Гречка з кислим молоком

Авторadmin

Гречка з кислим молоком

Гречка з молоком – 7 рецептів, як правильно приготувати смачну і корисну гречку

Гречка – одна з найбільш поширених і доступних за ціною круп, присутніх у кожному будинку, але, незважаючи на це, господині готують з неї не більше трьох страв. Найпростіший спосіб приготування – зварити гречку в каструлі і подати у вигляді гарніру. Ми пропонуємо 7 рецептів з цього корисного продукту.

Класична гречана каша на молоці

Гречка з молоком – смачне, а головне багата корисними речовинами ласощі. Способів його приготування багато.

Перш ніж варити гречку на молоці за класичним рецептом, підготуємо інгредієнти.

  • двухсотграммовый склянку гречки;
  • 2 двохсотграмову склянки молока;
  • 2 двохсотграмову склянки води;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль і цукор (за смаком).

Перед тим, як приступити до приготування, гречку потрібно гарненько перебрати (видалити неочищені зерна) і промити кілька разів.

Дивіться також: Манна каша на молоці – 5 рецептів приготування смачної каші без грудочок

Тепер можна почати, для цього:

  • Помістити на плиту каструлю з водою і дочекатися закипання.
  • Всипати крупу і повторно довести до кипіння.
  • Зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і варити кашу до готовності (близько 20 хвилин).Важливо: не можна помішувати крупу, поки вода повністю не википить!
  • В окремій ємності розігріти молоко (чекати закипання не потрібно).
  • Вилити гаряче молоко в готову гречку, додати масло, сіль і цукор за смаком, довести до кипіння, періодично помішуючи, щоб каша не пригоріла.
  • Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися протягом 10 – 15 хвилин.

Каша, приготовлена з обговорюваного рецептом, не тільки смачна, але і дуже корисна: у ній міститься безліч необхідних організму вітамінів і мікроелементів.

Гречка с молоком

Отличный вариант для завтрака, особенно для детей, но и взрослые с удовольствием полакомятся таким блюдом. Расскажу, как приготовить гречку с молоком. Сделать такое блюдо можно просто и быстро.

СОСТАВ / ИНГРЕДИЕНТЫ

  • Гречка 1 Стакан
  • Соль 0,5 Чайных ложки
  • Сахарный песок 2 Чайных ложки
  • Сливочное масло 50 Грамм
  • Молоко 3,5 Стакана

Шаг 1

1. Переберите гречку, удалите черные зернышки и мусор, затем промойте крупу. Выложите гречку в кастрюлю и залейте её водой, посолите и готовьте до испарения жидкости на слабом огне.

Шаг 2

2. Следите за испарением воды, чтобы гречка не пригорела. Снимите ее с огня.

Шаг 3

3. Влейте в кастрюлю к гречневой каше молоко, добавьте сливочное масло, сахарный песок, отправьте кастрюлю на огонь.

Шаг 4

4. Доведите содержимое до кипения, затем уберите с плиты и накройте крышкой.

Шаг 5

5. Переложите гречку с молоком в тарелку и подавайте к столу.

Гречка з молоком – 7 рецептів, як правильно приготувати смачну і корисну страву

Гречка – одна з найпоширеніших і доступних за ціною круп, присутніх в кожному будинку, але, незважаючи на це, господині готують з неї не більше трьох страв. Найпростіший спосіб приготування – зварити гречку в каструлі і подати у вигляді гарніру. Ми пропонуємо 7 рецептів з цього корисного продукту.

  • Класична гречана каша на молоці
  • Готуємо у мультиварку
  • Рецепт для схуднення
  • Гречка на молоці для дитини
  • Як зварити зелену гречку на молоці
  • З кокосовим молоком
  • Молочний суп з гречкою

Класична гречана каша на молоці

Гречка з молоком – смачне, а головне багате корисними речовинами ласощі. Способів його приготування багато.

Перш, ніж варити гречку на молоці за класичним рецептом, підготуємо інгредієнти.

  • двохсотграмовий склянка гречки;
  • 2 двохсотграмових склянки молока;
  • 2 двохсотграмових склянки води;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль і цукор (за смаком).

Перед тим, як приступити до приготування, гречку потрібно гарненько перебрати (видалити неочищені зірки) і промити кілька разів.

Тепер можна почати, для цього:

  1. Помістити на плиту каструлю з водою і дочекатися закипання.
  2. Всипати крупу і довести повторно до кипіння.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і варити кашу до готовності (близько 20 хвилин). Важливо: не можна перешкоджати крупу, поки вода повністю не викіпить!
  4. В окремій ємності розігріти молоко (чекати закипання не потрібно).
  5. Вилити гаряче молоко в готову гречку, додати масло, сіль і цукор до смаку, довести до кипіння, періодично перешкоджаючи, щоб каша не пригоріла.
  6. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися протягом 10 – 15 хвилин.

