Зміст:
- 1 Ароматний запечений гарбуз: як приготувати смачну страву в духовці
- 2 Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками
- 2.1 Гарбуз, запечений у духовці в глиняних горщиках
- 2.2 Інгредієнти:
- 2.3 Приготування:
- 2.4 Інгредієнти:
- 2.5 Приготування:
- 2.6 Гарбуз медовий у духовці
- 2.7 Інгредієнти:
- 2.8 Приготування:
- 2.9 Інгредієнти:
- 2.10 Приготування:
- 2.11 Гарбуз з яблуками
- 2.12 Інгредієнти:
- 2.13 Приготування:
- 2.14 Гарбуз, запечений з медом і корицею
- 2.15 Інгредієнти:
- 2.16 Приготування:
- 2.17 Медові пластини з гарбуза з корицею
- 2.18 Інгредієнти:
- 2.19 Приготування:
- 2.20 Інгредієнти:
- 2.21 Приготування:
- 2.22 Цукати з гарбуза в духовці
- 2.23 Інгредієнти:
- 2.24 Приготування:
- 2.25 Гарбуз, запечений шматочками в фользі з маслом і цукром
- 2.26 Інгредієнти:
- 2.27 Приготування:
- 3 Запечений гарбуз у духовці шматочками: рецепти з фото
- 3.1 Вибір і підготовка гарбуза
- 3.2 Рецепт гарбуза, запеченої в духовці шматочками з цукром
- 3.3 Солодка гарбуз, запечена в духовці з медом часточками
- 3.4 Запечений гарбуз у духовці шматочками з яблуком
- 3.5 Як правильно запекти гарбуз шматочками в духовці з сиром
- 3.6 Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками з беконом
- 3.7 Фарширована гарбуз у духовці з м’ясом і сиром
- 3.8 Корисні поради
Ароматний запечений гарбуз: як приготувати смачну страву в духовці
Шматочками або цілий фарширований гарбуз – це завжди буде апетитно й корисно.
Гарбуз – корисний овоч, з якого можна готувати низку смачних страв. Зокрема, його можна запекти в духовці.
Приготувати цей овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м’ясом, картоплею.
Гарбуз у духовці шматочками з цукром
Кориця (за бажанням) – за смаком
Насамперед треба підготувати гарбуз і цукор для запікання, а також за бажанням корицю.
Читайте також Найсмачніший гарбузовий пиріг: як приготувати ніжно-ароматну випічку Гарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до щільної м’якоті. Порізати його шматочками невеликого розміру. Покласти все у форму для запікання.
Посипати цукром гарбуз і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C (час запікання можна варіювати за смаком). Готовий гарбуз можна посипати пудрою, полити сметаною з цукром або ягідним чи фруктовим сиропом.
Гарбуз запечений з картоплею
- Гарбуз – 300 г
- Картопля – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Вершкове масло – 30 г
- Соняшникова олія – 30 г
- Італійські трави – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком
- Твердий сир – 100 г
Ретельно помити овочі, обсушити. Потім очистити від шкірки гарбуз, картоплю та цибулю.
Гарбуз нарізати плоскими прямокутниками, картоплю – тонкими кружечками, цибулю – тонкими кільцями. Скласти овочі у велику миску. Посолити їх, влити олію, насипати прованські трави. Добре все перемішати.
Увімкнути духовку для розігріву на 180°C. Змастити форму для запікання олією. Перекласти у неї овочі, чергуючи їх, щоб готова страва мала красивіший вигляд. Зверху додати шматочки вершкового масла або збризнути овочі соняшниковою олією.
Посипати все натертим на великій тертці сиром. Відправити на годину-півтори в нагріту до 180°C духовку, зверху прикривши фольгою. Щойно картопля буде готова, зняти фольгу, за бажання ще трохи продовжувати запікати страву.
Фарширований гарбуз, запечений у духовці
- Гарбузи (невеликі) – 2 шт.
- Рис відварний – 200 г
- Курка варена – 100 г
- Печериці – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сир твердий – 40 г
- Вершки 20% – 50 мл
- Вода – 6 ст.л.
