Огірки в томатному соусі на зиму різані

Авторadmin

Огірки в томатному соусі на зиму різані

Огірки в томатному соусі на зиму – рецепти

Кожна жінка робить заготовку з огірків на зиму за різними рецептами. Адже холодними зимовими вечорами так хочеться чогось смачного і незвичайного. До того ж закуска з огірків завжди актуальна. Але самий неперевершений смак мають мариновані огірки в соусі томатному.

Рецепти заготовок на зиму огірків в томатному соусі

Мариновані огірки в томатному соусі на зиму – рецепт приготування

Для приготування маринованих огірків в соусі томатному візьміть продукти, зазначені в рецепті:

  1. Огірки будь-якого розміру – 2,5 кг;
  2. Цукровий пісок – 1/2 склянки;
  3. Масло рослинного походження – 1/2 склянки;
  4. Оцет столовий – 1/2 склянки (9%);
  5. Часникові зубочки – 4 штуки;
  6. Цибуля ріпчаста білий – 2 штуки середнього розміру;
  7. Томатна паста або соус – 250 мл.

Спосіб маринування огірків за цим рецептом:

  • Підготуйте банки. Перегляньте їх на відсутність дефектів, добре вимийте з содовим розчином або миючим засобом, обполосніть в проточній воді і поставте стерилізувати зручнішим для вас способом (над парою, в духовці, пароварці);
  • Огірки вимити і порізати їх кільцями, товщиною приблизно в 1 см;
  • Цибуля ріпчаста і часникові зубочки звільнити від лушпиння, обполоснути і подрібнити за допомогою м`ясорубки або блендера;
  • Змішати в окремій ємності томатну пасту, столовий оцет і цукор. Добре розмішати і долити до них масло рослинного походження;
  • У велику ємність викласти всі підготовлені компоненти, а саме: кружечки огірочків, подрібнені цибулю і часник, маринад. Поставити ємність на плиту і включити вогонь на мінімум. Доведіть масу до закипання, а після варіть 5 хвилин;
  • Викладіть мариновані огірочки в підготовлені банки і добре закупорьте за допомогою спеціального ключа.

Гострі огірки з томатною пастою – рецепт на зиму

Для приготування гострих огірочків скористайтеся інгредієнтами, зазначеними в рецепті:

  1. Огірки – 7,5 кг;
  2. Часник – 3 кг;
  3. Томатна паста – 0,75 склянки;
  4. Олія соняшникова без запаху – 1,5 склянки;
  5. Цукровий пісок – 0,75 склянки;
  6. Сіль кам`яна – 0,5 склянки;
  7. Оцет столовий – 0,75 склянки;
  8. Паприка гостра – 1,5 чайної ложки;
  9. Червоний мелений перець – 1,5 столової ложки.

Приготування огірочків гострих включає наступні етапи:

  • Добре вимийте огірки, залийте їх холодною водою на 3 години (міняти воду кожну годину), обсушити і порізати їх на великі колечка;
  • Часник очистити від лушпиння, обполоснути і подрібнити блендером або часничниця;
  • Змішати в одній ємності нарізані овочі і подрібнений часничок;
  • Додати до огіркової-часниковою суміші паприку, мелений червоний перчик, кам`яну сіль, пісок цукровий, олія соняшникова і пасту томатну в тій кількості, яка зазначена в рецепті;
  • Всі компоненти добре перемішати і відправити ємність на плиту. Включити вогонь на мінімальний рівень;
  • Після закінчення півгодини утворюється томатний соус, який повинен бути до смаку не солоний, а гострий. Проварити гострі огірочки ще 15 хвилин, а після додати оцет столовий 9%. Вимкнути вогонь. Ємність накрийте кришкою і дайте заготівлі настоятися протягом 15 хвилин;
  • За цей час підготуйте баночки. Добре їх вимийте з використанням содового розчину або миючого засобу. Обполосніть в проточній воді і поставте стерилізувати зручнішим для вас способом. Кришки обдайте окропом мул теж простерилизуйте;
  • Розкласти гарячу готову заготовку в підготовлені баночки і добре закатати. Дайте заготівлі охолонути і винести її для зберігання на зиму в прохолодне приміщення.

Мариновані огірочки з пастою томатної на зиму простим рецептом

Для приготування використовуйте такі продукти:

  1. Огірочки – 1 кг;
  2. Часникові зубочки – 12 штук;
  3. Листя лавра, гвоздика, петрушка – на ваш розсуд;
  4. Сіль кам`яна – 2 столові ложки;
  5. Цукор-пісок – 1 столова ложка;
  6. Вода – 1 літр;
  7. Паста томатна – 3 столові ложки;
  8. Оцет столовий – 150 мл.

