Скільки картоплі треба на салат Олів’є

Авторadmin

 Скільки картоплі треба на салат Олів’є

картопля – 4-5 шт.; зелений горошок – 1 банка (200 г); майонез Торчин ® “Європейський” – 200 г; сіль, перець чорний мелений – за смаком.

Такий салат виходить кориснішим, а завдяки запеченим овочам – його смак набагато цікавіший

  1. Куряче філе — 1 шт. (якщо маленьке то 2)
  2. Морквина — 2−3 шт.
  3. Картопля — 4 шт.
  4. Солоні огірки — 4−5 шт.
  5. Яйця — 4−5 шт.
  6. Горошок
  7. Майонез
  8. Сванська сіль

Однак олів'є можна готувати і зі свіжим огірком. Інгредієнти: картопля – 300 г, морква – 150 г, огірок – 300 г, ковбаса варена – 250 г, горошок – 300 г, яйця курячі – 2 шт., цибуля зелена, майонез і сіль – за смаком. Для початку потрібно зварити картоплю, моркву, яйця.

Олів'є класичний або "радянський"

  1. Картоплю і моркву зварити "в мундирах". Зварити яйця.
  2. Тим часом ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.
  3. Готові овочі та яйця почистити та також нарізати кубиками.
  4. Дрібно нарізати цибулю.
  5. Всі інгредієнти змішати, додати горошок і заправити майонезом.
  6. Прикрасити зеленню.

Добре миємо овочі, а потім нарізаємо окремо дрібними кубиками – картопля і морква. Овочі засипаємо в окремі каструлі, разом їх варити не можна. Щоб вони не розварилися, капніть у воду пару крапель лимонного соку або оцту. Зваряться вони дуже швидко – від 5 до 10 хвилин, залежить від сорту овочів.

Після закипання картоплю варять на середньому вогні 20–25 хвилин. Дуже молоді бульби варяться 15 хвилин, а старі овочі готуються 30 хвилин. Готовність можна перевірити, проколовши бульбу виделкою. Картоплю для салату потрібно варити трохи менше – 15-18 хвилин.





Для олів’є картопля не обов’язково варити, його можна з не меншим успіхом запекти в духовій шафі разом з морквою. 1. Для цього ретельно відмиваємо коренеплоди, загортаємо у фольгу кожен окремо і розкладаємо на решітці вже прогрітій до 200С духовці. В запеченому таким чином …

Про автора

admin administrator