Скільки людей у Шанхаї 2021

Авторadmin

Скільки людей у Шанхаї 2021

Скільки людей у Шанхаї 2021

У демографічному щорічнику вміщено дані щодо розрахунків (оцінок) чисельності населення, шлюбності, розлучуваності, народжуваності, смертності, міграції населення за 2021 та попередні роки.

У збірнику наведені статистичні дані щодо чисельності наявного населення в Україні та регіонах, містах, районах, селищах міського типу на 1 січня 2022 року, кількість адміністративнотериторіальних одиниць.

У статистичному збірнику наведені дані щодо розрахунків (оцінок) чисельності постійного населення за статтю та віком в Україні, регіонах, містах з чисельністю постійного населення понад 100 тисяч.

У збірнику вміщено статистичні дані щодо кількості народжених, померлих, шлюбів, розірвань шлюбів, природного приросту (скорочення) чисельності населення, загальних коефіцієнтів народжуваності та смертності в Україні та регіонах.

Вміщено статистичні дані щодо вікових коефіцієнтів народжуваності, показників відтворення населення, коефіцієнтів смертності та середньої очікуваної тривалості життя в Україні та регіонах.

Шанхай: населення. Чисельність і щільність населення Шанхая

Одним з найбільших мегаполісів не тільки Китаю, але і всього світу є Шанхай. Скільки населення в цьому місті сьогодні? Яка його щільність? І з якими демографічними проблемами стикається місцева влада Шанхаю?

  • Як з’являються мегаполіси?
  • Шанхай: чисельність населення та його розміщення
  • Шанхай: кількість населення і його зростання
  • Шанхай – великий будмайданчик в Азії
  • Транспортна система в Шанхаї
  • Проблема перенаселення в Шанхаї і її вирішення
  • Ще кілька цікавих демографічних фактів
  • Ув’язнення

Як з’являються мегаполіси?

У сучасному світі багато міст з великою населеністю. І дуже добре, коли місто розташовується на великій площад, і в ньому невелика щільність жителів. Але якщо територія мегаполісу дуже обмежена? Буває і так, що місто оточене морем і скелями, тому його будівництво спрямоване ввись. При цьому активно збільшується чисельність жителів на один квадратний кілометр. І з простого містечко швидко перетворюється на густонаселене. Саме таким і є Шанхай.

Населення цього мегаполісу стрімко зростає з кожним роком. Це найбільше місто Китаю, що знаходиться на сході країни в річковій дельті Янцзи. Він є важливим культурним і фінансовим центром, а також найбільшим морським портом в Азії. Шанхай розділений на шістнадцять районів міського підпорядкування та один поїзд.

Шанхай: чисельність населення та його розміщення

Шанхай є найбільш густонаселеним містом Китаю і одним з найбільших міст світу. У ньому на кінець 2011 року проживало 23,47 млн постійних жителів, з яких 9,35 млн були приїжджими з інших регіонів і ще 14,12 млн мали прописку в Шанхаї.

Населення міста Шанхай – це переважно китайці хань. У місті живе 118 тисяч людей малих національностей, з яких 7 тисяч хуейців. Крім громадян Китаю, в цьому місті постійно живе приблизно 160 тисяч іноземців.

Офіційна мова міста – стандартна мова путунхуа, якою викладають у навчальних закладах. Однак спілкування в повсякденному житті відбувається частіше на шанхайському діалекті Шанхайхуа. Але цей діалект зараз став рідше вживатися. Шанхай поступово перетворюється на торговий центр світу, куди з’їжджається багато працівників з інших провінцій, тому все частіше в місті використовується мова Путунхуа. Є навіть громадський рух, який хоче зберегти шанхайський діалект.

Населення Шанхаю розміщене по території міста не дуже рівномірно. Так, найбільш густонаселеними можна назвати райони Пудун, Янпу і Чаннін. Середня щільність населення по місту становить 3706 осіб на один квадратний кілометр площі.

Шанхай: кількість населення і його зростання

У 1843 році Шанхай був відкритий для іноземної торгівлі, після чого його населення стало швидко збільшуватися за рахунок імміграції. Найчастіше люди з’їжджалися сюди з провінцій Чжецзян, Аньхой, Гуандун і Цзянсу. Багато біженців прибуло в місто під час Тайпінського повстання. Культурна революція стала причиною переїзду шанхайців у провінції. У 1990 роках у Шанхаї з “явилися мігранти з Австралії, Японії та інших країн.

1992 рік став періодом ринкових реформ, що проводяться пізніше, ніж у південних провінціях. До цього часу більшість міського прибутку безповоротно прямували до Пекіна. Політика відкритості і реформ залучила людей в Шанхай з інших провінцій Китаю.

Слід зазначити, що шанхайське імміграційне законодавство досить жорстке, важко знайти міську прописку, незважаючи на нинішнє спрощення правил. Щороку за програмою залучення професійних співробітників такий дозвіл вдається отримати приблизно двадцяти тисячам осіб.

Шанхай – великий будмайданчик в Азії

Як і в більшості інших регіонів країни, в Шанхаї сьогодні також спостерігається будівельний бум. Однак відмінності сучасної архітектури міста полягають в унікальному стилі. Так, верхні поверхи багатьох висоток, де розташовуються ресторани, часто мають форму літаючих тарілок. Багато будов, що зводяться в даний час, – це житлові будинки-висотки, що мають різну висоту, дизайн і колір. Сьогодні підприємства, що відповідають за планування розвитку Шанхаю, приділяють пильну увагу формуванню парків і зелених зон у житлових комплексах, щоб поліпшити якість життя свого населення.