Приготування включає наступні етапи:

  • Для початку підготувати банки. Вимийте і добре виполощіте їх. Поставте стерилизоваться. Кришки обдайте окропом;
  • Огірки добре вимити і залити їх водою. Бажано крижаний. Дати їм настоятися протягом 3 годин (можна довше), змінюючи воду кожну годину. Тоді огірочки будуть краще хрустіти;
  • Викласти плоди в підготовлені стерильні баночки. Додати часникові зубочки, листя лавра, петрушку. Залити киплячою водою. Дати прогрітися огірочками протягом 15 хвилин, а потім воду злити. Знову закип`ятити воду і залити її в банки з овочами на 10 хвилин. Знову злийте воду з банок;
  • Поки плоди прогріваються зваріть маринад. Для цього в киплячу воду засипте сіль, оцет, цукор і томатну пасту. Доведіть маринад до кипіння, проваріть протягом ще 5 хвилин і залийте в банки з підготовленими прогрітими овочами;
  • Накрийте банки кришками і добре закрутіть. Переверніть їх, укутайте і дочекайтеся моменту, коли вони повністю охолонуть. Холодні заготовки винесіть в темне холодне приміщення для зберігання на зиму.

Рецепт маринування огірків на зиму в томатному соусі зі стерилізацією без масла

Для того щоб приготувати огірочки за цим рецептом, приготуйте наступний список продуктів:

  1. Огірки – 3 кг;
  2. Вода питна – 2,25 л;
  3. Паста томатна – 300 г;
  4. Сіль кам`яна – 2 неповні столові ложечки;
  5. Цукор-пісок – 375 г;
  6. Оцет столовий – 300 мл (9%);
  7. Часникові зубочки, зелень петрушки і парасольки кропу – за смаком.

Приготування овочів за цим рецептом на зиму:

  • Для початку переберіть добре огірочки, вимийте їх і пообрізували з двох сторін кінчики. Покладіть в ємність і залийте овочі на 4 години крижаною водою. Не забувайте міняти воду якомога частіше (тоді овочі будуть краще хрустіти);
  • В цей час займіться підготовкою баночок для консервації. Перегляньте їх, щоб вони не мали тріщин, надколів або ж якихось інших дефектів. після вимийте із застосуванням миючого засобу або содового розчину і ретельно промийте в воді проточної. Поставте банки стерилізувати. Для цього можна використовувати духовку, ємність з киплячою водою або мікрохвильову піч. Кришки обдайте окропом або теж простерилизуйте;
  • Часник очистити від лушпиння. Добре вимити зелень петрушки і парасольки кропу;
  • На дно баночки укласти всі спеції, а зверху – щільно викласти огірки;
  • Приготуйте маринад. Для його приготування в ємність заливаємо воду, додаємо цукровий пісок, сіль кам`яну і пасту томатну. Всі інгредієнти маринаду добре розмішайте і поставте ємність на плиту. Увімкніть вогонь на максимум і доведіть маринад до кипіння. Після закипання маринаду влийте в нього оцет столовий;
  • Готовий, ще киплячий, приготований маринад залийте в банки з підготовленими овочами по саме горло. Прикрийте баночки кришками;
  • У ємність з киплячою водою поставте банки з заготівлею на 15 хвилин для стерилізації. Стерилізувати заготовку потрібно на помірному рівні вогню;
  • Після закінчення цієї кількості часу акуратно дістаньте гарячі банки і герметично закатати за допомогою спеціального ключа. Переверніть їх донизу кришками і закутайте в щось тепле. Дочекайтеся поки заготівля буде повністю холодної і винесіть її для зберігання на зиму в підвал.

Рецепт маринованих огірочків на зиму з пастою томатної і маслом зі стерилізацією

Для цього рецепта вам потрібні будуть наступні інгредієнти:

  1. Огірки невеликі – 6 кг;
  2. Часникові зубочки – 9 штук;
  3. Кропові парасольки – 5 штук;
  4. Горошини чорного перцю – 10 штук;
  5. Листя лавра – 5 штук;
  6. Вода – 1 літр;
  7. Паста томатна – 150 г;
  8. Оцет столовий – 150 г;
  9. Цукровий пісок – 150 г;
  10. кам`яна сіль – 1,5 столових ложки;
  11. Олія – ​​75 г.

