Скільки калорій у домашньому супі з фрикадельками

Авторadmin

Скільки калорій у домашньому супі з фрикадельками

Зміст:

Як зробити суп з фрикадельками смачніше: цю хитрість мало хто знає

Суп з фрикадельками сподобається навіть дітям – це блюдо неможливо не любити.

Суп з фрикадельками сподобається і дорослим, і дітям. Такий суп готується дуже швидко, адже для нього не потрібно заздалегідь варити бульйон. За бажанням в такий суп можна додати будь-яку крупу або суміш заморожених овочів. Експериментувати можна і з самими фрикадельками. Спробуйте використовувати різні види м’яса, рибний фарш або навіть тертий сир для сирних фрикадельок.

Раніше ми розповідали, чому не виходить бульйон у деяких кулінарів, і які помилки часто допускають при варінні супу.

Смачний суп з фрикадельками та вермішеллю

М’ясо для фрикадельок можна брати будь-яке, але бажано щоб воно було без жиру і прожилок. З куркою суп буде більш дієтичним. Воду краще брати не з-під крана, а бутильовану. Якщо готуєте суп для дитини, то замість приготування засмажкою овочі краще зварити.

  • М’ясо або фарш – 400 г.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Вермішель – 50 г.
  • Вода – 2 л.
  • Соняшникова олія – 20 г.
  • Сіль, спеції за смаком.
  • Зелень свіжа – маленький пучок.

М’ясо прокрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою. Якщо взяли готовий фарш, то цей крок можна пропустити. Половину цибулини дрібно нарізати або теж пропустити через м’ясорубку, додати в фарш. Вбити в фарш яйце, спеції для м’яса, перемішати до однорідності. Зліпити з фаршу вологими руками фрикадельки розміром з волоський горіх. Якщо кульки розвалюються – можна додати трохи манки.

Щоб фрикадельки не зварилися і не розпалися в супі, а також не були жорсткими, застосовують одну хитрість. Поставте на вогонь каструлю з плитою і доведіть до кипіння. В окріп занурте фрикадельки і варіть 10 хвилин. У процесі варіння знімайте пінку. Потім витягніть фрикадельки і відкладіть їх убік – вони знадобляться пізніше.

Картоплю почистити і дрібно нарізати. Опустити нарізану картоплю в киплячу воду, де варилися фрикадельки. Варити 10 хвилин. Другу половину цибулини дрібно нарізати і натерти моркву. На сковороді розігріти соняшникову олію і обсмажувати цибулю і моркву 5-7 хвилин.

Додати зажарку і вермішель в суп, варити ще 5 хвилин. Потім покласти в суп фрикадельки і варити ще 5 (для курки) або 10 (інше м’ясо) хвилин. Зелень дрібно порубати, додати в суп і відразу вимкнути вогонь. Посолити і приправити страву за смаком і розлити по тарілках.

Вас також можуть зацікавити новини:

Суп з фрикадельками: 8 рецептів з покроковими фото

Суп приготований з фрикадельками ― це повсякденне улюблене перше блюдо багатьох людей, так само, як і дуже смачна солянка збірна м’ясна. Його дуже люблять як дорослі, так і діти. І дуже нагадує смак самого дитинства. Багато хто напевно пам’ятає, як його подавали нам у дитячому садку, а потім у школі, як готувала мама і ми завжди з’їдали його, і просили ще добавки.

Цей суп виходить ніжним, легким і в теж час дуже ситним. Зварити його можна просто з одним картоплею, або як варіант додати локшину, перловку, рис та інші крупи. А також дуже смачно виходить зі спаржею, болгарським перцем, помідорами і з кабачками.

Береться фарш для фрикадельок абсолютно будь-який, нехай буде як яловичий, свинячий, так курячий або рибний, а можна змішати кілька видів м’яса в один. Сьогодні ми будемо розглядати суп з фрикадельками з фото покроково, який готується в принципі швидко, що ідеально для людей постійно зайнятих. А для любителів грузинської кухні можете подивитися тут чудові рецепти супу харчо.

