Скільки білків жирів вуглеводів у вареному кальмарі

Авторadmin

Скільки білків жирів вуглеводів у вареному кальмарі

БЖУ кальмару вареного: скільки білків, жирів і вуглеводів у продукті, калорійність

Кальмари, як і багато інших морепродуктів, – джерело білка, що легко засвоюється, вітамінів, мінеральних речовин, тобто вони незамінні для пп-раціону, особливо, якщо ви худнеєте. Низькокалорійний дієтичний пп-салат з кальмарами – справжня знахідка для любителів здорового харчування, майже будь-який салат можна вписати навіть у суворе меню на 1200 ккал.

Опис

Кальмари належать до загону головоногих молюсків. Їхні тіла мають торпедоподібну форму. Забарвлення у кальмарів може бути абсолютно різноманітним. Ці істоти за своєю природою хижаки, які харчуються всім, що можуть упіймати своїми щупальцями, – від планктону до глибоководних риб.

Видобувають кальмарів в Охотському морі, а також у морях Японії, В’єтнаму, Китаю, на шельфі Патагонії, Перу та Еквадорі.

Їстівна частина кальмару становить 60–80 % загальної ваги, проте під час приготування продукт втрачає у своїй вазі ще до 40 %.

За своїм хімічним складом цей продукт дуже схожий на пісну рибу. М’ясо кальмара складається з декількох шарів волокон, що йдуть упоперек один до одного і покриті кількома шарами сполучної тканини.

Поради від шеф-кухаря

Дивитись галерею
Не купуйте готове морозиво філе кальмарів. Краще купіть 2 невеликі свіжозаморожені тушки (з невеликим шаром льоду) та почистіть їх удома. Зробити це просто: спочатку потрібно відокремити голову з усіма начинками і вийняти хітинову пластину з тушки, а потім зняти всі плівки, попередньо ошпаривши тушку окропом.

Із приправами можна експериментувати. Гірчиця, соєвий соус, свіжий кріп, салатний перець – все це добре поєднується з морепродуктами. Господині також часто додають у соус смажені печериці та моркву, хоча, на думку шеф-кухарів, морквина та гриби погано поєднуються з кальмарами. Але це справа смаку.

Тепер ви знаєте, як приготувати кальмари в сметанному соусі, і готові здивувати та порадувати своїх близьких.

Харчова цінність: КБЖУ вареного кальмару

Калорійність кальмару у відвареному стані (на 100 г) становить 110 ккал. Цей морепродукт часто стає основою дієтичних страв, але при цьому він добре насичує організм, даючи можливість на довгий час вгамувати відчуття голоду.

У відвареному кальмарі (на 100 г) міститься 18 г білків та 4,2 г жирів. Вуглеводів у такому продукті не знайти, тому продукт часто стає основою раціону при білковій дієті.

Загалом показники БЖУ вареного кальмару дозволяють зробити висновок, що цей продукт безпечний для фігури і дуже поживний за рахунок вмісту в ньому більшої частини білка, ніж жирів або вуглеводів.

Зміст:

  • 1 Вимоги дієти на кальмарах
  • 2 Меню дієти на кальмарах
  • 3 Раціон семиденної дієти на кальмарах
  • 4 Раціон триденної дієти на кальмарах та кефірі
  • 5 Приклад раціону дієти на кальмарах та яйцях
  • 6 Протипоказання дієти на кальмарах
  • 7 Переваги дієти на кальмарах
  • 8 Недоліки дієти на кальмарах

Схуднення до 3 кг за 7 днів. Середня добова калорійність 1060 ккал.
М’ясо кальмарів славиться не лише вишуканим смаком, а й корисними властивостями. Його білок чудово засвоюється навіть дитячим організмом, тому кальмарів рекомендовано включати до багатьох дієтичних програм. Дієта на кальмарах – строга, але результативна методика схуднення. Якщо ви любите м’ясо цих молюсків і готові виявити силу волі, щоб скинути зайву вагу, радимо випробувати цю методику.

