Кабачкова аджика на зиму пальчики оближеш гостра

Авторadmin

Кабачкова аджика на зиму пальчики оближеш гостра

Аджика з кабачків на зиму: 8 рецептів пальчики оближеш

Сьогодні ми поговоримо про смачною аджике, додавши в неї в якості основного компонента всім відомий кабачок і спробуємо виготовити кілька різних рецептів, як то кажуть на будь-який смак і колір. Різної гостроти, густоти, консистенції і запаху.

Почнемо як завжди з самого простого і швидкого, рецептів класичних і традиційних. Поступово будемо ускладнювати і вводити різні навороти і вишукування.

Класичний рецепт аджики з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» покроково

Найпростіший в приготуванні рецепт і дуже швидкий. Основний час займає чистка.

  • середнього розміру кабачок,
  • стиглі червоні помідори півкіло,
  • морквини теж півкіло,
  • 2 великі цибулини,
  • пекучий перчик один стручок,
  • півсклянки олії,
  • 5 зубчиків часнику,
  • цукор 3 столові ложки,
  • перець солодкий червоний 2шт,
  • оцтова есенція чайна ложка,
  • сіль столова ложка.
  1. Всі овочі добре помити, почистити, видалити насіння, обсушити на рушник.
  2. Пропускаємо все через великі ґрати на м’ясорубці і укладаємо в казан.
  3. Тушкуємо півгодини на невеликому вогні.
  4. Вливаємо олію, оцтову есенцію, всипаємо цукор і сіль, розтерті часникові зубчики, вимішуємо і варимо ще десять хвилин.
  5. Негайно розливаємо в стерильні банки і закочує. Остужаем в перевернутому вигляді під шубою.

Приємного апетиту взимку!

Аджика з кабачків на зиму з томатною пастою або томатним соком

Дуже схожа на кабачкову ікру, відрізняється гостротою і більшої консистенцією – Пальчики оближеш.

  • три великих, стиглих кабачка,
  • півлітра томатної пасти хорошої якості,
  • столова ложка оцтової есенції,
  • склянка цукру,
  • півтори склянки рослинного масла,
  • 5 великих головок часнику,
  • 3 гострих перчика,
  • столова ложка з верхом солі.
  1. Помити кабачки і перець, вийняти насіння і зрізати шкірку, пропустити через м’ясорубку і помістити в високу жаровню.
  2. Змішати з іншими інгредієнтами, крім оцтової есенції і часнику. Варити на маленькому вогні протягом години, періодично помішуючи.
  3. Додати есенцію і роздавлений часничок і проварити ще трохи.
  4. Зняти з вогню і негайно закупорити в банки. Перевернути і укутати до охолодження.

Взимку яскравий колір цієї аджики підніме вам настрій в похмурий день.

Гостра аджика з кабачків з оцтом

Інша назва цього гострого блюда – аджика «Тещин язик». Гаряче і дуже гостро.

  • два середніх кабачка,
  • кіло томатів,
  • 3 солодких перцю,
  • 3 перчика чилі,
  • часнику 3 головки,
  • півсклянки цукру,
  • третину склянки столового оцту,
  • півсклянки олії,
  • столова ложка солі.
  1. Чистимо, миємо, обсушуємо овочі.
  2. Прокручуємо в м’ясорубці помідори і перець, поміщаємо в казан з маслом, сіллю і цукром.
  3. Варимо 10 хвилин.
  4. Кабачки шаткуємо на самій великій тертці і варимо в томатному соусі хвилин двадцять помішуючи злегка.
  5. Викладаємо протертий часник і вливаємо оцет.
  6. Ну і як завжди-в банки закатати, перевернути. Може остигати без шуби.

Коли їси, то здається всередині тебе оселився вогнедишний дракон!

Аджика з кабачка на зиму з помідорами і перцем

Сміючись, будинки називаю її «полукілограммовкой»! Зате смак просто «Пальчики оближеш»!

  • все – помідори, солодкий перець, морква, кабачки по півкілограма.
  • часник 2 головки,
  • сіль столова ложка,
  • цукор півсклянки,
  • перчик чилі 1стручок,
  • рослинне масло стакан,
  • оцет столовий півсклянки.

Овочі, помиті і почищені, пропускаємо через м’ясорубку. Вливаємо олію, сипем цукор і сіль і варимо півгодини. Вводимо часник і оцет і протушіваем ще хвилин десять. Готово – купорім в стерильні банки і ставимо догори дном остигати.

Зберігати можна просто на прохолодній підлозі.

Консервування сьогодні в моді – візьміть собі на замітку:

  1. мариновані кабачки
  2. консервовані помідори
  3. Болгарське лечо з перцем
  4. Варення з вишні з кісточками
  5. Кабачкова ікра на зиму

Кабачкова аджика без помідор

Без томатної пасти, за те з яблуками! Гостра!

