Гарбуз сушений у духовці шматочками

Авторadmin

Гарбуз сушений у духовці шматочками

Зміст:

Ароматний запечений гарбуз: як приготувати смачну страву в духовці

Шматочками або цілий фарширований гарбуз – це завжди буде апетитно й корисно.

Гарбуз – корисний овоч, з якого можна готувати низку смачних страв. Зокрема, його можна запекти в духовці.

Приготувати цей овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м’ясом, картоплею.

Гарбуз у духовці шматочками з цукром

Кориця (за бажанням) – за смаком

Насамперед треба підготувати гарбуз і цукор для запікання, а також за бажанням корицю.

Читайте також Найсмачніший гарбузовий пиріг: як приготувати ніжно-ароматну випічку Гарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до щільної м’якоті. Порізати його шматочками невеликого розміру. Покласти все у форму для запікання.

Посипати цукром гарбуз і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C (час запікання можна варіювати за смаком). Готовий гарбуз можна посипати пудрою, полити сметаною з цукром або ягідним чи фруктовим сиропом.

Гарбуз запечений з картоплею

  • Гарбуз – 300 г
  • Картопля – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Вершкове масло – 30 г
  • Соняшникова олія – 30 г
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком
  • Твердий сир – 100 г

Ретельно помити овочі, обсушити. Потім очистити від шкірки гарбуз, картоплю та цибулю.

Гарбуз нарізати плоскими прямокутниками, картоплю – тонкими кружечками, цибулю – тонкими кільцями. Скласти овочі у велику миску. Посолити їх, влити олію, насипати прованські трави. Добре все перемішати.

Увімкнути духовку для розігріву на 180°C. Змастити форму для запікання олією. Перекласти у неї овочі, чергуючи їх, щоб готова страва мала красивіший вигляд. Зверху додати шматочки вершкового масла або збризнути овочі соняшниковою олією.

Посипати все натертим на великій тертці сиром. Відправити на годину-півтори в нагріту до 180°C духовку, зверху прикривши фольгою. Щойно картопля буде готова, зняти фольгу, за бажання ще трохи продовжувати запікати страву.

Фарширований гарбуз, запечений у духовці

  • Гарбузи (невеликі) – 2 шт.
  • Рис відварний – 200 г
  • Курка варена – 100 г
  • Печериці – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир твердий – 40 г
  • Вершки 20% – 50 мл
  • Вода – 6 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Паприка мелена – 0,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження

У гарбуза зрізати верх і видалити ложкою насіння. Відварити рис. Печериці та ріпчасту цибулю нарізати кубиками.

Читайте також Смачне домашнє вино: рецепт приготування з білого винограду У сковороді розігріти олію, обсмажити трохи цибулю, додати печериці й смажити, поки не випарується зайва рідина.

Відварену курку нарізати невеликими шматочками і додати в сковороду. Посолити, поперчити, додати вершки та добре перемішати.

В окрему ємність помістити варений рис, додати до нього обсмажену курку з печерицями, а також нарізаний кубиками помідор. Додати трохи меленої паприки, за бажанням також можна додати улюблені спеції.

Гарбузи зсередини натерти сіллю, наповнити начинкою і додати по 2-3 столові ложки води.

Зовні гарбузи змастити олією й загорнути у фольгу. Розігріти духовку до 200°C і запікати гарбузи 1 годину. Потім розгорнути фольгу й посипати зверху натертим сиром. Запікати ще 10 хвилин. Якщо гарбуз великий, то час запікання збільшиться. Їх готовність можна перевірити, проколів зубочисткою з краю: якщо входить легко – гарбуз запікся.

Запечені гарбузи на 10-15 хвилин залишити у вимкненій духовці, потім дістати їх та подавати на стіл.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками

Корисний і смачний овоч – гарбуз необхідно вживати якомога частіше в будь-якому вигляді, включаючи сирий. Однак найсмачнішим виходить гарбуз, запечений шматочками в духовці за простим рецептом з фото.

