Джем з червоної смородини

Авторadmin

Джем з червоної смородини

Цей рецепт найвдаліший: заготовляємо джем зі смородини на зиму

Джем зі смородини – дуже смачна і проста в приготуванні заготовка на зиму.

У липні в садах починає дозрівати смородина, і дачники роблять заготовки з ягід. Найпопулярніша консервація в цей період – смородиновий джем. Для приготування знадобиться всього два інгредієнта – ягоди і цукор. Готується страва дуже швидко, але потрібно знати кілька нюансів. Публікуємо найсмачніший рецепт джему зі смородини, а також даємо поради для вдалого смаку.

Найсмачніший джем зі смородини

Заготовку можна готувати з ягід будь-якого кольору. Джем з червоної смородини можна готувати з малиною, брусницею, вишнею. А в джем з чорної смородини можна додати ожину.

Ягоди ретельно промийте. Хвостики і залишки листя можна не видаляти, оскільки маса буде перетиратися через сито. Засипати ягоди смородиною і розім’яти товкачем. Ягідна маса має стати кашоподібною, а цукор – повністю розчинитися в соку.

Потім перекладіть ягідну суміш у високу каструлю. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. На поверхні з’явиться пінка – зніміть її шумівкою. Варіть суміш 5-10 хвилин. Варення потрібно постійно помішувати, інакше воно “втече”. Поступово маса почне трохи густіти, а на поверхні з’являться бульбашки.

Щоб отримати однорідний джем зі смородини без кісточок, готову масу перетріть ложкою через дрібне сито, поки в ньому не залишиться тільки макуха. Розлийте рідину по стерилізованим банкам і залиште на ніч. Кришками не закручуйте. Через 8-12 годин суміш застигне і загусне. Вранці ємності з желе можна закручувати кришками.

Джем зі смородини без варіння

Ягоди ретельно промити, видалити гілочки. Подрібнити м’ясорубкою або блендером. Протерти ягідну масу через сито, щоб в ситі залишилась тільки макуха. У смородиновий сік всипати цукор і ретельно перемішувати 10 хвилин. Залишити масу на 20 хвилин, періодично розмішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.

Отриману масу розлити по банках, накрити кришками і зберігати в холодильнику. Вже через добу смородинове желе без варіння застигне. Воно стане щільним через вміст пектину в ягодах.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як заготовити на зиму джем з червоної смородини

Цей рецепт для тих, хто любить однорідне за текстурою варення, схоже на джем. Робиться воно, звичайно, довше, але результат того вартий. Густе, ніжне, без всяких вкраплень – джем виходить дуже гладким, красивим і смачним.

У рецепті вказано кілограм смородини – це вже пюрированна ягода. Тобто пюре з порічок у вас повинен бути 1 кілограм. Якщо є бажання, і хочеться отримати ідеальну текстуру, зріжте хвостики у ягід. Це займе більше часу, але джем буде просто чудовим.

Потім їх переберіть – видаліть гілочки, сміття і підгнилі плоди.
Викладіть підготовлену смородину в глибоку ємність і пюріруйте за допомогою погружного блендера.
Отриману кашку перетріть в каструльку через сито за допомогою толкушки. Залишки соку вичавіть рукою.
Смородиновий сироп відправте на вогонь і трохи проваріть помішуючи.
Потім введіть цукор, гарненько розмішайте. Варіть, періодично перемішуючи.

Готове варення розлийте по простерилізованих банках і закатати стерилізованими кришками. Перевертати і укутувати варення не потрібно.

Підписуйся на нові рецепти!

Про автора

admin administrator