Швидка маринована капуста з перцем: виходить хрустка та солодка
Маринована капуста – це дуже смачна закуска швидкого приготування в домашніх умовах. Для того, щоб страва була солодкою, слід доповнити капусту болгарським перцем та морквою, а також приготувати вдалий маринад.
Фудблогерка Ірина Єсьман (iryna_yesman_food) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом маринованої капусти з болгарським перцем за 6 годин.
Інгредієнти:
- капуста – 2 кг
- болгарський перець – 500 г
- морква – 500 г
- цибуля – 2-3 шт
- вода – 500 мл
- цукор – 5 ст. л.
- олія рослинна – 6 ст. л.
- оцет – 6 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
- перець горошок
- лавровий лист
Спосіб приготування:
1. Для початку підготувати овочі: капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці, болгарський перець порізати соломкою, цибулю – півкільцями.
2. Всі підготовлені овочі змішати між собою та викласти у банки, але сильно трамбувати не потрібно.
3. Для приготування маринаду потрібно налити у каструлю воду та довести її до кипіння.
4. У киплячу воду додати решту інгредієнтів та ще раз довести до кипіння.
5. Гарячим маринадом наповнити банки, накрити кришкою та залишити настоятися 6 годин. Після цього зберігати у холодному місці. Смачного!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
Маринована капуста з морквою і перцем швидкого приготування
Всі овочі дрібно нарізати і заливаються маринадом з води, рослинного масла, солі, цукру та оцту. Через 20 хвилин вийде дуже смачне, хрустке і корисне блюдо.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Вода – 150 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 3.5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 6 – 7 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновану капусту з морквою і перцем швидкого приготування. Білокачанну капусту ретельно промиваємо під теплою проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Знімаємо верхні листи і тонко шаткуємо її.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Часник також дрібно нарізаємо.
Солодкий болгарський перець промиваємо, видаляємо з нього насіння і нарізаємо соломкою. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці (можна використовувати тертці для моркви по-корейськи) або нарізаємо дрібною соломкою.
Перекладаємо всі нарізані овочі в глибоку емальовану ємність і добре все перемішуємо.
Тепер починаємо готувати маринад. В підходящу ємність наливаємо питну воду, рослинне масло, сіль, цукровий пісок і все добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з плити, додаємо оцет, ще раз перемішуємо і заливаємо отриманим розсолом овочі.
Одразу ж все ретельно перемішуємо. Капуста повинна буде осісти. Даємо так постояти 15-20 хвилин, щоб овочі охололи і промариновались. Розкладаємо все по чистим банкам і відправляємо на зберігання в холодильник або відразу ж подаємо до столу як гарнір до основного блюда або закуски. Приємного апетиту!
Про автора