Чим закушувати Мінту

Авторadmin

Чим закушувати Мінту

Огляд фінського ментолового лікеру Minttu (Мінту)

Освіжаючий аромат м’яти у поєднанні з досить високою міцністю – це те, чим приваблює любителів вишуканого алкоголю фінський лікер Minttu, який іноді називають ментоловою горілкою.

Така назва не зовсім правильна, оскільки відносять напій все ж таки до лікеров. Створюють Мінту у Фінляндії. Давайте познайомимося з ним ближче!

Дегустаційні характеристики

Смак

У оригінального ментолового лікеру свіжий і досить м’який смак, у якому чітко виступають тони перцевої м’яти. В інших різновидів напою відчуваються лакричні, перцеві, шоколадні ноти. Післясмак тривалий, солодкий і теплий.

Колір

Всі види цього лікеру абсолютно прозорі, що дає можливість назвати Мінту фінською ментоловою горілкою. Неприпустимий осад, помутніння або будь-яка зміна відтінку.

Запах

Аромат напою виразний, букет досить простий. У ньому домінує м’ятна нота, а також солодкі тони. У шоколадному різновиді є відтінок какао, у Black Minttu – тони лакриці.

Як правильно вибрати напій і відрізнити його від підробки

До недавнього часу купити оригінальну фінську горілку Мінту було практично неможливо – на магазинних полицях зустрічалися суто підробки.

Однак сьогодні зробити це все ж таки можна: великі спеціалізовані мережі алкогольних супермаркетів пропонують цей продукт. Щоб відчути смак справжнього Мінту, а не підробки невідомого виробництва, зверніть увагу на такі моменти.

  • Назва – на пляшці має бути написано Minttu, це єдино правильний варіант написання. «Втрачена» друга літера t, подвійна u наприкінці – правильна ознака вироби. Напис червоного кольору, всі літери одного розміру.
  • Закривається пляшка залізною кришкою, а шийка вкрита «сорочкою»: у оригінального лікеру вона блакитного кольору, у Black – чорного, у перцевого – помаранчевого, у шоколадного – коричневого. Ці ж тони переважають в оформленні етикеток.
  • Сама пляшка прямокутної форми, із закругленими краями. Дно рівне. Гравіювання на пляшці немає.
  • Оригінальний напій обов’язково повинен мати акцизну марку.

Як правильно подавати та вживати лікер Мінту

Сам виробник радить використовувати цей алкоголь для приготування коктейлів. Втім, у чистому вигляді Minttu також п’ють. Для цього його сильно охолоджують, після чого наливають у невеликі чарки (наприклад, горілчані або для коктейлів-шотів).

П’ють усю порцію залпом. Не виключено, що саме через такий спосіб розпивання та подачі Мінту називають ментоловою горілкою з Фінляндії.

Чи знаєте ви? Охолоджувати цей алкоголь найкраще в морозилці, оскільки так він набуває приємної тягучої консистенції.

З якими продуктами поєднується

Поціновувачі кажуть, що закушувати Minttu необов’язково – це зіпсує враження від його оригінального смаку, не дозволить повною мірою насолодитися витонченим смаком.

Втім, подати до нього можна легкі закуски: фруктову нарізку (краще використовувати нейтральні фрукти типу яблука або груші, а не цитрусові), ягоди, гіркий шоколад.

Від солоних закусок типу сиру або канапе краще відмовитися.

Інші варіанти вживання

На батьківщині цього алкоголю його нерідко додають у каву або гарячий шоколад. Назвати такий мікс коктейлем складно, проте результат виходить справді незвичайним. Хоча частіше в гарячі напої додають трохи -коньяку-або -біттери-, наприклад -Ангостуру-, цінителі незвичайних кавових міксів оцінять тонкі м’ятні нотки, які додає Minttu.

Коктейлі з Мінту готують не тільки у Фінляндії, а й у багатьох європейських, а сьогодні – і вітчизняних барах.

    Тут тут Мінту змішують з шоколадними або вершковими лікерами. Відмінним варіантом стане “Бейліз”, дуже цікава суміш з “лікером Шерідан”. Любителям яскраво виражених кавових нот варто спробувати коктейль з “Калуа”. Такі лонг-дринки також містять молоко або вершки, відмінно тонізують, радують м’яким смаком.
  • Для приготування «М’ятного бризу» Мінту змішують з -шампанським-. Це витончений та освіжаючий варіант для літнього вечора. До цієї ж категорії відносять і суміші ментолового алкоголю з безалкогольними тоніками.
  • Любителям високоградусних міксів сподобається «Жало», в якому ментолові нотки лікеру поєднуються з теплими тонами -бренди-. Подають його з льодом.

Різновиди напою

Фінни пропонують поціновувачам ментолового смаку п’ять варіантів лікеру. Всі вони однакові за міцністю і містять 40% алкоголю.

