Хто вигадав пожежні котлети

Авторadmin

Хто вигадав пожежні котлети

Зміст:

Котлети пожежні – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Класичний рецепт пожежних котлет з’явився досить давно, ще за часів Пушкіна. Але далеко не всі вміють їх готувати, адже в результаті виходить дійсно смачна страва.

Котлети Пожарські – класичний рецепт

Рум’яна корочка, соковита начинка, ніжне м’ясо – ось вони котлети за цим рецептом.

Необхідні продукти:

  • одне яйце і цибулина;
  • половина цілої курки;
  • сіль і спеції на свій смак;
  • 50 грам масла вершкового;
  • склянка вершків;
  • 100 грамів білого хліба.

Процес покроково:

  1. М’ясо подрібнюємо за допомогою блендера або дуже дрібно нарізаємо.
  2. Цибулю перетворюємо на невеликі квадратики і трохи обсмажуємо на сковороді, потім додаємо до курки.
  3. Вбиваємо туди яйце, засинаємо приправи і нарізані шматочки олії.
  4. У вершках вимочуємо хліб, прибираємо зайву рідину і викладаємо його до інших продуктів, ретельно перемішуємо.
  5. З отриманої маси формуємо середні котлети і смажимо з двох сторін. Після чого прибираємо їх ще на 20 хвилин у духовку, розігріту до 170 градусів.

Watch this video on YouTube

Як приготувати з сухариками?

Пожежні котлети з сухариками виходять дуже хрусткими, але в той же час не втрачають своєї ніжності всередині.

Читайте також: пожежні котлети – правильний і смачний рецепт

Необхідні продукти:

  • сіль і спеції на свій смак;
  • 500 грам курячого філе або готовий фарш;
  • 200 мілілітрів молока або вершків;
  • панувальні сухарі;
  • одне яйце;
  • близько 30 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів білого хліба.

Процес послідовно:

  1. Курку перетворюємо на фарш або використовуємо вже готовий. Змішуємо його зі спеціями і нарубаною олією.
  2. З хліба прибираємо скоринку, вимочуємо в вершках або молоці і теж викладаємо до м’яса.
  3. Масу добре вимішуємо і робимо з неї невеликі котлети.
  4. Готуємо панування: в одну ємність насипаємо панувальні сухарі, а в іншій злегка збиваємо яйце.
  5. Сформовані котлети спочатку опускаємо в яєчну суміш, потім в сухарі, трохи обсмажуємо з двох сторін і доводимо до повної готовності в розігрітій до 180 градусів духовці близько 7 хвилин.

Watch this video on YouTube

Дореволюційний рецепт котлет – покроково

Дореволюційний рецепт котлет – варіант приготування, яким користувалася Дарина Пожарська. Він зовсім нескладний і вимагає тільки дотримання деяких нюансів.

Необхідні продукти:

  • 200 мілілітрів жирних вершків;
  • близько 800 грамів м’яса курки;
  • три цибулини;
  • 200 грам масла вершкового;
  • 100 грам хліба;
  • спеції на свій смак.

Процес послідовно:

  1. Курку не перебиваємо, а тільки подрібнюємо на дуже маленькі квадратики.
  2. Цибуля нарізається і злегка обсмажується на сковороді, потім викладається до м’яса.
  3. Хліб ділиться на дві частини. Одна разом з олією прибирається в холодильник, щоб трохи заморозитися. А друга розм’якшується в вершках і вирушає до курки.
  4. Через 10 хвилин масло можна дістати і додати до інших продуктів. Отриману масу знову прибираємо в холод і даємо їй постояти близько 30 хвилин.
  5. У миску наливаємо теплої води, і постійно змочуючи в ній руки, формуємо котлети. Після чого обвалюємо їх у паніці, яку робимо із замороженого хліба, подрібнивши його в крихту.
  6. Доводимо до готовності на маслі з обох сторін до появи характерної корочки.

Watch this video on YouTube

Доповнюємо страву сиром

Зробити котлети більш цікавими можна, якщо додати в них сир, особливо якщо він з пікантним смаком.

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • панувальні сухарі;
  • 600 грамів філе курячого або фаршу;
  • спеції на свій смак;
  • 150 мілілітрів молока;
  • кілька шматочків білого хліба.

