Чому не можна їсти моркву щодня

Авторadmin

Чому не можна їсти моркву щодня

Кому не варто їсти моркву: є 5 категорій людей

Якщо їсти помаранчевий коренеплід надто часто, можна зіштовхнутися з неприємними наслідками. Ви могли навіть не підозрювати, що від надмірного вживання моркви ваша шкіра може змінити колір.

Кому не можна їсти моркву

Здоровий раціон зазвичай асоціюється у людей з великою кількістю овочів, у тому числі й з морквою. Проте у неї є чимало побічних ефектів, про які ви можете навіть не здогадуватися.

І перший з них – алергічні реакції. Деякі люди мають підвищену чутливість до моркви, і її вживання може спричинити неприємні, або і небезпечні наслідки. Зокрема, вам варто обмежити цей продукт в раціоні, якщо після його вживання у вас з’являються висипи, діарея чи набряки. Окрім того, у невеликої кількості людей алерген, присутній у морквяному пилку, може спричинити анафілактичний шок чи кропив’янку.

Морква також містить багато бета-каротину, і хоча ви можете думати, що це принесе користь вашому організму, це не так. Надто велика кількість цього вітаміну може призвести до каротинемії, від якої шкіра на долонях і ступнях набуває жовтувато-помаранчевого відтінку. Якщо ви помітили в себе ці симптоми, необхідно негайно зменшити кількість моркви у щоденному харчуванні.

Через вживання великої кількості моркви може пожовтіти шкіра / Фото Pexels

Уникати цього овочу варто й людям, які хворіють на діабет, адже в моркві міститься чимало цукру. Він у коренеплоді швидко перетворюється на глюкозу, яка може бути шкідливою для людей, що страждають від цього захворювання.

Останні дослідження також показали, що морква може бути небезпечною для немовлят. Радять їсти менше моркви й матерям, які годують груддю. Виявляється, щовелика кількість цього продукту може змінити смак грудного молока.

Не слід їсти надто багато моркви і якщо ви маєте запалення тонкої кишки чи виразкову хворобу шлунка.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Цим 3 категоріям людей не варто їсти моркву: ви будете здивовані

Хрустка морква є чудовою альтернативою не надто корисним чипсам чи іншим перекусам, проте й вона таїть у собі кілька несподіваних побічних ефектів. Важливо також контролювати кількість моркви, яку ви їсте, інакше можете зіштовхнутися з неприємними наслідками.

Може викликати каротинемію

Виявляється, у деяких людей через надмірне вживання моркви може розвинутися хвороба, яка називається каротинемія. Хоч вона і звучить страшно, насправді не є шкідливою, хоч і виглядає досить дивно. Через те, що цей коренеплід дуже багатий на бета-каротин, шкіра деяких людей може забарвитися у жовтуватий чи світло-помаранчевий колір.

Експертка з харчування Олівія Тарантіно стверджує, що це відбувається через те, що бета-каротин потрапляє до вашої крові. Тож будьте уважні: якщо після вживання моркви ваші долоні та ступні набувають дивного жовтого відтінку, спробуйте обмежити вживання цього овочу.

Щоб організм працював без збоїв, потрібно не лише слідкувати за харчуванням, а підходити комплексно до здоров’я. Важливо вчасно робити детоксикацію організму. Поєднання препаратів Лімфоміозот і Галіум-Хеель чинять імуномодулюючу, протизапальну, дренажну та дезінтоксикаційну дії. Тож ви почуватиметесь комфортно і будете сяяти здоров’ям.

Грудне молоко може мати морквяний присмак

Якщо ви годуєте груддю, зверніть увагу на те, що регулярне вживання моркви може надати вашому молоку дивного морквяного присмаку. Це відбувається найчастіше з жінками, які їдять багато моркви під час вагітності.

Також на смак грудного молока впливає регулярне вживання часнику. Деякі дослідження також показують, що це може бути навіть корисним, адже згодом діти більш схильні сприймати смак цих продуктів та робити їх частиною свого раціону.

Морква може змінити смак грудного молока / Фото Pexels​

Алергії та висипання

Вам може здатися, що алергія на моркву є не надто розповсюдженою, проте насправді у Європі від неї страждає кожна четверта людина. Тож якщо після вживання моркви ви відчуваєте подразнення, почервоніння шкіри, свербіж чи появу висипів, подумайте над тим, щоб зменшити кількість моркви у своєму раціоні.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Про автора

admin administrator