичний час роботи акумулятора залишається незмінним: 20 годин потокового відео та 75 годин відтворення аудіо на обох моделях.

Незалежні відеотести різних авторитетних видань підтверджують, що iPhone 14 Pro дещо перевершує 13 Pro, хоч і різниця в автономності незначна.

Що стосується швидкості зарядки, то тут змін теж немає. Офіційно 14 Pro підтримує зарядку потужністю 20 Вт (але фактично він може поповнювати заряд зі швидкістю 23 Вт), як і попередня модель, що означає, що на повну заряду за допомогою сумісного зарядного пристрою піде близько 2 годин.

І iPhone 14, і 13 серії підтримують MagSafe – технологію бездротової магнітної зарядки, яка забезпечує швидкість до 15 Вт.

Підсумок

Підсумовуючи все, iPhone 14 Pro має трохи швидший процесор, яскравіший екран, нову круту функцію Dynamic Island та вражаючу фотозйомку у форматі ProRAW 48 Мп.

Однак надмірна різкість на звичайних 12-Мп фотографіях може відштовхнути деяких користувачів (хоча цю “проблему” можуть вирішити в найближчих оновленнях).

Чи варто переходити з 13 Pro? Як ми писали вище – рішення за вами. Новий флагман має низку переваг, але назвати їх критичними не можна. А проте, список поліпшень перед вами, і хоч він не такий великий, як у попередніх моделях, когось він може переконати змінити смартфон. Наприклад, для багатьох користувачів критичним фактором для переходу стала поява нового Dynamic Island замість чубчика.

The Destruction Of Ukraine’s Nuclear Arsenal

Twenty-five years ago, Ukraine possessed the world’s third-largest nuclear arsenal. It had inherited 175 long-range missiles and more than 1,800 warheads after the collapse of the Soviet Union. Following two years of talks been the United States, Russia, and Ukraine, U.S. President Bill Clinton announced a breakthrough on January 10, 1994. Ukraine had agreed to remove all nuclear weapons from its soil in exchange for assurances that Russia would respect its sovereignty.

1 Soldiers lay a nuclear warhead in a container on January 4, 1992. Most tactical nuclear weapons were transferred from Ukraine to Russia.

2 Flames erupt from a blast that demolishes a decommissioned SS-24 nuclear missile at a military base in the southern Ukrainian town of Pervomaysk on September 29, 1998.

3 A Ukrainian Army officer inspects a destroyed SS-24 missile silo near the town of Pervomaysk in Ukraine’s Mykolayiv region. By the end of 2001, Ukraine had destroyed all of 46 of its intercontinental ballistic missile silos.

4 U.S. President Bill Clinton announced a breakthrough in talks between the United States, Russia, and Ukraine at a press conference in Brussels on January 10, 1994. He said Ukraine had agreed to remove all nuclear weapon from its soil, eliminating the world’s third-largest nuclear arsenal.

5 Russian President Boris Yeltsin (left), U.S. President Bill Clinton (center), Ukrainian President Leonid Kuchma, and British Prime Minister John Major (right), sign the Nuclear Nonproliferation Treaty in Budapest, Hungary, on December 5, 1994. Known as the Budapest Memorandum, the agreement officially dismantled Ukraine’s nuclear arsenal.

6 Police officers remove a protester from a rally in Kyiv on January 12, 1996. He was attending a demonstration organized by several members of Ukraine’s parliament who were opposed to the denuclearization deal. As the protester is being thrown into a police van, he clings to a sign demanding the resignation of former Ukrainian Defense Minister Valeriy Shmarov.

7 An Ukrainian officer watches a SS-24 nuclear missile booster being removed from its bunker at a military base in southern Ukrainian town of Pervomaysk on September 29, 1998.

8 A worker prepares to dismantle a SS-19 missile at a special decommissioning station in Dnipropetrovsk, Ukraine on July 26, 1996. The station was built with financial aid from the United States.

9 Soldiers practice transferring a nuclear warhead from a rail car onto a truck near the Ukrainian city of Kirovohrad on December 7, 1995. It was part of an exercise to train specialized personnel to cope with potential accidents during the transport of nuclear materials.

10 U.S. Senators Sam Nunn and Richard Lugar turn two tiny keys to initiate the destruction of a former Soviet nuclear missile silo in the formerly top-secret Khmelnitsky military base in central Ukraine on October 23, 1996. The keys once held the power to launch SS-19 missiles at the United States.

11 Smoke billows from an explosion that destroyed a missile silo at a military base near Pervomaysk, Ukraine on January 5, 1996.

12 Journalists and military officials from Ukraine, Russia, and the United States inspect a massive crater from a destroyed nuclear missile silo at a military base in Pervomaysk in 1996. Ukraine transferred its last 40 nuclear warheads to Russia that June and officially lost its status as a nuclear power.

13 A Ukrainian officer smokes and shakes sand out of his boot before preparing to blow up a missile silo near the town of Derazhnya in central Ukraine, October 23, 1996.

14 Fuel is pumped out of a Soviet-era SS-19 nuclear missile carrier at a military base in Krasilovo, Ukraine, on May 14, 1997.

15 Ukrainian workers cut an air-to-ground X-22 cruise missile into pieces at a military base in the village of Ozerne, on November 6, 2002.

16 The last SS-24 missile silo being blown up near the Ukrainian town of Pervomaysk on October 30, 2001. In all, 46 SS-24 intercontinental ballistic missile silos were destroyed.

17 Ukrainian specialists dismantle the last strategic Tupolev Tu-22M3 Backfire nuclear bomber at an airbase outside the Ukrainian city of Poltava on January 27, 2006. After the collapse of the Soviet Union, Ukraine had inherited 60 Tu-22 bombers and 423 X-22 cruise missiles.

Kateryna Oliynyk

Kateryna Oliynyk is a digital-media coordinator for RFE/RL.

Про автора

admin administrator