Чому сирники осідають після смаження

Авторadmin

Чому сирники осідають після смаження

Зміст:

Більше не розпадатимуться – як приготувати ідеальні сирники

Одна з українських страв, якій не має аналогів в інших світових кухнях – це сирники. Смажений сир для європейців чи американців викликає неабиякий подив, але достатньо просто скуштувати і все стає на свої місця – ця страва нереально смачна.

Щоб приготувати вдалі сирники потрібно дотримуватися кількох правил: обрати правильний домашній сир, не додавати цілі яйця та додати трішки любові і магії.

24 канал підготував перевірений рецепт сирників з родзинками, за яким ми й самі готуємо їх до сніданку чи на обід.

Рецепт сирників з родзинками

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Замочуємо родзинки у теплій воді, аби вони не вбирали вологу з сирників під час приготування. Проціджуємо через 15 хвилин та просушуємо на паперових рушниках.
  • У мисці змішуємо домашній сир, цукор, жовтки, ванільний цукор, цедру лимона, борошно та сіль. Ретельно перемішуємо до однорідної маси.


Домашні сирники / Фото lenas kitchen blog

  • Додаємо родзинки та знову вимішуємо тісто. Аби сирники вдалися, обирайте сухий сир, зернистий. Надто жирний та вологий потрібно віджати через марлю.
  • Формуйте сирники та обвалюємо у манці. Смажимо на розігрітій сковорідці з олією з обох сторін до готовності.
  • Подаємо сирники з домашньою сметаною чи улюбленим варенням.

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати сирну запіканку з грушами.

Рецепт пухких сирників з апельсином

Вимийте апельсин, натріть цедри та вичавіть сік з фрукта.

Змішайте разом у мисці сік і цедру апельсина, сир, яйця, цукор та сіль. Перемішайте або збийте блендером до однорідної маси.

Інгредієнти

  • Сир – 0,5 кг
  • Борошно – 50 г
  • Цукор – 2-3 ст. ложки (на ваш смак)
  • Апельсин
  • Яйця – 2 шт.
  • Дрібка солі

Додайте до суміші борошна та як слід розмішайте, тісто має бути достатньо густим, щоб не розтікатися.

Розігрійте сковороду, злегка змащену олією. Викладіть на сковороду тісто ложкою, сформувавши невеличкі оладки, обсмажуйте 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.

Подавати можна з фруктами, збитими вершками чи апельсиновим сиропом.

Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!

П’ять рецептів смачних сирників. Правильні сирники – розкриваю усі секрети! Що потрібно в сирниках як їх робити

Сирники люблять усі, але не у всіх вони виходять.
Причина невдач, як правило, у тесті. Щоб воно було смачним та ніжним, скористайтеся кулінарними секретами та рецептами, перевіреними не одним поколінням.

Налагодити, може і налагодити, звичайно. Не сперечаємось. Тільки чомусь у однієї вони виходять на «ура», а в іншої – «дякую, не треба». Адже рецепт, здавалося б, той самий. Йому, до речі, вже багато сотень років. Правда, коли точно людство увійшло смак змішаного з яйцем і підсмаженого у вигляді коржів сиру, достеменно не відомо. Але, судячи з назви, це сталося дуже давно. Якраз у ті часи, коли сиру у звичному вигляді ще не було, а був, за дослідженнями істориків, лише сирний сир. З нього готували масу смачних речей, називали які не витіювато: сирними стравами. Серед них виявились і наші «сирники». І лише за Петра I з сиру навчилися готувати сичужні сири – аналогічні тим, що ми їмо і зараз. А словами «сир» та «сир» стали означати різні продукти. Але сирники з сиру так і залишилися сирниками – улюбленими багатьма в гарячому і холодному вигляді, зі сметаною, медом і навіть … з часником і кропом.

А щоб остаточно прояснити, в чому ж він – головний секрет смачних чізкейків, ми побували на кухнях п’яти найкращих столичних ресторанів і підглянули, як їх готують імениті шеф-кухарі.

Рецепт №1: класичні сирники

Готує Денис
Перевоз
, шеф-кухар ресторану «Чехів»

Сирники
– улюблена страва швидкого приготування, але не у всіх вони виходять повітряними і смачними, при цьому сирники повинні зберігати сирний смак, а не перетворюватися на оладки. Тому дуже важливо знати секрети приготування, які допоможуть із звичайних сирників зробити ідеальні.

