Скільки коштує манна крупа в Україні

Авторadmin

Скільки коштує манна крупа в Україні

В Україні зросли ціни на крупи: що подорожчало найбільше

Споживча інфляція у вересні в річному вираженні сягнула 11%.

У вересні крупа гречана в середньому коштувала 42,54 грн за кілограм / фото ua.depositphotos.com

Ціни на крупу ячну, крупу гречану і крупу манну у вересні 2021 року порівняно з груднем попереднього року зросли на 15,25%, 13,65% та 7,23% відповідно.

Про це повідомила Державна служба статистики на своєму офіційному сайті.

Відповідно до оприлюднених даних, якщо в грудні минулого року крупа ячна в середньому коштувала 12,98 грн за кілограм, то у вересні 2021 року її ціна становила 14,96 грн за кілограм (подорожчала з початку року на 15,25%).

Якщо в грудні минулого року крупа гречана в середньому коштувала 37,43 грн за кілограм, то у вересні 2021 року її ціна становила 42,54 грн за кілограм (зросла з початку року на 13,65%).

В грудні минулого року крупа манна в середньому коштувала 15,91 грн за кілограм, а у вересні – 17,06 грн за кілограм (подорожчала на 7,23%).

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, споживча інфляція в Україні у вересні в річному вираженні – у порівнянні з вереснем 2020 року – становила 11%, збільшившись із 10,2% у серпні та липні.

Тим часом експерти спрогнозували, які продукти здорожчають і подешевшають у листопаді. Зокрема, курятина та яйця можуть подорожчати до кінця року більше, ніж свинина та яловичина, а ціни на олію в листопаді точно не знизяться.

Вас також можуть зацікавити новини

Манка

‘; $(‘#res-products’).html(product); $(‘#res-products’).fadeIn(); > > $.ajax(< type: 'post', url: 'index.php?route=extension/module/oct_product_filter/filterProducts&update_seo_url=1', dataType: 'json', data: oct_pf, success: function(json) < window.history.pushState(<>, $(‘h1’).html(), json[‘url’].replace(/&/g, ‘&’)); > >); if (count_totals) < $.ajax(< url: 'index.php?route=extension/module/oct_product_filter', type: 'POST', data: oct_pf, dataType: 'html', success: function(data) < var selectBox = $('#oct-product-filter-data select').length ? $('#oct-product-filter-data select').val() : 0; var haveSelectedOptions = 0; $('#oct-selected-values').html(''); if ($('#oct-product-filter-data input[type=\'checkbox\']:checked').length || $('#oct-product-filter-data input[type=\'radio\']:checked').length || selectBox !== 0) < checkbox_item = '

‘; $.each([‘price’,’manufacturer’,’option’,’attribute’,’sticker’,’stock’,’review’,’standard’], function(i,value) < $('#oct-product-filter-data [data-type="'+value+'"] >div’).each(function(index) < var $this = $(this); var $items = $this.find('input[type=\'checkbox\']:checked'); $.each($items, function(index) < if (index == 0) < checkbox_item += '

‘; checkbox_item += ‘ ‘+$(this).parent().find(‘label’).html()+’ ‘; checkbox_item += ‘ ‘; checkbox_item += ‘

‘; >); >); $(‘#oct-product-filter-data [data-type=”‘+value+'”] > div’).each(function(index) < var $this = $(this); var $items = $this.find('input[type=\'radio\']:checked'); $.each($items, function(index) < if (index == 0) < checkbox_item += '

‘; checkbox_item += ‘ ‘+$(this).parent().find(‘label’).html()+’ ‘; checkbox_item += ‘ ‘; checkbox_item += ‘

‘; >); >); $(‘#oct-product-filter-data [data-type=”‘+value+'”] > div’).each(function(index) < var $this = $(this); var $items = $this.find('select option:selected'); $.each($items, function(index) < if ($(this).val()) < if (index == 0) < checkbox_item += '

‘; checkbox_item += ‘ ‘+$(this).text().replace(/\(.*/, “”)+’ ‘; checkbox_item += ‘ ‘; checkbox_item += ‘

Манка – користь у кожній ложці

Манка – одна з найбільш популярних круп. Таку кашу пропонують малечі, корисна вона і для багатьох дорослих. Щоб задовольнити запити клієнтів, у каталозі інтернет-магазину PRODUCTO представлена манна крупа від відомих українських виробників.

Особливості та користь

Манна крупа – це перемелені особливим способом зерна пшениці. Її калорійність становить 360-380 ккал. Це слід враховувати людям, схильним до швидкого набору ваги. Крупа багата макро- та мікроелементами (залізом, калієм, фосфором і т. д.), вітамінами групи В, РР, Е та ін. Важливий її плюс – низкий (до 0,4 %) вміст клітковини. Саме тому вона рекомендована до використання у дитячому та дієтичному харчуванні.

Манна каша добре підтримує ослаблений організм. Вона показана людям у післяопераційний період, за наявності хвороб шлунково-кишкового тракту, гастритів. Завдяки волокнистій структурі каша покриває стінки кишківника та шлунку. Це сприяє зменшенню спазмів і послабленню болю. Також вона позитивно впливає на загоєння мікротріщин у товстій і тонкій кишках.

Дієтологи вважають, що краще купити манку, одержану з твердих сортів пшениці. Она маркується буквою «Т». У ній міститься мінімум крохмалю і максимум рослинних білків. Вона більш корисна і менше шкодить фігурі.

На що звернути увагу при виборі

При купівлі варто віддати перевагу крупі у прозорому пакеті. Через нього краще видно вміст. Манка повинна бути однорідною, без грудочок та великих включень. Відтінок залежить від сировини та ступеню обробки. Він може варіюватися від білого до кремового, жовтуватого.

При виборі обов’язково звертайте увагу на дату виготовлення. Якщо ви не фанат каші, то не слід купувати пакет, у вмісту якого закінчується термін зберігання.

Переваги звернення до нас

Наша компанія співпрацює з кращими виробниками і постачальниками продуктів харчування. У каталозі представлена якісна крупа манна, яка відповідає вимогам діючих нормативних актів. Ми реалізуємо товари у роздріб та оптом. Для зручності клієнтів на сторінках сайту вже вказана ціна при різних об’ємах закупів. Інші переваги співпраці з нами:

  • можливість додати у замовлення інші продукти;
  • досвідчений персонал, який допоможе з вибором та оформленням заявки;
  • оперативне відвантаження та доставка у будь-яке місто України. При цьому використовується транспорт компанії або залучаються провідні перевізники.

Зробіть свій вибір або зв’яжіться з менеджерами для уточнення деталей.

Часті питання про манну крупу

Із чого роблять манну крупу?

В якості сировини використовуються зерна твердої чи м’якої пшениці. Для одержання крупи проводять так зване сортове змелення. При цьому отримують частинки діаметром від 0,25 до 0,75 мм.

Які умови і терміни зберігання манної крупи?

Для зберігання краще використовувати металеву, керамічну або скляну тару з кришкою, що щільно закривається. Розмістити її слід у кухонній шафі подалі від джерел тепла. Термін зберігання манки становить 7-10 місяців. При цьому важливо дотримуватися вологісного (до 75 %) і температурного режимів.

Який термін придатності відкритої манної крупи?

У відкритому пакеті манка може зберігатися не більше 4 місяців. При цьому важливо слідкувати, щоб в ній не завелися жучки і не утворювалися грудочки. При дії підвищених (більше за +25 °С) температур терміни зменшуються до 2-3 місяців.

Про автора

admin administrator