Приготування цього рецепта:

  • Інгредієнти, зазначені в рецепті, розраховані приблизно на 5 банок об`ємом по 3 літри. Підготуйте їх. Добре вимийте і простерилизуйте;
  • Огірки невеликого розміру вимийте добре і відріжте в обох сторін кінчики. Залийте їх крижаною водою на 3 години для кращого хрускоту взимку;
  • На дно банки викладіть часникові зубочки і лист лавра. Покладіть зверху овочі, а на них кропові парасольки;
  • Приготуйте маринад. Для цього в каструлю вилийте воду, оцет столовий і додайте сіль кам`яну, цукровий пісок і пасту томатну, і масло рослинне. Ставимо на плиту, включаємо вогонь і чекаємо закипання маринаду. Після закипання маринад необхідно проварити протягом 3 хвилин;
  • Гарячим маринадом залийте приготовані овочі в банках і накрийте кришками (але не закочуйте). Занурте банки в ємність з окропом на 15 хвилин для стерилізації. Після закінчення 15 хвилин акуратно дістаньте банки з води, протріть їх і закатати щільно підготовленими стерильними кришками. Закочені баночки переверніть денцем догори і закутайте в що-небудь тепле. Дочекайтеся коли заготовка повністю охолонути і винесіть в підвал.
Посмотрите похожие рецепти
  • Консервовані кабачки в томатному соусі на зиму Переглянути рецепт
  • Маринований оселедець в томатному соусі Переглянути рецепт
  • Мариновані часточками огірки в гірчичному соусі Переглянути рецепт
  • Салат з огірків на зиму без стерилізації (з цибулею і гірчичним зернами). Рецепт з фото крок за кроком Переглянути рецепт
  • Смачний салат з огірків по-корейськи Переглянути рецепт
  • Закуска з кабачків і перцю в томатному соусі. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Мариновані огірки в томатному соку. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Баклажани в томатному соусі Переглянути рецепт
  • Заготівля для борщу в томатному соусі на зиму: рецепт з фото покроковий Переглянути рецепт
  • Баклажани в томатному соусі. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Кабачки по-литовськи на зиму (зі стерилізацією) Переглянути рецепт
  • Перець в томатному соусі Переглянути рецепт
  • Смачні овочі в томатному соусі на зиму в банках: покроковий рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Засолка на зиму огірків Переглянути рецепт
  • Огірки в томатному соку без стерилізації Переглянути рецепт
  • Баклажани гострі в томатному соусі. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Рецепти огірків в томатному соусі на зиму Переглянути рецепт
  • Лечо з огірків з томатною пастою на зиму Переглянути рецепт
  • Засолка огірків на зиму: рецепти відмінних заготовок Переглянути рецепт
  • Огірки в томатному соку на зиму: обладнаний рецепт! Переглянути рецепт

Огірки в томатному соусі: 5 Суперский рецептів на зиму

Салат з огірків в томатної заливки на зиму – Пальчики оближеш

Це швидкий рецепт, який не вимагає стерилізації. Цікаво, що огірочки зберігають насичений, свіжий зелений колір і хрумтять дзвінкіше. Якщо любите похрумтіти і тяжієте до здорового харчування, рекомендую даний метод, без стерилізації.

Буде потрібно: 5 банок об’ємом по 1 літру.

Продукти (на 4,5 літра):

  • 2,5 кг огірків;
  • 0,5 літрів води і томатної пасти;
  • 0,1 літра оцту столового (9%);
  • 1/2 склянки цукру;
  • 50 гр солі;
  • 3 часнику;
  • 6 – 9 листів лавра і горошків гвоздики;
  • стільки ж гілочок петрушки.

Готують огірочки, зрізуючи у них «хвостики». Заливають водою до верху на 3 – 4 години. Після вимочування плоди ріжуть на кілька частин.

Банки стерилізують. Викладають на дно кожної петрушку (по гілочці), лаврушку, гвоздику.

Очищений і цілий часник також розкладають по ємностей.

Огірки розміщують вертикально, так більш компактно. Заливають кип’яченою водою на 15 хвилин.

З плином часу зливають воду з банок в каструлю, після чого включають плиту і чекають закипання.

Як тільки вода закипіла, розливають по банках і залишають так на чверть години. Знову зливають в каструлю.

Увага: зверніть увагу на кількість залишилася рідини. У рецептурі вказано кількість в розрахунку на 2 л маринаду. Якщо спостерігається нестача або надлишок, варто внести корективи в кількість інших інгредієнтів. Це не складно.

Для приготування маринаду беруть пасту з томатів, цукор, оцет, сіль, воду. Воду можна налити чисту, а можна ту, що залишилася після кип’ятіння в каструлі. Маринад повинен закипіти, після чого, кипіти ще протягом чверті години. Заливають огірки.

Банки закочують і перевертають догори дном до повного охолодження. Зберігають в прохолодному, захищеному від світла місці.

Заготівля зберігається дуже добре, незважаючи на те, що не було стерилізації. Смак і аромат – на вищому рівні. Пряний смак прекрасно поєднується з незначною кислинкою.

