Зміст:
Для вареників чи підливи: скільки потрібно варити сушені гриби
Гриби на різдвяні свята господині дбайливо готують ще з осені, адже це один із незамінних інгредієнтів. Як правильно їх варити, щоб не позбавити аромату та смаку?
Чи потрібно замочувати
Перед приготування гриби необхідно замочувати в холодній воді і залишати їх так мінімум на 12 годин. Цей процес дозволяє зменшити час варіння. Ароматичні сполуки, що визначають запах і смак грибів, випаровуються при інтенсивній термічній обробці.
Як правильно варити сушені гриби
Замочені гриби слід відварити в тій же воді, в якій вони замочувалися. Воду з них слід акуратно перелити в іншу каструлю, залишаючи на дні пісок і бруд, які відсипалися від сушених грибів. Далі необхідно довести до кипіння гриби і воду. З моменту закипання зменшити вогонь і варити 15 хвилин.
Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Залиште гриби до повного охолодження. Бульйон процідіть, його можна використовувати для соусів, супів чи борщу. Відварені гриби подрібніть або подрібніть і використовуйте для начинки.
Скільки варяться гриби
Кожен вид грибів, має свій час приготування. До прикладу, для, щоб зварити гриби, потрібно розрахувати час приблизно таким чином:
- грузді – 20 хвилин;
- білі гриби – 30 – 50 хвилин;
- опеньки – близько 40 – 60 хвилин;
- лисички та підосичники варяться 20 хвилин;
- маслюки та моховики – 25 – 35 хвилин;
- сморчки – 30 хвилин;
- підберезники та сироїжки – 30 – 40 хвилин.
Скільки варити валуї?
1. Валуї перебрати, вимити, кожен валуй розрізати навпіл щоб перевірити на червивість.
2. Залити валуї холодною водою, вимочувати 5 днів, кожні 12 годин змінюючи воду; в останній раз замочити валуї в підсоленій воді.
3. Свіжу воду посолити, викласти в неї валуї, поставити на вогонь і варити після закипання 10 хвилин.
Як солити гриби валуї
продукти
гриби валуї — 1 кілограм
сіль — 2 повних столових ложки
Лаврушка — 3 листа
перець горошком — 10 горошин
часник — 5 зубців
кріп — 3 парасольки
листя чорної смородини, вишні — по 1 штуці
як солити валуї
1. Замочити гриби на 5 днів.
2. Зварити гриби з додаванням солі, відцідити відвар.
3. У широку каструлю потроху перекладати валуї, пересипаючи сіллю і цукром, додати 3 нарізаних зубців часнику і парасольки кропу. Простежити, щоб гриби були повністю покриті розсолом.
4. Накрити каструлю тарілкою, зверху поставити гніт і прибрати на 2 тижні в холодильник. Якщо з’явиться цвіль, зняти її чистою ложкою.
5. Що залишився часник тонко нашаткувати.
6. Гриби щільно укласти в банку, залити розсолом і закатати. Прибрати в холодильник.
валуї будуть повністю просолені через 3 місяці.
Фкуснофакти про валуях
валуї — це вид сироїжок, за кулястий зовнішній вигляд капелюшки часто звані кулачками або бичками.
валуї придатні в їжу як умовно-їстівні гриби: найбільш підходять для варіння молоді екземпляри. Капелюшок молодих Валуїв щільно облягає ніжку, на дотик рясно масляниста, Колір кремовий або світло-жовтий. Великі валуї з розкрилися капелюшками можуть віддавати гіркотою.
валуї обов’язково потрібно варити, щоб прибрати неприємний запах і гіркоту. Після варіння гриби годяться тільки для засолювання.
Якщо Ви знайшли валуї в невеликій кількості, подумайте, чи будете ви цю кількість солити. Адже через складну обробки валуї не вийде готувати з іншими грибами.
Сезон Валуїв — з липня по жовтень, росте в лісах практично будь-якого типу.
Про автора