  • Гарбуз, запечений у духовці в глиняних горщиках
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Гарбуз медовий у духовці
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Гарбуз з яблуками
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Гарбуз, запечений з медом і корицею
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Медові пластини з гарбуза з корицею
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Цукати з гарбуза в духовці
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Гарбуз, запечений шматочками в фользі з маслом і цукром
  • Інгредієнти:
  • Приготування:

Гарбуз, запечений у духовці в глиняних горщиках

Якщо виникає питання, як смачно приготувати гарбуз, просто запекіть його в духовці за дуже простим рецептом шматочками, виходить справжнє ласощі.

Інгредієнти:

Приготування:

  • Для приготування такого смачного ласощу нам знадобляться ще два глиняних горщики стандартного розміру.
  • Вмикаємо духовку і готуємо овоч, промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
  • Наповнюємо кожен горщик водою на чверть всього обсягу і щільно розкладаємо шматочки гарбуза.
  • Злегка гарбуз ущільнюємо, притискаючи рукою, і встановлюємо горщики на противінь.
  • Запікаємо гарбуз у глиняних горщиках протягом години при температурі 180 * С, закривши кришками.
  • При бажанні за кілька хвилин до закінчення приготування гарбуз можна посипати цукром і знову поставити в духовку.
  • Однак гарбуз настільки самодостатній овоч, що до нього можна нічого не додавати для більшої користі.

Готовий гарбуз викладаємо на порційні тарілки і подаємо з кисломолочними продуктами або медом.

Гарбуз карамельний у духовці

Дуже смачний гарбуз як десерт можна запекти шматочками в духовці з цукром за простим рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 800 г;
  • масло вершкове – 2 ст. л;
  • цукор коричневий – 2 ст. л;
  • кориця.

Приготування:

  • Підготовлений очищений гарбуз нарізає довгими ефектними ломтиками.
  • Розкладаємо в приготовлену, змащену олією, форму для запікання.
  • Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо кожен шматочок гарбуза, використовуючи силіконову пензлик.
  • Зверху на кожен шматочок викладаємо невелику кількість коричневого цукру, керуючись власними уподобаннями, а також посипаємо корицею.
  • Ставимо форму з ломтиками гарбуза в духовку, розігріту до 180 * С, на 20 хвилин.
  • Витягуємо форму з гарбузом, всі шматочки перевертаємо і знову змащуємо олією і посипаємо цукром і корицею. Продовжуємо запікати гарбуз, але вже при температурі 190-200 * С, ще 15 хвилин.

Перевіряємо на готовність, якщо вона вас влаштовує, вимикаємо духовку. Подаємо запечений шматочками гарбуз як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Гарбуз медовий у духовці

Як не приготовляй корисний гарбуз, він завжди виходить неймовірно смачним. Запечемо її шматочками в духовці з медом і мускатним горіхом.

Інгредієнти:

  • гарбуз – чверть середнього розміру;
  • мед – 4 ст. л;
  • мускатний горіх мелений – ч. л;
  • олія оливкова.

Приготування:

  • Гарбуз очищаємо, нарізаємо довготривалими шматочками і викладаємо у форму для запікання.
  • Кожен шматок гарбуза ґрунтовно промазуємо медом з усіх боків, скориставшись силіконовою пензликом.
  • Посипаємо всю нарізку з гарбуза мускатним горіхом, якщо горіх цілий, то натираємо його на дрібній терці прямо в форму.
  • Поливаємо шматочки гарбуза оливковою олією і вкриваємо фольгою.
  • Ставимо форму для запікання в духовку, розігріту до 180 * С, на 30 хвилин.
  • Після закінчення зазначеного часу форму витягуємо і акуратно, щоб не отримати опік пором, прибираємо фольгу.
  • Вогонь у пічці додаємо на 10-20 * С і запікаємо ще близько 20 хвилин.