Ніжні сирники з сиру – як обрати сир для сирників

Перший і головний секрет: сир для сирників не повинен бути жирним, максимум це 9% жирності! Для приготування беремо сир без грудочок або доводимо до цього стану: збиваємо блендером або перетираємо через сито. Для соковитості та смакових якостей сирників це неодмінна умова.

І все-таки якщо жирний сир і вологий попередньо можна відважити його, щоб зайва сироватка скла.

Цукор у сирниках – бути чи не бути?

Якщо ви хочете приготувати смачні сирники з сиру швидко і мучите питання: використовувати цукор чи ні? Ось і відповідь: цукор використовуємо по максимуму одну столову ложку, для рум’яного кольору та щоб уникнути підгоряння. Цукор спокійно можна замінити медом (як для таких), меду потрібно максимум 2 столові ложки.

Борошно чи манка підійде для ніжних сирників із сиру?

Для правильних сирників якнайкраще підходить тандем цих інгредієнтів: 2:1

У цьому випадку вони виходять пишними та акуратними, легко формуються. Тільки не забувайте, манці потрібно дати час активізуватися, після чого сміливо беріться за справу! Але якщо ви плануєте запікати, найкраще обмежитися манкою, тому що вона зробить їх повітряними та «шапочка» не опаде!

Як додавати яйця до сирників?

Як спекти сирники – вбити яйця відразу чи ділити на жовтки та білки?

Для правильних сирників яйця потрібно завжди збивати окремо: жовтки крем, білки до стійких піків. Жовтки сміливо підмішуємо до сиру, білки акуратно викладаємо і перемішуємо знизу нагору для збереження легкості виробів.

Паніровка для сирників

Ніжні сирники з сиру можна робити і без паніровки, якщо їх запікати у духовці. Але якщо ви вирішили зробити пишні сирники на сковороді – панування потрібне. як правило, господині вибирають для панування сирників пшеничне борошно, але розглянемо не менш привабливі варіанти:

І останній дуже важливий секрет: готуйте завжди у гарному настрої!

Якщо його немає, то створіть: наприклад, увімкніть улюблену музику, яка навіює найкращі спогади
, і приступайте до справи. У вас обов’язково вийде! Успіхів!

Сирники з родзинками – смачно та легко

Сирники з вишневим соусом

Сирна запіканка без манки

Сирна запіканка з родзинками

Смачні сирники на сковороді швидко

Ніжні сирники з сиру – із зеленню: приємний початок дня

Подробиці про те, як обрати сир, сформувати сирники та правильно їх посмажити, шукайте наприкінці статті.

складові

  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1½–2 столові ложки борошна.

Приготування

З’єднайте сир, яйце та цукор. Маса має бути однорідної консистенції. Всипте в неї борошно, ретельно перемішайте і починайте смажити.

складові

  • 600 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки манної крупи;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • дрібка солі.

Приготування

Змішайте сир, яйце, манку, цукор та сіль до однорідної консистенції. Заберіть тісто в холодильник на 1 годину, а потім обсмажте.

складові

  • 2 яйця;
  • 500 г сиру;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 чайні ложки картопляного крохмалю.

Приготування

Злегка збийте яйця, всипте манку, перемішайте і залиште кілька хвилин. З’єднайте сир із яєчною сумішшю. Всипте в однорідну масу цукор і крохмаль і ретельно перемішайте. Обсмажуйте до золотистої скоринки.

складові

  • 200 г сиру;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • дрібка солі.

Приготування

З’єднайте сир, манку, цукор та сіль. Залишіть масу наполягати на 15-30 хвилин. Потім зліпіть і посмажте сирники.

складові

  • 400 г сиру;
  • 3 столові ложки рисового борошна;
  • 1 яйце;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • дрібка солі.

Приготування

Перемішайте сир, рисове борошно, яйце, цукор та сіль до однорідної консистенції. Готуйте на сковороді чи духовці.

складові

  • 500 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 яблука;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • 4-5 столових ложок борошна.

Приготування

Ретельно розітріть сир з яйцями. Очистіть яблука та натріть на великій тертці. Додайте їх разом із цукром до сиру і добре перемішайте. Всипте муку|борошно| і розмішайте ще раз. Обсмажте до рум’яної скоринки.

складові

  • 200 г сиру;
  • 1-2 столові ложки манної крупи;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 стиглий банан.

Приготування

Змішайте сир з манкою, борошном та цукром. Пюруйте або дрібно натріть банан. Додайте його до сиру та ретельно перемішайте. Готуйте на сковороді чи духовці.

