картопля – 4-5 шт.; зелений горошок – 1 банка (200 г); майонез Торчин ® “Європейський” – 200 г; сіль, перець чорний мелений – за смаком.
Такий салат виходить кориснішим, а завдяки запеченим овочам – його смак набагато цікавіший
- Куряче філе — 1 шт. (якщо маленьке то 2)
- Морквина — 2−3 шт.
- Картопля — 4 шт.
- Солоні огірки — 4−5 шт.
- Яйця — 4−5 шт.
- Горошок
- Майонез
- Сванська сіль
Однак олів'є можна готувати і зі свіжим огірком. Інгредієнти: картопля – 300 г, морква – 150 г, огірок – 300 г, ковбаса варена – 250 г, горошок – 300 г, яйця курячі – 2 шт., цибуля зелена, майонез і сіль – за смаком. Для початку потрібно зварити картоплю, моркву, яйця.
Олів'є класичний або "радянський"
- Картоплю і моркву зварити "в мундирах". Зварити яйця.
- Тим часом ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.
- Готові овочі та яйця почистити та також нарізати кубиками.
- Дрібно нарізати цибулю.
- Всі інгредієнти змішати, додати горошок і заправити майонезом.
- Прикрасити зеленню.
Добре миємо овочі, а потім нарізаємо окремо дрібними кубиками – картопля і морква. Овочі засипаємо в окремі каструлі, разом їх варити не можна. Щоб вони не розварилися, капніть у воду пару крапель лимонного соку або оцту. Зваряться вони дуже швидко – від 5 до 10 хвилин, залежить від сорту овочів.
Після закипання картоплю варять на середньому вогні 20–25 хвилин. Дуже молоді бульби варяться 15 хвилин, а старі овочі готуються 30 хвилин. Готовність можна перевірити, проколовши бульбу виделкою. Картоплю для салату потрібно варити трохи менше – 15-18 хвилин.
Для олів’є картопля не обов’язково варити, його можна з не меншим успіхом запекти в духовій шафі разом з морквою. 1. Для цього ретельно відмиваємо коренеплоди, загортаємо у фольгу кожен окремо і розкладаємо на решітці вже прогрітій до 200С духовці. В запеченому таким чином …
Про автора