Процес послідовно:

  1. М’ясо подрібнюємо за допомогою ножа або беремо вже готовий фарш. Змішуємо його з обраними приправами.
  2. З хліба прибираємо кірку, тримаємо до розм’якшення в молоці і додаємо до курки.
  3. Сир перетворюємо на квадратики середнього розміру.
  4. З фаршу робимо котлети будь-якого розміру, а всередину кладемо шматок сиру.
  5. Обвалюємо заготовки в сухарях, смажимо котлети по кілька хвилин на сковороді, а потім доводимо до готовності в духовій шафі близько 7 хвилин на 180 градусах.

Пожежні котлети від Юлії Висоцької

Цей варіант не сильно відрізняється від інших, але є деякі нюанси.

Необхідні продукти:

  • півлітра молока;
  • сіль і перець за своїм бажанням;
  • 800 грам курячого філе;
  • 100 грамів масла вершкового;
  • три шматочки хліба;
  • панувальні сухарі.

Процес послідовно:

  1. З курки робимо фарш, причому пропустити через м’ясорубку його потрібно два рази. Спочатку тільки м’яса, а потім разом з хлібом, який попередньо відмочується в молоці.
  2. Близько 70 грамів вершкового масла потрібно розтопити і викласти до фаршу.
  3. Вологими руками зробіть з маси котлети, обсмажте по кілька хвилин на сковороді, потім відправте на противінь. Зверху на них покладіть по невеликому шматочку масла і тримайте в духовці 10 хвилин на 200 градусах.

Від шеф-кухаря Іллі Лазерсона

Знаменитий кухар пропонує свій рецепт приготування.

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • 4 шматочки хліба;
  • 100 мілілітрів жирних вершків і стільки ж молока;
  • куряче філе вагою 600 грам;
  • дві ложки борошна.

Процес приготування:

  1. Половину хліба вимочуємо в молоці, а іншу подрібнюємо і сушимо в духовці.
  2. М’ясо перетворюємо на фарш, змішавши його з вершками, мокрим хлібом і спеціями.
  3. З отриманої маси сформуйте котлети, обваляйте в сухариках і смажте на гарячій сковороді по 2-4 хвилини з кожного боку. Після чого приберіть ще на 5-7 хвилин у гарячу духовку.

Watch this video on YouTube

Ніжні котлети зі свинини

Взагалі для пожежних котлет використовується курка, але чому б не приготувати їх зі свинини?

Необхідні продукти:

  • 600 грам свинини;
  • 150 мілілітрів молока;
  • приправи за своїм смаком;
  • два шматочки хліба;
  • 30 грамів олії.

Процес приготування:

  1. Для початку готуємо м’ясо. Його потрібно нарізати на шматки і дуже добре відбити, після чого перекрутити у фарш.
  2. Змішуємо його з приправами і вимоченим у молоці хлібом.
  3. Масло нарізаємо на шматочки і теж відправляємо до м’яса.
  4. Залишилося тільки виліпити котлети, деякий час потримати їх на сковороді, а потім довести до повної готовності в розігрітому до 200 градусів духовій шафі близько 7 хвилин.

Пожежні котлети: правильний і смачний старовинний рецепт. З якого м ‘яса роблять традиційні пожежні котлети? Як приготувати пожежні котлети з м ‘яса курки та індички з сухариками: рецепти

Стаття пропонує вам кілька рецептів приготування соковитих і ніжних “пожежних” котлет.

З якого м ‘яса роблять традиційні пожежні котлети?

ЦІКАВО: Свою назву котлети отримали на честь власника готелю з прізвищем Пожарський. Одного разу, в цих готельних покоях зупинився Микола 1 і його пригощали тут котлетами. Оригінальний рецепт котлет мав складатися з телятини, але з волі випадку на кухні була тільки курка. Господиня не розгубилася і швидко “зметикувала” котлети з курячого філе з маслом і без цибулі. Страва виявилася настільки смачною, що імператор запросив її, Дарину Пожарську, до двору завідувати кухнею. Ці котлети разюче відрізняються від будь-яких інших своєю рум ‘яною корочкою і соковитим, ніжним, м’ яким філе всередині.

