Настойка з часнику та води

Авторadmin

Настойка з часнику та води

Зміст:

Лікувальні властивості та найкращі рецепти настоянки часнику на горілці

У літописних записах 16-18 століть часник неодноразово згадується травниками, як корисний, цілющий овоч.

Цілющі властивості часнику відомі ще з давніх-давен. Овоч почав поширення з гірської системи Тянь-Шаню і далі по всьому світу. Першими, хто скуштував часник, був китайський народ.

Потім часник потрапив на єгипетські землі, де полюбився єгиптянами, і його почали культивувати. У Стародавній Греції, овоч був відомий як ліки від усіх хвороб, а Піфагор закріпив за ним прізвисько царя всіх прянощів.

У період правління царя Олексія Михайловича, за його розпорядженням, створювалися цілі сади з вирощування часнику, оскільки ця рослина в 17 столітті врятувала світ від бурхливої ​​чуми.

Як відомо, часник застосовується не лише в кулінарії для надання пікантного смаку стравам, а й практично у будь-якій галузі медицини. Цей овоч – природний антибіотик, оскільки жодна рослина незрівнянна з часником за антисептичною, бактерицидною дією.

З часнику з метою лікування захворювань, готують відвари, сушать, їдять у сирому вигляді, і, звичайно, наполягають.

Секрет ефективності часникової настоянки

Вперше згадка про настоянку з часнику прийшла з Тибету. Саме там ченці створили простий, але цілющий напій і називали його еліксиром життя.

Лікувальна дія на людський організм, зумовлена ​​великим комплексом вмісту в часнику вітамінів, мікроелементів та хімічних сполук. Компоненти, що входять до складу овочів:

  • жирні кислоти;
  • вітаміни групи В;
  • вітаміни А, С, К, Е, Д,
  • цинк, селен, йод;
  • ефірні масла;
  • фітостероли;
  • інулін;
  • сапоніни;
  • полісахариди;
  • холін;
  • фітонциди.

У ході наукових досліджень у складі свіжої часникової рослини було виділено аліцин. Це хімічна сполука, яка утворюється при механічному руйнуванні часникових клітин і має бактерицидну, протизапальну дію.

Має високу активність щодо грампозитивних та грамнегативних бактерій. Алліцин є з’єднанням з невисокою температурною стабільністю, що швидко руйнується при нагріванні, а також у звичайному кімнатному середовищі.

Тому термічно оброблений часник і препарати на його основі не такі ефективні, як свіжий овоч або часникова настоянка.

Від чого допомагає

Користь настоянки з часнику зумовлена ​​комплексом важливих для людини вітамінів та мікроелементів. Вживаючи настоянку можна оздоровити організм та підвищити імунітет. Від чого допомагає часниковий еліксир:

  1. При захворюваннях судин, таких як атеросклероз
  2. Гіпертонія.
  3. Аритмія.
  4. Захворювань верхніх та нижніх дихальних шляхів.
  5. Тромбофлебіт.
  6. Артроз, артрит.
  7. Паразитарні захворювання.
  8. Авітаміноз.
  9. Патології сечостатевої системи.
  10. Геморой.
  11. Гастрит, гастродуоденіт.
  12. Холецистит, жовчнокам’яна хвороба.
  13. Захворювання підшлункової залози.

Чи доведено ефективність часнику

Вчені з’ясували, що часник у 100 разів ефективніший за антибактеріальні препарати з ряду поколінь широкого спектру (цефалоспорини) і макролідів.

У ході досліджень виявлено, що часник містить хімічну сполуку діалілсудьфіду, який особливо ефективний при проникненні через слизові оболонки колоній патогенних мікроорганізмів.

Тим часом, антибіотики в таблетованому вигляді не так швидко всмоктуються, з чого випливає, що часник починає боротися із захворюванням швидше.

Крім того, аліцин стимулює роботу травного тракту, внаслідок чого збільшується синтез жовчних кислот – джерело «хорошого» холестерину крові, які блокує утворення атеросклеротичних бляшок.

Також, за відгуками лікарів, часник перешкоджає утворенню тромбів. Вміст в овочі серологічних хімічних сполук допомагає розчиняти тромби та кров’яні згустки, навіть у осіб, які раніше перенесли інфаркт міокарда.

Регулярне вживання часнику дозволяє нормалізувати процеси утворення та розпаду тромбів у кров’яному руслі.

Дія на організм

Завдяки природній силі та цілющому хімічному складу, часникова настойка діє наступним чином:

  1. Маючи антибактеріальну дію, захищає від хвороботворних мікроорганізмів, грибків та вірусів різних штамів. Також ефективне застосування настоянки при лікуванні глистних інвазій.
  2. Чинить антитромботичну дію. Серотонін, що входить до складу часнику, руйнує дрібні бляшки, очищаючи судини, попереджаючи розвиток атеросклерозу.
  3. Гіполіпідемічна дія. Знижує рівень холестерину в крові, покращує показники згортання, тому доцільно застосування настоянки при ожирінні та цукровому діабеті.
  4. Поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту, вбиваючи патогенну мікрофлору в кишечнику та зберігаючи корисні.
  5. Допомагає за високого артеріального тиску, полегшує загальне самопочуття, усуває головний біль.
  6. Імуномодулююча дія – підвищує активність імунної системи, що так необхідно в період масових епідемій грипу.
  7. Протипухлинна дія –знижує ризик онкологічних захворювань.
  8. Дерматологічна дія – очищає глибокі верстви шкірного покриву.
  9. Ранозагоювальний ефект – усуває біль, набряк м’яких тканин, підвищує регенеруючі властивості шкіри.