Гарбуз на гарнір із сиром і яблуками

Дуже смачний гарнір, як до гарячих страви, так і до холодних, можна приготувати з гарбуза, запеченої в духовці шматочками за простим рецептом (фото).

Інгредієнти:

  • гарбуз – 850 г;
  • яблука – 3 шт.;
  • сир фета – 150 г;
  • мед – 20 г;
  • кориця – 1 год.;
  • сік половини лимона;
  • кардамон – 7 шт.

Приготування:

  • Підготовлений очищений гарбуз нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо у відповідну форму.
  • Форму або противень зі шматочками гарбуза ставимо в духовку, розігріту до 200 * С, на 25 хвилин.
  • За кілька хвилин до закінчення зазначеного часу готуємо яблука, промиваємо, очищаємо від серцевини, нарізаємо крупно.
  • Нарізку з яблук рясно поливаємо лимонним соком: так яблука не втратять колір і придбають пікантний аромат.
  • Витягуємо форму з гарбузом через зазначений час, додаємо підготовлені яблука, посипаємо корицею і все ретельно перемішуємо.
  • Додаємо насіння кардамону і 150 мл води. Зверху розкладаємо сир, нарізаний великими шматочками.
  • Накриваємо страву фольгою, щільно закриваючи краї.
  • Знову ставимо укриту форму в духовку на 45 хвилин.
  • Готову страву з гарбуза подаємо як в якості гарніру, так і як самостійний смачний і корисний перекус.

При бажанні можна полити готову страву на порційних тарілках ароматним медом.

Цікаво! Користь і шкода гарбуза для організму

Гарбуз з яблуками

Приготуємо дуже смачне ласощі з гарбуза, запеченого в духовці шматочками з яблуками.

Інгредієнти:

Приготування:

  • Промитий гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібними шматочками, які викладаємо в простору ємність.
  • Також готуємо і яблука, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібно, додаємо до підготовленого гарбуза.
  • Все ретельно перемішуємо і викладаємо на противінь або в форму для запікання.
  • Запікаємо не вкриваючи протягом 45 хвилин при 180 * С.
  • Готову страву злегка охолоджуємо і ласуємо корисною їжею від душі. При бажанні додаємо будь-який солодкий соус, сметану або мед.

Гарбуз, запечений з медом і корицею

Справжній смачний десерт, як у ресторані, можна приготувати з гарбуза, запеченого в духовці шматочками з медом і корицею.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 шт.;
  • сік лимона – 2 ст. л;
  • цукор – 2 ст. л;
  • мед – 50 мл;
  • масло вершкове – 20 г;
  • кориця – 1 год. л (з гіркою).

Приготування:

  • Підготовлений, як зазвичай до термообробки, гарбуз, нарізання великими шматочками. Поливаємо нарізаний гарбуз лимонним соком, посипаємо цукром і все перемішуємо.
  • Корицю викладаємо в ємність з медом і розмішуємо, залишаємо до готовності.
  • Викладаємо шматки гарбуза на противінь або форму, змастивши її маслом. Можна форму для запікання прокласти спеціальним папером і також змастити маслом.
  • Зверху шматки гарбуза також змащуємо ґрунтовно розм ‘якшеним, але не повністю розтопленим маслом.
  • На кожен шматок гарбуза викладаємо суміш меду і кориці.
  • Запікаємо гарбуз у духовці, розігрітій до 180 * С. Готову страву подаємо до столу як корисний перекус або десертне ласощі.

Медові пластини з гарбуза з корицею

Для дієтичного харчування при схудненні можна використовувати дуже смачний гарбуз, запечений шматочками з корицею в духовці.

