Родзинки із смородини

Авторadmin

Родзинки із смородини

Зміст:

Солодкий ягідний смаколик на зиму: рецепти варення з чорної та червоної смородини

Смородина – дуже смачна та корисна ягода. Аби насолоджуватися цією соковитою ягодою взимку, з неї варто приготувати варення. Воно завжди виходить смачним, ароматним та доволі насиченого кольору.

Варення зі смородини можна використовувати як начинку для різноманітної випічки, а також як доповнення до млинців та оладок.

Варення з чорної смородини

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 1,4 кг
  • Вода – 1 ст.

Свіжозібрані стиглі ягоди смородини перебрати, ретельно промити їх у холодній воді, потім відкинути на друшляк і залишити на 30 хвилин, щоб стекла вода.

В емальованій мисці для варення варимо сироп. Коли він закипить, зменшити вогонь до мінімуму. Ягідки смородини акуратно помістити в сироп. Довести до кипіння та вимкнути. Настоювати варення 2 години.

Знову покласти його на вогонь. Довести до кипіння й варити рівно 5 хвилин на повільному вогні. Пінку, яка утворюватиметься, обов’язково знімати чистою дерев’яною ложкою.

Мішати варення ложкою не можна. Натомість краще злегка кілька разів струснути миску.

Другий раз настояти варення. Через дві години знову довести до кипіння, варити п’ять хвилин і вимкнути. Гаряче варення залити в попередньо простерилізовані банки і закрутити стерильними кришками. Перевернути банки кришками вниз, ретельно закутати і залишити так до повного охолодження.

Зберігати варення можна при кімнатній температурі. Банки з капроновими кришками неодмінно тримати в прохолодному місці: холодильник, балкон або льох.

Варення з червоної смородини п’ятихвилинка

До смородини додати цукор. Усе добре перемішати. Покласти на середній вогонь й варити 5 хвилин.

Готове варення можна закатати в попередньо простерилізовані банки. А можна відразу ж подавати на стіл.

Варення з чорної смородини п’ятихвилинка жельоване

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 150 мл

Промити очищені ягоди чорної смородини і всипати їх у каструлю або ємність з антипригарним дном. Засипати цукром і залити водою. Нагріти всі інгредієнти, перемішавши між собою.

Томити з моменту закипання приблизно 5-6 хвилин до повного розчинення цукру. Розподілити готове варення в сухі прогріті банки, закрутивши їх гарячими кришками.

Перевернути кожну банку з варенням верх дном і дати їм охолонути в цьому положенні, а потім – сховати в комору.

Варення з червоної смородини з апельсинами

  • Смородина червона – 2,4 л
  • Родзинки – 680 г
  • Апельсин (великі) – 4 шт.
  • Цукор – приблизно 3,2 кг

Потовкти смородину. Блендером подрібнити родзинки та апельсини (разом зі шкіркою).

Змішати фрукти, зважте їх і додати необхідну кількість цукру.

Варити до загустіння, часто помішуючи, щоб не підгорало. Можна декілька разів довести його до кипіння й залишити остигати. Таким чином варення густітиме самостійно.

Зберігати варення можна під пластиковою кришкою у прохолодному місці.

Чи потрібно обрізати смородину восени: поради досвідчених садівників

Щоб щороку отримувати хороший і щедрий урожай ягід та фруктів, за плодовими та ягідними культурами потрібно правильно та своєчасно доглядати заздалегідь і не лише навесні. Перед настанням холодів, це також важливо. Сьогодні ми хочемо поговорити про кущі смородини та їх правильне обрізання восени.

Як повідомляє belnovosti, доводити смородину “до ладу” потрібно саме восени. А все тому, що в цей час можна видалити ті гілки, які точно не дали врожаю, і при цьому рослині буде завдано меншої шкоди. Щобільше, за зиму кущ також встигне і відпочити.

Як і коли правильно обрізати смородину восени

Осіннє обрізування смородини можна проводити починаючи з початку вересня до першого початку листопада. Головне встигнути це зробити до перших стійких заморозків.

Варто зазначити, що головним завданням обрізання кущів є заподіяння якнайменшої кількості травм рослині. Тому не потрібно різати все поспіль, а також важливо використовувати правильний інструмент, який має бути гострий.

Також варто нагадати, що місце зрізів потрібно обробити садовим варом, перекисом, зеленкою або мідним купоросом, а всі гілки, що зрізають, потрібно спалити.

Компот Із смородини – найкращі рецепти Як правильно и смачно пріготуваті компот Зі смородини

Компот Із смородини – ЗАГАЛЬНІ принципи Приготування

Що таке смородина? Кисло-солодкі круглі ягідки чорного, червоного або білого кольору в залежності від сорту. А крім того Це сукупність необхідніх дорослому и дитині вітамінів! Смородина містіть Вітаміни групи А, В, С, пектінові и дубильні Речовини, фосфор, залізо и калій. Дуже корисностей вжіваті смородину в свіжому вігляді влітку, взимку в форме варення або джему, а такоже варити компот Зі смородини.

Компот Із смородини – підготовка ПРОДУКТІВ и посуд

Для компоту підійдуть будь-які сорти смородини. Головне – очистити ягоди від листя и жорсткій зелене стебло, а такоже ПРОМІТЕЙ їх добрі. Спочатку вікладіть смородину в Ємність з теплою водою на п’ять хвилин, а потім промійте под холодною проточною водою.

Крім того, вам Знадоби цукор або мед, вода для напою, Другие ягоди та фрукти.

Чі можна варити компот Зі смородини замороженої? Звичайно, если вона повалила сухої заморожування, то залиша такою ж корисностей, як и свіжа.