Настоянку з часнику можна приймати курсовими прийомами чи епізодично. Залежить, з якою метою, лікувальною або профілактичною.

Користь для організму

Наївно вважати, що до народних засобів вдаються лише нашій країні. Рецепти, засновані на домашніх продуктах, користуються в усьому світі. Суміш меду з лимоном та часником одна з них.

Об’єднавши разом три продукти, отримуємо склад, де присутні:

  • Вітаміни групи;
  • Вітамін С;
  • Мінеральні речовини: залізо, кальцій, калій, мідь, цинк та інші;
  • Жирні кислоти;
  • органічні кислоти;
  • Ферменти;
  • З’єднання з антиоксидантною та фунгіцидною дією.

Завдяки корисним речовинам «чарівна настойка» дозволяє:

  • Підвищити імунітет;
  • Очистити судини;
  • Зміцнити кровоносні судини;
  • Стабілізувати артеріальний тиск;
  • Зменшити рівень холестерину та тригліцеридів у сироватці крові;
  • Вивести шлаки та токсини з кишечника;
  • Підвищити життєвий тонус;
  • Поліпшити працездатність;
  • Нормалізувати обмінні та метаболічні процеси;
  • Зменшити вагу;
  • Прискорити регенерацію клітин;
  • Омолодити організм.

Корисна суміш для волосся та шкіри:

  • Запобігає утворенню прищів та вугрів;
  • Зменшує запалення та роздратування;
  • Уповільнює процес старіння;
  • Запобігає появі тонких ліній, зморшок та пігментних плям;
  • Допомагає при псоріазі;
  • Знижує чутливість шкіри голови до грибкових інфекцій;
  • Зміцнює волосяні фолікули;
  • Зменшує випадання волосся.
  • Антибактеріальний;
  • Протигрибковий;
  • Протимікробний

Основні правила прийому

Перед тим, як почати приймати часникову настоянку, необхідно ознайомитись із правилами її прийому:

  1. Необхідно запивати настоянку із часнику молоком. Це потрібно, щоб нейтралізувати активну дію часникових кислот на слизовий шар шлунка.
  2. Зазвичай, лікувальний курс прийому становить 10 днів, але рекомендовано після завершення приймати часникову настоянку по 20 крапель протягом декількох тижнів для подальшої пролонгованої дії.
  3. Повторювати лікування настоянкою рекомендовано не раніше ніж через 5-6 років від початку першого курсу.
  4. Часник має різкий, специфічний запах, тому, після прийняття настоянки, від вас виходитиме неприємний запах. Молоко допоможе його нейтралізувати.
  5. У період лікування часниковою настойкою, рекомендовано вживати більше свіжих овочів і фруктів і краще відмовитися від прийому жирного і смаженого.

Протипоказання до застосування

Можлива негативна дія компонентів настойки не дозволяє її рекомендувати наступним категоріям осіб:

  • вагітним жінкам та жінкам у період лактації;
  • пацієнтам, які не досягли віку 18 років;
  • хворим з діагнозом “епілепсія”;
  • пацієнтам, які страждають на захворювання сечового та жовчного міхура в гострій та хронічній формах;
  • хворим із загостренням геморою;
  • пацієнтам, які страждають на захворювання шлунка і кишечника.

Настоянку використовують не тільки перорально, а й зовнішньо – нею змащують шкіру при педикульозі, бактеріальних та грибкових ураженнях епідермісу.

Найкращі рецепти для прийому настоянки всередину

Приготувати часникову настоянку не складе великих труднощів, оскільки необхідні інгредієнти для її виготовлення практично завжди під рукою. За основу використовують воду, спирт, горілку, червоне вино.

Посуд для заготівлі використовувати скляну або керамічну, але ніяк не з металу, оскільки це викликає окислення продукту. Часник бажано брати свіжий, без видимих ​​ушкоджень на часточках.

Тибетський рецепт часникової настоянки

Настоянка бере початок із Стародавнього Китаю. Вперше рецепт настоянки Тибету був виявлений експедицією 70-і роки. Еліксір неодноразово досліджували, після чого науково підтвердили його виражені лікувальні властивості.

Експертами було заявлено, що тибетська настойка бореться з атеросклеротичними бляшками, виводячи шлаки та токсини з судинного русла, відновлюючи еластичність та тонус стінки капілярів.

Як готувати тибетську настоянку з часнику:

Взяти 300 г часнику і потовкти в дерев’яній або керамічній ступці, часник обов’язково повинен бути свіжим.

Подрібнену масу покласти в банку і залити етиловим спиртом обсягом 200 мл, міцністю не вище 70%. Місткість міцно закрити і поставити в темне, прохолодне місце на 10 днів.

Після цього, засіб профільтрувати через кілька марлевих шарів, віджати, перекласти в іншу банку і наполягати ще 3-4 дні.

Еліксир необхідно застосовувати за схемою Тибету, суворо дотримуючись інструкції.

Дні прийомуКількість крапель
сніданокобідвечеря
1-й223
2-й456
3-й789
4-й101112
5-й131415
6-й151413
7-й121110
8-й987
9-й654
10-й321
11-й252525

Декілька порад при використанні настоянки тибету на часнику:

  1. Чим довше наполягає еліксир, тим цілющі його властивості. Оптимальною вважається витримка у 2-3 роки.
  2. Настоянку необхідно застосовувати у парі з молоком, воно усуне неприємний запах та зменшує подразнення стінки шлунка.
  3. Інтервал часу між прийомами засобу має бути не менше 3-4 годин і в цей проміжок варто відмовитися від їди.

