Зміст:
Рецепт лечо на зиму: 4 кращих варіанти консервації
Як приготувати лечо на зиму з морквою і цибулею, та які ще бувають поєднання – дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Лечо – популярна страва угорської кухні, в основі якої лежать болгарський перець, цибуля і помідори. Варіацій цієї закуски існує маса, головне – вибрати правильний рецепт. УНІАН підкаже рецепт лечо на зиму з цибулею, перцем і помідорами, а також допоможе законсервувати закуску на зиму.
Раніше ми говорили про те, як приготувати рагу для всієї родини.
Лечо по-болгарськи з помідорами, перцем і цибулею
- болгарський перець – 2.5 кг;
- ріпчаста цибуля – 600 гр;
- помідори – 2 кг;
- цукор – 200 гр;
- сіль – 2 ст. л;
- рослинна олія – 150 мл;
- чорний перець горошком – 1.5 ч. л;
- оцет 9% – 2 ст. л;
- часник – 4 зубчики.
Перці вимити, розрізати навпіл, видалити насіння, а потім нарізати овоч великими шматками. Лук очистити, подрібнити. Помідори залити окропом, остудити і зняти шкірку, потім збити його в блендері до стану пюре і вилити в каструлю. Довести масу до кипіння, проварити 20 хвилин, всипати цукор, сіль, влити олію. Знову дочекатися, поки закипить, проварити 3 хвилини і вимкнути.
У томатну масу додати болгарський перець, цибулю, перець горошком, перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання готувати 15 хвилин, потім додати подрібнений часник і оцет, варити 5 хвилин. В кінці розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Лечо на зиму з морквою і цибулею
- помідори – 3 кг;
- болгарський перець – 1-1. 5 кг;
- ріпчаста цибуля – 5 шт;
- рослинна олія – 200 мл;
- цукор – 160 гр;
- сіль – 2 ст. л;
- морква – 5 шт;
- оцет 9% – 4 ст. л
Помідори подрібнити в м’ясорубці або блендері разом зі шкіркою, перелити масу в каструлю, додати масло, цукор і сіль. Проварити 15-20 хвилин після закипання, в цей час перець нарізати брусочками, цибулю – півкільцями, а моркву натерти на тертці. Овочі викласти в томатну масу, перемішати, після закипання варити 25-30 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати оцет. Розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Просте лечо на зиму з баклажанами і перцем
- помідори – 1 кг;
- гострий перець – 1 шт;
- сіль – 1 ст. л;
- цукор – 1 ст. л;
- рослинна олія – 1 ст. л;
- оцет 9% – 1 ст. л;
- болгарський перець – 500 гр;
- баклажани – 500 гр.
Помідори і гострий перець подрібнити в м’ясорубці або блендері, викласти масу в каструлю, додати сіль, цукор, масло і оцет. Довести масу до кипіння, в цей час баклажани і перці нарізати шматочками. Викласти їх в каструлю, перемішати і накрити кришкою. Після того, як заготовка повторно закипить, її потрібно варити ще 15-20 хвилин. В кінці розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Лечо з кабачків з часником і перцем
- кабачки – 3 кг;
- болгарський перець – 5-6 шт;
- часник – 2 головки;
- гострий перець – 1 шт;
- цукор – 200 гр;
- рослинна олія – 230 гр;
- оцет 9% – 120 мл;
- томатна паста – 450 гр;
- сіль – 2 ст. л
Кабачки очистити від шкірки, нарізати кубиками. Болгарський перець позбавити від насіння і подрібнити в блендері разом з часником. Викласти масу разом з кабачками у велику каструлю, додати оцет, масло, томатну пасту, цукор і сіль. Ретельно перемішати і залишити під кришкою на 3-4 години.
Після цього включити плиту. довести масу до кипіння і, коли вона закипить, залишити варитися на 40 хвилин. В кінці розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Вас також можуть зацікавити новини:
Рецепти лечо
Лечо — блюдо угорської кухні, яка отримала широке поширення в Центральній і Східній Європі. Основу рецепта лечо в класичному варіанті складають болгарський перець, помідори і цибуля. Але часто лечо роблять і з кабачків і баклажанів. Лечо є популярним видом заготовки на зиму, консервація лечо — звичне заняття в багатьох сім’ях. Рецепти приготування лечо, способи заготівлі лечо на зиму різноманітні — як приготувати лечо ви дізнаєтеся з безлічі рецептів на нашому сайті.
Однією з найулюбленіших заготовок, якою я хочу поділитися з вами, є лечо з баклажанів по-корейськи. Люблю літньо-осінню пору, коли починається процес зимових заготовок.
Вам надається рецепт оригінальної та смачної заготівлі лечо з баклажанами та грибами. Його можна подати самостійною стравою, гарніром або салатом, можна їсти гарячим або холодним.
Особливо вдало використовувати багатий урожай баклажанів можна, приготувавши лечо з баклажанів на зиму без стерилізації. У такій закусці овоч заграє новим неперевершеним смаком, порадує
Заготівля лечо з баклажанами та перцем стає все більш популярною, з’являються різні варіанти його приготування. У цьому рецепті вам пропонується приготувати баклажани з болгарським
Я хочу поділитися рецептом лечо з кабачків та баклажанів, який не забере у вас багато часу, а закуска вийде яскравою та дуже смачною. Звичайно, процес заготівлі зимових закаток.
Якщо ви дуже любите баклажани і вже заготовили безліч різних закаток на зиму, скористайтеся ще одним рецептом. Лечо з баклажанів виходить соковитим і запашним. Заготівля відмінно поєднується з.
Смачна, ситна заготівля ідеально підійде в зимовий час як гарнір до м’ясних і рибних страв. Також послужить хорошою основою для супу. Досить залити баночку такого лечо бульйоном, додати.
Оптимальне співвідношення запропонованих в рецептурі продуктів допомагає зробити блюдо не тільки смачним, але і дивно яскравим. Всі овочі подрібнюйте приблизно на однакові за розміром шматочки.
Лечо з болгарського перцю і помідорів за запропонованим рецептом містить велику кількість різних овочів, завдяки цьому виходить не тільки поживним, але і дуже корисним.
Зимова заготівля виходить дуже корисною, легко перетравлюється і не містить великої кількості калорій. Тому підходить для харчування всієї родини і для тих, хто дотримується дієти.
При приготуванні лечо з баклажанами можна використовувати не тільки свіжі помідори, подрібнені в пюре, але і замінити їх томатним соком, якщо овочів не виявилося під рукою.Сік для приготування.
Перевага цього рецепту в тому, що тут не використовується оцет, тому його можна їсти маленьким діткам, вагітним і годуючим мамам. За рецептурою вказано один стручок гіркого перцю, але.
Про автора