Квашені зелені помідори у каструлі швидкі

Авторadmin

Квашені зелені помідори у каструлі швидкі

Зелені квашені помідори

Якщо у вашій родині люблять квашені помідори і ви хочете потішити всіх великим асортиментом різноманітних квашених закусок – цей рецепт для вас. Адже ми підготували покрокові описи приготування надзвичайно смачних квашених зелених помідорів. Закуска виходить нестандартною, оригінальною, ароматною та смачною.

Інгредієнти

Зелені помідори 5,5-6 кг
Кріп за смаком
Селера за смаком
Листя хрону за смаком
Листя вишні за смаком
Часник за смаком
Коріандр 1 ст. л.
Гірчиця в зернах 1 ст. л.
Лавровий лист 5 шт
Сіль 3,5 ст. л.
Чорний перець горошок 1/2 ст. л.

Приготування

На першому етапі нам потрібно підготувати всі компоненти. Зокрема, миємо помідори, а також усю зелень.

Тепер беремо глибоку ємність для соління. Обов’язково її миємо. Ми використовуємо відро. На дно відправляємо листя хрону, вишні, селеру, лаврове листя, а також кріп та часник (його чистити не потрібно).

Далі у відро всипаємо коріандр, чорний перець горошком, а також гірчицю в зернах.

Після цього у відро щільно складаємо зелені помідори.

Наповнивши ємність помідорами наполовину, відправляємо сюди знову кріп, селеру, листя хрону та вишні, часник, а також спеції за бажанням. Знову викладаємо помідори.

На наступному етапі приготуємо розсіл з розрахунку на 1 літр холодної води – 3,5 столові ложки солі. Готовий розсіл вливаємо у відро з помідорами.

На помідори кладемо тарілку чи дощечку. Сюди відправляємо щось важке. Ми використали банку з водою. Залишаємо помідори на два тижні в темному теплому місці.

Через зазначений час квашені зелені помідори можна смакувати. Зберігати рекомендуємо в холодному місці.

Квашені зелені помідори в каструлі

За цим рецептом ви можете заквасити в каструлі зелені помідори відразу на дачі, тільки каструля повинна бути великою. Це дуже зручно. Чомусь при квашенні в каструлі помідори виходять менш солоними і більш ароматними, ніж у відрі. Зелені та прянощів не шкодуйте. Спробуйте!

Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори зелені – 2.5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Листя хрону – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Селера – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чилі – 3 – 4 шт.
  • Суміш перців – 1 ст. л.
  • Часник – 4 головки
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт квашених зелених помідор в каструлі гранично простий! Листя селери, хрону і рослини кропу промийте холодною водою і порізати на середні шматочки. Половину цієї зеленої маси помістіть на дно великої каструлі. Три головки часнику розділіть на окремі зубки і, не очищаючи їх від лушпиння, покладіть часник на зелень. Поверх часнику помістіть половину промитих листочків смородини, вишні і лавра. Насипте половину горошків червоного і чорного перцю. Добре помийте зелені помідори. Їх дуже щільно в два шари помістіть на зелену подушку.

Потім на шари помідорів викладіть решту листя і прянощі. Поверх їх додайте 2 шари помідорів. Чим більшу зробите прошарок із зелені та прянощів, тим більше будуть пахучіше помідори. Поверх помідорів покладіть цілі листя хрону і трохи зубків часнику. Каструлю накрийте кришкою і залиште помідори з сухими прянощами на 2-3 дні, щоб вони добре просочилися ароматом трав.

Через 2-3 дні приготуйте розсіл для заливки помідорів з розрахованої кількості води і кам’яної солі. Розсіл добре розмішайте, щоб сіль розчинилася повністю. Залийте помідори приготовленим розсолом і залиште при домашньої температурі на 3 дні для заквашування.

Потім каструлю перенесіть в холодне місце і помістіть на них будь-який вантаж. У такому вигляді їх і зберігайте. Охолоджені квашені помідори можна подавати до столу.

Про автора

admin administrator