- Сіль, перець – за смаком
- Паприка мелена – 0,5 ч.л.
- Олія соняшникова – для смаження
У гарбуза зрізати верх і видалити ложкою насіння. Відварити рис. Печериці та ріпчасту цибулю нарізати кубиками.
Читайте також Смачне домашнє вино: рецепт приготування з білого винограду У сковороді розігріти олію, обсмажити трохи цибулю, додати печериці й смажити, поки не випарується зайва рідина.
Відварену курку нарізати невеликими шматочками і додати в сковороду. Посолити, поперчити, додати вершки та добре перемішати.
В окрему ємність помістити варений рис, додати до нього обсмажену курку з печерицями, а також нарізаний кубиками помідор. Додати трохи меленої паприки, за бажанням також можна додати улюблені спеції.
Гарбузи зсередини натерти сіллю, наповнити начинкою і додати по 2-3 столові ложки води.
Зовні гарбузи змастити олією й загорнути у фольгу. Розігріти духовку до 200°C і запікати гарбузи 1 годину. Потім розгорнути фольгу й посипати зверху натертим сиром. Запікати ще 10 хвилин. Якщо гарбуз великий, то час запікання збільшиться. Їх готовність можна перевірити, проколів зубочисткою з краю: якщо входить легко – гарбуз запікся.
Запечені гарбузи на 10-15 хвилин залишити у вимкненій духовці, потім дістати їх та подавати на стіл.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками
Корисний і смачний овоч – гарбуз необхідно вживати якомога частіше в будь-якому вигляді, включаючи сирий. Однак найсмачнішим виходить гарбуз, запечений шматочками в духовці за простим рецептом з фото.
- Гарбуз, запечений у духовці в глиняних горщиках
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Гарбуз медовий у духовці
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Гарбуз з яблуками
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Гарбуз, запечений з медом і корицею
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Медові пластини з гарбуза з корицею
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Цукати з гарбуза в духовці
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Гарбуз, запечений шматочками в фользі з маслом і цукром
- Інгредієнти:
- Приготування:
Гарбуз, запечений у духовці в глиняних горщиках
Якщо виникає питання, як смачно приготувати гарбуз, просто запекіть його в духовці за дуже простим рецептом шматочками, виходить справжнє ласощі.
Інгредієнти:
Приготування:
- Для приготування такого смачного ласощу нам знадобляться ще два глиняних горщики стандартного розміру.
- Вмикаємо духовку і готуємо овоч, промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
- Наповнюємо кожен горщик водою на чверть всього обсягу і щільно розкладаємо шматочки гарбуза.
- Злегка гарбуз ущільнюємо, притискаючи рукою, і встановлюємо горщики на противінь.
- Запікаємо гарбуз у глиняних горщиках протягом години при температурі 180 * С, закривши кришками.
- При бажанні за кілька хвилин до закінчення приготування гарбуз можна посипати цукром і знову поставити в духовку.
- Однак гарбуз настільки самодостатній овоч, що до нього можна нічого не додавати для більшої користі.
Готовий гарбуз викладаємо на порційні тарілки і подаємо з кисломолочними продуктами або медом.
Гарбуз карамельний у духовці
Дуже смачний гарбуз як десерт можна запекти шматочками в духовці з цукром за простим рецептом з фото.
Інгредієнти:
- гарбуз – 800 г;
- масло вершкове – 2 ст. л;
- цукор коричневий – 2 ст. л;
- кориця.
Приготування:
- Підготовлений очищений гарбуз нарізає довгими ефектними ломтиками.
- Розкладаємо в приготовлену, змащену олією, форму для запікання.
- Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо кожен шматочок гарбуза, використовуючи силіконову пензлик.
- Зверху на кожен шматочок викладаємо невелику кількість коричневого цукру, керуючись власними уподобаннями, а також посипаємо корицею.
- Ставимо форму з ломтиками гарбуза в духовку, розігріту до 180 * С, на 20 хвилин.
