Зміст:
Чи можна їсти фрукти ввечері: що буде, якщо порушити золоте правило
Якщо хочете зберегти фігуру, то точно потрібно знати, за скільки годин до сну можна їсти фрукти.
Дієтолог порадила не їсти фрукти ввечері / фото УНІАН, Олександр Синиця
Якщо ви стежите за своєю фігурою, то вам обов’язково необхідно знати, коли не можна їсти фрукти.
Взагалі, є золоте правило для збереження фігури – дієтологи радять не їсти за три-чотири години до сну. Так, час останнього прийому їжі варто розраховувати саме враховуючи те, коли ви плануєте лягати спати, а не дотримуватися правила: “Я не їм після 18” .
Фрукти на ніч – користь чи шкода від продукту
Український дієтолог Світлана Фус попереджала, що більшість фруктів містять багато глюкози, а її надлишок в організмі призводить до появи зайвого жиру.
Експерт підкреслювала, що фрукти – це їжа, яка необхідна організму в першій половині дня.
Якщо раз з’їсти ввечері якийсь фрукт, звичайно ж, ви не погладшаєте. Шкоду собі можна завдати, якщо ввечері регулярно їсти десерти з фруктів.
З тим, чому не можна їсти фрукти ввечері, розібралися, а тепер необхідно запам’ятати їх денну норму – за одними даними, це 200 грамів, а за іншими – не більше 300 г.
Фус радить не їсти багато фруктів чи ягід після основного прийому їжі.
“Процеси бродіння відбуваються через те, що людина поїла нормальну їжу, а потім з’їла кілограм черешні. Так ось з цієї черешні надійде величезна кількість фруктози, і ось ця фруктоза, вона в організмі перетравлюється, коли її багато надходить, з виділенням газу, і це не процеси бродіння, це просто велика кількість фруктози”, – попереджала вона.
Дієтолог не радить їсти фрукти ввечері / фото УНІАН
Чи потрібно їсти фрукти щодня – це варто знати
У фруктах містяться компоненти, які необхідні для нормальної роботи нашого організму, зокрема:
- органічні кислоти;
- вуглеводи, які легко засвоюються;
- біологічно активні речовини, які мають, в тому числі антиоксидантну дію;
- фітоестрогени, флавоноїди, мінерали та різні вітаміни;
- є джерелом клітковини.
Головний мінус фруктів полягає в тому, що в них багато простих цукрів, в тому числі фруктози, яка є простим вуглеводом. Саме надлишок простих вуглеводів – головна причина набору зайвої ваги.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як вибрати якісний фарш у магазині: не платіть за поганий продукт
Покупний фарш у магазинах та супермаркетах продають на вагу або у герметичній упаковці. Він може суттєво відрізнятись від того фаршу, який ви робите вдома самостійно. Для економії часу такий фарш купує багато людей і потрібно знати всі нюанси, щоб не платити гроші за неякісний продукт.
Як вибрати якісний фарш у магазині – читайте у матеріалі нижче.
Якщо ви купуєте фарш в упаковці, зверніть увагу на етикетку. Там має стояти дата виготовлення, термін придатності та склад видів м’яса та жиру, які входять до цього фаршу. Також мають бути зазначені умови зберігання – температурний режим.
Якщо на такому фарші немає етикетки або інформація надана дуже скупо і немає важливих даних про продукт – не купуйте, тому що втратите свої гроші.
Зверніть увагу і класифікацію фаршу. Є готовий фарш в упаковці, який містить до 80% м’язової тканини й лише 20% чистого м’яса. А є фарші, де у складі вказано майже навпіл.
Якщо ви купуєте фарш на вагу, то зверніть увагу на цінник – там має бути вказаний термін придатності. Річ у тому, що такий фарш зберігається всього 5-6 годин і якщо його перемололи вранці та виставили на вітрину-холодильник, то надвечір він, швидше за все, стане непридатним.
Якщо на етикетці даних немає і продавець не може надати вам необхідну інформацію, то будьте впевнені – цей фарш несвіжий.
Також можна орієнтуватися і на вигляд продукту. Свіжий фарш має однорідну структуру, без кісток, сухожиль, шкірки та хрящів. Колір фаршу має бути однаковий, без потемнінь, яскравий і блискучий.
Можете бути впевненими, що коли бачите потемніння на фарші, то цей фарш почав псуватися, або продавець його змішав із залишками вчорашнього продукту.
Якщо у фарші багато яловичини, він буде більш насиченого темно-червоного кольору, якщо більше свинини – він буде червоно-рожевий чи темно-рожевий. Курячий фарш зазвичай блідо-рожевого кольору.
Також варто перевіряти такий фарш на запах – він має бути характерним м’ясним. Якщо ви відчуваєте сторонні запахи чи запах спецій – не купуйте такий фарш.
Ще один важливий нюанс: фарш, зроблений з чистого шматка м’яса виділяє сік, за яким теж можна визначити якість і свіжість продукту.
Про автора