  • Minttu Pepermint. Це оригінальний варіант, який відрізняється найяскравішим м’ятним смаком і солодкуватим післясмаком, відмінно освіжає та використовується для коктейлів.
  • Minttu Black Mint.
  • Minttu Choco Mint – це наймолодший напій з усієї лінійки, який найчастіше віддають перевагу жінкам. У ньому химерно переплітаються м’ятні та шоколадні тони, які відчуваються і в смаку, і в запаху.
  • Minttu Chili – справжнє поєднання крижаної м’ятної прохолоди та вогнику перцю чилі. Найгостріший лікер зі всієї «родини», який має зігрівальну дію.
  • Minttu Polar Pear приваблює химерним поєднанням м’ятних нот та аромату соковитої груші.

Напої того ж класу та смаку

Звичайно, Мінту – не єдиний м’ятний алкоголь. Якщо вас залучають саме освіжаючі тони перцевої м’яти, спробуйте й такі варіанти, якими іноді замінюють у коктейлях Мінту.

  • Pages Ice Mint – оригінальний французький варіант ніжно-блакитного кольору, який подають як -діжестив-. По відтінку схожий на -Блю Кюрасао-.
  • De Kuyper Creme de Menthe – оригінальний напій із освіжаючим м’ятним ароматом.
  • Joseph Cartron, Peppermint Blanc – прозорий лікер, що наповнює ментоловою свіжістю.
  • Bols Peppermint Green – цей алкоголь дивує незвичайним зеленим кольором і радує м’ятною прохолодою.
  • Wenneker Crème de Menthe – голландська продукція, яка відмінно підійде для десерту після вечері.

Всі ці напої слабші за міцністю. ніж Мінту: в основному, ці лікери містять 20-25% алкоголю.

Історія Мінту

Якщо взяти пляшку цього напою і подивитися на неї зі зворотного боку, ви побачите справжнього фінського йєті. І не тому, що напередодні переборщили з дегустацією Мінту: річ у тому, що з цим лікером у фінів пов’язані дві легенди.

Вважається, що створили Minttu не просто так – це був «еліксир хоробрості», який допомагав, якщо невдаха мисливець зустрічав на своїй дорозі йєті. Якщо снігова людина вам не попалася, можете спробувати випити цілу пляшку Minttu – фіни впевнені, що в цьому випадку йєті сам прийде подивитися на такого сміливця.

Втім, це лише легенди. Факти стверджують, що виробляється напій у південно-західній частині Фінляндії, в містечку Турку. Спочатку його випускали для внутрішнього ринку, але в 1956 лікер представили в США, і з тих пір його гідно оцінили гурмани багатьох країн.

Чи знаєте ви? Щоб досягти кришталевої прозорості, при виробництві використовують особливий сорт цукру, а також ретельну технологію очищення. Ще одна «фішка» виробників – для Мінту береться дистильована вода, оскільки будь-яка інша каламутніє в процесі виготовлення. До речі, всі інгредієнти, які входять до складу Minttu, абсолютно натуральні.

Minttu – це фінський алкогольний напій, який можна порівняти за міцністю з горілкою. Його відрізняє яскраво виражений ментоловий смак і аромат, а також деяка насолода, яка відчувається і після смаку. Насолодитися чаркою Мінту можна в кінці гарного застілля або додати його в коктейлі.

Чи пробували ви цей алкоголь? Розкажіть про свої враження від дегустації!

Лікер Мінту: історія, види, як пити та цікаві факти

Освіжаючий напій, відомий як “король м’ятних лікерів”, – родом із міста Турку, Фінляндія.

Дивовижне поєднання крижаної свіжості та м’якості, що огортає, перетворило “Minttu” на найбільш продаваний у світі м’ятний лікер.

Згодом кришталево білий колір лікеру “Мінту” темніє (мабуть, через цукор, що входить до складу).

Історія бренду

Сьогодні ментоловими напоями нікого не здивуєш, а наприкінці 80-х ідея створення крижаного лікеру з додаванням свіжої м’яти виглядала новаторською і незвичайною.

Рецептуру легендарного продукту розробили американці, а для реалізації проєкту було обрано фінську фабрику “Chymos”. Завод на південному заході північної країни, заснований 1906 року, спеціалізувався на виробництві кондитерських виробів, безалкогольних соків і спиртного з натуральної сировини.

Назву для нового бренду взяли найпростішу – від головного інгредієнта (“minttu” в перекладі з фінської означає “м’ята”). А ось до розробки дизайну підійшли з креативом: виробник зупинився не на звичній круглій пляшці, а на витягнутій прямокутній зі згладженими краями, яка формою і кольором нагадує осколок льоду.

Спочатку м’ятний алкоголь продавали тільки в США, де він швидко набув чимало шанувальників. Незабаром бренд завоював і європейські ринки, зокрема німецький та австрійський. Особливою популярністю скандинавський напій став користуватися на гірськолижних курортах, де оцінили його оригінальний смак і зігрівальний ефект.

На батьківщині “Minttu” почали продавати тільки в 90-х. Приблизно в цей самий час первісну міцність напою (50%) знизили до 35-40 градусів, а сам він перейшов із категорії шнапсів у категорію лікерів. У результаті продажі трохи впали, але до критичного рівня справа не дійшла.