Традиційний

Рецепт часникової настоянки на горілці містить наступні інгредієнти:

Необхідно подрібнити підготовлені зубчики часнику, скласти чисту ємність і залити зверху горілкою. Закрити кришкою та поставити в темне місце. Через 10 днів дістати, профільтрувати та приймати.

Схема прийому традиційної часникової настоянки: У першу добу, після сніданку прийняти внутрішньо 1 краплю, після обіду – 2 краплі, після вечері – 3 краплі. На другий день – 4 краплі після сніданку, 5 крапель після обіду, 6 крапель після вечері.

Наступні дні дозування підвищують, щоразу додаючи по краплі, і так до 25 крапель на день до закінчення настоянки.

На горілці

Класичний рецепт на горілці готувати просто.

Потрібно взяти 100 г свіжих зубчиків часнику, потовкти у ступці і залити 300 мл горілки. Закрити кришкою щільно та прибрати у темне місце. Наполягати 4 тижні, потім збовтати та профільтрувати. Приймати по 1 чайній ложці 3 десь у день їжі.

Така часникова витяжка добре тонізує та підтримує здоров’я. Рекомендується чоловікам підтримки потенції.

На воді

Настойки із часнику на воді рекомендовані людям з непереносимістю етилового спирту. Такий еліксир підвищує імунітет, можна приймати задля профілактики простудних захворювань.

Як приготувати настоянку:

  1. Пропорція часнику та води – 1:3.
  2. Зубчики овочів подрібнити, перекласти в ємність, залити водою і наполягати в темному місці. Необхідно еліксир регулярно збовтувати.
  3. Потім суміш проціджується, додається лимонний сік і мед.
  4. Приймати настоянку по 1 столовій ложці перед сном.

Рецепт часникової води

Часник на воді корисний людям, які страждають на мігрень, порушенням сну. Вода очищає судини, нормалізує артеріальний тиск та покращує травлення.

Щоб приготувати часникову воду, знадобиться:

  • 50 зубчиків свіжого часнику
  • 250мл чистої води.

Овочі пропустити через часнику, перекласти в пластиковий контейнер або банку, залити водою. Забрати в тепле місце на три дні. Часникова вода готова!

Приймати по 10 крапель, розведених у чайній ложці води тричі на день протягом трьох тижнів. Загальний курс лікування не повинен перевищувати 15 місяців.

Лимонно часникова суміш

Настоянка на основі лимона і часнику – справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Її корисно застосовувати для загального оздоровлення та підвищення імунітету. Суміш добре чистить судини, підвищує еластичність шкіри, відновлює роботу печінки та шлунково-кишкового тракту.

Рекомендується людям, кому протипоказаний прийом алкоголю та спиртовмісних продуктів.

Приготувати цілющу суміш легко. Необхідно взяти 4 лимони та 4 голівки часнику нового врожаю. Фрукт і овоч прокрутити через м’ясорубку, готову суміш перекласти в скляну ємність об’ємом 3 літри і залити кип’яченою прохолодною водою.

Закрити кришкою і прибрати в холодильник на три дні, періодично збовтуючи. Потім профільтрувати через марлю та приймати по 50 мл 1 раз на день перед їдою.

На олії

Часник на олії корисний жінкам у разі порушення функції менструального циклу та для профілактики онкологічних захворювань органів малого тазу. Засіб тонізує та заспокоює, добре приймати при безсонні.

Приготувати 1 головку часнику, очистити, а зубчики потовкти у ступці. Залити соняшниковою або оливковою олією об’ємом 1 склянки і прибрати в холодильник на три дні.

Приймати 1 раз на день натще по 1 столовій ложці. Також можна використовувати як заправку для овочевих салатів, адже це не тільки смачно, але й корисно.

З медом

Настоянка на основі меду та часнику корисна у сезон простудних захворювань, загального зміцнення імунітету.

Щоб приготувати медово-чесночну настоянку, потрібно взяти 1 головку свіжого часнику, 1 пляшку води об’ємом 0,5 літра і столову ложку меду.

Овочі дрібно покришити, перекласти в скляну банку і залити чистою водою, додати мед. Закрити та замотати туго марлею, після чого прибрати у темне місце на 4 дні. Приймати по 50 мл натще один раз на день.

На молоці

Настоянка широко застосовується у народній медицині на лікування захворювань легких. Прийом засобу при бронхітах помітно покращує відходження мокротиння, оскільки еліксир розширює бронхи, виводячи токсини.

Також, настойка корисна при бронхіальній астмі та хронічній обструктивній хворобі легень (ХОЗЛ).

Для приготування суміші необхідно взяти 10-12 зубчиків часнику та половину склянки молока. Проварити на плиті, остудити. Приймати по 10 мл двічі на добу до їди.

З оцтом

Засіб з яблучного оцту та часнику корисний при забитих місцях, розтягуваннях зв’язкового апарату та при захворюваннях шкіри. Особливість настоянки в тому, що її не можна приймати внутрішньо, зважаючи на наявність у складі оцту, а лише як місцевий засіб.

Що знадобиться для рецепту:

  • 10 зубчиків часнику
  • 500 мл яблучного оцту
  • 100 мл гарної горілки

Овощ потовкти у ступці, перекласти в скляну банку, залити сумішшю горілки та оцту, закрити туго кришкою. Прибрати у темне місце на два тижні, періодично збовтуючи. Потім дістати, процідити та протирати уражені ділянки.