Інгредієнти:

  • гарбуз очищений – 500 г;
  • мед – 150 г;
  • корінь імбиря свіжий – 30 г;
  • кориця – 1 год.;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  • Гарбуз нарізаємо невеликими квадратними або прямокутними пластинами, змішуємо з коренем імбиру, натертим на великій терці, додаємо корицю, ще раз все перемішуємо.
  • Викладаємо підготовлений гарбуз у форму для запікання.
  • Ванільний цукор і мед розчиняємо в 150 мл води і поливаємо шматочки гарбуза.
  • Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 * С, на 25-30 хвилин.
  • Ласувати корисною дієтичною стравою краще в злегка гостилому або холодному вигляді.

Гарбуз з яблучною начинкою і корицею

Смачно запекти гарбуз можна в духовці шматочками з начинкою з яблук цукром або медом, а також корицею.

Інгредієнти:

  • гарбуз – оршт.;
  • яблука – 4-5 шт.;
  • цукор 1-2 ст. л;
  • кориця.

Приготування:

  • Гарбуз промиваємо, очищаємо тільки від насіння, шкірку не знімаємо.
  • Приготовану очищену від насіння половину гарбуза нарізаємо шматочками, не порушуючи загальної цілісності половини плоду.
  • Нарізавши гарбуз шматочками, посипаємо його цукром або поливаємо медом.
  • Яблука промиваємо, розрізаємо на половинки і очищаємо від насіння, шкірку також залишаємо. Нарізаємо кожну половинку яблука на 6 частин, викладаємо отриману нарізку в поглиблення в гарбузі.
  • Також посипаємо яблука цукром або поливаємо медом, рясно посипаємо корицею.
  • Встановлюємо гарбуз у форму або ставимо на противагу, щільно вкриваємо фольгою.
  • Запікаємо гарбуз при 180 * С, протягом 45-50 хвилин. Перед тим як витягти гарбуз з духовки, можна зняти фольгу, додати вогонь трохи підрум ‘янити шматочки гарбуза і яблук.
  • Подаємо смачне ласощі в гостилому вигляді, як самостійна страва або як гарнір до каші.

Цукати з гарбуза в духовці

Дуже смачними виходять з гарбуза солодкі ароматні цукати, які запікаємо шматочками в духовці в цукровому сиропі.

Інгредієнти:

  • гарбуз очищений – 1 кг;
  • цукор – 800 г;
  • лимонна кислота – 4 ч. л;
  • цукрова пудра – 50 г.

Приготування:

  • Гарбуз нарізаємо середніми кубиками середнього розміру, викладаємо в каструлю підходящої ємності.
  • Заливаємо гарбуз окропом і ставимо на вогонь, можна залити і холодною водою, але в першому випадку вітаміни збережуться краще.
  • Після того як вода знову закипить, зменшуємо вогонь і даємо гарбузу проваритися при слабкому кипінні 5-7 хвилин.
  • Шматочки витягуємо, з відвару беремо 200 г, наливаємо в приготовлену ємність і засипаємо цукор, розмішуємо.
  • Ставимо ємність з сиропом на вогонь і варим до розчинення цукру. Після того, як весь цукор розчиниться, викладаємо в сироп шматочки гарбуза.
  • Всі знову доводимо до кипіння, залишаємо не менш ніж на 12 годин, вимкнувши вогонь.
  • Вдруге доводимо гарбуз у сиропі до кипіння і знову залишаємо на 12-14 годин.
  • Витягуємо шматочки гарбуза в сиропі і укладаємо їх у дуршлаг. Сироп використовуємо для інших кулінарних потреби.
  • Шматочки гарбуза в сиропі укладаємо на противагу, прокладену папером для випікання.
  • Ставимо противень у духовку, прогріту до 50-60 * на годину або трохи більше, залежно від того який ступінь карамелізації шматочків гарбуза вас влаштує. Для прийняття рішення знімаємо пробу.

Посипаємо готові цукати з гарбуза цукровою пудрою і зберігаємо ласощі в холодильнику.