У 2008 році шведська компанія “V&S Group” разом із дочірнім підрозділом “V&S Finland” (власником бренду “Chymos”) увійшла до складу французького гіганта “Pernod Ricard”.

Види м’ятного лікеру Мінту

  1. Minttu Peppermint Традиційна версія трав’яного лікеру. Має яскраво виражені ментолові ноти та солодкий післясмак. Поєднує в собі крижану свіжість і оксамитову м’якість.
  2. Minttu Pear Ароматний м’ятно-фруктовий напій із додаванням груші.
  3. Minttu Choco Напрочуд гармонійний лікер із включенням молочного шоколаду. Сподобається любителям солодких напоїв.
  4. Minttu Black Оригінальний м’ятний продукт, доповнений солоною чорною лакрицею. Відрізняється приємною терпкістю.

Усі лікери виготовлені з натуральних інгредієнтів за рецептурою, що зберігається в секреті.

Основні компоненти: спирт, вода, цукор, м’ятна есенція, какао-масло, екстракти фруктів, солодки, шоколаду.

Як пити мінту

М’ятний лікер рекомендується пити міцно охолодженим, навіть крижаним. Зазвичай напій перед пробою поміщають у морозилку, де він набуває тягучої консистенції.

Популярним способом дегустації є класичний шот: напій наливають у невеликі чарки та випивають залпом.

Також Мінту додають у коктейлі, поєднують із чорною кавою, фруктами, ягодами, гарячим шоколадом, морозивом.

Цікаві факти

  1. За високу міцність і кришталеву прозорість лікер часто називають “фінською горілкою”. При цьому п’ється високоградусний алкоголь м’яко і легко.
  2. Щоб отримати безбарвний Мінту, виробник використовує дистильовану воду і спеціальний сорт цукру.
  3. Якщо уважно розглянути внутрішній бік етикетки, можна розгледіти там снігову людину. Місцеві жителі стверджують, що напій був створений спеціально для зустрічі з Єті. Він не тільки зігріває під час мандрівок горами, а й позбавляє страху перед господарем засніжених схилів.

Біттер – це група алкогольних напоїв, до якої входять гіркі настоянки та деякі види вермутів та лікерів.

5 секретів гарного мінету

Чоловіки пліткують з такою самою частотою, як і жінки. І часто вони обговорюють саме оральний секс. Beauty-редакторка ELLE.UA Олена Бабіцька зібрала п`ятірку ключових секретів гарного мінету, які урізноманітнять ваше сексуальне життя і зведуть чоловіка з розуму.

Рухи

Багато дівчат припускаються однієї помилки, роблячи зворотно-поступальні рухи від основи члена до головки, і більше нічого. Проте у такому разі рано чи пізно відбувається притуплення нервових закінчень, і задоволення буде поступово знижуватись. Підключайте фантазію: наприклад, ніжно пестить його ствол і кінчиком язика, а потім акуратно погладжуйте їм мошонку. Змінюйте дотики та їхню інтенсивність, спостерігаючи за його реакцією, і потім застосовуйте ті, які принесли найбільше задоволення.

Зволоження

Якщо член вашого чоловіка сухий, то навіть найменша дія — неважливо, руками чи язиком— може завдати йому дискомфорту або навіть болю. Тому, перш ніж приступати до оральних пестощів, щедро змочіть член слиною, спеціальною їстівною або (що ще більш еротично) власною смазкою.

Руки

Є помилкове переконання, що мінет — це виключно про задоволення, яке приносять чоловікові ротом. Однак руки також можна і потрібно залучити. Наприклад, ви можете у якийсь момент відсторонюватися від члена та стимулювати його виключно рукою, повторюючи чоловічі рухи при мастурбації. Або ж поєднувати: легко, здійснюючи кругові рухи, пестити голівку язиком, а руками рухати по стовбуру вгору і вниз. Також повторіть рух, ніби ви хочете максимально акуратно відкрити пляшку з водою.

Сюрприз

Цей прийом добре спрацює і для партнерів, які разом вже досить довгий час, і для експериментаторів у сексі. Дивуйте свого чоловіка не тільки спонтанним мінетом, який ініціювали ви самі (чоловіки від цього просто божеволіють, повірте!), а й небанальними техніками. Наприклад, він точно оцінить техніку «гарячий чай»: приготуйте собі напій, випийте всю чашку, поки він не охолонув, і приступайте відразу ж, не відкладаючи жодної секунди. Ваш чоловік буде у тотальному захваті, обіцяю!

Розмова

Мабуть, це найважливіший секрет. Річ у тім, що навіть у найміцніших парах часто відсутня культура обговорення своїх сексуальних уподобань. Тим часом чесна розмова про свої фантазії, уподобання чи невдоволення може не тільки привідкрити завісу над вашими глибинними потребами, але й сильно зблизити вас з партнером.

Про автора

admin administrator