Мякуш помідорів що приготувати

Авторadmin

Мякуш помідорів що приготувати

Що приготувати з помідор: 5 простих і оригінальних рецептів

Якщо ви не знаєте, що приготувати з помідор, поки овочі не зіпсувалися – ми підкажемо кілька оригінальних ідей.

Соковитий помідор – один з найпопулярніших овочів в світі. Без нього неможливо уявити багато перших страв, гарнірів, соусів і навіть десертів. Томати надають страві легку овочеву кислинку, а також можуть набути солодкого смаку після обробки.

Що приготувати з помідор: в’ялені помідори

В’ялені помідори дуже популярні в Італії. Цей спосіб приготування максимально розкриває смак помідорів, роблячи його вишуканим. В’ялені помідори додають в салати, використовують як начинку для пирогів або просто їдять з хлібом. Для в’ялення використовують овальні помідори “сливки” і видаляють м’якоть з насінням (але за бажанням м’якоть можна залишити).

  • Помідори – 600 г.
  • Оливкова олія нерафінована – 100 г.
  • Сіль.
  • Цукор.
  • Сухий розмарин.
  • Часник – 2 зубчики.

М’ясисті помідори розрізати на четвертинки, видалити м’якоть з насінням. Викласти на деко з пергаментом. Всі помідори злегка посолити. Якщо сорт не солодкий, то злегка присипати цукром. Поставити в розігріту до 130 градусів духовку і залишити на 6-8 годин. З помідорів повинна виділитися вся волога. Періодично відкривати дверцята духовки і випускати пар.

У підготовлену банку влити на дно трохи оливкової олії, додати кілька гілочок розмарину і пару тонких скибочок часнику. Викласти шар в’ялених томатів. Потім знову покласти розмарин і часник і шар томатів. Заповнити банку до кінця і влити решту оливкової олії. Закрити кришкою. Зберігати 6 місяців. Томати будуть готові через 2 тижні.

Рецепти з помідорів: брускета з помідорів

Брускета – це невеликий бутерброд з білого батона з часником. Така закуска розганяє апетит і дуже швидко готується. Класичною начинкою для брускет вважається поєднання томатів з моцарелою. Рецепт брускети з помідорами читайте на УНІАН.

Що приготувати на вечерю з помідорів: фаршировані помідори

Фарширувати помідори можна будь-якою начинкою за смаком: бринзою, крабовими паличками, фаршем з рисом або курячою грудинкою. При бажанні таку страву можна запекти, як фаршировані перці.

  • Помідори – 4 шт.
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Твердий сир – 120 г.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Петрушка для прикраси.

Сир і яйця натерти на крупній тертці, часник на дрібній. Додати майонез, перемішати, посолити за смаком. З помідорів зрізати верхівку і вискоблити м’якоть ложкою. Викласти начинку в помідори і прикрасити петрушкою.

Страви з помідорів: томатний суп

Читайте також Що приготувати з фаршу: 4 простих і ситних страви для всієї родини В Україні томатні супи обов’язково готуються на жирному наваристому бульйоні і мають багато компонентів: борщ, розсольник, солянка. Проте суп з помідорів сам по собі дуже легкий і простий в приготуванні. Розповідаємо, як приготувати томатний суп з фрикадельками або з макаронами.

Рецепти з помідорами: шакшука

Найпоширенішим блюдом на сніданок є яєчня. У кожній країні є своя варіація цієї страви. Читайте на УНІАН рецепт шакшуки – ізраїльської яєчні з помідорами і перцем.

Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з помідорів – це соковиті і дуже ароматні страви, яке приємно здивують вас своєю різноманітністю. З цих круглих червоних плодів можна приготувати що завгодно, починаючи від холодних або гарячих супів, закінчуючи вишуканими закусками. Томати – це універсальний продукт, який чудово поєднується з найрізноманітнішими компонентами, наприклад, з м’ясом або птахом, з сиром або майонезом. Таким чином, прочитавши цю збірку, ви обов’язково оберете щось для себе.