Що потрібно підготувати для оригінальних котлет:

  • Куряче м ‘ясо – 0,5 кг. (можна брати тільки філе або поєднувати його в рівних пропорціях з червоним курячим м ‘ясом).
  • Масло вершкове – 4-5 ст.л. (жирне, високої якості, без рослинних домішок).
  • Вершки середньої жирності – 2-3 ст.л. (10-15%)
  • М ‘якоть батона без корочок – з 2-3 ломтиків
  • Молоко жирне – 60-70 мл. (домашнє або магазинне)
  • Яйце – 1 шт. (краще використовувати домашнє)
  • Сухарі панувальні – краще домашні (перекручені черстві сухарі).
  • Сіль – кілька трісок
  • Секрет котлет – ніжна текстура м ‘яса, яка виходить тільки шляхом дворазового прокручування через м’ ясорубку.
  • Просто у фарш втрутіть м ‘яке вершкове масло і додайте трохи солі.
  • Можна до смаку додати трохи перчика і знову перемішати масу.
  • Хліб розмочіть в молоці, додайте до м ‘яса м’ якіш і вершки (не зайвим буде весь фарш пропустити через м ‘ясорубку ще раз).
  • Котлети слід сформувати руками, вони виходити плоскими.
  • Після цього їх потрібно обваляти добре в маслі і потім в сухарях (якщо буде потрібно, зробіть це в 2 шари).
  • Смажити їх потрібно на олії і невеликому вогні, що м ‘ясо гарненько пропеклося, але не пересушилося.
  • Кожну сторону котлетки слід тримати на вогні не менше 8, але не більше 10 хвилин (з ‘явиться скоринка).

Як приготувати пожежні котлети з м ‘яса курки з сухариками: смачний старовинний рецепт

Спробуйте посмажити котлети у великих домашніх сухарях. Цей спосіб дозволить зберегти м ‘яса соковитість всередині і знайти щільну хрустку корочку. Підготувати сухарі не складно, черствий хліб наріжте дрібними кубиками і залиште підсихати (на кілька днів).

  • Куряче філе – 2 грудки (близько 0,5 кг, можна замінити на інше куряче м ‘ясо або змішати два види).
  • Вершкове масло – 2-3 ст.л. (жирне, високої якості)
  • Жирні вершки – 2-3 ст.л.
  • Перець чорний – кілька трісок
  • Сіль – кілька трісок
  • Яйце – 1 шт. (краще використовувати домашнє)
  • Домашні сухарі – приблизно 100 гр.
  • Перекрутіть двічі в м ‘ясорубці куряче м’ ясо
  • У готовий фарш додайте масло і вершки, присипте спеції
  • Вбийте яйце і все ретельно перемішайте
  • Якщо маса суховата, можна додати трохи більше вершків
  • Сформуйте котлетки і обвалюйте їх у сухарях
  • Смажте у великій кількості масла, але на маленькому вогні
  • Час смаження 7-9 хвилин з кожного боку

Як приготувати пожежні котлети з м ‘яса індички з сухариками: рецепт

Для приготування ніжних і соковитих котлет так само ідеально підійде м ‘ясо індички. Найкраще брати філе.

Що потрібно підготувати:

  • Філе індички – 0,5-0,6 кг. (можна в рівних пропорціях змішати з червоним індичиним м ‘ясом).
  • Масло вершкове – 4-5 ст.л. (олія тільки високої якості).
  • Жирні вершки – 100-150 мл. (25-30%)
  • М ‘якіш батона – 3-4 ломтика (тільки без корочок)
  • Приправи до смаку
  • Домашні панувальні сухарі
  • М ‘ясо слід двічі або тричі пропустити через м’ ясорубку.
  • Після цього замочіть м ‘якіш батона в вершках
  • Вершки не слід віджимати, м ‘якіш додайте до м’ яса і ще раз перекрутіть м ‘ясорубкою.
  • У фарш додайте м ‘яке вершкове масло
  • Масу поставте на півгодини в холодильник (масло “схопиться” і дозволить легше формувати котлетки).
  • Зліплені котлетки покладіть в паніку і обсипте
  • Смажте у великій кількості масла по 7-8 хвилин з кожного боку.

Який гарнір підійде для котлет пожежників з курки та індички?

Пожежні котлети – це справжнє “свято шлунка”. Це м ‘ясне частування ідеально підходить для святкового і повсякденного столу. Подавати котлети можна з топленою олією, а гарнір ідеально доповнить їх насичений і ніжний смак.