  1. Рецепт супу з фрикадельками і вермішеллю
  2. Інгредієнти:
  3. Спосіб приготування:
  4. Суп з фрикадельками і рисом — покроковий рецепт з фото
  5. Інгредієнти:
  6. Спосіб приготування:
  7. Як приготувати суп з фрикадельками з рисом і картоплею
  8. Інгредієнти:
  9. Спосіб приготування:
  10. Дуже смачний суп з фрикадельками і галушками
  11. Інгредієнти:
  12. Спосіб приготування:
  13. Суп з фрикадельками в мультиварці — рецепт приготування з фото
  14. Інгредієнти:
  15. Спосіб приготування:
  16. Суп з фрикадельками і квасолею
  17. Інгредієнти:
  18. Спосіб приготування:
  19. Рецепт супу з фрикадельками і цвітною капустою
  20. Інгредієнти:
  21. Спосіб приготування:
  22. Суп з фрикадельками з курки (відео)

Рецепт супу з фрикадельками і вермішеллю

Інгредієнти:

  • Фарш — 350 гр
  • вода — 2,5 літра
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • картопля — 2 шт
  • макарони — 1/2 склянки
  • рослинне масло — для смаження
  • лавровий лист — 3 шт
  • чорний перець горошком — 10 шт.
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Насамперед ставимо каструлю з водою на включену плиту і готуємо овочі.

Овочі миємо й натираємо моркву на великій тертці, а цибулю чистимо і нарізаємо маленькими кубиками.

Обсмажуємо на слабкому вогні в сковороді на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.

У м’ясний фарш додаємо за смаком сіль і запашний чорний перець, так само можна додати улюблену приправу для м’яса і ретельно перемішуємо.

Як тільки вода закипить починаємо формувати руками з фаршу невеликі кульки і спускаємо їх в каструлю. Вогонь зменшуємо до середнього.

Потім беремо картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.

Як тільки фрикадельки спливуть, скидаємо до них нарізану картоплю.

Приблизно хвилин через 5 варіння, всипаємо макарони і овочеву обжарку. Варимо ще протягом 10 хвилин додаємо перець горошком, лавровий лист і сіль.

Читайте також: Грибний суп з м’ясом, рецепт на бульйоні покроково, фото

Варимо ще трохи і вимикаємо, залишаємо нудиться суп під кришкою.

Розливаємо суп по тарілках, прикрашаємо нарізаною зеленню і подаємо до столу.

Суп з фрикадельками і рисом — покроковий рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Домашній фарш — 250 гр
  • картопля — 3 шт
  • яйце куряче — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • білок яєчний — 1 шт
  • біла булочка — 2 скибки
  • морква — 1 шт
  • рис круглий — 1/2 склянки
  • масло рослинне — 2 ст. ложки
  • лавровий лист — 1 шт
  • перець чорний горошком — 5-7 шт
  • зелень — за смаком
  • сіль і перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

Зрізаємо з булочки кірку і замочуємо її в холодній воді.

Ставимо каструлю з водою приблизно 2-2,5 літра на вогонь. А поки вода закипає змішуємо розмоклий і віджатий хліб з фаршем, додаємо мелений перець, сіль і гарненько перемішуємо.

Злегка збиваємо курячий білок і змащуємо їм руки. І формуємо фрикадельки величиною приблизно з волоський горіх.

Чистимо та миємо картоплю, а після нарізаємо на шматочки.

Поміщаємо в киплячу воду, промитий рис, нарізаний невеликими шматочками картоплю, перець горошком, лавровий лист і перемішуємо. Варимо протягом 5-7 хвилин.

Далі чистимо та миємо інші овочі. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.

Тепер нагріваємо сковороду на середньому вогні, наливаємо в неї олію і обсмажуємо періодично помішуючи до золотистого кольору нарізані овочі.

І додаємо пасеровані овочі в суп.

Потім спускаємо в каструлю наші фрикадельки і даємо їм покипіти протягом 10 хвилин.

Суп з фрикадельками готовий, прикрашаємо його зеленню і можна подавати на стіл.

