Квашений солоний гострий перець

Авторadmin

Квашений солоний гострий перець

Квашений гострий перець на зиму: рецепти з фото, покроково, пальчики оближеш

Гострий перець можна вживати не тільки свіжим та сушеним. Його також квасять. Розсіл трохи пом’якшить пекучість, і такий закускою захочуть поласувати навіть ті, хто не любить овоч у свіжому вигляді. Солоний перець чилі можна вживати сам по собі, він також додасть пікантності борщу або будь-якому іншому супу.

Найголовніше при приготуванні – знайти оптимальне співвідношення всіх інгредієнтів, щоб вийшла дійсно смачна закуска. Це можна осягнути тільки з досвідом. Ми пропонуємо вам найкращі рецепти – просто пальчики оближеш». З ними зробити заготовку буде легко навіть новачкові.

Квашений гострий перець

  • Гострий перець 600 г
  • Сіль 2 ст. л.
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 6 зубчиків
  • Вода 1 л

Калорії: 35.17 ккал

Вуглеводи: 8.07 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Помийте стручки. Видаліть плодоніжки і насіння. Проколіть м’якоть в декількох місцях шпажкою або виделкою.
  • Очистіть часник. Подрібніть кріп.
  • Розведіть в холодній кип’яченій воді сіль. Всі інгредієнти складіть в каструлю і залийте розсолом, але так, щоб залишалося пару сантиметрів до краю. Накрийте тарілкою, придавивши зверху вантажем.
  • Поставте заготівлю кваситься при кімнатній температурі на 5-8 днів. Злийте розсіл і промийте овочі та часник. Кріп нарубайте свіжий або візьміть сушений. Приготуйте новий розчин за таким же рецептом. Складіть все в чисту банку і залийте приготованою рідиною. Зберігайте перець під кришкою в холодильнику.

Порада: для заготівлі беріть злегка подвявшие екземпляри. Якщо стручки щільні і хрусткі, просто залиште їх у теплі на кілька днів.

Солоний гострий перець

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 10

Читайте також: Яблучне повидло в мультиварці – простий домашній рецепт на зиму в мультиварці редмонд

Енергетична цінність

  • калорійність – 18.52 ккал;
  • білки – 0.93 г;
  • жири – 0.09 м;
  • вуглеводи – 4.40 р.

Інгредієнти

  • гострий перець – 1 кг;
  • сіль – 8 ст. л.;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Перемойте стручки. Обріжте плодоніжки і вийміть насіння. Зробіть на кожному перчике двосантиметрову поздовжню надсечку. Складіть овочі в каструлю.
  2. Розведіть сіль в окропі. Залийте перці. Накрийте тарілкою, надавіть вантажем і залиште на 3 доби.
  3. Утилізуйте рідину, так як ця більше не знадобиться. Сполосніть овочі і залийте новим розсолом. Залиште ще на 5 днів.
  4. Стерилізуйте банки протягом 10 хвилин, поставивши їх на сито над каструлею з парою. Кришки прокип’ятіть.
  5. Знову злийте рідину і обполосніть перці. Перекладіть їх у банки.
  6. Приготуйте свіжий розсіл за тим же принципом. Залийте гарячу рідину в ємності. Закатайте. Переверніть, накрийте ковдрою до охолодження.

Такий перець хочеться їсти вприкуску з будь-яким блюдом. Ефірні олії, які надають йому пекучість, підвищують апетит і стимулюють травлення. Заготовити солоний або квашений гострий перець на зиму дуже просто. Дотримуйтесь наших рекомендацій і все вийде!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

солоний гострий перець на зиму холодним способом, башкирська, цілком, під капронову кришку і простим засоленням

Нескладний рецепт солоного перцю чилі напевно стане в нагоді любителям незвичайних гострих страв. Гіркий перець містить речовини, які можуть уберегти вас від застуди, вони сприяють підвищенню імунітету і сприятливо впливають на кровообіг. Консервація не підлягає кип’ятінню, не містить оцту, чим значно підвищує свої корисні якості і дозволяє зберегти вітаміни.

Порада: щоб солити гіркий перець, краще вибирати самі тонкі, повністю дозрілі довгі перчинки, оскільки вони швидше маринуються і повністю займають простір у баночках.

  1. Солоний гострий перець на зиму цілком в банку
  2. Як засолити болгарський перець на зиму цілком
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Як засолити перець баранячий ріг на зиму
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування

Солоний гострий перець на зиму цілком в банку

Перець виходить швидше квашений, ніж маринований. Пікантні нотки солоного перцю чилі дуже сподобаються любителям гострих закусок, а цей класичний рецепт з детальними фото та відео допоможе правильно законсервувати перець солоний на зиму холодним способом.

  • Перець гострий 1 кг
  • Вода 1 л
  • 8 ст. л. сіль

Калорії: 40 ккал

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Ретельно переберіть і промийте перчики, обовязково проколіть виделкою стручки в 3 місцях.
  • Готові стручки складіть в якусь глибоку тару.
  • Закип’ятіть воду в окремій посудині і розчиніть в ній необхідне за рецептом кількість солі. Залийте перець отриманим солоним розчином. Розсіл обов’язково повинен бути гарячим.
  • Для того щоб овочі цілком поринули в солоний маринад, помістіть на них який-небудь вантаж.
  • Майбутню консервацію необхідно накрити чистим матеріалом і залишити солитись при кімнатній температурі на 3-е суток.
  • Після закінчення зазначеного часу треба злити рідину з ємності і приготувати нову, ідентичну першій: в 1 літрі води розчинити 8 ст. л. солі. Потім перчики заливаємо новим розсолом.
  • В такому стані консервація повинна стояти ще 5 діб. Далі маринад зливаємо, а овочі закладаємо в стерильні баночки.
  • Знову готуємо розсіл, заливаємо його в банки з гострим чилі і можна закупорювати на зиму.