Для приготування смачних і хрустких огірочків «з перчинкою» можна використовувати простий гострий кетчуп «Чилі». Для найбільш насиченого і натурального, соковитого смаку рекомендують додавати томати.

Буде потрібно: 4 банки об’ємом по 1 літру.

  • 2 кг огірків;
  • 3 – 4 помідори середнього розміру;
  • 4 – 5 головок часнику;
  • 150 гр цукру;
  • 80 мл оцту столового (9%).

Баночки стерилізують. На кожну ємність припадають парасольки кропу, по одному в кожну ємність, лист лавровий, часник, перець.

Варто брати до уваги гостроту кетчупу і розраховувати кількість спецій і приправ самостійно. Можна не додавати, якщо у Вас немає досвіду роботи з ними.

Огірочки замочують у воді на 2 -3 години, щільно закладають в баночки і заливають окропом. Через 5 хвилин зливають рідину. Тепер викладають на дно кріп, лавр, часник, перець, хрін.

Заливають вміст банок гарячою водою і щільно закривають.

Через чверть години воду зливають, додаючи на цей раз гостренького чилі кетчупу, подрібнений томат, цукор, сіль. Всі кип’ятять протягом 10-ти хвилин і вносять в самому кінці оцет. Банки закривають кришками, після чого залишають остигати під пледом або ковдрою. Зберігають в прохолодному місці.

За приправ: якщо не працювали раніше зі спеціями і прянощами, можете не вносити їх в цей рецепт, тому що гостроти кетчупу цілком достатньо.

Для зимової заготовки на цей раз будемо використовувати порізані на частини огірки.

Буде потрібно: 6-7 банок об’ємом по 1 літру.

  • 2,5 кг огірків;
  • 2 кг помідорів;
  • 0,5 кг перцю солодкого;
  • 20 штук часнику;
  • 80 мл оцту столового (9%);
  • 150 мл олії рослинного;
  • 100 гр солі;
  • 200 гр цукру;
  • за бажанням і смаком гвоздику, перець і інші приправи.

Огірки миють, прибирають шкірку, нарізують у формі кубиків, приблизно по 1,5 см.

Томати обдають окропом. Подрібнюють за допомогою блендера. Повинно в ідеалі вийти пюре.

Так само як томати подрібнюють і перець. Попередньо прибирають насіння.

Змішують пюре з томатів і перцю, додаючи олію, оцет, сіль, цукор, спеції, за смаком.

Ставлять на плиту і на слабкому вогні млоять, чекаючи закипання. Після як закипить, варять 5 хвилин.

У готовий соус викладають огірки, варять протягом 5 хвилин.

Подрібнюють часник, додають до огірків. Додатково варять ще 3 хвилини. Забирають з плити.

Огірки рівномірно розподіляють по банках, заливаючи томатним соусом. Щільно закручують кришки.

Розташовують ємності догори дном і чекають повного остигання, після чого прибирають на зберігання в прохолодне місце.

Така заготовка добре підлягає зберіганню і в умовах кімнатної температури. Смак складний і незвичайний, завдяки наявності поєднанню солодкого перцю і часнику.

Болгарський перець разом з томатною пастою надає заготівлі солодкий смак. Звичайно, є і традиційна кислинка, завдяки оцтової кислоти.

Правильне поєднання інгредієнтів допоможе отримати такий смак, який потрібен саме Вам. Ви можете самостійно регулювати кількість спецій і прянощів.

Буде потрібно: 2 баночки по 1 літру.

  • 0,7 кг огірків;
  • 250 гр болгарського перцю;
  • 30 гр пасти томатів;
  • 70 гр часнику;
  • 20 мл оцту (9%);
  • 3 – 4 горошини чорного перцю;
  • 2 – 3 лаврових листки;
  • 5 гр солі;
  • 40 гр цукру;
  • щіпка паприки;
  • 5 – 6 зерен коріандру;
  • щіпка гострого меленого червоного перцю.

Спочатку готують розсіл з томатної пасти. Беруть каструлю з товстим дном і наливають воду. Вносять в позначеному кількості томатну пасту, необхідні спеції, сам перець болгарський, подрібнений часник. Перець можна нарізати соломкою, не дуже дрібно, і не дуже крупно.

Каструлю розміщують на плиті і доводять вміст до закипання. Час від часу необхідно помішувати заливку. Коли соус закипить, його варять ще 5 хвилин. Після цього додають огірки. Їх нарізають брусочками. Повинні бути більшими перцю.

У розсолі готують огірки протягом 5 хвилин. Вносять оцет, і все ретельно перемішують. Через 2 – 3 хвилини можна вже сортувати по банках. При сортуванні огірків потрібно обов’язково прибрати лавровий лист з банок.

