Цвітна капуста у фользі у духовці

Авторadmin

Цвітна капуста у фользі у духовці

Цвітна капуста в духовці: 9 кращих рецептів запікання

На сторінках свого блогу я приділив досить багато уваги різним стравам з білокачанної капусти. А от кольорова капуста залишилася осторонь. Пам’ятаю тільки, що готував її на сковороді в клярі, та парочку зимових заготовок закатав.

І мені це здалося не справедливим, адже популярність цвітної капусти зростає день від дня все більше садівників вирощують її на власних грядках. І популярність ця легко пояснюється тим, що це неймовірно корисний овоч з якого можна приготувати десятки смачних і корисних дієтичних страв.

Тому хочу запропонувати вам свою добірку кращих рецептів запеченої цвітної капусти. Від найпростіших, до, можна сказати, вишуканих, щоб ви завжди могли підібрати відповідний ситуації варіант.

Як бачите, способів дуже багато: можна запікати суцвіття просто так, обвалявши їх у спеціях, можна приготувати кляр або приготувати смачну і ситну запіканку. Впевнений, кожен знайде собі рецепт по душі.

Цвітна капуста з пряним лаймовим кремом

Цей рецепт цвітної капусти в пікантному соусі потішить шанувальників гострої їжі. Трохи лайма та порошку чилі у поєднанні з майонезом та сиром пекоріно надають страві несподівано вишуканого смаку.

Порада від SHUBA: спробуйте подати страву до святкового столу, і ми впевнені, що успіх забезпечено.

Інгредієнти 8

Основні

Помийте цвітну капусту та відокремте суцвіття від стебел.

Закип’ятіть воду у великій каструлі, додайте трошки солі та приваріть капусту впродовж 30 секунд після повторного закипання води.

Перекладіть суцвіття в друшляк для стікання рідини. Після чого викладіть на паперовий рушник та обережно промокніть зверху другим рушником.

Помийте, обсушіть та подрібніть кінзу. Натріть в окрему миску сир.

Змішайте в глибокій об’ємній посудині олію, кінзу, порошок чилі, майонез та сік лайма.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте змащену форму для випікання. Обваляйте всі суцвіття в соусі з порошком чилі та перекладіть у форму. Випікайте капусту впродовж 20 хвилин.

За 10 хвилин до кінця готування присипте страву тертим сиром.

До столу капусту можна подати як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Скуштуйте також:

Цвітна капуста по-п’ємонтськи

Рецепт розраховано на один качан капусти, приблизно 600 грамів. Італійського присмаку нададуть анчоуси й дрібка пармезану.

Смачна запечена цвітна капуста з часничком

Оригінальний рецепт приготування цвітної капусти у духовці з часником та спеціями. Пахощами наповниться увесь дім, а від самої страви не відірватись навіть тим, хто ніколи в житті не любив їсти цвітну капусту.

Маринована цвітна капуста — простіше не буває

Як приготувати найкращу мариновану цвітну капусту? Дивіться цей простий рецепт із насиченим маринадом, який надасть їй солодкий та гострий смак!

Про автора

admin administrator