Томатний суп з свіжих помідорів

Томатний суп з свіжих помідорів, приготований з додаванням овочів, як червоний болгарський перець, ріпчасту цибулю і часник – це страва з неймовірно насиченим смаком і ароматом. Орегано чудово поєднується з овочами, а для подачі рекомендуємо вам використовувати нут або сухарики.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідори 1 кг
  • Перець болгарський 400 гр. (червоний і очищений)
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Часник 4 зуб.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Орегано 2 щіпки
  • Вода 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

36 Страв з Помідорів. Що приготувати, з чим подавати

Майже в будь-якій кухні світу ви неодмінно зустрінете рецепти страв, в яких задіяний помідор. Особливо на цей інгредієнт багата Італія.

Важко уявити собі сучасну кулінарію без цього яскравого та соковитого овочу. Що приготувати з помідорів? Перше, що спадає на думку – це всілякі салати та закуски. Наприклад, із свіжих або в’ялених томатів. Бувають також і консервовані, що переважно властиво російській традиційній кухні: малосольні, солоні, у власному соку, квашені, мариновані.

Томати смажать, запікають, тушкують, фарширують. З них роблять соки та напої. Згадати той самий класичний томатний сік, або коктейль “Кривава Мері”.

До того ж вони надзвичайно корисні, особливо при боротьбі із зайвою вагою та при порушеннях травлення.

Помідор – овоч універсальний та самодостатній. Ви однозначно не помрете з голоду, якщо з’їсте кілограм помідорів.

Однак, так краще не робіть, а візьміть і приготуйте страву під настрій по одному з рецептів, що сподобалися, з моєї добірки.

Салати та Закуски з Помідорів.

Закуска, що не вимагає багато часу та зусиль. Буквально за якихось 10-15 хвилин ви встигнете порадувати свої смакові рецептори. Зовнішній вигляд запечених баклажан акуратно натякає на те, що час їх негайно з’їсти.

Як диму без вогню не буває, так жодне італійське гуляння не проходить без Капрезе. Цей салат – світовий символ кухні Середземномор’я. Лише три простих інгредієнти, а на смак просто неперевершено! Приготуйте Капрезе на свято, замість заїждженої “шуби”, підкоріть своїх гостей чудовим смаковим поєднанням!

Цей простий і легкий салат стане чудовим апетайзером перед основним прийомом їжі. Також він відмінно поєднується з пастою, піцею, куркою. морською рибою, і, що важливо – з білим сухим вином.

Хліб добре обсмажте на грилі (але не в духовці). Так він стане по-справжньому хрустким та апетитним. Злегка збризкайте оливковою олією, додайте дрібнонарізаний часник. Щодо начинки, сильно не морочіться. Шматочки стиглих помідорів з каперсами та базиліком – якісно втихомирять голод перед основним прийомом їжі.

Цей традиційний грецький салат, також відомий, як Хоріатики, готується з помідорів черрі, огірків, оливок каламату, тонко нарізаної червоної цибулі та сиру фета. Легка заправка до салату є сумішшю червоного винного оцту, свіжого лимонного соку і оливкової олії першого віджиму. На смак свіжо та апетитно!

Назва говорить сама за себе. Салат з помідорів – це саме та страва, якою ви можете насолоджуватися цілий рік, і це чудово! Свіжі помідори ідеально поєднуються з червоною цибулею, базиліком, орегано та бальзамічним оцтом. Такий салат стане ідеальним доповненням до основних страв.

Рецепт, який користується особливою популярністю у всіх регіонах Італії. Складно уявити шумне застілля, або скромну, затишну вечерю в колі рідних без салату з томатами та моцарелою. Тому візьміть собі на замітку і поспішіть порадувати своїх близьких!

Теплий салат із помідорів та яловичини обіцяє стати вашою кулінарною візитною карткою, якщо ви зумієте правильно його приготувати. Ваше завдання – прискіпливо слідувати рецептурі і включити трохи уяви. Страва складається з помідорів черрі, дрібнонарізаної червоної цибулі, діжонської гірчиці, авокадо, естрагону, і ніжної охолодженої яловичини. Для повноти смакових відчуттів додайте щіпку гранульованого часнику та чорного перцю.

Приготуйте цей простий салат за лічені хвилини і візьміть із собою на роботу. Повірте, такого смачного ланчу у вас ніколи не було! А вся річ у нехитрій комбінації помідор черрі, консервованого нуту, фети, лимонного соку та оливкової олії.

