Чому часник зелений

Авторadmin

Чому часник зелений

Зелений часник: чим корисний і кому категорично заборонений

Селен, що міститься в зелені, регулює міжклітинний обмін і сприяє еластичності шкіри. Зелень часнику широко використовується в народній медицині.

На ринках вже почали продавати зелений часник, який є потужним противірусним засобом. Яка користь для організму від зеленого часнику і кому його їсти небажано, розповіла дієтолог Наталія Кива на своїй сторінці в Facebook.

Чим корисна зелень часнику

Вона пояснила, що молодий часник називають природним антибіотиком, так як він має противірусні властивості. У зелених пагонах містяться вітаміни: А, В1, В2, РР, С, Е, К, мікроелементи, калій, магній, кальцій, натрій, сірка, марганець, мідь, фосфор, залізо і фітонциди.

“Селен, що міститься в зелені, регулює міжклітинний обмін і сприяє еластичності і омолодженню шкіри. Зелень часнику широко використовується в народній медицині для лікування вірусних, серцево-судинних захворювань, для профілактики інфаркту та інсульту, для зниження рівня холестерину і артеріального тиску, як протибактеріальний засіб, а також для боротьби з кишковими паразитами і навіть для лікування онкозахворювань”, – зазначила дієтолог.

Крім того, зелень часнику є відмінним антиоксидантом і регулює окислювальні процеси в організмі.

Кому зелень часнику їсти не можна

У молодому часнику також міститися і токсичні речовини, і кислота, тому його потрібно з великою обережністю вживати людям із захворюваннями нирок і шлунково-кишкового тракту, виразками і гастритами. Небажано його включати в раціон алергікам. А ось вагітним і годуючим потрібно від зелені часнику відмовитися повністю.

Зелений часник може посилювати апетит, тому людям із зайвою вагою потрібно обмежити його кількість в раціоні.

“Додайте зелені пагони часнику до салатів, соусів, заправок, супів, овочевих м’ясних та рибних страв. При помірному вживанні він принесе достатньо користі для здоров’я”, – порадила фахівець.

  • Вітаміни, мінерали, антиоксиданти та інші цінні речовини — ось заради чого потрібно готувати салати. Вони ідеально доповнять ваш обід або вечерю, виступлять в ролі поживного перекусу або навіть в якості повноцінного страви. Главред зібрав рецепти найсмачніших весняних салатів, які порадують вас і ваших близьких.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Кому категорично заборонено їсти зелений часник і чому

Навесні зелень та свіжі овочі з’являються на столі все частіше. Багато хто вважає, що споживати в їжу зелений часник – дуже корисно для здоров’я. І дійсно, він має чимало вітамінів та мінералів. Однак зелений часник корисний не всім.

Дієтологиня Наталія Ківа на своїй сторінці у фейсбук розповіла, яка від зеленого часнику користь та кому його не варто споживати.

Зелень часнику: користь для людського організму

За словами дієтологині, зелений часник можна назвати справжнім природним антибіотиком, який має противірусні властивості. Молоді пагони містять в своєму складі чимало вітамінів (зокрема, А, В1, В2, РР, Е, С, К), а також мікроелементи, магній, калій, сірку, марганець, фосфор, мідь, фітонциди та залізо.

Також зелений часник корисний тим, що він містить селен, який допомагає врегулювати міжклітинний обмін та сприяє омолодженню і еластичності шкіри. В народній медицині цей продукт використовується дуже часто, особливо для того, щоб лікувати серцево-судинні, вірусні захворювання, проводити профілактику інсульту та інфаркту, знижувати рівень холестерину і артеріального тиску.

Зелений часник має і протибактеріальні властивості. Він може чудово боротися з кишковими паразитами, регулює окислювальні процеси в організмі, виступаючи природним антиоксидантом. Інколи він може допомогти навіть у лікуванні онкологічних захворювань.

Його можна додавати до салатів, заправок, соусів, супів, рибних, овочевих і м’ясних страв. Якщо вживати зелений часник в помірній кількості, він принесе чимало користі.

Кому зелений часник їсти заборонено

Зелений часник не варто їсти людям з гастритом та виразкою шлунка / Фото: Pexels

Не варто забувати, що зелений часник – це не лише користь. В його складі містяться також токсичні речовини та кислота. Саме тому його потрібно з особливою обережністю їсти людям, які хворіють на:

  • гастрит;
  • захворювання нирок;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • виразку шлунку.

Якщо ви алергік, включати зелені пагони молодого часнику до раціону також не можна. Мамам, які годують своїх дітей грудним молоком, про цю зелень краще забути.

Зелений часник посилює апетит, а тому його не рекомендовано вживати людям, які борються з надмірною вагою.

Про автора

admin administrator