Каша, приготована за обговорюваним рецептом, не тільки смачна, а й дуже корисна: у ній міститься безліч необхідних організму вітамінів і мікроелементів.

Watch this video on YouTube

Готуємо у мультиварку

Найлегше готується гречана каша на молоці в мультиварку.

Потрібні такі компоненти:

  • двохсотграмовий склянка гречки;
  • півлітра молока;
  • півлітра води;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль і цукор (за смаком).

Крупу ретельно перебрати, промити кілька разів і помістити в мультиварку. Додати масло, сіль і цукор, влити заздалегідь розігріті молоко і воду. Закрити мультиварку, вибрати програму «Гречка» або «Крупа» і виставити час: 30 хвилин. Після автоматичного вимикання апарату, страву можна подавати на стіл.

Watch this video on YouTube

Рецепт для схуднення

Калорійність 100 г гречки всього 125 ккал. У сукупності з корисністю це робить каші з гречаної крупи особливо привабливими для людей, що стежать за своєю фігурою. Саме тому розроблено безліч гречаних дієт.

Класичний рецепт приготування гречки для дієти: увечері двохсотграмову склянку крупи залити 500 мл окропу, накрити кришкою і залишити на ніч. Вранці злити залишки води. Страва готова до вживання. Для досягнення бажаного ефекту сіль, цукор та інші приправи в кашу не додавати.

Дотримання гречаної дієти (як і інших дієт) має ряд протипоказань, тому перед прийняттям рішення про її застосування необхідна консультація лікаря!

Гречка на молоці для дитини

Вже піврічним малюкам дозволено давати гречану кашку з початком прикормів.

Рецепт її приготування для дитини наступний:

  1. Столову ложку попередньо очищеної, ретельно промитої і просушеної гречки перемолоти в кавомолці в борошно.
  2. Гречане борошно висипати в каструльку, залити 125 мл води.
  3. Місткість помістити на вогонь, дочекатися закипання, зменшити полум’я і варити 10 – 15 хвилин, постійно перешкоджаючи.

Багато дітей не люблять гречку, тому, щоб поліпшити смак кашки, її можна розбавити молоком, а при відсутності алергічних реакцій і протипоказань додати трохи цукру або фруктове пюре (яблучне, бананове, гарбузове або ін.).

Watch this video on YouTube

Як зварити зелену гречку на молоці

Для більшості з нас звична коричнева (обсмажена) гречка, а про зелену (не обсмажену) знають мало хто. А адже саме в ній через відсутність термообробки міститься більше корисних мікроелементів, необхідних організму.

Зелену гречку не готують за традиційними рецептами. Для її варіння використовують «щадний» спосіб, щоб зберегти всі вітаміни.

Перед варінням крупу слід ретельно промити і вже, потім приступати до приготування:

  1. Крупу помістити в каструлю, залити водою в пропорції 1:2 і поставити на вогонь.
  2. Дочекатися закипання і відразу вимкнути вогонь.
  3. Щільно закрити каструлю кришкою і гарненько утеплити (закутати в ковдру або плед) на 15 хвилин.

Каша готова. Залишилося додати сіль, цукор і олію до смаку. Любителі молочних страв можуть залити гречку гарячим або холодним молоком.

З кокосовим молоком

Для приготування гречаної каші використовується і кокосове молоко.

Потрібні такі компоненти:

  • гречка – 1 двохсотграмовий склянка;
  • кокосове молочко – 1,5-2 двохсотграмових склянки;
  • вода – 1 двохсотграмовий стакан;
  • порошок кориці – 1/3 год. ложки;
  • сіль (за смаком);
  • сливи – 2 штуки;
  • мед – 30 мл;
  • насіння чіа;
  • рисове молочко.
  1. У каструльку помістити ретельно промиту крупу, кокосове молочко, посолити і додати корицю. Дочекатися закипання, зменшити полум’я, накрити кришкою і варити до готовності (15 – 20 хвилин). Важливо процес контролювати!
  2. На сковороду викласти мед і нарізані тоненькими дольками сливи. Посипати насінням чіа і готувати 5 хвилин.
  3. Кашу викласти в тарілку, прикрасити сливовим сиропом і залити рисовим молочком.

Гречка в поєднанні з кокосовим молоком – незамінне джерело енергії, вітамінів і мікроелементів, так необхідних організму особливо з настанням холодів.

Молочний суп з гречкою

Молочний суп з гречкою – гідна заміна перших гарячих страв під час обіду.

  • Для його приготування знадобляться такі інгредієнти: 200 г гречки;
  • півлітра молока;
  • півлітра води;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль (за смаком);
  • цукор (за смаком).

Спочатку зварити кашу на воді традиційним способом. Потім влити в гречку молоко і дочекатися кипіння, безперервно перешкоджаючи. Молочний суп готовий до подачі на стіл. Залишилося тільки додати цукор і олію. Приємного апетиту!

Про автора

admin administrator