складові

  • 100 г вареного гарбуза;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • дрібка солі;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • 2-3 столові ложки борошна.

Приготування

Пюрируйте гарбуз і додайте до нього корицю. З’єднайте сир, яйце, манку, сіль, цукор і гарбуз і залиште на 20 хвилин. Введіть борошно в тісто і ретельно перемішайте. Готуйте до золотистої скоринки.

складові

  • 1 морква;
  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 столова ложка манної крупи;
  • щіпка цукру.

Приготування

Моркву почистити і подрібнити на тертці. Змішайте овоч із сиром, яйцем, борошном, манною крупою та цукром. Поставте масу в холодильник на 20-30 хвилин, а потім посмажте сирники.

10. Сирники з картоплею

  • Не кладіть надто багато цукру, інакше сирники можуть підгоріти. Якщо вони здадуться недостатньо солодкими, подавайте їх з медом, молоком, що згущує, сиропом або . До речі, у такому разі можна взагалі обійтися без цукру.
  • Урізноманітнити смак та аромат звичайних сирників допоможуть горіхи, сухофрукти, кокосова стружка, кориця, ванілін, цитрусова цедра. Додайте їх на свій смак, але не переборщуйте.
  • Тісто має бути досить густим, щоб із нього легко ліпилися кульки. Нічого страшного, якщо воно трохи липне до рук: просто покрийте долоні водою, олією або борошном. Але якщо, незважаючи на першу пораду, ви взяли м’який сир і тісто вийшло рідким, додайте трохи борошна чи манки. Тільки акуратно, інакше сирники стануть гумовими та не такими смачними.
  • Щоб сформувати сирники, зачерпуйте приблизно по 1 столовій ложці підготовленого тесту та перекладайте в руку. Скачайте з тіста кульки і сплющіть їх. Як правило, сирники перед смаженням обвалюють у невеликій кількості борошна або манки – так вони не чіпляються до сковороди. Сирні кульки можна сплющити відразу в борошні. Якщо у вас антипригарна сковорода або просто впевнені, що сирники посмажуться без проблем, пропускайте цей крок.

Є й інший спосіб формування: присипте стіл мукою|борошном|, викладіть туди все тісто і скачайте в ковбаску. Потім розріжте її на рівні шайбочки, надайте їм потрібну форму і, якщо треба, обваляйте в борошні.

  • Розігрійте сковороду та змастіть її олією. Антипригарний посуд змащувати необов’язково. Викладіть сирники в один шар. Якщо їх багато, готуйте партіями. Обсмажуйте 3-4 хвилини на середньому вогні, поки низ сирників не покриється золотистою скоринкою. Потім переверніть їх, трохи зменшіть вогонь і готуйте ще приблизно стільки ж.
  • Сирники можна запекти у духовці. Викладіть їх на деко, застелене силіконовим килимком або якісним пергаментним папером. При температурі 180 °C випікайте приблизно 15 хвилин. Потім акуратно переверніть сирники та готуйте ще 10 хвилин.

Сирники – підступна страва. В одних виходять завжди без проблем. А інших, як каже моя подруга Катя, переслідує сирничне прокляття. Колись він переслідував і мене. Сирники виходили сирими всередині, що підгоріли зовні або того гірше розпливлися по сковорідці.

Але згодом рука набилася, улюблений рецепт підібрався, ідеальний сир знайшовся.

І мій сьогоднішній піст для тих, кого поки що переслідує сирничне прокляття.

Склад сирників (якщо говорити про класику, а не ПП-варіантів), як правило, незмінний – сир, яйце, цукор, борошно. І навіть пропорції приблизно у всіх одні й ті самі – на пачку сиру одне яйце та по ложці борошна та цукру.

Сир.
На мій погляд найсмачніші сирники виходять із 9% сиру. Причому сир має бути звичайнісіньким – у паперовому брикеті. Я віддаю перевагу двом брендам – Щиро Ваш і Молочник Тев’є. Якщо ж говорити глобально про властивості сиру, то він повинен бути свіжим і з коротким терміном зберігання (дивимось дату виготовлення та строки до 5 днів) і досить щільним. Дійсно, навіть серед моїх улюблених брендів іноді зустрічаю мокрий сир. Тому не соромлячись, перебираю пачки, натискаючи пальцями на сир і вибираю найщільніший.

