Квасоля в томатному соусі в автоклаві

Авторadmin

Квасоля в томатному соусі в автоклаві

Квасоля в автоклаві – 4 рецепта для консервації

Сучасні рецепти приготування квасолі в автоклаві задовольнять запити будь-яких гурманів: любителів м’яса і вегетаріанців, цінителів класики і незвичайних страв. Квасоля (в тому числі найпоширеніша у нас біла) – цінний продукт для організму людини: ситний, корисний, що містить велику кількість міді і цинку. Її включають в список з десяти найнеобхідніших продуктів для здоров’я.

Квасоля в автоклаві з м’ясом рецепт

Смачна тушонка з квасолею в автоклаві готується з таких інгредієнтів (розрахунок на одну півлітрову банку):

  • квасоля – 100 г;
  • м’ясо (наприклад, свинина) – 100 г;
  • сіль – щіпка приблизно на 5 г;
  • лавровий лист – 0,5 шт .;
  • чорний перець горошок – 5 шт .;
  • підсмажені моркву і цибулю – 1 ст. л. (по бажанню).

Квасолю потрібно покласти в окрему ємність, залити окропом, в цей час нарізати м’ясо і посмажити морква з цибулею. Квасолю потрібно помістити в окріп в пропорції один до чотирьох. Завдяки цьому вона швидше вбере вологу і стане м’якшою. Потім квасолю можна варити. Далі в чисті банки укласти смажені овочі, м’ясо, чорний перець і сіль, лавровий лист. Зверху викласти розпарену в окропі квасолю. Після кожну банку залити кип’яченою водою кімнатної температури, не доливаючи до країв приблизно на 2 см.

Готується квасоля з м’ясом в автоклаві досить просто: закатані банки потрібно покласти в автоклав і залити водою, перекривши приблизно на 1-2 см. Після можна закрити кришку і приступити до готування. Далі потрібно почати нагрівати автоклав. Як тільки температура досягне 110 градусів Цельсія, слід підтримувати її на цьому рівні протягом 40 хв. Після можна вимкнути нагрів, остудити ємність до 30 градусів Цельсія і обережно вивести повітря.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Автоклав ЧЕ-16 – Газовий

Автоклав А24 electro (Універсальний)

Автоклав А16 electro (Універсальний)

Автоклав УТех-16 – Газовий

Рецепт квасолі з куркою в автоклаві

Щоб приготувати квасолю з куркою в автоклаві, потрібні такі інгредієнти (в розрахунку на 1 півлітрову банку):

  • курка або курча – до 350 г;
  • квасоля – 35-40 г;
  • сіль – 1 ч.л .;
  • перець (можна приправу «Суміш перців) – за смаком;
  • томатна паста – 20 г;
  • лавровий лист – 0,5 шт.

Курку попередньо потрібно згасити на сковорідці на олії практично до готовності – близько 10 хвилин. Бульйон, який утворюється в процесі приготування, можна теж додавати в банки. Квасолю краще замочити на ніч або хоча б на 4 години.

Далі можна розкладати інгредієнти по банкам: спочатку перець і лавровий лист, після квасоля. Потім додати сіль і викласти курку практично до країв банки (до кришки має залишатися близько 2 см). Зверху потрібно покласти томатну пасту і залити суміш теплою кип’яченою водою. Тепер можна закатати банки, викладати їх в автоклав, заливати водою і тримати 30 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.

Рецепт квасолі в томаті в автоклаві

Приготування цієї страви вимагає наступних інгредієнтів (розрахунок на кілька півлітрових банок):

  • квасоля – 1 кг;
  • помідор – 3 кг;
  • сіль – 3 ч.л .;
  • цукор – 2 ч.л .;
  • запашний перець – 10 шт .;
  • перець гіркий свіжий – 0,5 шт .;
  • лавровий лист – 2-3 шт.

Консерви квасоля в томатному соусі в автоклаві готувати досить легко, але слід враховувати кілька нюансів. Спочатку потрібно відокремити хорошу від зморщеної або висохлої. Потім добре промити, помістити у велику ємність і залити водою. Можна холодною або гарячою. Після боби промиваємо і замочуємо у воді на 4 години. Далі кладемо їх в каструлю, заливаємо 4 л води, додаємо півтори чайних ложки солі і аналогічну кількість цукру і ставимо грітися на слабкому вогні, час від часу помішуючи.

Квасоля зазвичай вариться від 30 хвилин до півтори години. Щоб переконатися в її готовності, досить розім’яти одну штуку, наприклад, виделкою. Якщо м’яка – значить варити більше не потрібно. Не допускайте, щоб квасоля перетворилася в кашу.

Через півгодини квасолю проціджуємо і переходимо до приготування пюре з томатів. Помідори обшпарюємо окропом, акуратно видаляємо шкірку і продавлюємо через сито. Готовий сік наливаємо в каструлю разом з квасолею, додаємо запашного і дрібно нарізаного гіркого перцю і ставимо на 20 хвилин на повільний вогонь (помішувати обов’язково!). Лавровий лист додаємо в уже готову суміш.

Далі починається останній етап: перед тим, як приготувати квасоля в автоклаві, суміш розкладаємо по банках і консервуємо. Для цього банки миємо і витираємо. Квасолю в томаті укладаємо щільно. Кожну банку заливаємо окропом, залишаємо вільними по 2,5 см до кришки: боби в процесі трохи збільшаться, їм потрібне місце. Уздовж вільних внутрішніх стінок потрібно провести лезом ножа і протерти серветкою для видалення бульбашок повітря (через них може погіршитися колір і смак квасолі). Після можна закатати банки.