- Витягуємо форму з гарбузом, всі шматочки перевертаємо і знову змащуємо олією і посипаємо цукром і корицею. Продовжуємо запікати гарбуз, але вже при температурі 190-200 * С, ще 15 хвилин.
Перевіряємо на готовність, якщо вона вас влаштовує, вимикаємо духовку. Подаємо запечений шматочками гарбуз як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Гарбуз медовий у духовці
Як не приготовляй корисний гарбуз, він завжди виходить неймовірно смачним. Запечемо її шматочками в духовці з медом і мускатним горіхом.
Інгредієнти:
- гарбуз – чверть середнього розміру;
- мед – 4 ст. л;
- мускатний горіх мелений – ч. л;
- олія оливкова.
Приготування:
- Гарбуз очищаємо, нарізаємо довготривалими шматочками і викладаємо у форму для запікання.
- Кожен шматок гарбуза ґрунтовно промазуємо медом з усіх боків, скориставшись силіконовою пензликом.
- Посипаємо всю нарізку з гарбуза мускатним горіхом, якщо горіх цілий, то натираємо його на дрібній терці прямо в форму.
- Поливаємо шматочки гарбуза оливковою олією і вкриваємо фольгою.
- Ставимо форму для запікання в духовку, розігріту до 180 * С, на 30 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу форму витягуємо і акуратно, щоб не отримати опік пором, прибираємо фольгу.
- Вогонь у пічці додаємо на 10-20 * С і запікаємо ще близько 20 хвилин.
Гарбуз на гарнір із сиром і яблуками
Дуже смачний гарнір, як до гарячих страви, так і до холодних, можна приготувати з гарбуза, запеченої в духовці шматочками за простим рецептом (фото).
Інгредієнти:
- гарбуз – 850 г;
- яблука – 3 шт.;
- сир фета – 150 г;
- мед – 20 г;
- кориця – 1 год.;
- сік половини лимона;
- кардамон – 7 шт.
Приготування:
- Підготовлений очищений гарбуз нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо у відповідну форму.
- Форму або противень зі шматочками гарбуза ставимо в духовку, розігріту до 200 * С, на 25 хвилин.
- За кілька хвилин до закінчення зазначеного часу готуємо яблука, промиваємо, очищаємо від серцевини, нарізаємо крупно.
- Нарізку з яблук рясно поливаємо лимонним соком: так яблука не втратять колір і придбають пікантний аромат.
- Витягуємо форму з гарбузом через зазначений час, додаємо підготовлені яблука, посипаємо корицею і все ретельно перемішуємо.
- Додаємо насіння кардамону і 150 мл води. Зверху розкладаємо сир, нарізаний великими шматочками.
- Накриваємо страву фольгою, щільно закриваючи краї.
- Знову ставимо укриту форму в духовку на 45 хвилин.
- Готову страву з гарбуза подаємо як в якості гарніру, так і як самостійний смачний і корисний перекус.
При бажанні можна полити готову страву на порційних тарілках ароматним медом.
Цікаво! Користь і шкода гарбуза для організму
Гарбуз з яблуками
Приготуємо дуже смачне ласощі з гарбуза, запеченого в духовці шматочками з яблуками.
Інгредієнти:
Приготування:
- Промитий гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібними шматочками, які викладаємо в простору ємність.
- Також готуємо і яблука, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібно, додаємо до підготовленого гарбуза.
- Все ретельно перемішуємо і викладаємо на противінь або в форму для запікання.
- Запікаємо не вкриваючи протягом 45 хвилин при 180 * С.
- Готову страву злегка охолоджуємо і ласуємо корисною їжею від душі. При бажанні додаємо будь-який солодкий соус, сметану або мед.
Гарбуз, запечений з медом і корицею
Справжній смачний десерт, як у ресторані, можна приготувати з гарбуза, запеченого в духовці шматочками з медом і корицею.
Інгредієнти:
- гарбуз – 1 шт.;
- сік лимона – 2 ст. л;
- цукор – 2 ст. л;
- мед – 50 мл;
- масло вершкове – 20 г;
- кориця – 1 год. л (з гіркою).
