Скільки калорій у тарілці юшки

Авторadmin

Скільки калорій у тарілці юшки

Це буде найкраща рибна юшка у вашому житті: готуємо за швидким автентичним рецептом

Риба повинна бути свіжою. Можна брати різни види, однак якщо хочете більш наваристий бульйон, то використовуйте річкову.

В жодному разі не використовуйте для юшки плотву, ляща, пічкурів, воблу, тарань і оселедцеві види риб. Адже з них найкраща юшка не вийде.

Найсмачніша рибна юшка – рецепт з картоплею і карасями

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Картоплю почистьте, наріжте кубиком та перекладіть в каструлю. Залийте водою, поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь до мінімального та варіть до готовності.
  2. Тим часом рибу почистьте, видаліть плавники та нутрощі, промийте та наріжте на порційні шматки.
  3. Цибулю і моркву також почистьте, наріжте кубиком та відправте на пательню. Обсмажуйте 3 – 5 хвилин на олії на середньому вогні.
  4. Посоліть картоплю, викладіть до неї рибу. Доведіть до кипіння, після чого додайте засмажку. Варіть 10 – 15 хвилин до готовності риби.
  5. Наприкінці посипте подрібненою зеленню, приправте перцем, сіллю і лавровим листом. Перемішайте, зніміть з плити та дайте настоятися 7 – 10 хвилин.

Яку калорійність мають курячі яйця

Воно поступається за вмістом вітаміну D тільки риб’ячому жиру, є гарним джерелом активного вітаміну А.

В ньому багато вітамінів групи в, вітаміну краси Е, а також у жовтку є велика кількість важливого вітаміну – холіну.

Цей продукт містить 96 % мінералів, в тому числі кальцій, фосфор, залізо, йод, мідь.

Яйце засвоюється організмом майже на 100 %.

Скільки калорій?

В першу чергу калорійність цього продукту залежить від його розміру.

Одна штука зазвичай важить від сорока до сімдесяти грамів.

Звідси легко підрахувати яка калорійність яєць курячих.

Однак на калорійність впливає і те, яким способом воно приготовлено.

Калорійність в вареному вигляді

Найбільш корисно вживати яйця в сирому вигляді, але немає ніякої гарантії, що в них немає сальмонельозу.

Тому краще даний продукт зварити.

Всім відомо, що яйце складається з білка і жовтка.

Калорійність кожної частини відрізняється.

Найбільша кількість калорій міститься в жовтку, а в білку їх в три рази менше.

Дивно, але у вареному яйці стільки ж кілокалорій, скільки і сиром.

Тобто воно буде містити 70 ккал.

Це відмінний варіант для сніданку, та до того ж вчені довели, що холестерин, який у них є нешкідливий.

Яка калорійність білка?

Білок вареного курячого яйця має незначну калорійність і становить всього 17 Ккал, що дорівнює приблизно чверті загальної калорійності.

Важливо і те, що в білку практично відсутні жири і містить усі необхідні для організму людини амінокислоти, а також вітаміни групи В.

Яка калорійність жовтка?

Калорійність жовтка складає близько 50 – 55 Ккал. У ньому містяться жири, білки, вуглеводи, вітаміни А, Е, групи В і мікроелементи: марганець, залізо, кальцій, цинк та інші.

Також у ньому є холестерин, який врівноважується лецитином, що робить його безпечним. Не рекомендується вживати жовток одночасно з іншими жирами тваринного походження.

Яка калорійність яйця, звареного круто?

Багато хто впевнені, що калорійність 1 вареного яйця, також як і сирого становить 70 ккал, але це не так.

Яйце варене круто найменш калорійні, в ньому всього 50 ккал.

Такий продукт може зберігатися досить довго, до десяти днів.

Напевно, багато хто чув про корисні властивості мигдалю для чоловіків, детальніше про них можна прочитати тут. А також, які існують протипоказання до їх вживання і багато іншого.

Але рекомендується все ж варити продукт безпосередньо перед вживанням, та й часу на це потрібно всього десять хвилин.

Варене яйце стане відмінним варіантом для тих, хто бореться із зайвими кілограмами.

Калорійність яйця некруто

Яйця, зварені некруто, своєї корисності не втрачають.

В них міститься 70 ккал.

Такий продукт повністю перетравлюється через пару годин.

Чим довше воно варитися, тим гірше воно буде перетравлюватися.

А для того щоб отримати некруто зварені яйця, їх необхідно варити всього 3 – 5 хвилин.

Правильно зварений продукт відрізняється напіврідким жовтком, його потрібно подавати тільки гарячим.

А що, якщо посмажити?

Для дуже багатьох звичайним сніданком вранці буває яєчня, тому питання калорійності дуже актуальне.

Калорійність одного смаженого яйця, приготованого хімічним способом без масла, становить приблизно 110 калорій.

Але багато смажать їх на маслі, що містить у своєму складі жири, що збільшує їх калорійність.

Смажимо на олії

Для того щоб підрахувати калорійність смаженого яйця, облік також слід брати калорії, що містяться в олії, на якому проводилася смаження.

Кількість калорій в такому продукті може перевищувати 170 ккал, що більше калорійності вареного яйця в 2 – 3 рази.