Хімічний склад

Крім показників БЖУ вареного кальмару, необхідно вивчити його склад хімічних речовин, завдяки яким і забезпечується користь продукту для здоров’я. Щоб зрозуміти, які вітаміни та елементи містяться в продукті, варто розглянути наведену нижче таблицю.

РечовинаВміст на 100 г продукту
Вітамін А10,1 мкг
Ретинол0,011 мг
Вітамін В20,09 мг
Вітамін В40,07 г
Вітамін В50,5 мг
Вітамін В60,18 мг
Вітамін В912 мкг
Вітамін В121,4 мкг
Вітамін C0,0015 г
Вітамін Е0,002 г
Магній0,09 г
Калій0,28 г
Натрій0,12 г
Сірка0,155 г
Фосфор0,25 мг
Залізо1,12 мг
Кобальт95 мкг
Кальцій0,041 г
Марганець0,171 мг
Мідь1500 мкг
Нікель11,0 мкг
Йод300,0 мкг
Селен45,0 мкг
Цинк1,81 мг
Холестерин0,085 г
Омега-30,70 г
Омега-60,03 г

Яєчня з кальмарами

Готуємо кальмари. Для 2-3 порцій вистачає трьох великих тушок. Щоб швидко і просто зняти плівку, опустити кальмари окропом на 5-7 секунд, а потім промийте під холодною водою.

  1. Деко змащують невеликою кількістю масла і викладають дрібно порізану цибулю.
  2. Кальмари нарізають кільцями або смужками та викладають зверху.
  3. Додають сіль та спеції, в даному випадку чорний мелений перець.
  4. Зверху викладають пару столових ложок майонезу. Найкраще використовувати домашній або замінити нежирною сметаною.
  5. Добре перемішують. Відправляють у духовку на 10 хвилин, готують за 180º С.
  6. У піалу розбивають 2 яйця.
  7. Додають молоко і віночком збивають.
  8. Подрібнюють зелену цибулю та свіжий кріп.
  9. Знову добре перемішують, дістають кальмари і заливають сумішшю, що вийшла. Готують ще 15 хвилин до запікання яйця.

Страву подають гарячою! За бажання його можна розігріти в духовці або мікрохвильовій печі. Сніданок виходить ситним, корисним та дуже смачним! Маленький секрет: щоб приготувати дієтичний майонез по-домашньому, потрібно взяти 200 мл натурального несолодкого йогурту, одну-дві чайні ложки простої гірчиці та щіпку солі. Усі інгредієнти змішують та збивають у блендері. За бажання можна додати ще дрібно нарізану зелень кропу.

Користь

Виходячи з показників БЖУ вареного кальмару та його хімічного складу, можна зробити висновок, що продукт дуже корисний для здоров’я та може бути включений до раціону харчування. Високий вміст білка в кальмарах дозволяє швидко наситити організм і надовго вгамувати голод. Білок важливий для людей, що сидять на дієті, оскільки він допомагає контролювати апетит. Крім того, ця речовина відіграє в організмі важливу роль при будові м’язової тканини.

Кальмар також допомагає зміцнити здоров’я серця та судин. Цей продукт є чудовим джерелом вітаміну В12, що знижує рівень гомоцистеїну в організмі. Це, у свою чергу, допомагає знизити ризик інсульту та серцевих нападів.

Величезне значення для організму мають жирні кислоти омега-3 та 6. Саме вони можуть допомогти уберегти людину від утворення ракових пухлин та появи ревматоїдного артриту. Крім того, попередні медичні дослідження показують, що ці жирні кислоти можуть покращувати пам’ять та підвищувати настрій.

Сприятливо на функції пам’яті і роботу мозку впливають і вітаміни групи У, яких у вареному кальмарі досить багато. Регулярне вживання кальмара в невеликих порціях здатне зняти розумову напругу та підвищити працездатність мозку.

