Скільки часу потрібно варити гриби валуї

Авторadmin

Скільки часу потрібно варити гриби валуї

Для вареників чи підливи: скільки потрібно варити сушені гриби

Гриби на різдвяні свята господині дбайливо готують ще з осені, адже це один із незамінних інгредієнтів. Як правильно їх варити, щоб не позбавити аромату та смаку?

Чи потрібно замочувати

Перед приготування гриби необхідно замочувати в холодній воді і залишати їх так мінімум на 12 годин. Цей процес дозволяє зменшити час варіння. Ароматичні сполуки, що визначають запах і смак грибів, випаровуються при інтенсивній термічній обробці.

Як правильно варити сушені гриби

Замочені гриби слід відварити в тій же воді, в якій вони замочувалися. Воду з них слід акуратно перелити в іншу каструлю, залишаючи на дні пісок і бруд, які відсипалися від сушених грибів. Далі необхідно довести до кипіння гриби і воду. З моменту закипання зменшити вогонь і варити 15 хвилин.

Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Залиште гриби до повного охолодження. Бульйон процідіть, його можна використовувати для соусів, супів чи борщу. Відварені гриби подрібніть або подрібніть і використовуйте для начинки.

Скільки варяться гриби

Кожен вид грибів, має свій час приготування. До прикладу, для, щоб зварити гриби, потрібно розрахувати час приблизно таким чином:

  • грузді – 20 хвилин;
  • білі гриби – 30 – 50 хвилин;
  • опеньки – близько 40 – 60 хвилин;
  • лисички та підосичники варяться 20 хвилин;
  • маслюки та моховики – 25 – 35 хвилин;
  • сморчки – 30 хвилин;
  • підберезники та сироїжки – 30 – 40 хвилин.

Скільки варити валуї?

1. Валуї перебрати, вимити, кожен валуй розрізати навпіл щоб перевірити на червивість.
2. Залити валуї холодною водою, вимочувати 5 днів, кожні 12 годин змінюючи воду; в останній раз замочити валуї в підсоленій воді.
3. Свіжу воду посолити, викласти в неї валуї, поставити на вогонь і варити після закипання 10 хвилин.

Як солити гриби валуї

продукти
гриби валуї — 1 кілограм
сіль — 2 повних столових ложки
Лаврушка — 3 листа
перець горошком — 10 горошин
часник — 5 зубців
кріп — 3 парасольки
листя чорної смородини, вишні — по 1 штуці

як солити валуї
1. Замочити гриби на 5 днів.
2. Зварити гриби з додаванням солі, відцідити відвар.
3. У широку каструлю потроху перекладати валуї, пересипаючи сіллю і цукром, додати 3 нарізаних зубців часнику і парасольки кропу. Простежити, щоб гриби були повністю покриті розсолом.
4. Накрити каструлю тарілкою, зверху поставити гніт і прибрати на 2 тижні в холодильник. Якщо з’явиться цвіль, зняти її чистою ложкою.
5. Що залишився часник тонко нашаткувати.
6. Гриби щільно укласти в банку, залити розсолом і закатати. Прибрати в холодильник.
валуї будуть повністю просолені через 3 місяці.

Фкуснофакти про валуях

валуї — це вид сироїжок, за кулястий зовнішній вигляд капелюшки часто звані кулачками або бичками.

валуї придатні в їжу як умовно-їстівні гриби: найбільш підходять для варіння молоді екземпляри. Капелюшок молодих Валуїв щільно облягає ніжку, на дотик рясно масляниста, Колір кремовий або світло-жовтий. Великі валуї з розкрилися капелюшками можуть віддавати гіркотою.

валуї обов’язково потрібно варити, щоб прибрати неприємний запах і гіркоту. Після варіння гриби годяться тільки для засолювання.

Якщо Ви знайшли валуї в невеликій кількості, подумайте, чи будете ви цю кількість солити. Адже через складну обробки валуї не вийде готувати з іншими грибами.

Сезон Валуїв — з липня по жовтень, росте в лісах практично будь-якого типу.

Про автора

admin administrator