Консервовані помідори добрі на всі випадки життя. Жоден святковий зимовий стіл у Росії не обходиться без цієї закуски. Та й не лише зимовий, практично будь-хто. Консервуйте разом з часником, морквою та петрушкою, так виходить набагато пікантніше та смачніше!

Це особлива сонячна нотка в середземноморській кухні. В’ялені томати відмінно поєднуються з різноманітними салатами, закусками, піцою, м’ясними та рибними стравами, і навіть окремо вони казково гарні. Готувати томати нескладно, головне в цій справі – набратися терпіння і не з’їсти все деко до подачі на стіл.

Супи з Помідорів

Неймовірно простий та поживний суп з томатів складається всього з трьох інгредієнтів: томати, цибуля та вершкове масло. За бажання, ви можете значно урізноманітнити страву, додавши до неї консервований горошок та варену картоплю. Не забудьте посипати чорним меленим перцем та сушеним базиліком.

Які саме морепродукти класти у суп, не має значення. Кладіть ті, що любите. Я б порадив вибрати мікс із креветок, мідій, восьминогів та кальмарів. Прослідкуйте, щоб вони були повністю розморожені, потім додайте до решти інгредієнтів: томатного соку, часнику, цибулі, солодкого перцю. Як спеції добре підійдуть шафран, базилік і прованські трави.

Можна трохи переінакшити рецепт та замінити сир гриль сиром сулугуні. Вийде не менш пікантно та цікаво. Стиглі, сезонні помідори – найкращий вибір, але й консервовані, цілісні також будуть чудові. Не поскупіться на оливкову олію та оливки. Саме вони подарують страві той самий, непередаваний відтінок.

Для того, щоб надати страві ніжної, кремової текстури та легкої насолоди, приготуйте суп на основі кокосового молока. Томати беріть виключно свіжі, консервовані не підійдуть. Вегетаріанський томатний суп оцінять не лише вегани, а й ті, хто не звик собі відмовляти у ситному та смачному обіді.

Актуальний як на обід, так і на вечерю. А все через свою щільність і складові страви: коричневий рис, свіжі помідори, консервовані томати, цибуля і часник. Не зайвим буде доповнити суп оливковою олією, сушеним орегано та базиліком. Аромат цієї страви просто зведе вас з розуму!

Подавайте до столу в холодну пору року, суп незвичайно зігріває. Свіжі помідори наповнюють страву ледь помітною кислинкою та свіжістю, які непогано комбінуються з домашньою яєчною локшиною та ніжним курячим м’ясом. За бажанням, доповніть суп щіпкою чорного перцю та сушеними прованськими травами.

Випічка з помідорами

Якщо комусь набридли стандартні солодкі мафіни – терміново замініть їх сирно-помідорними. Хороше рішення для пізнього сніданку, особливо в парі з яєчнею з беконом чи яйцями-бенедиктами. Ваш шлунок вам скаже “велике спасибі!”

Існує не так багато причин включити духовку в літню спеку, одна з них – пиріг з томатами і пармезаном. Вишукана і дуже фотогенічна страва, яка припаде до вподоби навіть найприскіпливішому гостю. Готуйте цей пиріг з особливих випадків, так він перетвориться на синонім справжнього свята.

Ненудна, і водночас проста італійська класика. Якщо ви дуже зголодніли, і хочете саме піцу, Маргарита – це найкращий вихід із ситуації. Не поскупіться на томати та моцарелу, адже саме вони грають першу скрипку у рецепті. За бажання, прикрасьте гілочкою свіжого базиліка.

Томатна піца зі шпинатом – чудова страва з помідорів та шпинату, вкрита сумішшю пікантних і солодких італійських сирів, на тоненькому золотистому тісті. Випікайте цю піцу на свята та урочисті заходи, прикрашайте свіжими травами та меленим чорним перцем.

Універсальний пиріг, який однаково гарний як у гарячому, так і в холодному вигляді. Готується він дуже просто: у домашнє листкове тісто, заготовлене заздалегідь, додаємо куряче філе, сир Чеддер, салатний перець, консервовані томати у власному соку, часник, маленьку цибулину, паприку, перець кайєнський – готове. Смачного!