Ємності потрібно герметично закрити, після чого перевернути догори дном. Остудити під ковдрою або пледом. Коли остаточно охолонуть, поставити на зберігання в прохолодне місце.

Даний рецепт можна по праву віднести до «старовинним». Тут немає оцту і це безсумнівний плюс для тих, хто стежить за правильним харчуванням. Однак зберігаються вони прекрасно, протягом всієї зими.

Будуть потрібні: 4 баночки об’ємом по 1 літру.

  • 2 кг огірків;
  • 6 – 8 чесночінок;
  • літр соку томатів;
  • 2 ст. ложки солі.

Огірки замочують на 5 – 6 годин у холодній воді, після чого ретельно промивають.

Томатний сік доводять до кипіння в окремій ємності, вносять сіль.

Огірки відкидають на друшляк або відразу ж поміщають в закипілий томатний сік. Всього на хвилину.

У заздалегідь готові баночки викласти дрібно порубаний часник на дно, після чого – огірки і все залити соком.

Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

Зовсім нескладний рецепт. Ви легко приготуєте по ньому свою першу заготовку.

Це простий салат, який не вимагає стерилізації та закачування. Незважаючи на це відмінно зберігається всю зиму.

Буде потрібно: 6 баночок по 1 літру.

  • 2,5 кг огірків;
  • 1,5 кг томатів червоних;
  • 80 гр часнику;
  • 120 гр рослинної олії;
  • 1/2 склянки цукру;
  • ст. ложка крупної кам’яної солі;
  • ч. ложка кислоти оцтової (70%).

Огірки промивають, заливають холодною водою. Залишають на 5 – 6 годин, після чого нарізають кружечками. Для салату – чим тонше, тим краще.

Томати подрібнюють в блендері. Можна протерти через сито вручну або пропустити через м’ясорубку.

Масу поміщають в каструлю і варять протягом 3 – 4 хвилин від моменту закипання. У гарячому вигляді масу слід протерти через сито.

Часник подрібнюють за допомогою преса.

Томатне пюре знову поміщають в каструлю, вносять часник, масло рослинне, цукор, сіль, кислоту. Після закипання додають огірки.

Суміш ретельно помішують і тушкують протягом 7 хвилин.

Салат можна розкладати в гарячому вигляді, накрити кришками і стерилізувати 10 хвилин, після чого поставити під ковдру до охолодження.

Щоб огірки зберегли свою тверду форму, замочувати слід в холодній воді, не більше.

Банки в обов’язковому порядку стерилізують перед використанням, навіть в тому випадку, коли передбачається подальша обробка. Використовують тільки кришки з металу. Пластикові не підійдуть.

Томати повинні бути стиглими. Добре навіть якщо будуть трохи перезрілими.

Часник вносять в останню чергу, щоб при тривалій обробці високими температурами він не втратив своїх властивостей.

Огірки в томатній пасті, навіть при дотриманні всіх технологій, зможуть простояти тривалий час навіть при кімнатній температурі. Краще себе почувають саме в прохолодному приміщенні.

На початку літа, кожен огуpчики чекаєш з нетерпінням. А пізніше, вже не знаєш, як переробити цю величезну масу врожаю. Я перепробувала безліч різних варіантів консервування, цих пряних овочів. Мариновані плоди, асорті з помідорами, салати і закуски.

Кожен рецепт хороший по своєму, відрізняється своєрідністю, смаком. Огірки в тoматной зaлівке вражають своїм букетом ароматів. Запах коріандру, перцю, гвоздики, роблять овоч невпізнанним. Смак обладнаний …

Що нам буде потрібно:

  • 2 кг огірків;
  • 2 кг помідорів;
  • 500 г моркви;
  • 2 великі цибулини;
  • 2 головки часнику;

Для томатної заливки:

  • 2 ст. л. солі (без гірки);
  • 5 ст. л. цукру;
  • 0,5 ст. рослинного масла;
  • 1 ст. л оцту (70%);
  • 3 ч. Л. коріандру;
  • 0,5 ч. Л. кориці (можна без неї);
  • 0,5 ч. Л. перцю чорного (меленого);
  • 0,5 ч. Л. меленої гвоздики;

1. Овочі у нас вже приготовлені. Помиті і почищені. Мені подобається, коли в закусці присутній морква. Зазвичай, беру її в два рази менше, по відношенню до основного інгредієнта (огіркам). Вона надає природну солодкість заготівлі. Але не всім це до вподоби. У цій закладці співвідношення трохи зменшила.

2. Цибулю і моркву нарізаємо. Як різати Особливої ​​значення не має. Я цибулю перетворюю в кубики, як на зажарку. Можна порізати чверть-кільцями. Морква насмикала дрібну. Тому, нарізку роблю кружечками. Більшу ділю на половинки. Коли трапляється дуже велика – тоді на четвертинки.

