Скільки клітковини у відвареній картоплі

Авторadmin

 Скільки клітковини у відвареній картоплі

Високий відсоток харчових волокон є у відвареній картоплі, особливо якщо варити та їсти її разом зі шкіркою — зі 100 г такого продукту можна отримати до 3 г клітковини.

Чим корисна клітковина Саме завдяки клітковині можна знизити відчуття голоду. Тому вона допомагає контролювати вагу і не переїдати. А ще клітковина відповідає за рівень холестерину і цукру в крові. Нерозчині харчові волокна відповідають за очищення організму, виведення з нього токсинів.

Клітковини немає у молочних продуктах, яйцях, рибі, м'ясі, вони є лише в продуктах рослинного походження.

Вживаючи достатню кількість натуральних волокон, ми худнемо внаслідок очищення організму, виведення шлаків і прискорення метаболічних процесів. Вважається, що найкраща клітковина для схуднення – очищені фасовані рослинні волокна зі злакових культур.

Продукти багаті на клітковину Харчові волокна містяться в природі лише у рослинній їжі. Найбільше її в немолотих злаках (у зовнішньому шарі зерна). Клітковина є також в овочах, фруктах, бобових, горіхах та насінні. Деякі методи підготовки також підвищують доступність клітковини.





Натуральним джерелом клітковини виступають ягоди, овочі та фрукти, а також горіхи та злакові культури. Де багато клітковини? Висівки є лідером за кількістю харчових волокон, оскільки вони виготовляються із зовнішньої оболонки зерна злакових культур. Ще одним цінним джерелом клітковини …

Про автора

admin administrator