Шанхай сучасний знову виступає головним центром спілкування всієї країни із Заходом. Так, наприклад, тут відкрито інформаційний центр, де китайські та західні інститути охорони здоров’я обмінюються досвідом. У Пудуні зведені будівлі, які сильно схожі з житловими і діловими районами міст Америки і Європи. Поблизу розташовуються міжнародні готельні та торгові зони. Хоча щільність жителів дуже висока, Шанхай славиться досить низьким рівнем злочинності і привітним ставленням до всіх іноземців.

Транспортна система в Шанхаї

Система транспорту міста сучасна. У порівнянні з більшістю інших китайських міст, вулиці в Шанхаї містяться в чистоті. При цьому він перевершує за якістю повітря безліч інших великих міст Китаю. Хоча, порівняно з іншими мегаполісами планети, шанхайське повітря суттєво забруднене.

У Шанхаї активно розвивається громадський транспорт: тринадцять ліній метро функціонують у місті на 2010 рік. До 2020 року заплановано введення ще десяти ліній. У Шанхаї також існує більше тисячі автобусних маршрутів.

Тут, до речі, працює найстаріша тролейбусна система в світі, запущена ще в 1914 році. У більшості світових мегаполісів тролейбуси і зовсім з’явилися тільки в 60-80-х роках минулого століття.

Проблема перенаселення в Шанхаї і її вирішення

Щільність населення Шанхая настільки велика, що про цей дивовижний факт вже складають численні легенди. А ось у 2014 році в місті сталася зовсім не вигадана трагедія. У новорічну ніч на одній з площ зібралося дуже багато народу (близько 300 тисяч осіб). Незабаром на площі почалася поштовха і тиснява, в результаті якої загинуло 36 осіб.

Дійсно, дуже страждає від цієї проблеми місто Шанхай. Населення його зростало настільки стрімко, що влада була змушена серйозно зайнятися демографічною політикою. Так, аж до 2014 року шанхайці (як і всі інші жителі Китаю) жили за принципом “Одна сім’я – одна дитина” “. У 2014 році це суворе правило було переглянуто – деяким сім’ям було дозволено народжувати другу дитину.

Ще кілька цікавих демографічних фактів

Місто Шанхай розростається з кожним новим роком. Неможливо повірити в те, що ще сотню років тому на його місці було крихітне село. Сьогодні ж хмарочоси Шанхая впевнено тягнуться вгору, нібито змагаючись один з одним у розмірах.

Пропонуємо вашій увазі ще кілька цікавих демографічних фактів про це місто:

  • Шанхай, населення якого сьогодні практично досягло позначки в 24 мільйони, на початку цього століття налічував всього 16 мільйонів жителів;
  • чоловіків у мегаполісі рівно на 2% більше, ніж жінок;
  • 74% громадян Шанхаю вважаються працездатними;
  • у місті досить високі показники середньої тривалості життя: 77 років у чоловіків і 81 рік у жінок.

Ув’язнення

У сучасному світі чимало великих і густонаселених мегаполісів. Одним з них є Шанхай. Населення цього китайського міста налічує приблизно 23,5 мільйонів осіб. Для порівняння: приблизно стільки ж людей проживає у всій Румунії або, скажімо, в Австралії.

При цьому, з кожним роком зростає і збільшується місто Шанхай. Кількість населення китайського мегаполісу на початку нового тисячоліття становила всього 16 мільйонів жителів. Зі стрімким демографічним зростанням пов’язаний і будівельний бум, який переживає місто сьогодні. Проте Шанхаю вдається залишатися одним з найбільш благополучних і упорядкованих міст у Китаї.

Населення України

Сумна динаміка зміни чисельності населення України ілюструється наведеним нижче графіком:

І наостанок наведемо відомості з чисельності населення України по областях.

  • без урахування окупованих територій (Криму, Севастополя, частини Донбасу)

Чисельність населення по регіонах України на 1 лютого 2022:

Чисельність населення України на січень 2020 року становила 41 902,4 тис осіб. На цій сторінці ви можете дізнатися актуальні дані по чисельності населення України, подивитися динаміку з 1990 року по роках і по місяцях. На сайті також публікується чисельність і її динаміка по областям України.

На сайті Minfin.com.ua легко вибрати фінансові послуги: депозити або кредити готівкою в банках України. Також ви можете зручно підібрати онлайн кредит, адже у нас зібрані пропозиції від кращих МФО України.

Динаміка чисельності населення по регіонах України
Населення України за роками
Населення України за роками

Повідомити про помилку

Помилка в тексті
Щось не працює
Ідея, побажання

Прохання додати до опису проблеми скрін сторінки з помилкою.

Введіть E-mail, щоб отримати відповідь:

Завантажити скрін сторінки з помилкою:

Курси по містах

Новини та статті

© 2008-2021 ТОВ “МiнфiнМедiа”. Код ЕГРПОУ: 35506859

Копіювання і розміщення матеріалів на інших сайтах дозволяється тільки з гіперпосиланням виду: www.minfin.com.ua

Інформація на даній сторінці не є рекламою банківських послуг. Верифіковану банком інформацію про продукти та послуги можна подивитись на офіційному сайті відповідного банку.

Телефон: (044) 392-47-40

Дзвінок в межах території України з усіх номерів операторів мобільного та міського зв’язку за тарифами операторів

Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 09:00 до 18:00

Юридична адреса: Україна, Київ, Вадима Гетьмана, 1-Б, 3 поверх

Про автора

admin administrator