  • Огірки – 3,7 кг.
  • Часник – 1 велика головка.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя смородини – 8 шт.
  • Чорний перець горошком – 8-9 шт.
  • Колір кропу – 6 шт.
  • Тархун – 3 шт.

Консервовані огірки в томатному соусі

Ця негостра, злегка солодкувата заготовка з легким томатним смаком стане відмінним доповненням до будь-якої страви.

  • Цукор – 400 г.
  • Сіль – 60 м
  • Томатна паста (можна замінити соусом) – 400 г.
  • Оцет 9-відсоткової концентрації – 400 г.
  • Вода – 3 л.
  • Перець чорний горошком.

Дана кількість продуктів розраховано на 10 літрових банок готової закуски.

Підготувати закаточную тару, простерилізувати. Обполоснути зеленці, укласти в підготовлені ємності.

Влити в металевий посуд воду, додати сухі компоненти і пасту, закип’ятити, в кінці влити оцет. Залити підготовлені овочі в банках, накрити кришками і поставити заготовку в духовку для стерилізації. Як тільки огірочки поміняють колір, їх можна закочувати.

Перевернути консервацію догори дном, укутати і залишити до моменту повного охолодження. Огірки в заливці з томатної пасти можна зберігати в коморі або в підвалі.

  • Зеленці – 4 кг.
  • Гостра паприка – 10 м
  • Часник – 1,5 головки.
  • Рослинна олія – ​​1 стакан.
  • Помідорова паста – 2/3 склянки.
  • Цукор 2/3 склянки.
  • Сіль – 45 м
  • Оцет 9% – 2/3 склянки.
  • Мелений чорний перець – 15 м

У цьому рецепті можна використовувати плоди будь-якої величини, оскільки незалежно від розміру огірочки підлягають різанні. Можна взяти навіть переростки, від цього смак страви не зміниться.

Замочити зеленці на пару годин у холодній воді, потім гарненько вимити і видалити непотрібні фрагменти. Розрізати великі плоди навпіл, а потім ще на чотири частини, дрібні зеленці можна розрізати на дві поздовжні смужки. Очистити від лушпиння часник, пропустити через чеснокодавку.

Перекласти овочі в глибоку металевий посуд, додати подрібнений часник і всі інші компоненти, за винятком оцту. Перемішати всі продукти, щоб вони рівномірно розподілилися.

Поставити овочеву масу на середній вогонь. Приблизно через 20-25 хвилин огірочки будуть плавати в розсолі. Щоб вони не підгоріли в процесі підігріву, їх потрібно періодично помішувати. На смак соус повинен вийти в міру солодким, злегка солоним і гострим. Протушкувати овочі в томатної заливки ще чверть години, потім влити оцет, і проварити півгодини.

Готовий продукт накрити кришкою, дати настоятися ще 10 хвилин, потім перекласти його в чисті півлітрові баночки. Кінцевим етапом в приготуванні такої страви буде його стерилізації протягом 20 хвилин.

Закатати огірочки, укутати і залишити до моменту охолодження. Остигнула консервацію винести на зберігання в підвал.

Мариновані огірки в томатному соусі на зиму без стерилізації

  • Зеленці – 2,5 кг.
  • Салатний перчик – 650 м
  • Томати – 900 г.
  • Часник – 1 середня головка.
  • Сіль – 30 м
  • Цукор – 220 г.
  • Оцет 9-відсоткової концентрації – 110 г.
  • Перець запашний горошком – 8-9 шт.
  • Олія – ​​60 м

Промити помідори, видалити плодоніжки у перцю і випатрати насіння. Очистити від лушпиння часник. Нарізати підготовлені овочі шматочками і подрібнити блендером на пюре.

Перелити овочеву масу в глибоку металеву ємність, всипати сухі компоненти – сіль, цукор. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Проварити лечо протягом 15 хвилин. Щоб продукт не підгорів, його потрібно періодично помішувати.

Обполоснути зеленці, розрізати на поздовжні четвертинки.

У киплячу заливку влити оцет і масло, додати перчик горошком і покласти нарізані огірочки. Після того, як овочева маса закипить, зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструльку кришкою і протушкувати овочі ще 7 хвилин.

Промити гарненько баночки, простерилізувати. Перекласти гарячий продукт в підготовлену тару і закатати. Поставити закачування на кришки, укутати і залишити до моменту повного охолодження.

  • Цукор – 250 г.
  • Оцет 9-відсоткової концентрації – 250 г.
  • Томатна паста – 250 г.
  • Сіль – 50 г.
  • Вода для маринаду – 2 л.