Приготування:
- Підготовлений, як зазвичай до термообробки, гарбуз, нарізання великими шматочками. Поливаємо нарізаний гарбуз лимонним соком, посипаємо цукром і все перемішуємо.
- Корицю викладаємо в ємність з медом і розмішуємо, залишаємо до готовності.
- Викладаємо шматки гарбуза на противінь або форму, змастивши її маслом. Можна форму для запікання прокласти спеціальним папером і також змастити маслом.
- Зверху шматки гарбуза також змащуємо ґрунтовно розм ‘якшеним, але не повністю розтопленим маслом.
- На кожен шматок гарбуза викладаємо суміш меду і кориці.
- Запікаємо гарбуз у духовці, розігрітій до 180 * С. Готову страву подаємо до столу як корисний перекус або десертне ласощі.
Медові пластини з гарбуза з корицею
Для дієтичного харчування при схудненні можна використовувати дуже смачний гарбуз, запечений шматочками з корицею в духовці.
Інгредієнти:
- гарбуз очищений – 500 г;
- мед – 150 г;
- корінь імбиря свіжий – 30 г;
- кориця – 1 год.;
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Гарбуз нарізаємо невеликими квадратними або прямокутними пластинами, змішуємо з коренем імбиру, натертим на великій терці, додаємо корицю, ще раз все перемішуємо.
- Викладаємо підготовлений гарбуз у форму для запікання.
- Ванільний цукор і мед розчиняємо в 150 мл води і поливаємо шматочки гарбуза.
- Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 * С, на 25-30 хвилин.
- Ласувати корисною дієтичною стравою краще в злегка гостилому або холодному вигляді.
Гарбуз з яблучною начинкою і корицею
Смачно запекти гарбуз можна в духовці шматочками з начинкою з яблук цукром або медом, а також корицею.
Інгредієнти:
- гарбуз – оршт.;
- яблука – 4-5 шт.;
- цукор 1-2 ст. л;
- кориця.
Приготування:
- Гарбуз промиваємо, очищаємо тільки від насіння, шкірку не знімаємо.
- Приготовану очищену від насіння половину гарбуза нарізаємо шматочками, не порушуючи загальної цілісності половини плоду.
- Нарізавши гарбуз шматочками, посипаємо його цукром або поливаємо медом.
- Яблука промиваємо, розрізаємо на половинки і очищаємо від насіння, шкірку також залишаємо. Нарізаємо кожну половинку яблука на 6 частин, викладаємо отриману нарізку в поглиблення в гарбузі.
- Також посипаємо яблука цукром або поливаємо медом, рясно посипаємо корицею.
- Встановлюємо гарбуз у форму або ставимо на противагу, щільно вкриваємо фольгою.
- Запікаємо гарбуз при 180 * С, протягом 45-50 хвилин. Перед тим як витягти гарбуз з духовки, можна зняти фольгу, додати вогонь трохи підрум ‘янити шматочки гарбуза і яблук.
- Подаємо смачне ласощі в гостилому вигляді, як самостійна страва або як гарнір до каші.
Цукати з гарбуза в духовці
Дуже смачними виходять з гарбуза солодкі ароматні цукати, які запікаємо шматочками в духовці в цукровому сиропі.
Інгредієнти:
- гарбуз очищений – 1 кг;
- цукор – 800 г;
- лимонна кислота – 4 ч. л;
- цукрова пудра – 50 г.
Приготування:
- Гарбуз нарізаємо середніми кубиками середнього розміру, викладаємо в каструлю підходящої ємності.
- Заливаємо гарбуз окропом і ставимо на вогонь, можна залити і холодною водою, але в першому випадку вітаміни збережуться краще.
- Після того як вода знову закипить, зменшуємо вогонь і даємо гарбузу проваритися при слабкому кипінні 5-7 хвилин.
- Шматочки витягуємо, з відвару беремо 200 г, наливаємо в приготовлену ємність і засипаємо цукор, розмішуємо.
- Ставимо ємність з сиропом на вогонь і варим до розчинення цукру. Після того, як весь цукор розчиниться, викладаємо в сироп шматочки гарбуза.