Гарбуз, запечений шматочками в фользі з маслом і цукром

Гарний гарбуз ще й тим, що страви з нього дуже просто готувати, а виходить завжди смачно і дуже корисно. Запечемо гарбуз у духовці шматочками з маслом, цукром або медом.

Інгредієнти:

  • гарбуз очищений;
  • масло вершкове;
  • цукор або мед (можна і те й інше).

Приготування:

  • Гарбуз нарізаємо великими шматками, кладемо кожен з них на відрізок фольги, насипаємо зверху цукор або кладемо мед, також розкладаємо по шматочку вершкового масла. Кількість цукру, меду або олії визначаємо за своїми уподобаннями.
  • Піднімаємо краї фольги і щільно загортаємо кожен шматок гарбуза, залишаючи невеликий отвір.
  • Запікаємо гарбуз у фользі при температурі 200 * С, протягом 35-40 хвилин.
  • Подаємо до столу в злегка остиглому вигляді зі сметаною або йогуртом.
  • При бажанні запікаючи, до гарбуза можна додавати яблука, сухофрукти, а також сир. Підходимо до рецепту творчо і отримуємо свій неповторний рецепт – досконалість.

Страви з гарбуза неймовірно корисні, сприяють не тільки поліпшенню травлення і схудненню, але також служать відмінним джерелом великої кількості корисних речовин.

Запечений гарбуз у духовці шматочками: рецепти з фото

Існує безліч різних рецептів, для яких основним продуктом є гарбуз. Найбільш простим варіантом є гарбуз з цукром, медом або сиром. Існують і більш складні варіанти. Це стосується такої страви, як фарширована гарбуз.

Гарбуз є дуже ароматним і красивим овочем, який дозріває восени. Але кожному вона доступна протягом усього року. Її застосовують для приготування звичайних щоденних каш і супів. Багато запікають її в духовці і при правильному виборі спецій і інших доповнень перетворюють в справжній кулінарний шедевр.

Вибір і підготовка гарбуза

При виборі гарбуза необхідно слідувати деяким рекомендаціям:

Підготовка овочів до подальшого застосування в приготуванні їжі:

Рецепт гарбуза, запеченої в духовці шматочками з цукром

Цей рецептик є найпростішим, але, тим не менш, дуже смачним. Дане блюдо можна подавати до чаю.

Список необхідних компонентів:

  • 800 грам яскравою і солодкої гарбуза;
  • 2 столові ложки цукрового піску або цукру;
  • 120 мл кип’яченої води;
  • 50 грам вершкового (не спреду) олії.

Гарбуз підготувати і нарізати шматочками. Розмір їх може залежати тільки від особистих побажань. Покласти їх рівним шаром у форму і залити кип’яченою водою так, щоб вона досягала висоти до 5 мм від дна.

Рівномірно посипати гарбузове шматочки цукром або цукровим піском. Завдяки цукру, гарбуз придбає незвичайний смак карамелі.

На кожен з шматочків або рівномірно по верхньому шару розкласти вершкове масло, нарізане дрібними частинами. Масло додасть овочу неповторний аромат і своєрідну м’якість.

Випікати в духовці при температурі 200 °с до тих пір, поки овоч не стане м’яким. Цей час залежить від розміру шматочків, а також від сорту самої гарбуза.

На дні форми під гарбузовим шматочками повинен утворитися цукровий сироп, яким можна поливати страву перед тим, як подавати на стіл.

Солодка гарбуз, запечена в духовці з медом часточками

Дане блюдо є дієтичним, оскільки в ньому дуже мало калорій. При всьому при цьому воно може сподобатися не тільки дорослим, але і значно меншому поколінню.

Найменування та кількість продуктів, які будуть потрібні в процесі приготування:

  • М’якоть гарбуза в кількості 300 грам;
  • Вода в обсязі двох столових ложок;
  • Мед в кількості однієї чайної ложки;
  • Олія соняшникова рафінована — не менше однієї столової ложки;
  • Цукор або цукровий пісок — не більше однієї столової ложки.