Напої з помідорами

Незалежно від того, ви вирощуєте свої власні помідори, або звикли купувати їх на ринку – на смак соку це особливо не вплине. Хоча, безперечно, домашні помідори залишаються у пріоритеті. Для приготування такого чудового напою вам знадобляться лише томати, сіль та цукор. А якщо ви любите гостре – не зайвим буде рясно присипати сік чорним перцем.

Хто ж не чув про цей напій? Існує тисяча та один рецепт його приготування. Найбільш популярний – на овочевому бульйоні. У вузькопрофільних закладах вам вдасться спробувати на устричному або м’ясному. Дуже специфічно та пікантно.

Класичний рецепт передбачає наступний набір інгредієнтів: горілка, лимон, селера, помідори, пару крапель табаско і вустерширського соусу, паприка, чорний мелений перець, гілочка петрушки.

Саме помідор додає напою ті самі відмінні риси, які створюють баланс між насолодою та гостротою, пом’якшуючи смак текіли. У коктейль також входить грейпфрутовий фреш, сік лайма, газування, перець шишито та гілочка м’яти для прикраси (за бажанням).

Томатний сік з медом професійно вгамовує спрагу. Подавайте його влітку разом із кубиками льоду, і ви на хвилинку забудете, яка пора року зараз на подвір’ї. Мед надає напою неповторну солодкувату нотку, абсолютно не нудотну та оригінальну.

Гарніри з Помідорами

Окра – це овочевий стручковий плід, який переважно росте на просторах Західної Європи. Окру не можна назвати поширеною стравою, проте, спробувати її варто приготувати. Наприклад, у парі з помідорами та часником. На виході виходить непоганий та легкий гарнір до гострих м’ясних страв.

Фаршуйте помідори, аніж душі завгодно. Від консервованого тунця з вареними яєчними жовтками до яловичого фаршу під сирною шапкою. Страва готується швидко, виходить смачно, що ще потрібне для щастя?

Коли у вас закінчаться ідеї, чого б такого смачного та незвичайного приготувати з помідорів або кабачків – звертайтеся за допомогою до цього рецепту. Страва швидко зникне з тарілок ваших гостей, особливо, якщо ви приправите його тертим пармезаном і свіжими травами.

Прекрасний варіант смачного та ситного гарніру без м’яса. Злегка обсмажений булгур з печерицями та овочами, яскраво і гармонійно поєднуються в одне велике, неймовірне задоволення гастрономів. Запікайте у горщиках, подавайте гарячим.

З’єднайте добре проварену, розсипчасту кашу зі злегка обсмаженими овочами. Важливий момент: помідор повинен бути просмаженим настільки, щоб він зміг трохи пустити сік. Додайте в гречку більше вершкового масла. Також непогано підійде куркума, сушений базилік та гранульований часник. На смак неймовірно!

Основні Страви з Помідорів

Це саме той випадок, коли ви можете практично не прикладаючи особливих зусиль, приготувати шикарну вечерю нашвидкуруч. Запечена форель з томатами та розмарином, обіцяє стати ідеальним доповненням до рису або печеної картоплі.

Іншими словами, овочева паста, де помідор відіграє дуже важливу роль. Саме він додає страві потрібну солодкувату кислинку. Дрібно наріжте смажені томати, цукіні та баклажани, перемішайте із зеленню та моцарелою. Миттєва та ситна вечеря готова. Посипте молодим пармезаном.

Ще один зірковий представник середземноморської кухні. Лосось готується дуже швидко, і ви гарантовано залишитеся під враженням від соковитих ароматів свіжого чебрецю і базиліку, і ніжної кремової рибки. Щоб надати страві цікавого відтінку – доповніть в’яленими томатами або свіжими помідорами.

Хороший варіант для тих, хто втомився від великої кількості різноманітного м’яса на столі та в шлунку. Готується рибка просто та швидко. Головна особливість страви – це апетитна та соковита подушка із запечених помідорів та картоплі. Якщо любите розмарин – обов’язково додайте пару гілочок для краси та аромату.

Замість помідорів у власному соку краще використовуйте свіжі помідори, тільки так курка просочиться всіма необхідними, солодкими ароматами. Текстура страви виходить трохи водянистою, але це в жодному разі не повинно зупиняти вас. М’ясо виходить дуже м’яким, просто тане у роті! Подавайте курку в соусі з помідорів з особливих випадків, і ваші гості відвідуватимуть вас набагато частіше.

Про автора

admin administrator