Картопля в мундирі вуглеводи

Авторadmin

Картопля в мундирі вуглеводи

Картопля в мундирах: секрети приготування і покроковий рецепт з фото

Правильно варити картоплю в мундирі дуже просто. Для цього не потрібно багато часу і трудовитрат. Таку картоплю додають у різноманітні салати і їдять в самостійному вигляді. Покроковий рецепт з фото. Відео-рецепт.

Правильно приготовлена картопля в мундирах смачна, а головне корисна. Оскільки шкірка у м’якоті зберігає більшу кількість вітамінів і мікроелементів. Вона перешкоджає виведенню з коренеплоду цілющі властивості, що робить страву більш корисним, ніж просто варена картопля. Картопля зварена в шкірці покращує обмінні процеси, захищає від інфекційних захворювань і вірусів, стабілізує рівень цукру в крові, позитивно впливає на роботу нервової системи. Її кладуть в салати і вживають на гарнір. Він смачний, з топленим вершковим маслом, зеленою цибулею, і особливо з малосольною оселедцем. Однак, яким би простим ця страва не здавалося, але приготувати його правильно, щоб не тріснула шкірка, а картопля повністю приготувався, виходить не у багатьох господинь. Якщо знати технологію приготування і всі секрети, то таким частуванням можна здивувати найвибагливіших гурманів.

  • Для салатів готуйте картоплю в мундирах з сортів, які містять мінімум крохмалю, тоді при варінні м’якоть не розсиплеться. Для звичайного страви підійде картопля з середнім вмістом крохмалю, т. к. він смачніший. Занадто крохмалисті бульби (зазвичай пізні сорти) краще не використовувати, оскільки м’якоть при варінні розсипається, і страва негарно виглядає.
  • Розмір бульб для варіння в шкірці підходять дрібний і середній. Великі картоплини довше варяться, при цьому часто погано проварюються всередині.
  • Вибирайте всю картоплю приблизно однакового розміру і одного сорту. Різні бульби необхідно витягувати з води в різний час, щоб малі не переварилися.
  • М’які, пророслі або позеленілі картоплини для варіння не підходять, оскільки містять такі шкідлива речовина — соланін, яке накопичується біля шкірки.
  • Калорійність на 100 г — 78 ккал.
  • Кількість порцій — 3-5 шт.
  • Час приготування — 45 хвилин

Дивіться також Фарширована качка з яблуками та чорносливом в рукаві — секрети приготування

Інгредієнти:

  • Картопля — 3-5 шт. середнього розміру
  • Лавровий лист — 1-2 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.

Стояти біля плити більше не треба: кухар розповіла, як приготувати картоплю

Шеф-кухар розкрив розумний метод, як приготувати ідеально смачну та ароматну картоплю в мундирах за 10 хвилин. Простий лайфхак для починаючих кулінарів.

Як приготувати картоплю в мундирах – кухар розкрила неймовірний рецепт / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Авторка кулінарної книги відкрила таємницю, як можна досягти “ідеальної” пухнастої картоплі в мундирі всього за 10 хвилин. Ділячись секретом свого швидкого та смачного рецепту, Кетрін Доерті, колишній редактор журналу про здоров’я та харчування та власниця блогу Family Food On The Table, стверджує, що приготування картоплі в мікрохвильовій печі займає у неї менше часу, ніж у звичайній духовці, пише Mirror.

“Картопля, запечена в мікрохвильовій печі, завжди виходить ідеально пухнастою і ніжною – і це займає лише близько 10 хвилин”, – розповіла кулінарний експерт. За даними деяких кулінарних сайтів, для повного приготування картоплі, коли вона стає хрусткою зовні і м’якою всередині, може знадобитися приблизно 30-45 хвилин.

Щоб почати готувати ідеальну картоплю в мундирі за лічені хвилини, Кетрін розповіла, що для початку слід почистити і проткнути шість окремих отворів. Кулінарка каже, що робить це “по кілька разів з кожного боку”. Після цього потрібно покласти картоплю безпосередньо на тарілку мікрохвильовки.