  • 2-3 кабачка середніх розмірів,
  • півкіло солодкого перцю, бажано яскравого, червоного або жовтого,
  • червоних яблук півкіло,
  • півкіло морквини,
  • 5 головок часнику,
  • 5 перчиком чилі невеликих,
  • пучок петрушки і кропу,
  • півсклянки цукру,
  • столова ложка солі, столова ложка оцтової есенції.
  1. Овочі миємо, чистимо, обсушуємо на рушник, з перців прибираємо насіння.
  2. Пропускаємо через м’ясорубку. Морква і яблука можна пропустити через дрібну тертку, будуть пікантні дрібні шматочки.
  3. Всі інгредієнти крім оцту і часнику містяться в казан і уварюються на повільному вогні близько години.
  4. Додаємо часник, розтертий в пил, і оцтову есенцію і проварюємо ще десять хвилин.
  5. Розкладаємо в стерильні банки і закочує. Перевертаємо і даємо охолонути в такому положенні.

Результат, як то кажуть пальчики оближеш!

Як приготувати аджику з кабачків на зиму в мультиварці

Набір продуктів самий стандартний. Зручно те, що стояти і помішувати не потрібно, Сама зварить і про те, що готове просигналізує дзвінком, відірвавши господиню від соціальних мереж інтернету.

  • кабачок невеликий одна штука,
  • помідори 4 штуки,
  • перець солодкий 6 штук,
  • морквина дві штуки,
  • гострий перчик 1 штука,
  • часникова головка,
  • цукор ложка їдальня з гіркою,
  • сіль половина столової ложки,
  • рослинне масло третину склянки,
  • оцтова есенція половина чайної ложки.
  1. Чистимо, миємо овочі, обсушуємо на рушник.
  2. Пропускаємо все через дрібну терочке на електром’ясорубці, можна і через решітку, але на мій погляд, набагато більш пікантно виходить, коли шматочки в даній аджике трохи відчутні.
  3. Викладаємо в чашу мультиварки все компоненти.
  4. Включаємо режим гасіння на півтори години.
  5. За десять хвилин до закінчення влити оцтову есенцію і викласти протертий часник, ретельно перемішати.
  6. Після закінчення негайно розкласти в стерильні банки і закатати. Остудити в перевернутому вигляді.

Як кажуть в народі – хороша бражка, та мала чашка . багато. на жаль. в мультиварці не зробиш!

Кабачкова аджика дуже смачна і пікантна заготовка на зиму – обалденная закуска: відео рецепт

Виходить відмінна – ніжна і смачна. Приготувати таку заготовку простіше простого. Дивіться і повторюйте крок за кроком – Я впевнена у вас все вийде.

Така закуска в прикуску з другими стравами:

  1. Картопля по-селянськи в духовці
  2. М’ясо по французьки
  3. Омлет з молоко і яйцем

Смачна аджика з кабачків з яблуками

Традиційний, класичний рецепт.

  • морква півкіло,
  • солодкий перець півкіло,
  • яблука півкіло,
  • кабачок, почищений і без насіння, 3 кг,
  • часник 5 головок,
  • перець чилі 7 штук,
  • по пучку кінзи, кропу, петрушки, базиліка,
  • стакан яблучного оцту,
  • півтори склянки рослинного масла,
  • склянка цукру,
  • дві столові ложки солі.

Своїм та підсушують овочі, знімаємо шкірку з кабачків, моркви та яблук, виймаємо насіння.

У яблук прибираємо насіннєву камеру обов’язково.

Листові приправи ретельно промити і обсушити, прибираючи старі або зіпсовані пагони.

Ріжемо все невеликими шматочками для зручності пропускання через м’ясорубку.

Кабачки пропускаємо першими і поміщаємо в сито для того, щоб дати можливість відійти зайвої рідини, поки пропускаємо інші овочі, в такому випадку аджика вийде більш густий.

Листову зелень дуже дрібно кришимо гострим ножем на широкій кухонної обробній дошці.

Викладаємо прокручені овочі в товстостінну жаровню і повільно тушкуємо на невеликому вогні.

Вливаємо олію. додаємо сіль і цукор, Томім під закритою кришкою близько години.

За десять хвилин до готовності викладаємо зелень дрібно посічену, розтертий часник і вливаємо яблучний оцет.

По готовності відразу ж розкладаємо по стерильним банкам і закочує стерильними кришками. Остужаем в перевернутому вигляді. Зберігаємо в темряві і прохолоді.

Ця приправа – справжня цариця на святковому столі – Пальчики оближеш і Розум от’ешь!