Кількість продуктів розраховане на 5 літрових банок.

Замочити зеленці в холодній воді на дві години, потім добре промити, видалити «попки» і просушити.

Промити ретельно всю зелень і листя, нарізати на великі фрагменти ножицями.

Вимити гарненько баночки з господарським милом, потім простерилізувати. Укласти на дно скляних ємностей підготовлену зелень, очищений від лушпиння і подрібнений часник, перець горошком. Закласти в баночки підготовлені зеленці.

Закип’ятити в каструлі воду, всипати сіль, цукор, перемішати і додати томатну пасту. Залити киплячим маринадом овочі, накрити кришками і простерилізувати в каструлі протягом 15 хвилин, потім закатати.

Поставити баночки на кришки, укутати ковдрою і залишити на 10 годин. За цей час консервація охолоне. Винести її на зберігання в підвальне приміщення.

Додаємо моркву. Обсмажуємо овочі до напівготовності.

Відставимо сковороду в сторону, на деякий час і займемося помідорами.

4. Нарізаємо плоди скибочками. Перекладаємо в чашу блендера. Задаємо саму максимальну швидкість комбайна. Гострі ножі за одну-дві хвилини перемелюють все насіння.

5. У закусках і тoматном соку вони абсолютно не відчуваються. Особливо зручна ця функція при приготуванні томатного соку. Переливаємо готовий сік в каструлю і ставимо на вогонь.

6. Поки сік закипає робимо нарізку огуpцов. Рецепт зручний тим, що в цю закуску можна закласти переросли плоди.

У нас сьогодні, використовуються огірочки середнього розміру, з ніжною шкіркою. Тому, тільки обрізаємо верхівки і перетворюємо їх в брусочки.

7. Закладаємо брусочки овоча в киплячий томатний сік. Перемикаємо вогонь на повільний і відварюємо їх, хвилин 5.

8. Готуємо спеції для тoматной заливки. Мені подобається, щоб в ній був присутній цілий букет різних прянощів і спецій.

Насіння коріандру зібрала свіжі. Багато хто не любить запах цієї прянощі. Альдегіди, що містяться в ефірних маслах молодого рослини, сильно віддають запахом лісових клопів. У міру зростання рослини, неприємний запах зникає. Насіння набувають вже інший – приємний для нюху смак і запах.

Тому, їх прийнято подавати до шашликів і смаженого м’яса. Щоб нейтралізувати всі шкідливі наслідки. Поліпшити процес травлення (перетравлення і всмоктування) важкої їжі.

8. За допомогою подрібнювача, перемелює насіння коріандру і бутончики гвоздики. Помел можна було зробити і дрібніші. Але мені, подобається велика текстура.

9. До огіркам відправляємо обжарку з цибулі та моркви. Варимо на повільному вогні ще 15 хвилин.

10. Як вариво закипить, засипаємо все спеції. Додаємо масло рослинне, сіль і цукор.

11. Часника завжди в заготовки кладу багато. При цьому ріжу зубчики подрібніше. Мені здається, що так, він краще віддає свій запах і свої активні речовини.

12. За дві хвилини до закінчення варіння, додаємо порізаний часник і столову ложку оцтової есенції.

13. Засипаємо посічену зелень. Звичайний набір із зелених листочків петрушки і кропу.

Коли немає листової маси, сміливо закладайте кропові насіння. Цього разу, я додала кілька листочків фіолетового базиліка.

14. Все. Наша класна закуска готова! Розкладаємо її по чистим, стерилізованим банкам.

15. Закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном. Перевіряємо щільність прилягання кришки, щоб не підтікала. Накриваємо теплим рушником і чекаємо повного охолодження.

Цей рецепт вирішує дану проблему. При готуванні ми будемо розрізати плоди на часточки. Тому не важливо, якого вони розміру. Якщо шкірка занадто груба – почистимо. Якщо насіння жорсткі – просто видалимо середину.

Інгредієнти на 1 л банку:

  • різані огірки (скільки вміститься);
  • 1 парасольку кропу;
  • лавровий лист;
  • 6-8 горошин перцю чорного;
  • 1 ч. Л. зерен гірчиці;
  • 3-4 зубки часнику;

Тoматная заливка на 1,5 л. води:

  • 250 г цукру;
  • 200 г томатної пасти;
  • 2 ст. л солі;
  • 200 гр. оцту (9%);

Додаємо в банки всі перераховані інгредієнти. За парасольці кропу і лаврового листа. Засипаємо горошини перцю і зерна гірчиці. Часник можна порізати, або кинути цілі зубки. Як вам подобається.

Огірки розрізаємо на брусочки. Якщо (як уже говорилося вище), якщо насіння грубі, їх можна видалити. А товсту шкіру – почистити. Плоди з ніжною шкіркою, просто нарізаємо. Можна нарізку плодів робити будь-який інший форми.