Яйце.
Досвідченим шляхом я прийшла до того, що найсмачніші для мене сирники виходять на яєчних жовтках, без білка. По-перше, білок досить пристойно (знову ж таки на мій погляд) впливає на щільність сирників. По-друге, з жовтками сирники й самі виходять яскравішими, як сонечки. Та й жирність продукту підвищується. А сирники у моєму розумінні не дієтична страва. Такий собі сніданок-десерт.

Борошно.
Незважаючи на велику зараз популярність ПП-сирників з різним іншим борошном, найсмачнішими для мене, як і раніше, залишаються сирники на пшеничній борошні ВС. На пачку сиру беру 1 ст. без гірки для тесту та ще одну для панування.

Цукор.
Оскільки сирники завжди їм із різноманітними солодкими топінгами на кшталт меду, варення, киселю та й просто фруктів, цукор у тісто не додаю. Але попереджаю відразу, що звикли до солодкого тесту, це відчувають відразу.

Для приготування однієї порції сирників нам знадобляться:
200 г сиру 9%, 1 яєчний жовток, 2 ст.л. пшеничного борошна НД, фрукти, ягоди, мед, варення, сметана і т.д. для подачі.

1. Сир розминаємо вилкою.2. Додаємо до нього жовток та ретельно перемішуємо.3. До пожовклого сиру додаємо 1 ст.л. муки без гірки (і цукор, якщо використовуєте). Ретельно перемішуємо.4. Ділимо масу на 4 частини, скачуємо з них щільні кульки, без тріщин.5. В окрему тарілку насипаємо 1 ст. муки.6. По одному опускаємо кульки в муку, приплющуємо, обвалюємо в муці з обох боків. 7. Струшуємо зайве борошно і готуємо улюбленим способом.

Пряження – український фритюр. Смаження продукту у великій кількості олії, щоб воно покривало його на 1/3.

Пряжені сирники – це такі собі сирники від бабусі. Яскраві, рум’яні, із скоринкою. Смак дитинства.

Як готувати? Беремо сковорідку з високими бортиками, ставимо її на вогонь нижче за середнє, наливаємо масло і чекаємо, поки воно прожариться. Якщо поставити на великий вогонь, олія, звісно, ​​нагріється швидко, але й сирники на сковороді згорять. Тож набираємось терпіння і чекаємо. Для перевірки кидаємо мікро шматочок білого хліба. Якщо навколо нього будуть бульбашки, олія готова.

Викладаємо сирники в олію, накриваємо кришкою. Як тільки підрум’яняться з одного боку, перевертаємо і смажимо знову ж таки під кришкою. Завдяки кришці сирники трохи піднімуться. У такий спосіб сирники готуються близько 10-15 хвилин.

Є такі сирники найсмачніше з варенням, так як топлений смак яскравий, йому необхідна і яскрава компанія. Класичним або як у мене на фото, приготованим нашвидкуруч. Порізані кубиками яблука хвилину жарю на вершковому маслі, додаю жменю брусниці, кілька гвоздичок і цукор до смаку. Готую на середньому вогні, помішуючи, трохи більше п’яти хвилин.

Якщо топлені сирники – це бабусин варіант, то смажені на вершковому маслі – мамин.

Готуються вони ще простіше. На швидкоді розтоплюємо олію. Даємо йому прошипіти. Викладаємо сирники і готуємо на вогні нижче за середнє, накривши кришкою (або ні) з обох боків до рум’яних скоринок. За часом приблизно також – хвилин 10-15.

Смак у таких сирників виходить делікатнішим, тому і топінги можуть бути будь-якими. У мене кулі з обліпихи. Обліпиху пробиваємо блендером, протираємо через сито і змішуємо із цукровою пудрою. На додаток подала сметану.

Сирники у духовці

Сирники у духовці дуже популярний сьогодні варіант їхнього приготування. У батьків у ній і готую. А так як у мене самої духовки немає, то використовувала аналогічну функцію свого гриля Tefal (другий температурний режим), тому нехай вас не дивують смужечки.

У духовці сирники готуються дуже просто. Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо сирники і готуємо близько 15 хвилин, один раз перевернувши “в середині шляху”.

Ці сирники виходять дуже ніжними, повітряними та вдячними щодо прийняття будь-яких топінгів – від варення до свіжих фруктів. У моєму варіанті вишневий кисіль за рецептом Тані lapundrik

. Вишня, цукор до смаку, щіпка кориці, трохи води та кукурудзяний крохмаль – на слабкому вогні до закипання і потім ще кілька хвилин.