Акуратно і тоненько необхідно зчистити шкірку з гарбуза, і після цього порізати її на невеликі часточки.

Далі потрібно приготувати сироп, змішавши весь обсяг соняшникової олії, меду і води.

Очищений овоч рівномірно розкладається по листу і заливається підготовленим сиропом. Страва має ставитися в розпечену духовку на час, що дорівнює приблизно 40 хвилин.

Після цього деко дістається звідти, і часточки додатково присипаються цукром або цукровим піском. Після цього деко з блюдом потрібно знову поставити в духовку хвилин на 14-15.

Запечений гарбуз у духовці шматочками з яблуком

У страви, приготовані з гарбуза, дуже часто додаються і яблука, оскільки дане поєднання має гідним смаком.

Ось перелік продуктів для одного з таких страв:

  • Гарбуз, в кількості 300 або 400 грам;
  • 2 або 3 яблука великого розміру кисло-солодкого сорту;
  • Невелика кількість волоських горіхів;
  • Цукор – не більше двох столових ложок.

Провести з гарбузом всі підготовчі роботи і нарізати на шматки невеликого розміру.

Яблука також потрібно ретельно вимити і очистити від шкірки як можна тонше. Дані фрукти нарізають таким же чином, як і гарбуз.

Яблука і гарбуз шматочки пересипати в деко або блюдо для запікання, і перемішати. Поверх потрібно присипати цукром і відправити духовку не менш, ніж на 30 хвилин. Ступінь готовності цієї страви визначається по м’якості гарбуза.

Після того як гарбуз з яблуками повністю будуть готові, потрібно дістати їх з духовки і дати охолонути.

Очищені та підготовлені горіхи потрібно гарненько подрібнити. Для цих цілей можна застосувати блендер. Також підійде і кавомолка. Потім даної горіховою крихтою присипаються запечені яблука з гарбузом.

Як правильно запекти гарбуз шматочками в духовці з сиром

А ось за допомогою цього рецепта можна здивувати гостей і порадувати домочадців. І це не дивно, оскільки незважаючи на відсутність у ньому хитромудрості, він виходить дуже красивим і смачним.

Список потрібних інгредієнтів:

  • Свіжий гарбуз в кількості 300 грам;
  • Сир, що володіє найбільшою жирністю, в кількості приблизно 150 грам;
  • Дві великі ложки цукатів;
  • Трохи рідкого меду.

Овоч підготовляється і піддається нарізання на шматочки невеликого розміру. Потім їх необхідно викласти в глибоке деко і накрити фольгою для запікання. Духовка повинна бути заздалегідь розігріта до високої температури. Час запікання має приблизно дорівнювати 15 хвилинам.

Після цього відкрити духовку і прибрати фольгу і залишити ще хвилин на 5.

Часточки, доведені до готовності, повинні добре охолонути. Після цього у них додається сир, цукати і рідкий мед. Після ретельного перемішування страва повністю готове.

Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками з беконом

Для приготування цієї страви знадобляться наступні складові:

  • 1 кг очищеної гарбуза;
  • Один зубчик часнику;
  • Дві столові ложки олії, бажано оливкової;
  • Спагеті, в кількості 140 грам;
  • ? Склянки курячого бульйону;
  • Три курячих яйця;
  • Стакан панірувальних сухарів;
  • Дві чайні ложки подрібнених листків чебрецю;
  • Вершкове масло в кількості 30 грам;
  • 200 грам бекону;
  • Сир «Пармезан», в кількості 100 грам;
  • Цибулина середніх розмірів.

Цибулю почистити і дрібно нарізати і потім підсмажити на сковороді. У процесі смаження додати часник, дрібно нарізаний, і гарбуз, також порізану на невеликі шматочки. Смажити це все до тих пір, поки на гарбузі не утвориться скоринка золотистого кольору.

