Чому не можна їсти багато ікри

Авторadmin

Чому не можна їсти багато ікри

Вживання ікри може негативно позначитися на суглобах, шлунково-кишковому тракті і серцево-судинній системі. Ікра може викликати серйозну алергію, аж до анафілактичного шоку та набряку Квінке. Фахівець радить вживати червону ікру в обмежених кількостях: не більше двох разів в тиждень по дві столові ложки.

Скільки ікри можна з'їсти та не потовстіти Дієтологи рекомендують вживати від 2-х до 5-ти чайних ложок ікринок на день. У перерахунку на калорії отримаєте всього 35-130 ккал.

Оскільки в якості консерванту для популярного делікатесу використовують бензоат натрію E211, червону ікру не можна вживати хворим на астму й дерматит. Червону ікру небезпечно їсти алергікам і людям, які страждають на цукровий діабет другого типу, ожиріння і хворобу нирок.

Класичний Європейський спосіб поїдати ікру – намазати білий хліб, маслом та ікрою. Ще одним найчастішим варіантом, особливо на Новий рік, є яйця, фаршировані ікрою, також подається з млинцями або як закуски. Ви можете додати ікру в салат, так само зробити соус для пасти.

Ікру, яку беруть на вагу, найчастіше пакують у пластиковий контейнер. Її краще вживати протягом наступної доби, оскільки точний час виготовлення найчастіше не відомий. Доцільно смакувати її в перші два дні, щоб бути впевненим у свіжості. Термін зберігання відкритої жерстяної банки ікри в холодильнику — один тиждень.

В цілому, енергетична цінність 100 г ікри вище, ніж у дієтичного м'яса, риби і молочних продуктів. А ще – червона ікра містить цінні поліненасичені жирні кислоти Омега-3, що не виробляються людським організмом! 100 г ікри містить більше 5 добових норм Омега-3 для дорослої людини.





Червону ікру небезпечно їсти алергікам і людям, які страждають на цукровий діабет другого типу, ожиріння та хворобу нирок. Експерти також наголошують: якщо вживати по столовій ложці червоної ікри протягом тривалого часу, то є загроза виникнення сольового навантаження, що особливо …

Про автора

admin administrator