Кальмари добре впливають і на роботу щитовидної залози. Йод і фосфор дозволяють поліпшити стан ендокринної системи, що, своєю чергою, сприятливо відбивається на гормональному фоні та уберігає від розвитку різних захворювань.

Крім перерахованого вище, кальмари у відвареному вигляді знижують рівень холестерину і наводять у тонус весь організм. Його загальнозміцнюючі властивості дозволяють зміцнити імунітет та забезпечити організм зарядом енергії на тривалий час.

Сушені кальмари: користь та шкода

Сушені молюски дуже популярні у молоді, їх часто вживають як закуска до пива. Однак надмірне вживання може викликати відкладення солей, що призведе до застою зайвої рідини в оргазмі.

При вживанні цього продукту варто пам’ятати, що в процесі виробництва тушка для посилення смаку відпрацьовується глутаматом натрію.

А велика кількість цієї добавки може спричинити харчове отруєння, загострення хронічних захворювань, появу злоякісних утворень в організмі.

Більше того, деякі виробники ще обробляють сушене м’ясо великою кількістю масла, що може збільшити концентрацію канцерогену в організмі.

Але відмовлятися від такого продукту повністю, напевно, не варто. Потрібно уважно читати склад продукту на упаковці.

Можлива шкода

Кальмари вважаються продуктом, який може спровокувати алергію. Якщо людина не впевнена в тому, чи переносить вона цей морепродукт, необхідно з обережністю вводити його в раціон. Для цього слід вживати його у невеликій кількості. Якщо не виявлено алергічних проявів, можна сміливо вживати його.

Крім індивідуальної непереносимості продукту, існує ризик завдати шкоди організму, якщо вживати ті кальмари, які виловили із забруднених вод. Щоб бути впевненим у тому, що продукт не отруєний шкідливими речовинами, слід перестрахуватись та попросити у продавця сертифікат якості на продукцію. Його наявність підтвердить те, що кальмара було перевірено на якість.

↑ Недоліки дієти на кальмарах

  1. Більшість варіацій дієти на кальмарах має все ж таки досить мізерний раціон. Може виникнути слабкість, млявість, перепади настрою, недоречне почуття голоду. Якщо сіли на жорстку кальмарову дієту і розумієте, що ось-ось зірветесь, але закінчувати методику не хочете, перейдіть хоча б тимчасово на більш лояльний варіант (наприклад, на дієту на кальмарах і яйцях).
  2. Нелегко на дієті може припасти любителям солодкого, яке на методиці заборонено.
  3. Багато морепродуктів, у тому числі кальмари, мають сильні алергенні властивості. Виявляйте обачність при їх вживанні, особливо надмірному.
  4. М’ясо кальмарів може містити небезпечні для людини отрути та токсини із забрудненої морської води. Наприклад, ртуть здатна призвести до отруєння та серйозних порушень нервової системи людини. Будьте обережні та уважні при купівлі кальмарів. У сучасних гіпермаркетах не завжди можна знайти якісний і справді свіжий морепродукт.
  5. Не всім підійде дієта у зв’язку з дорожнечею кальмарів.

Як відварювати кальмари?

Щоб смачно відварити кальмари, слід нагріти воду, додавши до неї сіль, один лавровий лист і трохи перцю. Після закипання очищену тушку кальмара необхідно помістити у воду та відварювати протягом десяти секунд. Цього часу достатньо, щоб морепродукт приготувався. Якщо варити кальмари довше за хвилину, вони стають жорсткими, що робить їх не такими смачними і корисними.

Однак якщо є необхідність швидко відварити заморожені кальмари, можна збільшити час до чотирьох хвилин. Таким чином, цього часу вистачить, щоб продукт розтанув та зварився.

Як вибрати та як зберігати

Фахівці радять купувати заморожені кальмари. Розморожений продукт іноді тримає неправильну форму та гірчить. Особливо це для молюсків, які зберігалися неправильно.