Як приготувати смачну аджику з кабачків: поради і правила

Ну і як завжди в кінці правила і секретик дрібні:

  1. Банки і кришки стерилізуємо до приготування, потім буде ніколи.
  2. З гострим перцем краще працювати в рукавичках.
  3. Зелень і часник вводимо не більше ніж за 10 хвилин до кінця варіння, інакше смак буде вже не той!
  4. Гострота чилі в консервації ніякої ролі не грає, його можна зменшувати або додавати за бажанням.
  5. Не бійтеся експериментувати!

Аджика одне з небагатьох страв, що дозволяють господарці все робити на око, змінювати рецептуру на свій розсуд, додавати різні компоненти, відмовлятися від тих, яких немає під рукою і все одно буде гостро, гаряче і смачно!

Колись давно аджикою вважалося блюдо національної абхазької кухні. Терлі цю приправу кавказькі жінки годинами на своїх каменях, передаючи їх від матері до дочки в перебігу декількох поколінь.

Часи ті давно минули безповоротно, і в нинішні дні аджикою називають будь-яку пряну і гостру пасту, що складається з суміші перцю, часнику, солі і всіляких овочів в якості добавок. Особливо екзотичні рецепти містять в собі навіть фрукти і горіхи волоські.

Аджика з кабачків на зиму вдає із себе досить гострий соус, який можна подавати до м’яса, приготованого будь-яким способом – варінням, запіканням, копчення. Можна використовувати для промазування піци і намазування грінок, чи свіжоспеченого хлібця. Прекрасно підійде як соус для гасіння різних страв і заправки для овочевих супів.

У кабачкову аджику можна додавати багато продуктів з наших городів – цибуля, патисони, гарбуз, не рахуючи присутніх в аджике постійно – перцю, помідорів, моркви, а також можливі варіанти з яблуками і сливами. Простір для нашої фантазії тут великий і відкритий на всі боки.

Ну що ж приступимо, мабуть, до справи. Як дробітельного інструменту виступати м’ясорубка, бажано електрична з насадками-терки, що дозволяють не тільки перетворити в фарш, а й натерти шматочками.

Якщо немає електричної, то ручні м’ясорубка і терка цілком зійдуть – для улюбленої сім’ї і дорогих гостей можна і побільше часу особистого витратити. Давно помітила. що страви тим смачніше виходять, чим більше господиня прикладала до них свої ручки, мабуть і частина душі переселяється в процесі в каструльку. Присмачується блюдо турботою і любов’ю.

Ще будемо використовувати плиту, казани або великі каструлі з щільними кришками, так як аджика при варінні має звичай «плюватися», гострі ножі, ополоник для розливу готової аджики, дерев’яну ложку на довгій ручці для розмішування. Помішувати потрібно буде періодично, без великого ентузіазму. Кипіння аджики має бути мінімальним, щоб страва не пригорає. Досвідчені господині називають такий процес томлінням.

Новости

Укладка длинных волос – рассмотрим все варианты Символом женственности и красоты являются длинные волосы. Несмотря на это, каждодневный уход и укладывание забирают много времени и сил. Однако каждая женщина, имея желание, может научиться тому, как красиво

Завивка волос на длительное время: виды долговременной укладки, какая лучше и как сделать дома (видео и отзывы) Каждой женщине хочется быть обладательницей красивой и аккуратной прически. Долговременная укладка позволяет решить данную задачу и избавляет девушку от необходимости тратить каждый день много времени

Стрижка лесенка на длинные волосы: техника и укладка  Прежде чем рассмотреть, как делается стрижка «лесенка» на длинные волосы, ответим на весьма распространенный вопрос, который задают себе модницы – чем лесенка отличается от каскада? Обе эти прически

Мужской воск для волос: какой выбрать, как пользоваться? Оказывается, не только женщины сталкиваются с трудностью выбора стайлинговых средств, но и сильная половина человечества постоянно задается вопросом, какими особенностями должны обладать мужские воски

Лучшие фен-щетки для волос Каждый день, укладывая волосы, женщины, сталкиваются с определёнными трудностями. Процедура укладки отбирает много времени, а посещать салоны красоты не всем по карману. Поэтому в последнее время популярностью

Долговременная укладка на средние волосы, фото Долгое время в моде были идеально прямые, блестящие волосы. Однако кудри не сдают своих позиций и триумфально возвращаются на подиумы. Крупные локоны или мелкие завитки, элегантные волны или заборные

Вечерняя укладка на короткие волосы с фото Традиционно считается, что женщина должна носить «длинную косу». Однако в последние десятилетия все больше дам отдает предпочтение коротко стриженным волосам. Это может быть прическа «под мальчика» или

Фен-щетка с вращающейся насадкой: отзывы, как выбрать Пожалуй, у многих женщин создание ежедневной укладки занимает немало времени, а если вдруг необходимо подготовиться к торжественному вечеру, то заниматься прической можно далеко не один час. Конечно, есть

Какая фен-щетка с вращающейся насадкой лучше Сегодня не обязательно посещать салоны красоты, чтобы стать обладательницей шикарной прически. Достаточно заручиться поддержкой соответствующей техники, чтобы сотворить роскошные кудри или выпрямить волосы.