- Всі знову доводимо до кипіння, залишаємо не менш ніж на 12 годин, вимкнувши вогонь.
- Вдруге доводимо гарбуз у сиропі до кипіння і знову залишаємо на 12-14 годин.
- Витягуємо шматочки гарбуза в сиропі і укладаємо їх у дуршлаг. Сироп використовуємо для інших кулінарних потреби.
- Шматочки гарбуза в сиропі укладаємо на противагу, прокладену папером для випікання.
- Ставимо противень у духовку, прогріту до 50-60 * на годину або трохи більше, залежно від того який ступінь карамелізації шматочків гарбуза вас влаштує. Для прийняття рішення знімаємо пробу.
Посипаємо готові цукати з гарбуза цукровою пудрою і зберігаємо ласощі в холодильнику.
Гарбуз, запечений шматочками в фользі з маслом і цукром
Гарний гарбуз ще й тим, що страви з нього дуже просто готувати, а виходить завжди смачно і дуже корисно. Запечемо гарбуз у духовці шматочками з маслом, цукром або медом.
Інгредієнти:
- гарбуз очищений;
- масло вершкове;
- цукор або мед (можна і те й інше).
Приготування:
- Гарбуз нарізаємо великими шматками, кладемо кожен з них на відрізок фольги, насипаємо зверху цукор або кладемо мед, також розкладаємо по шматочку вершкового масла. Кількість цукру, меду або олії визначаємо за своїми уподобаннями.
- Піднімаємо краї фольги і щільно загортаємо кожен шматок гарбуза, залишаючи невеликий отвір.
- Запікаємо гарбуз у фользі при температурі 200 * С, протягом 35-40 хвилин.
- Подаємо до столу в злегка остиглому вигляді зі сметаною або йогуртом.
- При бажанні запікаючи, до гарбуза можна додавати яблука, сухофрукти, а також сир. Підходимо до рецепту творчо і отримуємо свій неповторний рецепт – досконалість.
Страви з гарбуза неймовірно корисні, сприяють не тільки поліпшенню травлення і схудненню, але також служать відмінним джерелом великої кількості корисних речовин.
Запечений гарбуз у духовці шматочками: рецепти з фото
Існує безліч різних рецептів, для яких основним продуктом є гарбуз. Найбільш простим варіантом є гарбуз з цукром, медом або сиром. Існують і більш складні варіанти. Це стосується такої страви, як фарширована гарбуз.
Гарбуз є дуже ароматним і красивим овочем, який дозріває восени. Але кожному вона доступна протягом усього року. Її застосовують для приготування звичайних щоденних каш і супів. Багато запікають її в духовці і при правильному виборі спецій і інших доповнень перетворюють в справжній кулінарний шедевр.
Вибір і підготовка гарбуза
При виборі гарбуза необхідно слідувати деяким рекомендаціям:
Підготовка овочів до подальшого застосування в приготуванні їжі:
Рецепт гарбуза, запеченої в духовці шматочками з цукром
Цей рецептик є найпростішим, але, тим не менш, дуже смачним. Дане блюдо можна подавати до чаю.
Список необхідних компонентів:
- 800 грам яскравою і солодкої гарбуза;
- 2 столові ложки цукрового піску або цукру;
- 120 мл кип’яченої води;
- 50 грам вершкового (не спреду) олії.
Гарбуз підготувати і нарізати шматочками. Розмір їх може залежати тільки від особистих побажань. Покласти їх рівним шаром у форму і залити кип’яченою водою так, щоб вона досягала висоти до 5 мм від дна.
Рівномірно посипати гарбузове шматочки цукром або цукровим піском. Завдяки цукру, гарбуз придбає незвичайний смак карамелі.
На кожен з шматочків або рівномірно по верхньому шару розкласти вершкове масло, нарізане дрібними частинами. Масло додасть овочу неповторний аромат і своєрідну м’якість.
Випікати в духовці при температурі 200 °с до тих пір, поки овоч не стане м’яким. Цей час залежить від розміру шматочків, а також від сорту самої гарбуза.
На дні форми під гарбузовим шматочками повинен утворитися цукровий сироп, яким можна поливати страву перед тим, як подавати на стіл.