Настоянка часнику на червоному вині

Еліксир корисний для судин та серцевого м’яза, підвищує загальну опірність, працездатність. Підвищує гемоглобін, нормалізує показники крові.

Як приготувати цілющу настоянку:

Взяти 12 зубчиків свіжого часнику, дрібно покришити, перекласти у скляну банку. Вилити туди ж пляшку сухого червоного вина та поставити на вікно під пряме сонячне проміння.

Засіб повинен наполягати два тижні, регулярно його збовтувати. Як настав час, вміст процідити і перелити в посуд з темного скла.

Настойку слід приймати тричі на добу по 5 мл протягом місяця.

На спирті

Настоянка добре зміцнює імунітет та корисна при інфекційних захворюваннях.

  • 350 г свіжого часнику очистити, потовкти в ступці і перекласти в скляну ємність
  • влити 250 мл 96% спирту, перемішати
  • закрити кришкою і поставити в темне прохолодне місце на 10 днів
  • Після закінчення часу, дістати банку, профільтрувати суміш і наполягати ще 3 доби.

Тепер настойка готова до вживання, слід приймати строго за схемою:

Перший день – перед сніданком 1-2 краплі, перед обідом 2, перед вечерею 3; 2-й день – відповідно до прийому їжі 4-5-6; третій день – 7-8-9; Четвертий день – 10-11-12; 5-й день – 13-14-15; 6-й день – 15-14-13; 7-й день – 12-11-10; 8-й день – 9-7-6; 9-й день – 6-5-4; 10 день – 3-2-1.

З перцем

При застуді та для загального зміцнення імунітету корисна часникова настойка з червоним перцем, що пекуче.

Як готувати еліксир: 3-4 зубчики часнику дрібно нарізати, перекласти в скляну банку. Туди додати|добавляти| нарізаний стручок перцю і залити горілкою об’ємом 1 літр. Закрити кришкою та прибрати у темне місце на три дні. Процідити через марлю та приймати по 50 мл 1 раз на день.

Зовнішнє застосування

Часникову настойку можна приймати не тільки внутрішньо, а й зовнішньо. Засіб добре загоює відкриті рани, усуває запальні зміни шкірних покривів, прискорює регенерацію м’яких тканин.

Завдяки антибактеріальній, протизапальній, протипаразитарній дії, зовнішнє застосування настоянки можливе при наступних патологіях:

  1. Гайморит – промивають носові ходи часниково-горілчаною настойкою.
  2. Риніт – настоянку на олії капають по 1-2 краплі в ніс.
  3. Лупа, випадання волосся – настоянку на горілці втирають у шкіру голови.
  4. Рани, сонячні опіки – уражені ділянки шкіри обробляють часниковою водою.
  5. Псоріаз- роблять компреси з горілчаної настойки.
  6. Ангіна, стоматит – розведеною спиртовою настойкою проводять ополіскування ротової порожнини.
  7. Ураження шкіри грибком – компреси по 15 хвилин з часниково-горілчаного засобу.

Зовнішнє застосування часникової настойки корисне як дорослим, і дітям.

Готуємо лимонну горілку в домашніх умовах

Домашня лимонна горілка – найпростіший у приготуванні напій, бездоганний коктейльний інгредієнт та просто доступна альтернатива комерційним «цитронам», цінник на які до непристойності високий.

У цьому матеріалі ви дізнаєтеся про всі доступні способи приготування настоянки горілки на лимонах, кількох цікавих смакових комбінаціях, а також прості і не дуже коктейлі на її основі.

Саме цей баланс, яким славиться відома горілка Absolut Citron з переважним ароматом лимона (хоча в ній чітко простежується і лайм, і апельсин, і десь грейпфрут), відіграв основну роль у створенні Космополітену.

Але ж ви тільки подивіться на цей жахливий цінник «цитрона»! Не сильно він посунувся і щодо менш відомих аналогів, таких як Smirnoff Citrus, Stolichnaya Citron, Laplandia Lemon Shot, Skyy Citrus та Grey Goose Le Citron. При цьому більшість виробників хвалиться натуральністю їхнього продукту. Але що може бути натуральніше власноруч приготованого напою в домашніх умовах, до складу якого входитиме лише горілка та лимони?

Крім того, така настойка стане найпростішим способом ушляхетнити не дуже вдалу казенку або самогон. Але смачна страва приготує без смачних продуктів справді складно!

Універсальний рецепт лимонної горілки з варіаціями смакових добавок та технологій приготування.

Лимонна горілка класична:

Смакові добавки (на вибір, опціонально):

  • ½ великого огірка
  • 3-4 гілочки м’яти
  • 2-3 середні стебла лемонграсу
  • 3 см свіжого кореня імбиру
  • 1-4 гілочки чебрецю, базиліка або розмарину
  • 3-5 ч. л. цукрової пудри, ванільного цукру чи меду
  • Лимони ошпарити окропом і натерти жорстким рушником, щоб забрати віск та інші консерванти.
  • Ножем для овочів або за допомогою дрібної тертки зняти з підготовлених лимонів цедру, намагаючись не захоплювати білу підшкірку, альбедо, яка дає гіркоту.
  • Цедру помістити в банку відповідного об’єму, додати при бажанні смакові добавки та залити горілкою. Банку щільно закрити і залишити в темному прохолодному місці на 3-4 дні мінімум, але більше 2 тижнів наполягати не має сенсу. Періодично вміст банки можна перемішувати струшуванням.
  • Через 3 дні (або раніше, якщо використовуються виразні смакові добавки) починати куштувати напій і коли насиченість смаку видасться оптимальною, процідити настій через дрібне сито і перелити в чисті пляшки.
  • Зберігати лимонну горілку слід у герметично закупореній тарі у темному прохолодному місці. Використовувати протягом 1 року!

