Скільки цукру з тростини

Авторadmin

Скільки цукру з тростини

Зараз головним виробником цукрової тростини є Бразилія, де тростина використовується переважно для виробництва цукру й етанолу, який, у свою чергу, використовується для виробництва поширених у Бразилії видів біопалива — спирто-бензину та біодизелю.

Норма вилучення цукру залежить від його вмісту в буряках під час їх надходження на переробку на цукровий завод. Як правило, цукровий буряк повинен мати вміст цукру 16%, що дасть можливість отримати 130 кг цукру з 1 т буряків, перероблених на цукровому заводі, а ідеальна ефективність — 82,5%.

Також у такому цукрі трохи менше калорій: 15 калорій (1 чайна ложка, або 4 г) проти 16,3 калорій. Представники Центру захисту прав споживачів у Баварії наголошують, що вважати коричневий цукор кориснішим для здоров'я, ніж білий, не можна.

Вихід цукру 15 кг на 100 кг буряків. Хімічний склад цукрових буряків залежить від ґрунтово-кліматичних умов, агротехніки, насіння та інших факторів. Вміст окремих речовин суттєво впливає на вихід і якість цукру. Основною складовою частиною цукрових буряків є сахароза (14-18 %), а інші частини називають нецукрами.

Найбільш великі площі під цукровий буряк відвели наступні області: Вінницька 44,0 тис. га (-5,0 тис. га до 2021 р.), Хмельницька, Полтавська та Тернопільська. Посівні площі під цукрові буряки у 2022 році склали 178 тис.





Вважається, що цукор, вироблений з тростинної сировини, більш солодкий. Але за Гостом всі види підсолоджувачів, які виробляються у промисловості, майже повністю складаються із сахарози. Від неї залежить рівень солодощі. Кристалики тростинного цукру-піску крупніше. З цієї причини …

Про автора

admin administrator