Читайте також: Лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі – Смачні рецепти на зиму

Перець солоний на зиму холодним способом готовий. Він буде оригінально і апетитно виглядати поряд з будь-яким м’ясним блюдом, його можна додавати до салатів, а святковий новорічний стіл з такою закускою стане ще яскравіше і красивіше, зігріваючи вас в зимовий мороз.

Як засолити болгарський перець на зиму цілком

Прекрасним гарніром до основної страви і пікантною оригінальної закускою на зимовому столі стане болгарський солоний перець. Нижче наведено простий рецепт покрокового приготування, як солити болгарський перець на зиму цілком в банках.

Порада: перці за цим рецептом можна солити цілими, з хвостиками і насінням. Так з цілих перчинок не витечуть смачний ароматний сік і маринад.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 60

Енергетична цінність

  • калорійність: 238.59 ккал;
  • жири: 17.07 г;
  • білки: 0.67 м;
  • вуглеводи: 21.18 р.

Інгредієнти

  • цукор — 500 г;
  • оцет — 400 г;
  • масло рослинне — 500 г;
  • сіль – 3 ст. л;
  • перець болгарський – 1.5 кг.

Покрокове приготування

  1. Ретельно моєму кожну перчинку, закладаємо в каструлю і наливаємо стільки прохолодної води, щоб овочі були повністю покриті.
  2. Дочекавшись кипіння, перець виймаємо з води. Він повинен бути бланшованим, але не м’яким. Закладаємо солодкий перець в стерилізовані заздалегідь банки.
  3. З води, в якій бланшировался перець, готуємо маринад. Для цього додаємо сіль, цукор, масло і ставимо розчин на плиту.
  4. Оцет слід додати у розсіл безпосередньо перед закипанням.
  5. Закипевшим маринадом заливаємо солодкі перці, закорковуємо.
  6. Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо теплим матеріалом до повного охолодження.

Важливо: солоний перець можна буде пробувати приблизно через місяць. До цього часу консервацію зберігайте в холодному місці.

Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою

Спробуйте законсервувати перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку. Ця пікантна закуска неодмінно припаде до смаку любителям гострого.

Цікаво: вченими доведено, що пекучий перець сприяє виробленню в організмі ендорфінів – гормонів радості, щастя і задоволення. Вони знижують стрес і допомагають впоратися з безсонням.

Час приготування: 30

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність: 125.57 ккал;
  • жири: 0.66 м;
  • білки: 6.57 м;
  • вуглеводи: 26.27 р.

Інгредієнти

  • перець гіркий – 1 кг;
  • петрушка – 10 г;
  • кріп – 20 г;
  • часник – 15 г;
  • сіль – 100 р;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Для початку підготуйте банки. Для цього слід помити їх з содою і простерилізувати, помістивши в окріп на 10 хвилин.
  2. Поставте на вогонь каструлю з водою, дочекайтеся кипіння. Розчиніть в ній сіль і остудіть.
  3. У готові банки на дно закладіть часник і зелень, а потім добре вимитий гіркий перець.
  4. Охолоджений розсіл залийте в баночки з перцем чилі, накрийте вимитими капроновими кришками.
  5. Сховайте в холод для подальшого зберігання.

Перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку готовий. Таку заготовку слід зберігати в холодильнику, а їсти можна буде вже через декілька діб.

Як засолити перець баранячий ріг на зиму

Перець сорту «баранячий ріг» відрізняється від родичів зовнішнім виглядом. Він має довжину близько 20 см і криву форму. Поспев, він знаходить насичено-червоний колір. Перчинки відрізняються сильним ароматом, особливим гострим смаком і м’яким присмаком. Рецепт з покроковим описом допоможе вам приготувати таку пекучу, оригінальну закуску.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність: 88.4 ккал;
  • жири: 0.34 г;
  • білки: 0.68 м;
  • вуглеводи: 23.4 р.

Інгредієнти

  • гострий перець – 1 кг;
  • часник — 1 головка;
  • корінь хрону – 10-15 см;
  • лист хрону – 1 шт.;
  • парасолька кропу – 1 шт.;
  • чорний перець горошком – 5 шт;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль – 3 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Моєму стручки перцю, чистимо часник, корінь хрону. Обов’язково проколюємо зубочисткою кожен перець в декількох місцях.
  2. Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом.
  3. На дно банки кладемо прянощі, ароматні трави.
  4. Зверху щільно, але акуратно складаємо перчинки і листочок хрону. Насипаємо в банки сіль.
  5. Заливаємо заготовки водою з крана. Закриваємо кришками і струшуємо кілька разів, щоб сіль розчинилася. При необхідності додаємо воду..
  6. Залишаємо баночки з заготовками на підносі при кімнатній температурі для бродіння. Банки кришками, що щільно закривати не потрібно. Періодично струшуємо банки. Якщо розсіл злегка помутніє — це нормально.
  7. Через 5 днів закатуємо ємності кришками і ховаємо в льох.

Зверніть увагу: ароматна пекуча закуска готова, але є її бажано тільки через 2 місяці, щоб всі овочі встигли за цей час насититися маринадом.

Перець солоний в банках готується дуже легко, не вимагає особливої підготовки і важкодоступних інгредієнтів. З такими докладними рецептами соління перців без праці впорається навіть недосвідчена господиня, а приготувавши простий варіант закуски, ви можете експериментувати надалі покращувати, змінювати або доповнювати рецепти по своєму смаку.

Про автора

admin administrator