Тушки молюсків не повинні злипатися. Інакше це означає про розморожування молюсків. У кальмара все тіло вкриває плівка. Її колір залежить від місця проживання молюска і може змінюватись від сірого до фіолетового.

А ось м’ясо у будь-якому випадку залишається білим. Інший колір говорить про погану якість продукції. Багато хто стверджує, що чим менший розмір молюска, тим смачніше його м’ясо. Зберігання здійснюється лише у морозильній камері.

Очищені тушки молюска

Деякі тонкощі приготування страв із кальмарів

Рецепти різних кулінарних виробів із кальмарів сприяють виведенню з організму зайвого холестерину, живлять роботу мозку та збільшують стресостійкість. Дієтичні страви вважаються такими, в першу чергу, через низьку кількість калорій, яких знаходиться близько 100 ккал у такій кількості продукту.

Давайте розглянемо основні правила, за дотримання яких страви з цього чудового продукту тільки виграють:

  • Продаж кальмарів зазвичай здійснюється в замороженому вигляді, внаслідок чого перед приготуванням їх потрібно розморожувати.
  • Оскільки ці морепродукти зазвичай стягуються у теплій воді, всі рецепти рекомендують спочатку відбивати м’ясо молотком, щоб витягнути його небагато.
  • Перед готуванням у мультиварці з кальмарів слід знімати їхню тонку шкірку.
  • Якщо ви кидаєте їх у киплячу воду, то обмежте їх температурну обробку трьома хвилинами. Найкраще використовувати такі рецепти, які рекомендують відключити вогонь і дати м’ясу настоятися протягом 10 хвилин.
  • Після приготування м’ясо занурюється у холодну воду. Це робиться для того, щоб воно набуло невеликої жорсткості і не розповзалося під час різання.

Бжу кальмара вареного: скільки білків, жирів і вуглеводів в продукті, калорійність

Кальмари-це морепродукт, який володіє унікальними смаковими якостями. В цілому цей продукт можна назвати досить універсальним. Його часто використовують для приготування різних закусок, салатів, а також його можуть смажити або просто відварювати.

Дана стаття розгляне показники БЖУ вареного кальмара, калорійність продукту і його користь для здоров`я. Крім цього, будуть дані рекомендації по його приготуванню.

Опис

Кальмари належать до порядку головоногих молюсків. Їх тіла мають торпедоподібну форму. Забарвлення у кальмарів може бути абсолютно різноманітною. Ці істоти за своєю природою хижаки, які харчуються всім, що можуть зловити своїми щупальцями – – від планктону до глибоководних риб.

Добувають кальмарів в Охотському морі, а також в морях Японії, В`єтнаму, Китаю, на шельфі Патагонії, в Перу і Еквадорі.

Їстівна частина кальмара становить 60-80 % від загальної ваги, проте під час приготування продукт втрачає в своїй вазі ще до 40 %.

За своїм хімічним складом цей продукт дуже схожий на пісну рибу. М`ясо кальмара складається з декількох шарів волокон, що йдуть поперек один до одного і покритих декількома шарами сполучної тканини.

Харчова цінність: КБЖУ вареного кальмара

Калорійність кальмара в відварному стані (на 100 г) становить 110 ккал. Цей морепродукт часто стає основою дієтичних страв, але при цьому він добре насичує організм, даючи можливість на довгий час вгамувати відчуття голоду.

У відвареному Кальмарі (на 100 г) міститься 18 г білків і 4,2 г жирів. Вуглеводів в такому продукті не знайти, тому продукт часто стає основою раціону при білковій дієті.

В цілому показники БЖУ вареного кальмара дозволяють зробити висновок, що це продукт безпечний для фігури і вельми поживний за рахунок вмісту в ньому більшої частини білка, ніж жирів або вуглеводів.