Тепер можна задіяти автоклав: наливаємо в нього води так що б покрити закладені баночки, нагріваємо до 110 С, залишаємо в такому стані на 20 хвилин. .

Рецепт квасолі з овочами в автоклаві

Квасоля в автоклаві в домашніх умовах з додаванням овочів готують з таких інгредієнтів (розрахунок на 1 півлітрову банку):

  • квасоля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • болгарський перець – 50 г;
  • рослинне масло – 50 г;
  • томатний сік – 350 г;
  • цукор – 0,5 ч.л .;
  • сіль – 1 ч.л .;
  • оцет – 1 ст.л.

Закип’ятити воду і залити нею квасолю. Воду можна зливати. Квасоля зварилася. Зазвичай квасолю замочують на більш ніж 10 годин. При цьому кожні 3-4 години воду змінюють. Це роблять для того, щоб з квасолі вийшло все шкідливе. Найкраще квасолю замочувати на всю ніч. Після набряклі боби слід кинути в каструлю з киплячою водою. Овочі почистити, моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю, томати і перець дрібно нарізати. Зварену квасолю залити томатним соком, далі додати овочі, цукор і сіль і поставити на невеликий вогонь приблизно на 20 хвилин. Орієнтир – перець і цибуля повинні стати м’якими. В кінці потрібно додати оцет і перемішати інгредієнти.

Як і всі рецепти приготування квасолі в автоклаві, цей завершується стандартною процедурою викладання інгредієнтів в чисті банки. Залишивши вільний простір близько 2 см до кришки, банки потрібно закатати і виставити в заповнений водою автоклав. Час приготування – близько 20 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.

Хочете зручно і швидко готувати квасолю в автоклаві в домашніх умовах? Вам знадобиться якісний автоклав від нашої компанії. Ми виробляємо їх промисловим способом, гарантуючи безпеку, зручність в експлуатації і надійність. Для виробництва використовуються перевірені матеріали – нержавіюча сталь і чорний метал. Автоклав перетворить консервацію в швидку і комфортну процедуру.

квасоля в автоклаві приготування

смачні консерви в домашніх умовах готувати не складно! Квасоля в автоклаві. Приготування цієї заготовки не можна назвати складним, хоча і доведеться докласти зусиль і витратити деякий час. Але результат перевершить всі очікування, адже така квасоля виходить чудовою на смак – магазинний варіант не йде з нею ні в яке порівняння. Спробувавши приготувати квасоля за цим рецептом хоча б один раз, напевно захочеться його зберегти в кулінарну книгу і готувати такі консерви знову і знову.

склад / інгредієнти

чайна ложка5 мл
десертна ложка10 мл
столова ложка20 мл
стакан200 мл

ГІ: 100 / 0 / 0

спосіб приготування

побутовий автоклав – це спеціальний прилад, який служить в побуті для термообробки різних домашніх консервів. Консервувати таким чином можна все що завгодно – м’ясо, рибу, овочі, крупи. У цьому рецепті пропонується законсервувати квасоля. Смак консервів, приготованих за допомогою автоклава, виграшно відрізняється від продуктів, заготовлених іншими способами. А головне достоїнство готування-повна безпека, так як при обробці високими температурами гинуть шкідливі мікроорганізми.

насамперед перебираємо квасолю, прибираючи все зіпсовані. Моєму квасоля в друшляку під проточною водою, потім перекладаємо у велику каструлю і заливаємо половиною чистої теплої води. Ми залишаємо квасоля замочуватися протягом 4 годин.

коли пройде цей час, воду зливаємо і заливаємо квасоля залишилася чистою водою. Додаємо в каструлю вказану кількість солі і цукру, перемішуємо і відправляємо каструлю на плиту. Вогонь повинен бути слабким. Гріємо квасоля на вогні протягом півгодини, а після воду з каструлі зливаємо.

помідори миємо, потім знімаємо шкірку. Зробити це легко: полити томати попередньо гарячою водою. Коли шкірка буде прибрана, протираємо помідори через сито – нам потрібен тільки сік. Його ми виливаємо в каструлю до квасолі, туди ж додаємо запашний перець і чорний перець горошком. Знову ставимо каструлю на мінімальний вогонь на півгодини, але тепер не забуваємо час від часу заважати, щоб маса не підгоріла. Минуло півгодини-ще раз перемішуємо квасолю і додаємо до неї лаврушку.

готувати консерви в автоклаві можна в звичайних скляних банках з бляшаними кришками. Нам знадобляться півлітрові банки-заздалегідь готуємо їх, моєму з використанням соди, обдаємо окропом і насухо витираємо чистим рушником. Також чинимо і з кришками.

розкладаємо квасолю в томатному соусі по підготовленим банкам, в кожну потім наливаємо окріп. Квасоля повинна бути в банках на рівні нижче горлечка на 2,5 см.прибираємо бульбашки повітря, якщо вони є на рідини біля стінок банок. Прибрати їх можна просто за допомогою ложки. Далі банки закриваємо герметично підготовленими кришками.

Банки встановлюємо на спеціальну решітку з дерева в автоклав, заливаємо водою так, щоб до верху банок залишалося не менше 2 см.Нагнітаємо тиск (1,8 атмосфер), переконуємося, що все герметично, тобто автоклав не повинен шипіти. Якщо все в порядку, гріємо його до температури 110 градусів за Цельсієм. Готуємо на такій температурі консерви протягом 25 хвилин.

після даємо автоклаву охолонути протягом ночі, а на наступний день дістаємо консерви. Даємо їм остаточно охолонути при кімнатній температурі, а після прибираємо на місце зберігання (можна просто в комору).

Про автора

admin administrator