Зміст:
Маринуємо огірки в кисло-солодкому маринаді без стерилізації – оригінальний рецепт маринованих огірків в літрових банках.
Багато потрапляють в складне становище, оскільки не знають як маринувати огірки в літрових банках. Тому розміщую оригінальний рецепт за яким легко і просто можна зробити кисло-солодкі мариновані огірочки. Приготовлені таким чином огірочки відрізняються своєрідним приємним смаком і є самостійною пікантною гострої закускою.
Складові: гірчиця, корінь хрону, лавровий лист, цибуля, огірки, цукор, сіль, кріп, оцет, чорний перець горошком
Як маринувати огірки в літрових банках без стерилізації.
Щоб приготувати п`ять літрових банок маринованих кисло-солодких огірків, необхідно ретельно помити 3 кг маленьких огірочків, очистити 200 г дрібного лука і 100 г кореня хрону.
Корінь хрону нарізати на дрібні шматочки.
Підготувати 5 г гірчичного зерен, 15 горошин чорного перцю, 10-15 листочків лавра, зелень і стебла кропу.
Підготовлені огірочки викладаємо в літрову банку шарами і перекладаємо дрібним цибулею, скибочками хрону, гірчичним і перцевими зернами, лавровими листками, а також, стеблами і зеленню кропу.
Тепер, потрібно зробити кисло-солодкий маринад для огірків. Для цього доведеться розчинити в 2 літрах води 60 г солі і 150 г цукру. Підготовлений розчин поставити на вогонь, а після закипання додати півлітра 9% оцту.
Готовим гарячим маринадом доливаємо банки з укладеними огірочками і прикриваємо кришкою.
Наступний день починаємо з того, що маринад зливаємо, повторно його кип`ятимо і ще раз наповнюємо літрові банки з огірками.
Після цього кришки закочують, залишають охолонути і відправляють готові огірочки на холод для зберігання.
Такі кисло-солодкі мариновані огірочки можна діставати з банки протягом всієї зими. У рецепті використовується метод подвійної заливки і заготовки з огірків виходять настільки смачними, що ледве можуть зберегтися до Нового Року.
Посмотрите похожие рецепти
- Консервовані огірки Переглянути рецепт
- Огірки в літрових банках, мариновані часточками на зиму: покроковий рецепт з фото Переглянути рецепт
- Домашні мариновані огірочки Переглянути рецепт
- Мариновані огірочки. Рецепт з фото Переглянути рецепт
- Відмінний рецепт болгарських маринованих огірків Переглянути рецепт
- Огірки на зиму мариновані (цілі і нарізкою). Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
- Огірки з гірчицею на зиму – рецепт смачних маринованих огірків, як приготувати. Переглянути рецепт
- Мариновані хрусткі корнішони – рецепт з фото Переглянути рецепт
- Мариновані огірки в літрових банках з кукрузе і часниковими паличками Переглянути рецепт
- Мариновані огірки з лимонною кислотою на зиму Переглянути рецепт
- Мариновані огірки без стерилізації. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
- Огірки мариновані по – болгарськи Переглянути рецепт
- Мариновані огірки в банках зі стерилізацією – рецепт як маринувати огірки на зиму. Переглянути рецепт
- Мариновані огірки з гірчицею Переглянути рецепт
- Мариновані огірки з кетчупом чилі Переглянути рецепт
- Огірки в літрових банках. Як заготовити? Переглянути рецепт
- Солоні огірки – рецепт на зиму, як засолити огірки правильно: холодним способом, хрусткі, рецепт простий, покроковий Переглянути рецепт
- Огірки в літрових банках на зиму з насінням гірчиці. Покроковий рецепт з фото. Як засолити огірки в літровій банці? Переглянути рецепт
- Солоні огірки з часником і кропом – холодний спосіб засолювання огірків на зиму в банках. Переглянути рецепт
- Як зробити малосольні огірки на зиму – рецепт і приготування малосольних огірків про запас. Переглянути рецепт
Мариновані огірки без стерилізації: розповідаємо, як правильно приготувати
Солоні огірки – соління, яке вміють готувати всі господині, адже це елементарно. Існує дуже багато рецептів та способів приготування огірків, їх маринують, солять, квасять, а також роблять смачні зимові салати.
Кулінарка Ольга Матвій поділилася на своєму YouTube-каналі рецептом смачних маринованих огірків без стерилізації.
Інгредієнти:
На 1 літрову банку
- Зелень (кріп, листя хрону, листя вишні, листя винограду або смородини, все на ваш вибір)
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Огірки
- Вода – 550 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 75 мл
Спосіб приготування:
1. Помийте огірки, зріжте краї та залийте їх водою на 2 години, так вони будуть хрусткими.
2. Поріжте огірки на 4 частини.
3. Банки добре помийте.
4. Викладіть на дно банки часник, гірчицю білку, горіанд, гвоздику та зелень.
5. Зверху викладіть огірки.
6. Залийте огірки окропом на 15 хвилин.
7. Після злийте воду в миску.
8. Огірки знову залийте окропом і залиште на 15 хвилин.
9. Додайте в миску з маринадом сіль, цукор і доведіть до кипіння, потім влийте оцет.
10. Гарячим маринадом залийте огірки і закрийте кришкою банку.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
Мариновані огірки без стерилізації
Мариновані огірки – це чудова закуска і, приготувавши її за нашим рецептом, ви зможете насолодитися збалансованим смаком, апетитним зовнішнім виглядом, неповторним ароматом, ну і звичайно ж, фірмовим хрустом.
Інгредієнти
Свіжі огірки 2-2,5 кг |
Вода 1,5 л |
Сіль 3 ст. л. |
Цукор 1,5-2 ст. л. |
Оцет 7-8 ст. л. |
Чорний перець горошок 20-25 шт |
Перець духмяний 2-3 горошини |
Лавровий лист 2-4 шт |
Кріп 2-4 парасольки |
Листя смородини 2-4 шт |
Часник 2-4 зубчики |
Приготування
На дно кожної, попередньо вимитої з содою, літрової банки викладаємо розрізаний навпіл зубчик часнику, лист смородини і парасольку кропу.
Огірки миємо і, зрізавши кінчики, щільно наповнюємо ними банку.
Заливаємо огірки окропом і, накривши банки попередньо простерилізованими кришками, залишаємо на 10-15 хвилин.
Зливаємо воду з банок і повторно заливаємо окропом, накриваємо кришками і даємо постояти 15 хвилин.
Тим часом приготуємо розсіл. У каструлю з водою додаємо лавровий лист, сіль, цукор, запашний і чорний перці горошком. Ставимо посудину на вогонь і, довівши до кипіння, готуємо 5-7 хвилин.
Потім вливаємо оцет і кип’ятимо ще 1 хвилину.
З банок зливаємо воду і заливаємо їх маринадом.
Закручуємо або закриваємо ключем кришки на банках.
Перевернувши банки догори дном, укутуємо рушником або пледом і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Потім прибираємо банки в місце для зберігання консервації.
Про автора