Скільки років Ксенії з Уральських пельменів

Авторadmin

Скільки років Ксенії з Уральських пельменів

Як приготувати уральські пельмені

Пельмені – російська страва, яку готують майже по всій країні. Але в деяких регіонах способи приготування можуть різнитися. Як же правильно робити справжні уральські пельмені?

Інструкція

1. Приготуйте інгредієнти. Для приготування уральських пельменів традиційно використовуються кілька видів м ‘яса. У класичному рецепті для начинки необхідний фарш з яловичини, баранини і свинини. Пропорція видів м ‘яса сувора, на один кілограм м’ яса припадає 450 г яловичини, 350 г баранини і 200 г свинини. Крім м ‘яса для фаршу необхідна цибуля ріпчаста (1,5 штуки), півсклянки молока, сіль і перець за смаком. Також вам знадобляться 50 г вершкового масла, 2 г мускатного горіха, 3 столових ложки вершків. Для виготовлення тіста вам потрібно 3 склянки борошна, 2/3 склянки води, чайна ложка солі та одне яйце. Традиційно на Уралі використовували яйця куріпок, проте підійдуть і курячі. Любителі екзотики можуть використовувати яйця перепілок або дроф, які мешкали в степах Південного Уралу.

2. Приступайте до приготування. Замішуємо тісто, використовуючи перераховані вище інгредієнти. Для цього борошно треба просіяти, насипати його гіркою, зробити в ньому лунку. У неї слід налити воду і яйце, додати сіль. Замісивши тісто, залишаємо його на 20-30 хвилин. Нарізаємо цибулю та м “ясо, додаємо масло та мускатний горіх. Потім все це пропускаємо через м ‘ясорубку (бажано два рази). Додаємо у фарш приправи і молоко. Також можна покласти в начинку сало, для того, щоб вийшов соковитий бульйон. Тісто, отримане на початку, розкочуємо в тонкий лист. Далі, робимо з нього гуртки якимось круглим предметом, наприклад склянкою. Беремо чайну ложку і відміряємо їй фарш, кладучи в кожен отриманий гурток по одній такій ложці. Потім слід намочити краї гуртків тесту і заліпити їх звичайним способом.

3. Починайте варити пельмені. Для цього вскип ‘ятіть воду і підсоліть її. Потім кидайте туди всі свої напрацювання за попередні два кроки. Справжні уральські пельмені повинні варитися не менше 15-20 хвилин, для того, щоб проварилася свинина.

Скільки років Ксенії з Уральських пельменів

Розміщення і обговорення вдалих і найсмачніших домашніх рецептів. Ви знайдете кулінарні рецепти, святкові та повсякденні, з докладними інструкціями і покроковими фотографіями.

Cookery.com.ua – сайт кулінарних рецептів підкаже, що приготувати!

Відмінною особливістю уральських пельменів є не стільки фарш або тісто, скільки спосіб їх приготування. Ще б, адже готуються ці пельмені на пару! В результаті такої незвичайної теплової обробки виходять дуже смачні соковиті пельмені, які припадуть до смаку всім без винятку.

Уральські пельмені

Вам знадобляться:

Для тесту
Яйце – 1 шт.
Борошно – 3 склянки
Вода кип’ячена (холодна) – ¾ склянки
Сіль – 1 ч.л.

Для фаршу
Свинина (м’якоть) – 150 г
Яловичина (м’якоть) – 150 г
Баранина (м’якоть) – 120 р
Цибуля ріпчаста – 1 цибулина (середня чи велика)
Вершки (висока жирність) – 3 ст.л.
Сіль, перець – за смаком
Мускатний горіх (мелений) – щіпка

Спосіб приготування:

Для початку просіяти через дрібне сито борошно гіркою на обробній дошці. У самому центрі цієї гірки зробіть поглиблення і влийте в нього воду, змішану з половиною яйця і сіллю. Прихоплюючи потроху борошна з боку лунки, поступово замісіть круте тісто.

Готове тісто скачайте в кулю, накрийте чистим лляним рушником і приберіть в сторонку. Нехай вона відпочине 30 хвилин, після чого можна буде починати ліплення пельменів.

Поки тісто визріває, займіться приготуванням фаршу. Робити його простіше простого. Наріжте все м’ясо на невеликі шматочки, а потім пропустіть ці шматочки через м’ясорубку два рази разом з очищеною цибулиною. У перемелене м’ясо введіть вершки, сіль, перець і мускатний горіх. Все гарненько перемішайте.

Ліплення пельменів

Питання ліплення пельменів суто індивідуальний. Справа тут стосується не тільки розмірів пельменів, але і їх форми і способів защипки країв. Тому, пропоную вам зліпити пельмені так, як ви це зазвичай робите.

Головне, що важливо не забути зробити – це змастити зліплені пельмені половиною яйця.

Після цього, поставте пельмені в холодильник заморожуватися.

Як я вже говорила, уральські пельмені не варяться, а паряться. Для цього, звичайно ж, вам знадобиться , мантоварка або стала вже звичної для багатьох пароварка. Залежно від розміру, пельмені потрібно тримати на пару 10-15 хвилин. Про готовність ж вам скаже трохи сморщившееся тісто.

Уральські пельмені подаються не тільки зі сметаною, але і з гострою приправою, приготовленої з 3 ст.л. оцту, 2 ст.л. оливкової олії, натертого часнику і солі з перцем, кількість яких залежить від вашого смаку.

Приємного апетиту!

Про автора

admin administrator