Як гарнір підійде:

  • Тушковані овочі
  • Смажені овочі
  • Варені овочі
  • Зелений горошок
  • Картопляне пюре
  • Смажені гриби
  • Макарони
  • Крупи
  • Випічка

Класичний рецепт пожежних котлет

Пожежні котлети були вперше виготовлені в 19 столітті. Відтоді вони завоювали величезну популярність у всьому світі. Страва готується з курячого філе, яке має бути дуже дрібно нарубане. Також до складу входять вершкове масло, ароматні спеції і сухарі для панування. Рецепт має низький рівень складності, тому без проблем може бути приготований в домашніх умовах.

Історія походження страви

Існує багато легенд про походження пожежних котлет. Найпопулярнішою є історія, пов’язана з власницею трактира під Торжком Дариною Пожарською. Коли в її закладі зупинявся імператор, він просив приготувати котлети з телячого м’яса, але так як телятини на кухні не було, котлети зробили з курки. Під час подачі готову страву прикрасили кісточкою теля.

Імператор залишився дуже задоволений котлетами, а коли він дізнався про підміну інгредієнта, то не розлютився. Царю настільки сподобалися пожежні котлети, що віддав наказ включити їх у придворне меню. Відтоді цим кушанням пригощалися не тільки знатні люди, а й простий народ. Котлети були недорогими, але дуже ароматними і смачними. Їх по праву можна вважати шедевром російської кухні.

Основи рецепту котлет

Спершу потрібно підготувати всі інгредієнти для приготування. Треба нарубати куряче м’ясо з грудки і стегна дуже дрібно. Важливо, що фарш не можна використовувати для цього рецепта. Рубати дуже гострими топориками або ножем до отримання однорідної м’якої консистенції. Також потрібні 20% вершки, сухарики для обсипання, головка ріпчастої цибулі, масло і сіль з перцем. Від класичних котлет пожежники відрізняються відсутністю яйця при замішуванні фаршу і його формуванні. З філе і бедришок обов’язково зняти шкіру. Масло не треба замінювати маргарином. Хліб повинен мати щільну структуру з дрібними порами. Також для панування підійде солоний крекер, попередньо подрібнений у дрібну крихту.

Почати готування з подрібнення курячого м’яса блендером або гострими ножами. Використовуйте м’ясорубку під час нестачі часу. Потім подрібнити цибулю і обсмажити до прозорості і легкої золотистості, змішати з хлібними шматочками, вимоченими в вершках. Вершкове масло заморозити і додати у фарш, натерши його на терці в стружку. Для панування використовувати сухарі або крихти хліба. Обсмажити пожежні котлети на рослинному і вершковому маслі до апетитної скоринки. Після того як корочка утворилася, відправити в духовку до готовності.

Класичний рецепт пожежних котлет

У класичному все обов’язково має бути дотримано: всі пропорції і грамівки. На 800 г курячого м’яса необхідно додати 1 склянку 20% вершків і приблизно 400 г ріпчастої цибулі. Для панування використовується білий хліб, який при обсмажуванні надає апетитну скоринку. Якщо немає вершків, то їх можна замінити молоком.

Інгредієнти для котлет:

  • 400 г курячого філе з грудки;
  • 400 г курячого м’яса з бедришок;
  • 150 г корок білого хліба;
  • 100 г м’якішу;
  • 0/5 пачки вершкового масла;
  • 1 ст. ложка оливкової олії.

Як приготувати

  1. Масло розділити на 2 частини. Для смаження і для додавання у фарш.
  2. Нашинкувати цибулю і обсмажити до прозорості на сковороді.
  3. Порубати куряче м’ясо. Змішати з цибулею. Додати білий хліб, вимочений у молоці або вершках. Замісити фарш з додаванням масла.
  4. Ретельно розмішати масу, щоб масляна стружка не розтанула. Прибрати ємність з фаршем у холодильник на півгодини або годину.
  5. Хлібні кірки необхідно натерти на великій терці. З фаршу сформувати акуратні котлети розміром з картоплю середнього розміру.
  6. Для оскарження змішати оливкове і вершкове масла. Готувати на середньому вогні заготовки в пануванні до рум’яності.
  7. Після утворення скоринки перемістити пожежні котлети в духовку на 10-15 хвилин при 180-200 градусах.

Про автора

admin administrator