Сирники у мультипечі

А це мій найулюбленіший і найшвидший варіант сирників. Спеціально для щасливих власників мультипечі Philips.

5 хвилин при 180 градусах у попередньо розігрітій мультипечі. Покроково рецепт показувала.

Ніжні, повітряні, делікатні. Їжу майже завжди з сезонними фруктами, ягодами та запашним медом.

Сподіваюся, що сирничне прокляття більше за вас не спіткає.

Смачні, пишні, сирники, що тануть у роті, з сиру – думаєте це неможливо? Адже даремно! Відмінні ласощі можна легко приготувати самостійно вдома, при цьому, доклавши мінімальні зусилля.

А якщо ви ще не в курсі, як це зробити, такі способи приготування допоможуть впоратися з цим простим завданням. Отже, розглянемо кілька найсмачніших рецептів приготування чудових сирників із сиру.

Класичний рецепт смачних сирників із сиру

Які інгредієнти нам знадобляться:

  • 400 г сиру будь-якої жирності;
  • 3 яйця;
  • Склянка цукру;
  • Сіль – невелика дрібка;
  • Олія – ​​50-70 мл;
  • 4 ст.ложки борошна для тіста і ще трохи для обсипання сирних оладок.

Скільки готувати – 30 хвилин.

Харчова цінність у 100 грамах – 300 Ккал.

Як готувати традиційні сирники з сиру?

Сирники з сиру з корицею та ваніллю

Які компоненти знадобляться:

  • 400 г сиру;
  • 200 г борошна;
  • Неповна склянка цукру;
  • Пакетик ванільного порошку;
  • Трохи кориці;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Трохи цукрової пудри.

Час приготування – півгодини.

Скільки калорій – 310 ккал.

Рецепт приготування смачних сирників із сиру з прянощами покроково:

Найсмачніші сирники з сиру з фруктами та сиропом

Які компоненти знадобляться:

  • 500 г сиру;
  • Цукор-пісок – 4 великі ложки;
  • 250 грам борошна;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • 2 яблука;
  • Одна груша;
  • Дрібка солі;
  • ½ ч. ложки ваніліну.
  • Півсклянки цукрового піску;
  • 100 грам ізюму;
  • Півсклянки води;
  • Коньяк – 10 грам.

Час приготування – 40 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 330 ккал.

Процедура готування найсмачніших сирників із сиру з фруктами під сиропом:

Рецепт сирників з манкою, родзинками та горіхами в духовці

Що буде потрібно для приготування:

  • Сир – 400 грам;
  • 2 курячі яйця;
  • Неповна склянка цукру;
  • Родзинки – 100 грам;
  • 100 г горіхів будь-якого виду;
  • Манка – півсклянки;
  • Неповна склянка борошна;
  • 1 велика ложка сметани.

Тривалість приготування – 40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 270 ккал.

Як правильно приготувати такі сирники з сиру, щоби вийшли дуже смачними:

Варіант чудових солоних сирників із сиру із зеленню

  • 500 г нежирного сиру;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Сир твердого ґатунку або бринза – 100 грам;
  • Борошно – 100 г;
  • Дрібка солі;
  • Трохи сушеної зелені – кріп, петрушка;
  • Спеції за бажанням;
  • Рослинна олія для обсмажування.

Скільки готувати – 30 хвилин.

Калорійність у 100 грамах – 290 ккал.

Як готувати солоні творожники:

Спосіб приготування страви без яєць

Які складові будуть потрібні:

  • Сир – 500 грам;
  • Склянка борошна;
  • 150 грам ізюму;
  • Цукор – 150 грам;
  • Сіль – щіпка;
  • Рослинна олія.

Період приготування – 30 хвилин.

Калорійність у 100 грамах – 280 ккал.

Як готувати сирники з|із| сиру без додавання яєць:

  • Щоб сирники з сиру повністю пропеклися, але при цьому не пригоріли, їх слід обсмажувати на невеликому вогні на попередньо розігрітій олії;
  • Для того щоб надати аромат випічці, в тісто можна додати корицю, ванілін, подрібнене листя м’яти та смородини;
  • Олію слід наливати велику кількість, інакше сирники пригорять.

Сирники з сиру – це чудові ласощі на сніданок або вечерю. Їх можна подавати до чаю, кави, какао. Також можна поєднувати із молоком. А як доповнення до них підійде варення, сироп, сметана, згущене молоко, мед. Обов’язково зробіть цю чудову випічку!

У наступному відео показано, як приготувати смачні сирники.

Про автора

admin administrator