Маринад для овочів асорті на зиму

Авторadmin

Маринад для овочів асорті на зиму

Овочеве асорті на зиму: неймовірно смачна консервація

В такому асорті можна закрити всі улюблені овочі в одній банці.

Якщо ви не хочете робити багато різних закруток з різних овочів – приготувати асорті на зиму буде чудовим варіантом. Тоді ви зможете побалувати себе улюбленими овочами в будь-який час року. Раніше УНІАН розповідав, як готувати і закривати на зиму мариновані помідори.

Рецепт овочевого асорті на зиму

На банку об’ємом 3 л

  • Огірки – 5-8 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200-250 г.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Перець болгарський – 4-5 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Цукор – 0.5 склянки.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий – 100 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний – 3-4 шт.

Банки для консервації добре вимити і обдати зсередини окропом. На дно банки викласти часник, лавровий лист, парасольку кропу, гілочку петрушки, гвоздику, колечко гіркого перцю. Всі овочі помити. Кабачки нарізати великими кружечками, перець нарізати смужками, капусту крупно порізати.

У банку викласти огірки, потім кружечки кабачка, цілі помідори, шматочки капусти. Банку з овочами залити окропом, прикрити кришкою і залишити на півгодини. Потім злити воду в каструлю, ще раз покип’ятити і знову залити овочі на 30 хвилин. Додати в банки сіль, цукор і оцет.

Воду знову вилити в каструлю, додати запашний перець і прокип’ятити. Залити воду в банки і закатати кришки. Банки перевернути і залишити під ковдрою до повного охолодження.

Читайте також інші рецепти:

Овочеве асорті

Восени, коли приходить сезон заготівель, багато господарок закривають банки з асорті. Овочеве асорті – чудова універсальна заготівля на зиму, популярна закуска на будь-якому столі, відмінний додаток до гарнірів. Є безліч простих рецептів, які під силу навіть початківцям кулінарам. Один із них ми Вам і надаємо!

Інгредієнти для овочевого асорті

На 1 трилітрову банку:

  • 🍒Огірки – 7 шт.
  • 🍒Помідори – 5 шт.
  • 🍒Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • 🍒Перець болгарський – 2 шт.
  • 🍒Морква – 3 шт.
  • 🍒Кабачок – 2 шт.
  • 🍒Часник – 8 зубчиків
  • 🍒Капуста цвітна – 1 шт.
  • 🍒Кріп – 1 парасолька
  • 🍒Хрін – 1 лист
  • 🍒 Вода – 1.5 літра.
  • 🍒Сіль – 2 ст. л.
  • 🍒Цукор – 4 ст. л.
  • 🍒Оцет 9% – 0.5 склянки
  • 🍒Лавровий лист – 1 шт.
  • 🍒Перець чорний горошком – 5 шт.

Як приготувати овочеве асорті

Усі овочі помити. Банки миємо та стерилізуємо.

Очищаємо цибулю і нарізаємо кільцями. Маленькі морквини кладемо в банки повністю, а побільше нарізаємо кружальцями.

![Овочеве асорті. Ріжемо капусту та перець] (/images/2017/images/cat_226_3.jpg “Ріжемо капусту та перець”)

Капусту ріжемо часточками. У перцю видаляємо насіння, розрізаємо вздовж кілька частин. Білокачанну капусту можна замінювати на цвітну.

![Овочеве асорті. Укладання овочів у банки] (/images/2017/images/cat_226_4.jpg “Укладання овочів у банки”)

На дно банки покласти парасольку кропу, листя хрону, зубчики часнику. Наповнити банки овочами. Залити овочі окропом. Залишити на 5 хвилин. Потім злити воду в каструлю, закип’ятити, залити банки ще раз, залишити на 5 хвилин. Потім злити воду в каструлю, додати|добавляти| сіль|соль|, цукровий пісок, перець, лавровий лист, перець чорний горошком. Наприкінці додати оцет. Маринад, що вийшов, довести до кипіння. І киплячим маринадом залити банки.

![Овочеве асорті. Овочеве асорті на зиму] (/images/2017/images/cat_226_5.jpg “Овочеве асорті на зиму”)

Банки закрити, перевернути, накрити ковдрою та залишити до повного охолодження.

Про автора

admin administrator