Солодка гарбуз, запечена в духовці з медом часточками
Дане блюдо є дієтичним, оскільки в ньому дуже мало калорій. При всьому при цьому воно може сподобатися не тільки дорослим, але і значно меншому поколінню.
Найменування та кількість продуктів, які будуть потрібні в процесі приготування:
- М’якоть гарбуза в кількості 300 грам;
- Вода в обсязі двох столових ложок;
- Мед в кількості однієї чайної ложки;
- Олія соняшникова рафінована — не менше однієї столової ложки;
- Цукор або цукровий пісок — не більше однієї столової ложки.
Акуратно і тоненько необхідно зчистити шкірку з гарбуза, і після цього порізати її на невеликі часточки.
Далі потрібно приготувати сироп, змішавши весь обсяг соняшникової олії, меду і води.
Очищений овоч рівномірно розкладається по листу і заливається підготовленим сиропом. Страва має ставитися в розпечену духовку на час, що дорівнює приблизно 40 хвилин.
Після цього деко дістається звідти, і часточки додатково присипаються цукром або цукровим піском. Після цього деко з блюдом потрібно знову поставити в духовку хвилин на 14-15.
Запечений гарбуз у духовці шматочками з яблуком
У страви, приготовані з гарбуза, дуже часто додаються і яблука, оскільки дане поєднання має гідним смаком.
Ось перелік продуктів для одного з таких страв:
- Гарбуз, в кількості 300 або 400 грам;
- 2 або 3 яблука великого розміру кисло-солодкого сорту;
- Невелика кількість волоських горіхів;
- Цукор – не більше двох столових ложок.
Провести з гарбузом всі підготовчі роботи і нарізати на шматки невеликого розміру.
Яблука також потрібно ретельно вимити і очистити від шкірки як можна тонше. Дані фрукти нарізають таким же чином, як і гарбуз.
Яблука і гарбуз шматочки пересипати в деко або блюдо для запікання, і перемішати. Поверх потрібно присипати цукром і відправити духовку не менш, ніж на 30 хвилин. Ступінь готовності цієї страви визначається по м’якості гарбуза.
Після того як гарбуз з яблуками повністю будуть готові, потрібно дістати їх з духовки і дати охолонути.
Очищені та підготовлені горіхи потрібно гарненько подрібнити. Для цих цілей можна застосувати блендер. Також підійде і кавомолка. Потім даної горіховою крихтою присипаються запечені яблука з гарбузом.
Як правильно запекти гарбуз шматочками в духовці з сиром
А ось за допомогою цього рецепта можна здивувати гостей і порадувати домочадців. І це не дивно, оскільки незважаючи на відсутність у ньому хитромудрості, він виходить дуже красивим і смачним.
Список потрібних інгредієнтів:
- Свіжий гарбуз в кількості 300 грам;
- Сир, що володіє найбільшою жирністю, в кількості приблизно 150 грам;
- Дві великі ложки цукатів;
- Трохи рідкого меду.
Овоч підготовляється і піддається нарізання на шматочки невеликого розміру. Потім їх необхідно викласти в глибоке деко і накрити фольгою для запікання. Духовка повинна бути заздалегідь розігріта до високої температури. Час запікання має приблизно дорівнювати 15 хвилинам.
Після цього відкрити духовку і прибрати фольгу і залишити ще хвилин на 5.
Часточки, доведені до готовності, повинні добре охолонути. Після цього у них додається сир, цукати і рідкий мед. Після ретельного перемішування страва повністю готове.
Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками з беконом
Для приготування цієї страви знадобляться наступні складові:
- 1 кг очищеної гарбуза;
- Один зубчик часнику;
- Дві столові ложки олії, бажано оливкової;
- Спагеті, в кількості 140 грам;
- ? Склянки курячого бульйону;
- Три курячих яйця;
- Стакан панірувальних сухарів;
- Дві чайні ложки подрібнених листків чебрецю;
- Вершкове масло в кількості 30 грам;
- 200 грам бекону;
- Сир «Пармезан», в кількості 100 грам;
- Цибулина середніх розмірів.