Як приготувати суп з фрикадельками з рисом і картоплею

Інгредієнти:

  • Фарш — 250 гр
  • картопля — 2 шт
  • рис — 0,5 склянки
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • вершкове масло — 20 гр
  • томатна паста — 1 ст. ложка
  • приправа до м’яса — 1 чайна. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння. А ми тим часом чистимо картоплю, миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Спускаємо його в закипілу воду і варимо хвилин п’ять.

А тим часом чистимо цибулю шаткуємо його маленькими кубиками. Поділяємо навпіл і одну його частину злегка обсмажуємо на сковороді, або як у моєму випадку в термомиске, на вершковому маслі. Додаємо одну столову ложку томатної пасти, 25 грам води, приправи, перемішуємо і трохи ще потомим.

По закінченню 5 хвилин додаємо в суп промитий рис і варимо далі ще стільки ж.

Читайте також: Суп з бобів, суміші – рецепт з картоплею покроково, фото

Опускаємо в каструлю підготовлені м’ясні кульки і готуємо їх до спливання.

Тепер кладемо обжарку в майже готовий суп доводимо до готовності протягом п’яти хвилин, після вимикаємо і даємо трохи настоятися.

Суп готовий. Їжте на здоров’я!

Дуже смачний суп з фрикадельками і галушками

Інгредієнти:

  • Фарш — 350 гр
  • картопля — 3 шт
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • яйце — 1 шт
  • борошно — 3 ст. ложки
  • чорний перець горошком — 5-7 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Ставимо каструлю з водою на вогонь і поки вона закипає, нам потрібно помити і почистити картоплю, нарізаємо невеликими шматочками і спускаємо в каструлю.

Тим часом готуємо фарш для фрикадельок. І для цього нам потрібно ріпчасту цибулю натерти на крупній тертці, додати в м’ясний фарш, так само всипати сіль, чорний запашний перець і ретельно перемішати.

Тепер беремо миску з водою, змочуємо в ній руки і починаємо формувати з допомогою чайної ложки фрикадельки.

Закидаємо їх у киплячу воду, накриваємо кришкою і продовжуємо варити суп на середньому вогні.

Далі ми займемося галушками. І для цього нам потрібно в миску вбити яйце, всипати трохи солі за смаком, три столові ложки борошна і ретельно все перемішуємо, щоб не було грудочок. Тісто має вийти як на оладки.

Настав час викладати в суп галушки. Для цього беремо чайну ложечку змочують у воді і нею по половинці захоплюємо тісто, а після спускаємо в киплячий суп. Туди ж додаємо перець горошком і лаврушку.

Акуратно перемішуємо так, щоб галушки не прилипли до стінок каструлі і все спливли.

Під час приготування галушок, не потрібно їх робити великі, досить буде з половинку чайної ложки, так як тісто в гарячій воді ще розбухне і природно стане більше в обсязі.

Далі ми займемося обсмаженням і для цього помиємо і натремо на крупній тертці моркву, а цибулю шаткуємо невеликими кубиками. Після викладаємо на розігріту сковороду спочатку цибулю і готуємо його до напівготовності, а після вже додаємо моркву і доводимо до готовності.

Залишилося тільки перекласти обсмажені овочі в суп, посолити, поперчити і трохи поварити.

Наше блюдо готове, накладайте порціями і пригощайте своїх рідних і близьких.

Суп з фрикадельками в мультиварці — рецепт приготування з фото

Інгредієнти:

  • Фарш — 200 гр
  • картопля — 3 шт
  • вермішель — 3-4 столових ложки
  • морква — 1 шт
  • цибуля — 1 шт
  • болгарський перець — 1 шт
  • рослинна олія —
  • лавровий лист — 1 шт
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Овочі миємо та очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці.

Читайте також: Суп розсольник: класичний рецепт з перловкою – як приготувати покроково, фото

Картоплю нарізаємо невеликими шматочками.

Тепер включаємо мультиварку на функцію «Смаження», наливаємо в неї рослинного масла і чекаємо коли вона нагріється. Після чого додаємо в неї нарізану цибулю і натерту моркву. Обсмажуємо до готовності.

У фарш додаємо сіль, запашний чорний перець, перемішуємо і починаємо формувати фрикадельки.