Наповнюємо банки брусочками до верху. Закладаємо шматочки в довільному порядку. Зaліваем окропом і прогріваємо, хвилин 10-15. Зливаємо воду, закіпечіваем її знову і робимо повторне прогрівання. Поки вміст банок прогрівається, готуємо томатну заливку.

У каструлю наливаємо води. Засипаємо цукор і сіль. Додаємо тoматную пасту. Все добре перемішати, щоб паста розійшлася. Поставимо каструлю на вогонь, доведемо до кипіння. Додамо оцет.

На останньому етапі, зливаємо воду з банок. Зaліваем огуpци гарячої тoматной зaлівкой. Закриваємо ємності кришками. Перевертаємо, прикриваємо рушником і залишаємо до охолодження.

Ми розглянемо спосіб без стерилізації, в якому закуску будемо варити.

  • 1 кг помідорів;
  • 2 кг огірків;
  • 1/2 склянки рослинного масла;
  • 110 г цукру;
  • 1,5 ст. л солі;
  • 2 стручки перцю гострого;
  • 5 зубків часнику;
  • 50 мл. оцту (9%);

Огуpци і помідори моєму. Томати ріжемо шматочками, пересипаємо в каструлю. Ставимо на вогонь. Відразу додаємо цукор і сіль. Заливаємо масло рослинне. Кидаємо стручок перцю, лавровий лист.

На невеликому вогні доводимо до кипіння. Після закипання, варимо хвилин 15. Помідори повинні трохи увариться.

Ріжемо огуpци невеликими шматочками. Зубчики часнику – пластинками. Перекладаємо огуpци в каструлю. Після закипання, додаємо часник. Готуємо на середньому вогні, ще 10 хвилин.

Як тільки шматочки змінять свій колір, зaліваем оцет. Проварюємо ще 1-2 хвилини. Розкладаємо по банках і закриваємо.

  • 3 кг помідорів;
  • 3 кг огірків;
  • 1,5 кг болгарського перцю;
  • 2 стручки гострого перцю;
  • 2 головки часнику;
  • 2,5 ст. л. солі;
  • 150 г цукру;
  • 10-12 горошин чорного перцю;
  • 100 мл. оцту (9%);

Помідори порізати четвертинками. Видалимо відразу плодоніжки. Через м’ясорубку з дрібними гратами, припустимо шматочки помідорів і стручки гострого перцю.

Болгарський перець чистимо від насіння і нарізаємо довільними шматочками. Перекладаємо їх в каструлю з томатним соком. Ставимо її на плиту. Доводимо до кипіння.

З моменту закипання варимо 15 хвилин. Додаємо сіль, цукор, перець горошком. Засипаємо огірки, порізані невеликими шматочками. Вливаємо олію. Варимо ще 15 хвилин і кидаємо часник.

За дві хвилини до закінчення варіння додаємо рубану зелень (кріп, петрушку). Вливаємо оцет. Розкладаємо гарячу суміш по банках і закриваємо кришками.

  • 5 шт великих томатів;
  • 5 великих огірків;
  • 5-6 зубків часнику;
  • сік половини лимона;
  • 1 ст. л. солі (без гірки);
  • 1,5 ст. л цукру;
  • 50 мл рослинного масла;
  • Спеції додаємо будь-які (за смаком): перець, мелена паприка.

Огуpци чистимо і нарізаємо кубиками. Помідори бланшируємо в гарячій воді, хвилини 3.

Подрібнюємо м’якоть плодів до пюреобразного стану. Зручно це робити занурювальним блендером.

Відправляємо масу в сотейник і доводимо до кипіння. Злегка уварюємо томат, хвилин 5-7. Лимон розрізаємо на дві половинки. Сік одного з них, видавлюємо в томат.

Додаємо цукор і сіль, рослинне масло. Після закипання, відправляємо кубики огірків в каструлю.

Тушкуємо ще 10 хвилин. За 1-2 хвилини перед закінченням варіння, засипаємо рубаний часник. Готову закуску, в гарячому вигляді, розкладаємо в скляні ємності. Закочує кришками.

Огірки в томатної заливки підкорили мене простий свого приготування. Вони відрізняються незвичайним смаковим розмаїттям. Смак залежить від спецій і прянощів, які ви закладаєте. Ними просочуються огуpци.

Які аромати будуть витати навколо відкритих баночок взимку, залежить від ваших уподобань. Цю обладнаний закуску можна зробити улюбленою стравою в сім’ї. Експериментуйте і радуйте своїх рідних, новими смаковими відчуттями. До зустрічі!

Про автора

admin administrator