Цибулю почистити і дрібно нарізати і потім підсмажити на сковороді. У процесі смаження додати часник, дрібно нарізаний, і гарбуз, також порізану на невеликі шматочки. Смажити це все до тих пір, поки на гарбузі не утвориться скоринка золотистого кольору.
Після цього додати туди бульйон, і кип’ятити до тих пір, поки гарбуз не стане зовсім м’якою. Яйця потрібно збити і додати в них спагетті, а також обсмажену гарбуз і цибулю з бульйоном. Ретельно перемішати.
Суміш викласти на попередньо змащене деко і висипати в неї панірувальні сухарі. Додати приправи у відповідності зі смаком.
Зверху викласти нарізаний бекон, тертий сир і чебрець. Час випікання становить приблизно 25 хвилин при температурі стоградусной.
Фарширована гарбуз у духовці з м’ясом і сиром
Дане блюдо можна назвати дуже ефектним. Весь процес його приготування досить цікавий і ненав’язливий.
Список необхідних інгредієнтів:
- Невелика гарбуз правильної круглої форми;
- ? Кг м’ясного фаршу;
- Одна цибулина середніх розмірів;
- Твердий сир в кількості 200 грам;
- Один зубчик часнику;
- Одна чайна ложечка солі;
- Маленька щіпка чорного перцю;
- Приправи начебто сушеного чебрецю, чебрецю або прованських трав у кількості двох чайних ложечок;
- Рослинна рафінована олія в кількості чотирьох столових ложок.
Гарбуз підготувати і зрізати непотрібні частини. У результаті повинно вийти подобу невеликого казанка. З середини овоча потрібно прибрати все насіння і непотрібні волокна.
Далі, готується суміш, яку в подальшому буде натиратися гарбуз у внутрішній частині. Для цього потрібно натерти на самій дрібній тертці зубчик часнику, додати до нього мелений чорний перець, підібрані приправи і одну столову ложку олії соняшника (рослинного).
Натерту отриманою сумішшю гарбуз потрібно розмістити на підготовлений і змащене деко і поставити в розігріту духовку на 28-30 хвилин.
За цей час можна спокійно зайнятися підготовкою смачної начинки. Для цього готується і дрібно ріжеться цибулина. Її потрібно обсмажити на сковорідці з олією соняшника (рослинним). Після того, як цибуля трохи підрум’яниться, до нього додається м’ясний фарш. Під час смаження потрібно додати сіль у відповідності зі своїм смаком.
В процесі обсмажування потрібно постійно розбивати великі грудки м’яса. Смажити до тих пір, поки м’ясо не змінить свій колір.
Гарбуз потрібно дістати і остудити. Далі, з неї потрібно дуже акуратно вигрібати м’якоть, залишаючи не пошкоджене шкірку і невеликий шар м’якоті.
М’якоть з гарбуза потрібно порізати на дрібні кубики і додати у фарш. Отриману суміш потрібно трохи обсмажити на сковороді. Сир натерти на крупній тертці. Деяке його кількість відкласти в сторону. Все інше також додається до фаршу.
Отримана начинка акуратно викладається всередину підготовленої гарбуза, яка після цього ставиться в духовку на півгодини. Температура, сприятлива для випікання цієї страви, повинна становити 180 °С. За кілька хвилин до готовності потрібно посипати страву зверху тертим сиром.
Корисні поради
- Фаршировану гарбуз краще різати в остиглому стані, оскільки таким чином начинка схопиться і не стане розпадатися;
- Приготований овоч є стравою, в якому не міститься багато калорій, тому це хороший варіант для бажаючих схуднути;
- Саме запечений овоч не містить в собі шкідливих речовин.
З такого овочу, як гарбуз, можна сготовить величезна кількість різноманітних блюд. При цьому, вони можуть ставитися як до десертів, так і до основних ситних страв.
Дуже важливо помітити, що в цьому овочі міститься дуже багато корисних речовин, тому всі лікарі рекомендують його і для дорослих, і для дітей.
Готуйте з користю для себе!
Про автора