Пересол супу як прибрати

Авторadmin

Пересол супу як прибрати

Якщо пересолили страву: корисні поради, які допоможуть врятувати їжу

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалась із прикрістю, коли приготовлена страва виявилась пересоленою. Але навіть таку їжу можна врятувати й зробити її смачною.

Про те, які прості методи допоможуть прибрати зайву сіль зі страв, розповідаємо у матеріалі нижче.

Як врятувати соуси і супи

Якщо пересолили соус або підливу, то додайте до страви кілька столових ложок води і доведіть до кипіння. Тоді скуштуйте і визначите, чи задовольняє вас смак тепер.

Проте такий варіант не варто застосовувати до перших страв. Від води суп чи бульйон стане каламутним і втратить смак.

Цукор, мед та солодкі овочі здатні прибрати зайву сіль. Тому варто їх додати у соуси чи до супу. Проте дуже важливо не переборщити.

Жирні вершки, сметана, кокосове молоко або авокадо збалансують пересолений смак супу або соусу. Залежно від страви, додайте ложку сметани або скибочку стиглого авокадо.

Деякі продукти мають абсорбуючі властивості – вони здатні поглинати сіль. Сюди можна віднести картоплю, крохмалисті крупи, макаронні вироби, свіжу зелень. У пересолений суп можна покласти кілька подрібнених картоплин або всипати 100-150 г рису – ці складники поглинуть зайву сіль.

Якщо за рецептом ці інгредієнти не входять у страву, то покладіть картоплю цілою, щоб потім її можна було легко вийняти. А крупи можна помістити у тканинний мішечок, який після приготування слід прибрати із супу.

Як врятувати м’ясні і рибні страви

М’ясні і рибні страви допоможе врятувати будь-який кислий продукт. Спробуйте додати трішки лимонної кислоти, оцту або гірчиці. Проте додавайте їх у зовсім невеликих дозах, інакше остаточно зіпсуєте страву.

Пересолене м’ясо або рибу також можна залити сметанним соусом, довести до кипіння і трохи потушкувати.

Непоганий варіант – переробка зіпсованої страви в начинку для пирога. Якщо додасте овочі та крупи, то збалансуєте смак солі.

У пересолений фарш можна додати тертий сир, картоплю, цибулю, кабачок, моркву або відварений рис.

Також надто посолене м’ясо і рибу можна подати із кашею з круп, несолоним пюре або тушкованими без солі овочами. У поєднанні ці страви смакуватимуть гармонійно.

Якщо не має часу, аби переробити пересолену страву, подайте її з ігристим вином або шампанським. Пухирці, що містяться у цьому алкоголі, нейтралізують зайву солоність на язиці.

Як врятувати крупи

Пересолені овочі, крупи, макарони можна промити водою або повторно залити водою і довести до кипіння. Тоді на кілька хвилин залишити страву. Вода вбере зайву сіль.

Як варіант, можна подати ці гарніри із ледь посоленими стравами, аби збалансувати смак.

Як врятувати пересолену страву: перевірені способи

Бувають випадки, коли домогосподині під приготування їжі допускають неприємної помилки – пересолюють їжу. Така страва може нашкодити ниркам та печінці. Однак, є способи, які допоможуть врятувати пересолену їжу.

Як виправити зіпсовану сіллю страву, повідомляє Ukr.Media.

Розбавте страву водою

Так, у пересолену страву додайте спочатку 2-4 ст. л. води, доведіть до кипіння і спробуйте. За потреби додайте ще трохи води, закип’ятіть і спробуйте знову.

Цей спосіб ідеально підійде для поліпшення смаку соусів та підлив до других страв.

Зазначається, що пересолений суп рятувати таким способом не варто, адже від води він стане каламутним і втратить смак.

Промийте водою

Якщо ви пересолили овочі або макарони, то можна промити водою і знову повести до кипіння. Також потрібно дати постояти кілька хвилин, поки вода не вбере надлишки солі з продуктів.

Додайте солодке

Цукор, мед, солодкі овочі допоможуть прибрати зайву сіль у соусах або супі. Однак, їх варто додавати потроху.

Додайте вершкове

Зокрема, жирні вершки, сметана, кокосове молоко або авокадо чудово збалансують пересолений смак гуляшу, супу або соусу. Вони його зроблять більш м’яким.

Також залежно від страви можна додати до неї на смак ложку сметани. А от пересолене м’ясо або рибу можна залити сметанним соусом, довести до кипіння і трохи потушкувати.

Розбавте страву

У пересолений фарш можна додати тертий сир картоплю, цибулю, кабачок, моркву або відварений рис.

А от у страви з м’яса або риби можна додати сирі овочі та тушкувати. В результаті вийде й основна страва, і овочевий гарнір.

Переробіть пересолені продукти

Якщо ви пересолили м’ясо або рибу, то з них можна приготувати смачну ситну начинку для пирога. Потрібно додати лише додаткові інгредієнти (овочі, крупи).

Окрім того, пересолені овочі можна переробити на пюре.

Доповніть гарніром

Якщо пересолену основну страву вже не можна врятувати, то подайте страву з кашею з круп, несолоним пюре або тушкованими без солі овочами.

В результаті усе разом вийде більш гармонійним на смак.

Також до пересоленої страви можна додати ігристе вино або шампанське. Вони нейтралізують солоний смак.

Про автора

admin administrator