Підготовка смакових добавок Огірок помити і нарізати кільцями, м’яту попередньо «оживити» поплескуваннями між долонями, стебла лемонграсу очистити від зовнішніх жорстких листків і підсохлих кінчиків, а потім нарізати на шматочки довжиною 2-3 см. Корінь імбиру очистити і нарізати дрібною. Зелень промити під проточною водою і дати висохнути. До комбінування інгредієнтів підходить акуратно, щоб не втратити освіжаючу сутність лимона. Крім підсолоджувача, який пом’якшує напій та посилює смаки, для перших експериментів краще обмежиться лише однією добавкою. Хороший баланс дає комбінація огірка та м’яти – така горілка не потребує будь-якого доповнення взагалі і добре смакує на льоду. Альтернативні способи приготування лимонних горілок:

Як приймати часник натщесерце

Овочі бажано приймати вранці і натще, оскільки саме в цей час хвороботворні мікроорганізми найбільш уразливі. На думку медичних фахівців, прийом часнику натщесерце допомагає налагодити травлення та в цілому покращити роботу шлунково-кишкового тракту.

Також часник натще рекомендований як дієтичний засіб. Він добре виводить з організму зайву воду та шлаки, а компоненти, що входять до складу овоча, спалюють підшкірно – жирову клітковину, прискорюючи метаболізм:

  1. Перший день дієти: вживати перед їжею по одному зубчику часнику.
  2. Друга доба: збільшити кількість часнику вдвічі, на третю – втричі.
  3. Після шести днів число зубчиків так само поступово зменшується до одного. Курс – 13 днів.

Така дієта не рекомендована людям з підвищеною кислотністю шлунка та гострими захворюваннями підшлункової залози.

Які корисні властивості містять часник і лимон?

Обидва продукти широко використовуються в народній медицині завдяки своїм потужним протизапальним, знезаражуючим та бактерицидним якостям.

Вони позитивно впливають на організм при лікуванні серцево-судинних захворювань.

Часник має такі властивості, корисні для стінок вен та артерій:

Корисні елементиДія на судини
Нікотинова кислотаПрискорює ліпідний обмін у крові, запобігає накопиченню холестерину.
Калій, магнійПідвищують пружність гладких м’язів, з яких складаються стінки судин, зміцнюють їхню структуру.
Аскорбінова кислотаРозгладжує, зміцнює м’язову тканину судин, регулює окислювальні процеси у клітинах.
АденозинМає виражену антиаритмічну дію, налагоджує роботу серця, перешкоджає в’язкості крові.
Поліненасичені жирні кислотиЗміцнюють структуру клітин, регулюють вміст цукру в крові, перешкоджаючи утворенню бляшок.

Регулярне вживання часнику запобігає утворенню тромбів, покращує кровотворення. Речовини у його складі нейтралізують віруси, перешкоджаючи розвитку інфекцій.

Лимон має яскраві протизапальні якості. Він відновлює метаболізм, виводить токсини та шлаки з організму. Його вживання підвищує імунітет, очищує кров.

Користь лимона для судин:

Корисні елементиДія на судини
Вітамін СРегенерує пошкоджені клітини, попереджає зношування тканин.
Вітамін В6Прискорює кровотік, розріджує кров, перешкоджаючи утворенню тромбів
ЗалізоПоліпшує склад крові
КалійНеобхідний для нормальної роботи серцево-судинної системи
ПектиниВбирають шкідливі речовини, не даючи їм накопичуватися в крові

Лимон, часник і вода ліки. Часник і вода врятували мене від “Букет” хвороб.

Рецепт, який дала бабуся на ринку. Почну з того, що після 40 років хвороби буквально почали атакувати мій організм. Я стала дуже втомлюватися, ноги набрякали, часто дошкуляла нудота, навіть якщо поїла тільки Овсянку на воді. Постійно погане самопочуття та задишка були моїми супутниками, що, загалом, не дивно при моїй вазі в 90 кг (зростання 165 см.).

Ось рецепт: Столочити у ступці або пропустити через часнику 50 часток часнику. Часник брати тільки нашу, домашню, китайську не годиться! Часникову кашку залити склянкою кип’яченої холодної води та поставити у тепле місце на 3 доби. Я чистою тканиною та все накриваю. Потім ліки процідити через тканину і віджати. Кашку викинути. Настій поставити в холодильник. Пити по 8-10 крапель настою, розчиняючи його в чайній ложці холодної води 3 рази на день.

Чим корисний часниковий настій: атеросклероз, хвороби серцево-судинної системи, профілактика інфаркту міокарда, очищення організму від жирових відкладень, поліпшення обміну речовин, відновлення зору, попередження розвитку атеросклерозу, омолодження організму. 5 років. Не можна приймати цей засіб людям з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритами з підвищеною кислотністю. Будьте здорові!

Очищуємо кровоносну систему

Для очищення судин та всього організму можна приготувати настоянку згідно з наступним рецептом:

  • Подрібніть 350 г очищеного часнику;
  • Помістіть часникову кашку в банку і залийте склянкою горілки чи спирту;
  • Щільно закрийте кришкою і дайте настоятися протягом десяти днів у темряві та прохолоді;
  • Згодом процідіть, і дайте постояти ще кілька днів.