Биозавивка для волос в домашних условиях (пошаговая инструкция) Так уж сложилось, что почти все девушки хотят обладать тем, чем природа их не наделила. В результате представительницы завитушек и кудрей выпрямляют волосы, а обладательницы прямых прядей, напротив, хотят

Рецепти аджики з кабачків

Шукаєш смачні рецепти аджики з кабачків з покроковими фото? Зазирни в каталог і знайдеш багато корисного. На кожній сторінці: порційність, час готування, калорійність, змінний склад продуктів, поради та коментарі.

Як приготувати аджику з кабачків

Смачного пропонує рецепти аджики з кабачків в різних варіаціях для новачків і досвідчених кулінарів. Читай рекомендації бувалих кухарів і готуй з розмахом-заготовлюй кабачки у вигляді смачного соусу на зиму з додаванням різних інгредієнтів і спецій.

П’ять найшвидших рецептів кабачкової аджики на зиму:

  • Аджика з кабачків гостра на зиму.
  • Аджика з кабачків пальчики оближеш.
  • Аджика з кабачків з томатною пастою на зиму.
  • Кабачкова аджика на зиму пальчики оближеш.
  • Аджика гостра без помідор.

Від класичної кабачкова аджика відрізняється м’якістю смаку і тим, що подавати її у вигляді окремого соусу потрібно у великих кількостях. Вона менш гостра, а тому з’їдається швидше, так що запаси варто робити з урахуванням цього факту. До того ж вона відмінно підходить для ранкових бутербродів до чаю – досить просто намазати її на хліб.

Ось простий і смачний рецепт цього соусу:

  1. Помиті і очищені кабачки, моркву, помідори, болгарський і гострий стручковий перець, прокрутити через м’ясорубку.
  2. Додати рафіновану рослинну олію, сіль і сухі спеції.
  3. Поставити на вогонь і тушкувати, помішуючи, півгодини.
  4. Додати подрібнений часник, варити ще 5 хвилин.
  5. Влити ускус, 2 хвилини поварити і розкласти гарячим по стерилізованим банкам.

Зрозуміло, що гостроту аджики кожен підганяє під себе, збільшуючи/зменшуючи кількість гострого перцю і часнику.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  1. Кабачки.
  2. Оцет.
  3. Болгарський перець.
  4. Помідори.
  5. Цукор.

Крім моркви, помідорів і солодкого перчика, в кабачкову аджику можна додавати цибулю, яблука, гарбуз, томатну пасту і патисони. Необхідні для деяких рецептів спеції, які складно знайти в продажу, можна замінити іншими – смак страви від цього не сильно постраждає. Такою аджикою добре доповнювати гарячі м’ясні/овочеві соуси. Крім аромату, вони додадуть густоти. Непогано використовувати аджику і в підливі до голубців/тефтелей.

Поради та рекомендації:

  • овочі для аджики краще прокручувати через м’ясорубку, а не рубати в блендері, інакше вийде кабачкова ікра;
  • лавровий лист, доданий при варінні, збагатить смак соусу;
  • кабачки для аджики краще брати молоді і міцні;
  • якщо кабачки при варінні виділяють занадто багато рідини, зайву краще прибирати, зціджуючи.

У цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкову аджику, подрібнивши цей овоч на м’ясорубці з великими гратами, щоб вид аджики був зернистим. Набір інгредієнтів класичний

Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням томатної пасти, часнику.

Приготована за даним рецептом кабачкова аджика відрізняється від інших варіантів гострим смаком за рахунок більшої кількості гострого перцю. Ця приправа припаде до смаку більше чоловікам, так як вона.

Кабачки завжди радують господарів хорошим урожаєм, і як варіант заготовки їх на зиму, є кабачкова аджика, адже для неї підходить цей овоч «зрілого віку». Аджика без оцту вимоглива.

Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’ясних або рибних страв.

Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник і трохи червоного перцю.

Традиційна аджика повинна бути гострою і її можна приготувати на основі кабачка з гірким перцем. Звичайно, це блюдо для любителів гострої кавказької їжі, і прихильники її є і.

Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати соус з дивовижним смаком.

У цьому рецепті вам пропонується в кабачковій аджиці помідори замінити томатною пастою, що спрощує процес приготування. Така аджика трохи схожа на ікру з кабачків, але смак інший і.

Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’ясорубки, щоб овочі залишилися крупинками.

Про автора

admin administrator