Рецепти компоту Зі смородини:

Рецепт 1: Компот Із смородини

Если для компоту ві візьмете смородину чорну, то напій Вийди темного відтінку, а если червону – то ясно-рожевого. Чи не рекомендується варити компот з однієї білої смородини, так як ВІН Вийди кіслуватім и без запаху. Краще використову ее разом з червоною або чорною смородиною.

Необхідні інгредієнті:

  • Смородина 500 грам
  • Цукор за смаком
  • Вода для компоту очищена 3 літри

Способ Приготування:

  1. Помійте смородину, подрібніть ее блендером в пюре, Дода пару столових ложок Цукров, перемішайте.
  2. Нагрійте воду в каструлі, Дода цукор. Як Тільки вода закіпіла, опустіть Туди пюре Зі смородини, варіть около двох хвилин. Потім вімкніть вогонь и дайте напою настоятіся под закритою кришкою 5 хвилин.
  3. Процідіть компот через марлю, остудіть и пийте.

Рецепт 2: Компот Із смородини з Родзинка и цинамоном

Солодкий и пряний напій Вийди, если ві додастся в компот Зі смородини родзинки и корицю.

Необхідні інгредієнті:

  • Смородина чорна 400 грам
  • Ізюм (темного сорту) 100 грам
  • Цукор за смаком
  • Вода очищена 3 літри
  • Кориця

Способ Приготування:

  1. Підготуйте родзинки. Для цього залійте его гарячее водою на десять хвилин, а потім промійте кілька разів под проточною водою.
  2. Помітить смородину засіпте столовою ложкою Цукров.
  3. Налійте воду для компоту в каструлю, Дода Туди родзінок и Цукров, поставте на вогонь.
  4. Як Тільки вода закіпіла, опустіть в каструлю смородину. Дайте компоту поварітіся п’ять хвилин, потім вімкніть его и потрімайте под закритою кришкою п’ять-шість хвилин. Відразу после того, як зняла каструлю з вогню, Дода Туди коріці.

Рецепт 3: Компот Із смородини з чорносливом

Для того щоб зваріті компот Зі смородини з чорносливом, вам Знадоби червона смородина. Перед Приготування підготуйте чорнослив – замочіть его в гарячій воде на 10 хвилин, а потім промійте под проточною водою и поріжте навпіл.

Необхідні інгредієнті:

  • Смородина червона 400 грам
  • Чорнослив 100 грам
  • Вода для компоту очищена 3 літри
  • Цукор за смаком
  • Ваніль

Способ Приготування:

  1. Помітить смородину червону засіпте столовою ложкою Цукров.
  2. Помістіть чорнослив в каструлю, де будете варити компот, залійте очищених водою, Дода Цукров, поставте на вогонь.
  3. Як Тільки вода закипить, Дода в каструлю смородину и Ваніль, закрійте кришкою и варіть напій ще около 3-4 хвилин. Колі ві зніміть каструлю з плити, що не знімайте кришку ще около 5 хвилин.

Рецепт 4: Компот Із смородини з малиною и Агрус

Цею напій можна назваті &laquo Липневій &raquo, так як самє в цею годину на грядці можна зібраті всі компоненти для компоту. Смородину можна використовуват будь-якого сорту.

Необхідні інгредієнті:

  • Смородина 200 грам
  • Малина 200 грам
  • Агрус 200 грам
  • Вода для компоту очищена 3 літри
  • Цукор

Способ Приготування:

  1. Смородину помійте и засіпте столовою ложкою Цукров. Малину розімніть ложкою.
  2. Підготуйте агрус. Очістіть его від Жорсткий хвостіків и добро помійте. Помістіть его в каструлю, Дода цукор, залійте водою и поставте на вогонь.
  3. Як Тільки вода закипить, опустіть в каструлю малину и смородину. Варіть компот п’ять хвилин, после чего зніміть его з Вогнем і дайте настоятіся п’ять хвилин под закритою кришкою.

Рецепт 5: Компот Із смородини з яблуком и Журавлине

Для того щоб зваріті такий напій, вам Знадоби свіже яблуко и смородина будь-якого сорту. А вісь Журавлине можете взяти, як свіжу, так и протерту з Цукров.

Необхідні інгредієнті:

  • Смородина 300 грам
  • Яблуко 1 штука Середнев розміру
  • Журавлина 200 грам
  • Цукор за смаком
  • Вода для компоту очищена 3 літри

Способ Приготування:

  1. Яблуко помійте, очістіть від шкіркі и поріжте маленькими шматочка.
  2. Журавлине и смородину ретельно помійте, засіпте двома ложками Цукров.
  3. Налійте води для компоту в каструлю, покладіть Туди яблука и сахар, поставте на вогонь.
  4. Колі вода в каструлі закипить, опустіть Туди смородину и Журавлине и варіть п’ять хвилин. Через цею проміжок годині зніміть каструлю з плити і накрійте кришкою на п’ять хвилин.

Компот Із смородини – секрет и корисні поради від кращого кулінарів

  1. Червона смородина більш кисла, чем Чорна. Ее рідше одного Використовують для того, щоб варити з неї варення або джем, альо частіше для того, щоб готувати компот.
  2. Для Доданий понапуваю БІЛЬШОГО аромату можете використовуват Ваніль и корицю.
  3. Компот Із смородини Вийди смачніше, если Додати до нього пару столових ложок меду. Можете цукор взагалі замініті медом, альо додаваті его нужно в остіглій компот.
  4. Чи не Варто варити компот Зі смородиною больше п’яти хвилин, інакше ВІН Втрата свою корисність. Це правило стосується всех фруктів и ягід, Які містять &laquo ударну дозу &raquo вітаміну С.
  5. У напій можете додаваті такоже обліпіху, жимолость, різану курагу, сухофрукти, будь-які Лісові ягоди.

Про автора

admin administrator