Зміст:
Як приготувати курячу печінку – 10 смачних рецептів
Куряча печінка присутній в раціоні практично будь-якої сім’ї не тільки з-за своєї харчової цінності, але і завдяки швидкому і простому приготування. Перед тим, як приготувати курячу печінку, варто дізнатися, що за змістом заліза і вітамінів групи B вона не поступається яловичої, зате абсолютно невимоглива до підбору супутніх продуктів.
Куряча печінка – класичний рецепт
Найбільш простим у виконанні, але не менш ситним, є класичний рецепт, для якого потрібно звичайнісінькі інгредієнти:
- печінка – 500 г;
- цибуля – 2-3 головки;
- олія соняшникова – 30 мл;
- сіль, спеції – за смаком.
Для створення страви за класичним рецептом можна слідувати поданим нижче кроків, що дозволить подати до столу дуже апетитну печінку:
Куряча печінка – рецепти з фото. Як смачно приготувати курячу печінку
Куряча печінка-один з найбільш універсальних видів субпродуктів. Вона шалено корисна і смачна. Але, мабуть, найприємніше те, що на її приготування йдуть лічені хвилини.
Користь і калорійність курячої печінки
Варто відзначити, що гурмани всього світу відносять курячу печінку до розряду делікатесних продуктів, а страви з неї можна зустріти в меню наймодніших ресторанів.
У той же час фахівці в області харчування радять регулярно їсти курячу печінку, щоб наситити організм корисними речовинами і навіть оздоровити його. Але чим же так корисна куряча печінка? Відповідь на це питання криється в її секретному складі, який включає найбільш важливі вітаміни і мікроелементи.
У курячої печінки дуже багато вітаміну В, який підвищує імунітет і сприяє нормальному кровообігу. З цієї причини продукт показаний маленьким дітям, вагітним жінкам і ослабленим людям.
Стандартна порція курячої печінки задовольняє добову потребу організму в залізі, магнії і фосфорі. Ті, хто регулярно їдять страви з курячої печінки, не знають проблем з шкірою, нігтями і волоссям. Адже в ній багато вітаміну А.
Разом з субпродуктом в організм надходить цінний селен і йод. Ці елементи забезпечують стабільну роботу щитовидної залози. У печінці курки так само багато вітаміну С, про чарівні властивості якого знають навіть діти.
Крім того в 100 г курячих печінок міститься близько 140 ккал. Єдиний недолік цього дієтичного субпродукту – підвищений вміст холестерину. Але і це не проблема, якщо їсти страви з нього не частіше 1-2 разів на тиждень.
Що ж можна приготувати з курячої печінки? Її смажать і тушкують зі сметаною, готують з цибулею, морквою та іншими овочами. Мало того печінку можна запекти в духовці або насмажити котлет і оладиков на радість всій родині. Про різних варіантах приготування і розкажуть докладні рецепти.
Про автора