Маринована капуста з буряком, олією і оцтом швидкого приготування
Любителям пикантностей і гострих закусок така капуста доведеться за смаком. Рецепт можна вважати простим, так як всього-то й потрібно, що нарізати овочі і приготувати маринад. Маринування ж також досить швидке – не більше доби.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 10 – 15 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 12 ст.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Оцет столовий 9% – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з буряком, олією і оцтом швидкого приготування? Готуємо овочі: качан капусти очищають від верхнього листя, вирізаємо качан. Нарізаємо листя «пелюстками» – невеликими довгастими шматочками.
Буряк чистимо, промиваємо, обсушуємо. Нарізаємо її брусочками. Часник очищаємо від лушпиння. Готуємо маринад: у воду додаємо сіль, цукор, оцет, рослинне масло, горошки перцю і лаврове листя. Нагріваємо маринад до кипіння і знімаємо з плити.
Підготовлені нарізані овочі укладаємо шарами в посуд для маринування. Заливаємо овочі приготованим гарячим маринадом.
Закриваємо плоскою тарілкою догори дном і встановлюємо зверху вантаж. Наприклад, банку з водою. Залишаємо до повного охолодження і потім прибираємо в холодильник на чотири-п’ять годин.
Після закінчення зазначеного часу капусту можна подавати на стіл. Зберігаємо таку закуску в холодильнику.
Маринована капуста з буряком і часником швидкого приготування
Маринують капусту з буряком і часником за рецептом швидкого приготування до обіду або вечері і до страв з м’яса і картоплі. Готується капуста за добу і добре зберігається в холодильнику пару тижнів, не перекисая. Комбінуючи спеції в маринаді, ви кожен раз отримаєте новий смак закуски. Для щів і пиріжків така капуста не підходить, але також прикрасить будь-який стіл, навіть святковий.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 0.5 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капустуа з буряком і часником швидкого приготування? У середнього качана капусти видаляють зовнішні листки, які найчастіше бувають пошкодженими. Потім гострим ножем вирізують качан, і качан промивають під проточною водою. Зайву воду струшують.
Потім капусту нарізають великими квадратними шматочками, щоб вона зберегла хрусткий смак в маринаді.
Очищену від шкірки буряк, бажано темного кольору, шаткують гострим ножем на тонку соломку або подрібнюють на крупній тертці. Очищені зубки часнику нарізають тонкими слайсами.
Цю овочеву нарізку перекладають у глибокий посуд і лопаткою добре перемішують. Потім овочеву суміш щільно укладають в чисту 3-літрову банку.
З вказаного в рецепті кількості води, солі та цукру готують маринад. Після закипання кладуть у маринад лист лавра з горошинками чорного перцю, 10 хвилин варять на невеликому вогні, потім наливають оцет і вимикають вогонь.
Приготованим гарячим пряним маринадом заливають овочі в банку, щоб він покрив їх повністю. Потім капусту нещільно прикривають чистою кришкою і охолоджують при домашньої температурі кілька годин. Остигнула капусту потім щільно закривають і ставлять в холодильник. Через добу ароматну і хрустку закуску подають до столу.
Смачних і вдалих страв!
Про автора