З – за такої високої калорійності вони, як правило, не включаються до системи лікувального харчування і дієти для схуднення.

Якщо не хочеться відмовлятися від калорійної яєчня з 2 яєць, то можна спробувати знизити поживність цієї страви.

Для цього необхідно смажити тільки білки, так як в них кількість вуглеводів мізерно, а жиру немає зовсім.

Яка калорійність омлету з 2 яєць?

Одне з найпоширеніших страв на сніданок – це омлет.

Готується він дуже просто.

Необхідно збити яйця з молоком, а отриману масу вилити в сковороду, в який попередньо налити трохи соняшникової олії.

Низькокалорійний рецепт курячих тюфтельок з рисом дивіться тут.

Калорійність омлету з 2 яєць складе 118 Ккал, а якщо його приготувати з одних білків, то калорійність знизиться до 85 Ккал.

Часто в омлет додають помідори, сир та інші продукти, що підвищує його калорійність.

Наприклад, в 100 г омлету з помідорами і сиром може сягати 342 Ккал.

Сніданок у вигляді омлету дуже корисний.

Він має оптимальну енергетичну цінність, заряд тонусу на весь ранок.

Корисні властивості

  • Речовини, що містяться в яйці, захищають очний нерв, перешкоджаючи утворенню катаракти.
  • У них також присутні речовини корисні для кровотворення.
  • Лецитин, що міститься в жовтку, сприяє зміцненню пам’яті та підвищує розумову працездатність.
  • Стимулюють імунну систему і сприяють схудненню.
  • Допоможуть зберегти здорові зуби і кістки.
  • У них присутній вітамін краси і молодості – вітамін Е.

Курячі яйця дуже корисні, і вживати їх краще у вареному вигляді, тому що при такій обробці вони містять найменшу кількість калорій і краще засвоюються.

Їх можна вживати і при дієтах.

Але, звичайно, існує досить велика кількість продуктів які мають менш низьку калорійність, ніж варене яйце.

Однак перш ніж ретельно підраховувати калорії, необхідно згадати про його цінних і корисних властивостях. Ще більше вітамінів міститься в перепелиних яйцях, калорійність яких, щоправда, значно більше, ніж у курячих (приблизно 150 Ккал).

Відео-десерт

Вживання яєць на сніданок — кращий спосіб створення енергетичного балансу на весь день.

Тарілка здорового харчування: чому її радять дієтологи (меню на день)

Як правильно харчуватися, щоб не сидіти на дієтах, однак тримати вагу та почувати себе бадьоро та енергійно? Що та як їсти, щоб отримувати всі (або майже всі) поживні елементи та вітаміни?

Для здорового харчування придумали спеціальний принцип, який отримав назву «тарілка здорового харчування». Її секрет полягає у гармонійному поєднанні різних харчових компонентів, які забезпечують організм необхідними поживними речовинами та енергією. Дієтологиня Катерина Павлова пропонує просте меню за цим принципом на день. Таким чином ви зможете харчуватися збалансовано, тримати вагу та навіть худнути, уникнувши підрахунку калорій.

Як скласти прийом їжі за принципом здорової тарілки

¼ тарілки — різні варіанти білкових страв, такі як риба, морепродукти, бобові, птиця або м’ясо. Решту ¼ частину заповнюємо гарніром (рис, картопля, гречка, макарони).
Половину тарілки повинні складати різні салати чи овочі.

Варто додати до овочів ложку олії або присмачити гарнір невеликою кількістю вершкового масла, олії гхі (читайте, що таке масло гхі та як його приготувати вдома).

Цього принципу дотримуємося і на сніданок, і на обід і вечерю. Не переживаємо щодо кількості їжі, дивимося по відчуттях — почуття сильного голоду не повинно бути, але й почуття переїдання теж. Ні я, ні мої пацієнти давно вже не рахують калорій. При цьому успішно худнуть та підтримують здоров’я.

Тарілка здорового харчування: малюнок

Варіант розподілення страв може бути і таким. Ви можете змінювати кількість, орієнтуючись на приблизне співвідношення в тарілці

А ось такі рекомендації щодо тарілки здорового харчування надало Міністерство охорони здоров’я України:

Тарілка здорового харчування: приблизне меню на день

  • Яйця некруто (зверніть увагу на ідеальні 7-хвилинні яйця)
  • Хлібці з вершковим маслом
  • Огірки, томати, морква, нарізана смужками
  • Небагато ягід
  • Кролик (рецепт кролика в мультиварці)
  • Макарони з твердих сортів
  • Салат зі свіжої зелені та капусти, моркви з оливковою олією
  • Креветки на пару
  • Капуста броколі на пару (5 ідей, як готувати броколі)
  • Трохи рису

Найважливіше тут — стежити за розташуванням їжі на тарілці! І все! Жодних зважувань та підрахунків! Радимо звернути увагу також на 8 запитань до дієтолога про здорове харчування у дітей.

Читайте також

Яке тренування краще для схуднення?

Як схуднення врятувало жінці життя

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. По медичну консультацію зверніться, будь ласка, до лікаря.

Теги

Про автора

admin administrator