Отриману настойку розбавляють козячим молоком і приймають тричі на добу. Очищення організму та зміцнення імунітету настойкою на горілці проводиться за такою схемою:

  • Понеділок – 3 краплі настойки розведіть у 50 грамах молока. Випийте за 30 хвилин до їди;
  • Вівторок – вранці випийте 4 краплі, в обід – 5 крапель, увечері – 6 крапель;
  • Середовище – з кожним прийомом настоянки, рекомендується дозування збільшувати одну краплю. Тобто вечірній прийом кошти вже має становити 9 крапель;
  • Четвер – проводиться також збільшення дозування на одну краплю;
  • У п’ятницю дозування також збільшується та доводиться до прийому 15 крапель увечері;
  • Потім з 6 по 10 день лікування дозування потрібно поступово зменшувати до трьох крапель;
  • З 11 дня лікування до завершення курсу рекомендовано дозу по 25 крапель за один раз. Якщо з’явилися хворобливі відчуття у нирках, потрібно пити лише по 15 крапель.

Очищати організм часником рекомендується щорічно протягом п’яти років. Додаткові заходи щодо очищення організму

Проводячи очищення організму за допомогою засобів, до складу яких входить лимон та мед з часником, важливо пити якнайбільше рідини. Крім простої води корисними є соки з овочів та цитрусових.

Протягом дня слід випивати 500 мл морквяного соку. Паралельно потрібно займатися фізичними навантаженнями та правильно харчуватися. Не можна пити каву, міцний чай, вживати жирні та гострі страви, мариновані та солоні продукти.

Завдяки очищенню судин нормалізується рівень холестерину в крові, прийде в норму тиск, пропадуть головні болі, покращиться настрій та додасться енергія.

Враження

Відразу скажу, що чоловіча настоянка і на любителя. Я б не став її вживати за святковим столом чи на кухні. А ось чарочку на природі під юшку або для зігрівання на тій же риболовлі – саме те!

Напій має яскраво виражений смак та запах часнику. У невеликих кількостях зігріває та тонізує. Думаю взимку можна використовувати як профілактику застуди, хоча для цих цілей я віддаю перевагу перцюванню.

У моїх спогадах настоянка була прозорою, з легким жовтуватим відтінком. Мені поки що такого відтінку досягти не вдалося. Можливо це пов’язано з тим, що зараз зима та запасений часник у мене підсох. Влітку спробую на свіжому прямо з грядки. Може і зріз позеленіє тоді.

Для надання красивого кольору та посилення ефекту сприйняття я підфарбовую напій невеликою кількістю кольору.

Показання щодо процедури

Очищення судин допомагає вирішити велику кількість проблем зі здоров’ям.

Цю процедуру необхідно проводити для лікування та профілактики:

  1. захворювань серця, судин та головного мозку (інфаркту, ішемії, інсульту);
  2. варикозного розширення вен;
  3. гіпертонії;
  4. аритмії;
  5. склерозу.

Лікування сумішшю рослин рекомендується застосовувати людям, які перебувають у групі ризику цих захворювань. Перед початком курсу лікування необхідно посидіти на спеціальній дієті, а також повністю відмовитись від куріння, алкоголю та кави.

Часникова вода: користь і шкода, застосування та рецепти

Часник – це овоч, який не тільки надає особливого смаку багатьом стравам, а й має дивовижні цілющі властивості. Століттями людство використовує часник у медичних цілях завдяки його антибактеріальним, протизапальним і противірусним властивостям. Одним зі способів отримати всі корисні компоненти часнику є приготування часникової води. У цьому тексті ми розглянемо користь і можливу шкоду від вживання часникової води, а також надамо кілька рецептів і рекомендацій щодо її застосування.

Часникова вода: корисні властивості

Часник – цінне джерело біологічно активних речовин. Він багатий на аліцин, вітаміни С, В6, мінерали (селен, марганець, кальцій) та інші корисні елементи. У комбінації з водою, часник має низку унікальних властивостей:

1. Антибактеріальну дію

Часникова вода має сильні антибактеріальні властивості. Вона може допомогти впоратися з інфекціями, спричиненими різними бактеріями, зокрема з тими, які стали стійкими до антибіотиків.

2. Протизапальні властивості

Компоненти часникової води здатні знизити запалення в організмі, що особливо корисно для людей, які страждають від хронічних запальних захворювань.

3. Противірусна дія

Часникова вода може допомогти зміцнити імунну систему і запобігти застудним захворюванням, оскільки вона має противірусні властивості.

4. Позитивний вплив на серцево-судинну систему

Часникова вода здатна поліпшити стан серцево-судинної системи, знизити рівень холестерину в крові та зменшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

5. Антиоксидантні властивості

Вода з часником містить антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами та запобігають пошкодженню клітин організму.

6. Позитивний вплив на травлення

Пити часникову воду може сприяти поліпшенню травлення та зниженню ризику виникнення шлунково-кишкових розладів.

Можлива шкода від часникової води

Незважаючи на численні користі, які часник може принести організму, є й деякі потенційні негативні аспекти вживання часникової води:

1. Неприємний запах із рота

Один із найвідоміших недоліків вживання часнику – це неприємний запах із рота. Щоб уникнути цієї проблеми, можна приймати часникову воду перед сном і вмиватися вранці.

2. Ризик алергічних реакцій

Деякі люди можуть відчувати алергічні реакції на часник. За перших ознак алергії слід припинити вживання часникової води та звернутися до лікаря.

3. Подразнення шлунково-кишкового тракту

Вживання часникової води натщесерце може спричинити подразнення шлунково-кишкового тракту в деяких людей. Рекомендується починати прийом з малих доз і уважно стежити за реакцією організму.