Після цього додати туди бульйон, і кип’ятити до тих пір, поки гарбуз не стане зовсім м’якою. Яйця потрібно збити і додати в них спагетті, а також обсмажену гарбуз і цибулю з бульйоном. Ретельно перемішати.

Суміш викласти на попередньо змащене деко і висипати в неї панірувальні сухарі. Додати приправи у відповідності зі смаком.

Зверху викласти нарізаний бекон, тертий сир і чебрець. Час випікання становить приблизно 25 хвилин при температурі стоградусной.

Фарширована гарбуз у духовці з м’ясом і сиром

Дане блюдо можна назвати дуже ефектним. Весь процес його приготування досить цікавий і ненав’язливий.

Список необхідних інгредієнтів:

  • Невелика гарбуз правильної круглої форми;
  • ? Кг м’ясного фаршу;
  • Одна цибулина середніх розмірів;
  • Твердий сир в кількості 200 грам;
  • Один зубчик часнику;
  • Одна чайна ложечка солі;
  • Маленька щіпка чорного перцю;
  • Приправи начебто сушеного чебрецю, чебрецю або прованських трав у кількості двох чайних ложечок;
  • Рослинна рафінована олія в кількості чотирьох столових ложок.

Гарбуз підготувати і зрізати непотрібні частини. У результаті повинно вийти подобу невеликого казанка. З середини овоча потрібно прибрати все насіння і непотрібні волокна.

Далі, готується суміш, яку в подальшому буде натиратися гарбуз у внутрішній частині. Для цього потрібно натерти на самій дрібній тертці зубчик часнику, додати до нього мелений чорний перець, підібрані приправи і одну столову ложку олії соняшника (рослинного).

Натерту отриманою сумішшю гарбуз потрібно розмістити на підготовлений і змащене деко і поставити в розігріту духовку на 28-30 хвилин.

За цей час можна спокійно зайнятися підготовкою смачної начинки. Для цього готується і дрібно ріжеться цибулина. Її потрібно обсмажити на сковорідці з олією соняшника (рослинним). Після того, як цибуля трохи підрум’яниться, до нього додається м’ясний фарш. Під час смаження потрібно додати сіль у відповідності зі своїм смаком.

В процесі обсмажування потрібно постійно розбивати великі грудки м’яса. Смажити до тих пір, поки м’ясо не змінить свій колір.

Гарбуз потрібно дістати і остудити. Далі, з неї потрібно дуже акуратно вигрібати м’якоть, залишаючи не пошкоджене шкірку і невеликий шар м’якоті.

М’якоть з гарбуза потрібно порізати на дрібні кубики і додати у фарш. Отриману суміш потрібно трохи обсмажити на сковороді. Сир натерти на крупній тертці. Деяке його кількість відкласти в сторону. Все інше також додається до фаршу.

Отримана начинка акуратно викладається всередину підготовленої гарбуза, яка після цього ставиться в духовку на півгодини. Температура, сприятлива для випікання цієї страви, повинна становити 180 °С. За кілька хвилин до готовності потрібно посипати страву зверху тертим сиром.

Корисні поради

  • Фаршировану гарбуз краще різати в остиглому стані, оскільки таким чином начинка схопиться і не стане розпадатися;
  • Приготований овоч є стравою, в якому не міститься багато калорій, тому це хороший варіант для бажаючих схуднути;
  • Саме запечений овоч не містить в собі шкідливих речовин.

З такого овочу, як гарбуз, можна сготовить величезна кількість різноманітних блюд. При цьому, вони можуть ставитися як до десертів, так і до основних ситних страв.

Дуже важливо помітити, що в цьому овочі міститься дуже багато корисних речовин, тому всі лікарі рекомендують його і для дорослих, і для дітей.

Готуйте з користю для себе!

Про автора

admin administrator