Час приготування картоплі в мікрохвильовій печі залежить від потужності мікрохвильовки, розміру картоплі та її кількості. Можливо, вам доведеться почекати 10-11 хвилин, щоб приготувати дві картоплини середнього розміру.

Таку хрустку картоплю ви ще не куштували: шеф-кухар розкрив простий секрет

Картопля на пюре звариться в 2 рази швидше: хитрощі, якими користуються одиниці

Але для великих картоплин це може зайняти трохи більше часу. Якщо картопля дуже велика, то, швидше за все, знадобиться ще кілька хвилин у мікрохвильовій печі.

Кетрін каже, що картопля “піддається без опору і починає розкриватися”, коли вона готова. Однак, коли вона стане твердою, вам слід потримати її в мікрохвильовій печі ще кілька хвилин. Нарешті, коли все готово, ви можете додати до страви будь-які додаткові інгредієнти на ваш вибір і насолоджуватися.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Не трісне шкірка і матиме особливий смак: як правильно варити картоплю “в мундирі”

Приготування картоплі “в мундирі” вважають найкращим способом, який збереже її корисні властивості.

Щоб зварити її смачно, треба знати два секрети.

Неймовірного смаку картопля набуває, якщо кинути під час варіння у каструлю стебла кропу та кілька зубчиків часнику.

Як приготувати картоплю в мундирі

Налийте до каструлі воду, доведіть її до кипіння. Щойно на поверхні рідини почнуть з’являтися бульбашки, киньте кілька зубчиків очищеного часнику та стебла кропу. Вони найароматніші.

Після цього викладайте до каструлі помиту картоплю. Не забудьте за п’ять хвилин до готовності посолити страву й кинути лавровий лист.

Як овочі зваряться, одразу вибирайте їх з води, щоб остудити. Тоді бульби почистяться дуже швидко і просто.

Гарнір із картоплі “в мундирі” буде набагато апетитнішим, якщо перед подаванням до столу облити його спеціальною заправкою з оливкової олії, подрібненого часнику і нарізаного кропу.

Щоб не тріснула шкірка на картоплі

Додайте олію. Олія запобігає розтріскуванню шкірки, а сама картопля виходить смачнішою та ароматнішою.

Якщо картопля буде варитись у бурливій воді, то шкірка неодмінно трісне. Картоплю треба доводити до кипіння і варити протягом 15 хвилин, але вже на середньому вогні.

Варена картопля містить велику кількість простих вуглеводів. А тому не входить до переліку рекомендованих овочів.

Одна варена картоплина містить столову ложку цукру. Про це попередила кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич. Картопля не є продуктом для щоденного вживання. Вона, скоріше, підходить у якості “десерту”.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A

Зараз ви читаєте новину «Не трісне шкірка і матиме особливий смак: як правильно варити картоплю “в мундирі”». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант

Дизайн та програмування: YonaStudio

Всі права на матеріали, які містить цей сайт, охороняються у відповідності із законодавством України, в тому числі, про авторське право і суміжні права. Використання матерiалiв Gazeta.ua для друкованих видань дозволяється лише з письмової згоди редакції сайту. Для iнтернет-видань обов’язковим є гiперпосилання на Gazeta.ua, відкрите для пошукових систем. Посилання та гіперпосилання повинні міститися виключно в першому чи в другому абзаці тексту.

Передрук, копiювання або вiдтворення iнформацiї, що мiстить посилання на агентства “Iнтерфакс-Україна”, PHL та Reuters у будь-якiй формi суворо забороняється. Матеріали з позначкою Спецпроєкт, PROMO, Позиція, Подія, Партнерство друкуються на правах реклами. Редакція Gazeta.ua може не розділяти позицію авторів розділу “Погляди” та не несе відповідальність за матеріали авторів та читачів розділу “Блоги”.

Про автора

admin administrator