Рецепти часникової води

Існує кілька способів приготування часникової води. Ось деякі з них:

Рецепт 1: Класичний спосіб

  • Візьміть 2-3 великих зубчики часнику й очистіть їх від шкірки.
  • Розріжте часник на тонкі скибочки або дрібно наріжте.
  • Покладіть часник у склянку і залийте його 200-250 мл окропу.
  • Накрийте склянку кришкою або тарілкою і дайте настоятися протягом 4-6 годин.
  • Після цього процідіть часникову воду і розділіть її на 2-3 прийоми.

Рецепт 2: З чаєм

  • Приготуйте свій улюблений чай (чорний, зелений або трав’яний).
  • Додайте в чай 1-2 зубчики часнику, попередньо нарізаного на дрібні шматочки.
  • Зачекайте, поки часник просочиться в чаї, і потім можна приступати до його вживання.

Рецепт 3: З медом і лимоном

  • Змішайте в склянці часникову воду з рецепта 1 з 1-2 чайними ложками меду і соком половини лимона.
  • Добре перемішайте і випийте вранці натщесерце.

Як приймати часникову воду

Часникова вода може благотворно вплинути на організм, але її вживання слід здійснювати з обережністю і дотриманням певних рекомендацій. У цьому розділі ми детально розглянемо, як правильно вживати часникову воду, щоб отримати максимальну користь і уникнути можливих негативних наслідків.

  • Поступове введення в раціон. Якщо ви раніше не вживали часникову воду, рекомендується почати з поступового введення її у свій раціон. Почніть з невеликих доз, наприклад, з 1/4 склянки на день, і поступово збільшуйте кількість до рекомендованої дози.
  • Регулярність прийому. Для досягнення максимального ефекту рекомендується вживати часникову воду регулярно. Залежно від ваших потреб і реакції організму, можна вживати її щодня або чергувати з періодами прийому.
  • Час прийому. Часникову воду найкраще вживати на порожній шлунок. Це дає змогу організму ефективніше засвоювати її корисні компоненти. Ідеальний час для прийому часникової води – ранок натщесерце або за 30 хвилин до сніданку.
  • Способи вживання. Існує кілька способів вживання часникової води. Один із найпоширеніших – це просто випивання часникової настоянки. Ви можете також додати часникову воду до свого улюбленого чаю або розбавити її невеликою кількістю води, якщо вважаєте її смак занадто інтенсивним.
  • Спостереження за реакцією організму. Після початку вживання часникової води стежте за реакцією свого організму. Уважно зверніть увагу на своє самопочуття, наявність алергічних реакцій або побічних ефектів. Якщо ви помічаєте будь-які негативні симптоми, припиніть вживання часникової води та проконсультуйтеся з лікарем.
  • Комбінація з іншими продуктами. Часникову воду можна вживати в поєднанні з іншими натуральними продуктами для посилення їхнього корисного впливу на організм. Наприклад, ви можете додати в часникову воду трохи меду і лимонного соку, щоб поліпшити смак і підвищити антиоксидантні властивості напою.
  • Проконсультуватися з лікарем. Якщо у вас є хронічні захворювання, ви приймаєте ліки або у вас є алергія на часник, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем перед початком вживання часникової води. Лікар допоможе оцінити, наскільки безпечно і доцільно це для вашого здоров’я.

Висновок

Часникова вода – це натуральний продукт із безліччю цінних властивостей. Вона може бути використана для підтримки здоров’я серця, зміцнення імунітету і боротьби із запаленнями. Однак перед початком вживання часникової води необхідно враховувати можливі побічні ефекти і проконсультуватися з лікарем, особливо якщо у вас є хронічні захворювання або алергії.

Вживайте часникову воду відповідально і дотримуйтесь рекомендацій з приготування та прийому, щоб вона принесла вам тільки користь і поліпшила ваше здоров’я.

Питання-Відповіді щодо часникової води

Запитання 1: Яку дозу часникової води рекомендується приймати?

Відповідь: Починати прийом часникової води рекомендується з невеликих доз, наприклад, з 1/4 склянки на день. Поступово можна збільшувати кількість до рекомендованої дози, яка становить зазвичай 1/2 склянки на день. Однак кожна людина індивідуальна, тому оптимальну дозу краще підібрати, спираючись на свої потреби та реакцію організму.

Запитання 2: Як часто потрібно приймати часникову воду?

Відповідь: Для досягнення максимального ефекту, рекомендується вживати часникову воду регулярно. Це може бути щоденний прийом або чергування з періодами прийому. Вибір залежить від ваших цілей і реакції організму на вживання часникової води.

Запитання 3: У який час найкраще приймати часникову воду?

Відповідь: Часникову воду рекомендується вживати на порожній шлунок. Ідеальний час для прийому – ранок натщесерце або за 30 хвилин до сніданку. Це дає змогу організму краще засвоювати корисні компоненти часникової води.

Запитання 4: Чи можна вживати часникову воду перед сном?

Відповідь: Так, можна вживати часникову воду перед сном. Деякі люди вважають за краще приймати її саме ввечері, щоб уникнути неприємного запаху з рота протягом дня. У цьому випадку рекомендується вживати часникову воду за кілька годин до сну, щоб вона встигла повністю засвоїтися.

Запитання 5: Як довго можна приймати часникову воду?

Відповідь: Часникову воду можна приймати протягом тривалого часу, якщо вона не спричиняє небажаних побічних ефектів. Однак рекомендується робити перерви через певні проміжки часу, щоб організм не звикав до дії часникової води і не втрачав чутливості до її корисних властивостей.