Хімічний склад

Крім показників БЖУ вареного кальмара, необхідно вивчити і його склад хімічних речовин, завдяки яким і забезпечується користь продукту для здоров`я. Щоб зрозуміти, які вітаміни і елементи містяться в продукті, варто розглянути наведену нижче таблицю.

Зміст на 100 г продукту

Користь

Виходячи з показників БЖУ вареного кальмара і його хімічного складу, можна зробити висновок, що продукт дуже корисний для здоров`я і може бути включений в раціон харчування. Високий вміст білка в кальмарах дозволяє наситити швидко організм і надовго вгамувати голод. Варто зазначити, що білок важливий для дієтологів, оскільки він допомагає контролювати апетит. Крім цього, ця речовина грає в організмі важливу роль при будові м`язової тканини.

Кальмар також допомагає зміцнити здоров`я серця і судин. Цей продукт є відмінним джерелом вітаміну В12, знижує рівень гомоцистеїну в організмі. Це, в свою чергу, допомагає зменшити ризик інсульту та інфарктів.

Величезне значення для організму мають жирні кислоти омега-3 і 6. Саме вони можуть допомогти вберегти людину від утворення ракових пухлин і появи ревматоїдного артриту. Крім того, попередні медичні дослідження показують, що ці жирні кислоти можуть покращити пам`ять і підвищити настрій.

Сприятливо на функції пам`яті і на роботу мозку впливають і вітаміни групи В, яких у вареному Кальмарі досить багато. Регулярно вживання кальмара в невеликих порціях здатне зняти розумову напругу і підвищити працездатність мозку.

Кальмари добре впливають і на роботу щитовидної залози. Йод і фосфор дозволяють поліпшити стан ендокринної системи, що, в свою чергу, сприятливо відбивається на гормональному фоні і вберігає від розвитку різних захворювань.

Крім перерахованого вище, кальмари у відварному вигляді знижують рівень холестерину і приводять в тонус весь організм. Його загальнозміцнюючі властивості дозволяють зміцнити імунітет і забезпечити організм зарядом енергії на довгий час.

Можлива шкода

Кальмари вважаються продуктом, який може спровокувати алергію. Якщо людина не впевнена в тому, чи переносить він цей морепродукт, необхідно з обережністю вводити його в раціон. Для цього слід вживати його в невеликій кількості. Якщо не виявлено ніяких алергічних проявів, можна сміливо вживати його.

Крім індивідуальної непереносимості продукту, існує ризик завдати шкоди організму, якщо вживати ті кальмари, які були виловлені із забруднених вод. Щоб бути впевненим в тому, що продукт не отруєний шкідливими речовинами, слід перестрахуватися і попросити у продавця сертифікат якості на продукцію. Його наявність підтвердить те, що кальмар був перевірений на якість.

Як відварювати кальмари?

Щоб смачно відварити кальмари, слід нагріти воду, додавши в неї сіль, один лавровий листочок і трохи перцю. Після закипання очищену тушку кальмара необхідно помістити в воду і відварювати протягом десяти секунд. Цього часу достатньо, щоб морепродукт приготувався. Якщо варити кальмари довше хвилини, вони стають жорсткими, що робить їх не такими смачними і корисними.

Однак якщо існує необхідність швидко відварити заморожені кальмари, то можна збільшити час до чотирьох хвилин. Таким чином, цього часу вистачить, щоб продукт відтанув і зварився.

Укладення

Дізнавшись все про показники калорійності, БЖУ вареного кальмара, а також про його користь і можливу шкоду, можна без сумнівів включати продукт в свій раціон. Завдяки хімічному складу і смаковим якостям цей морепродукт дуже цінний і улюблений багатьма.

Користь вареного кальмара складно переоцінити, адже завдяки продукту можна знизити ризик серцевих захворювань, порушень функції пам`яті, а також зміцнити імунітет. Головне-придбати якісний морепродукт, а для цього необхідно при покупці перевірити морепродукт на свіжість і уточнити у продавця, чи є на нього сертифікат якості.

Про автора

admin administrator