Вимикаємо в мультиварці режим «Смаження», додаємо нарізану картоплю, солодкий болгарський перець, лавровий лист, сіль і перець. Вливаємо воду, закриваємо кришкою і ставимо функцію «Суп» на одну годину. Вистачило 45 хвилин.

Як тільки закипить вода, кладемо підготовлені фрикадельки і готуємо далі. А хвилин за 5 до закінчення варіння, закидаємо вермішель.

У готовий суп кладуть нашатковану зелень, накриваємо кришкою і даємо трохи настоятися.

Суп з фрикадельками і квасолею

Інгредієнти:

  • Фарш — 150 гр
  • картопля — 70 гр
  • квасоля — 100 гр
  • морква — 30 гр
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 5 зубчиків
  • лавровий лист — 2 шт
  • помідори — 30 гр
  • кінза — 5 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Замочуємо квасолю у воді і залишаємо на пару годин. Після чого варимо з додаванням лаврового листа, п’ять зубчиків часнику і половинки цибулини в марлі ( щоб потім перед подачею видалити), протягом 50-60 хвилин, до утворення в бульйону насиченого коричневого кольору.

Далі нарізаємо помиті і очищені овочі, на навпіл картоплю, моркву нарізаємо великими шматочками, цибулю і помідор невеликим кубиком і спускаємо в суп.

Тепер у бульйон з квасолею додаємо сформовані фрикадельки, солимо і перчимо, варимо протягом 15 хвилин.

Перед самою подачею виймаємо марлю з часником, лаврушкой і цибулею. Посипаємо кінзою і подаємо.

Рецепт супу з фрикадельками і цвітною капустою

Інгредієнти:

  • Фрикадельки — 250 гр
  • картопля — 3 шт
  • цвітна капуста — 1/2 шт
  • болгарський перець — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • перець горошком — 5 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Ставимо каструлю на вогонь, наливаємо в неї воду приблизно 3 літри, а поки вона закипає чистимо і нарізаємо картоплю брусочком, морква круглишками.

Кольорову капусту розбираємо на невеликі суцвіття і промиваємо в підсоленій воді.

У закипілу воду кидаємо картоплю, моркву, гілочку кропу, очищену цілісну цибулину, перець горошком, солимо за смаком і варимо до напівготовності картоплі.

Закидаємо фрикадельки в суп, туди ж кладемо цвітну капусту, нарізаний болгарський перець, лаврушку і петрушку. Продовжуємо варити.

Обкачуємо помідор окропом і відразу ж холодною водою, знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками і за 10 хвилин до готовності. Вимикаємо і даємо настоятися під закритою кришкою.

Рецепти супів з фрикадельками

М’ясні кульки в супі з квасолею сподобаються дітям, до того ж таке перше блюдо виходить дієтичним, хоч і містить м’ясо. Серед інгредієнтів для цього рецепта є кабачок, що.

Для цього супу готуються фрикадельки з курячої грудки. Вони виходять ніжними і ароматними. Картопля тут не використовується, так як вона буде перебивати смак галушок з яйця, борошна, води,.

Швидкий курячий суп – це порятунок кожної господині, бо таке перше блюдо готується набагато швидше борщу, однак, по ситості нічим йому не поступається. Для приготування використовується фарш з.

Смачний і апетитний суп з фрикадельками люблять і дорослі, і діти. Його можна подавати до обіду разом з хлібом, приготуйте блюдо з фрикадельками з м’яса індички. Так ви.

Дуже смачне і поживне блюдо, яке можна подати на перше до обіду. У приготуванні гречаного супу немає особливих труднощів. Фрикадельки для супу можна зробити з будь-якого наявного у.

Суп-локшина з фрикадельками – оригінальне кулінарне рішення для домашнього обіду. Страва готується дуже легко та швидко. Для цього дотримуйтесь перевіреного покрокового рецепту з нашої збірки.

Всі мами як мами, а моя — вигадниця. У той час як однокласники кривилися і стогнали над тарілкою борщу, я з задоволеним виглядом виловлювала фрикадельки. Ні, моя мама.

Про автора

admin administrator