Запитання 6: Чи можна вживати часникову воду під час вагітності або годування груддю?

Відповідь: У разі вагітності або годування груддю перед початком вживання часникової води необхідно проконсультуватися з лікарем. У деяких випадках вживання часникової води може бути обмежене або не рекомендоване через можливий негативний вплив на організм матері та дитини.

Запитання 7: Чи можна комбінувати часникову воду з іншими продуктами?

Відповідь: Так, часникову воду можна комбінувати з іншими натуральними продуктами для посилення їхнього корисного впливу. Наприклад, ви можете додати в часникову воду трохи меду і лимонного соку, щоб поліпшити смак і підвищити антиоксидантні властивості напою. Однак пам’ятайте, що комбінування продуктів має бути безпечним і розрахованим на ваші індивідуальні потреби.

Запитання 8: Чи можу я вживати часникову воду, якщо в мене є алергія на часник?

Відповідь: Якщо у вас є алергія на часник, вживання часникової води може викликати небажані реакції. У цьому випадку рекомендується уникати часникової води.

  • Головна
  • Блог
  • Часникова вода: користь і шкода, застосування та рецепти

Часникова настоянка: як приготувати і як приймати

Ще з давніх часів часник є засобом від усіх хвороб. За допомогою такого універсального продукту як можна вилікувати звичайну застуду, так і вивести лупа або прибрати зубний біль. Також часникова настоянка є відмінним засобом для чищення стінок судин. Рецепт настоянки перевірений багатьма поколіннями Тибетських жителів.

Дія часникової настоянки вражаюче!

Вона надає позитивну дію на всі органи людини.

Як приготувати?

Під час приготування потрібно пам’ятати, що ні в якому разі не можна використовувати металеві предмети. Не можна різати зубчики ножем або класти їх у металевий посуд. Очищати потрібно виключно вручну, посуд повинна бути керамічної або скляної, інакше може статися окислення і настоянка втратить свої властивості.

Потужні ліки для очищення судин і крові в цілому

Рецепт № 1 класичний. Для приготування знадобляться 350 грам очищеного добірного часнику. Його потрібно акуратно перетовкти в ступці, намагаючись не потрапляти в суміш руками.

Після цього, використовуючи дерев’яну ложку потрібно перекласти суміш в скляну посуд. Потім щільно накрити кришкою і укутати тканиною. Після чого залишити суміш на кілька годин, що б дати настоятися.

Через кілька годин, потрібно перекласти саму рідку масу, вагою 200 гр, в півлітрову скляну банку і залити 200 гр медичного спирту (70 градусів).

Далі ємність потрібно щільно закрити, укутати темною тканиною або папером і заховати в прохолодне місце, але тільки не в холодильник.

Через 10 днів дістати часникову масу і процідити через лляне полотно. Утворену рідину потрібно знову поставити в темне прохолодне місце на 2 дні. Через пару днів настоянка готова до вживання.

Рецепт №2 на горілці. Також можна використовувати рецепт приготування не на спирту, а на горілці.
Для цього знадобиться 200 г очищених зубчиків і 300 г горілки (45%). Третину пляшки наповнити часником і залити горілкою по вінця. Наполягати потрібно два тижні, щодня збовтуючи.

Рецепт №3 на яблучному оцті. Ще одним рецептом є настоянка часнику на яблучному оцті (Увага! Не для перорального вживання).

Потрібно з 10 зубків часнику зробити кашку і залити пляшкою оцту (0.5 літра). Додати 100 гр горілки. Після настояти 14 днів у темному прохолодному місці, періодично струшувати. З допомогою настоянки лікуються різні шкірні захворювання, а також розтягнення м’язів або зв’язок.

Найкращий час для приготування і вживання настоянки

Дуже важливим моментом є час, коли треба готувати настоянку. Слідуючи Тибетським рецептом, настоянку потрібно готувати тоді, коли часник має максимально сильними властивостями, тобто в осінній час. Закінчувати вживання настоянки потрібно в кінці січня. Такий курс лікування можна повторювати не частіше ніж раз на 3 роки.

Настоянка є дуже міцним засобом. Дозування потрібно збільшувати поступово з кожним днем. Існує певна схема прийому чарівної настоянки, де чітко описано як збільшувати дозу з кожним днем.
Ліки потрібно розчиняти в маленькій кількості молока, щоб не обпекти слизову рота. Через місяць лікування стінки судин будуть очищені.

Як приймати часникову настоянку

Але як і у будь-яких ліків, у часникової настоянки є свої побічні ефекти. Під час очищення судин може спостерігатися безсоння, печія або тахікардія. Часто підвищується апетит, посилюється виділення шлункового соку і посилюється сечовипускання.

Але не потрібно лякатися! Всі ці явища тимчасові. Після закінчення лікування всі подібні проблеми зникнуть. Що б поліпшити стан організму потрібно пити чай з м’ятою або настій пустирника. Також, протягом дня потрібно випивати не менше літра води, що б зменшити навантаження на нирки. Після закінчення курсу лікування обов’язково потрібно пропити вітаміни, які містять в собі риб’ячий жир.

Варто звернути увагу, що часникова настоянка протипоказана людям з хворими нирками або епілепсією, а також настоянка шкідлива для вагітних.

Підводячи підсумок, можна сказати, що така рослина як часник є універсальним засобом від багатьох хвороб. Він володіє загоюючими властивостями, регулює кровообіг і обмін речовин.

Про автора

admin administrator