Скільки треба варити малинове варення на зиму

Авторadmin

Скільки треба варити малинове варення на зиму

Малинове варення

Пропоную рецепт смачного, густого та ароматного малинового варення. Варення виходить насиченим і збалансованим за смаком, яскравим і смачним. Справжнє джерело вітамінів на зиму до чаю.

Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшла банка 0,5 л готового малинового варення. Тому розрахуйте, скільки ви хочете приготувати варення і скільки необхідно для цього інгредієнтів заздалегідь.

Інгредієнти на 1 баночку варення:

  • Малина 450 г
  • Цукор 3/4 склянки
  • Лимонний сік 2 ст.л.
  • Дрібка солі

Рецепт приготування:

Малину перебрати – якщо є зіпсовані ягоди, викинути їх. Малину можна мити, а можна й не мити, якщо на ній немає пилу та бруду.

Висипати малину в миску або в посуд, у якому будемо готувати варення. У мене це ємність із жароміцного скла.

Можна також використовувати миски або каструлі з нержавіючої сталі, якщо такого посуду немає – то використовуйте посуд, який є. Колись я варила варення в емальованій мисці, але потрібно слідкувати щоб варення не пригоріло.

Додати до малини цукор і залишити хвилин на 10, нехай пустить сік.

Ставимо на плиту і чекаємо закипання. Коли ягоди закипіли – прикрутити до мінімального вогонь або плиту, варити приблизно 20-25 хвилин, періодично помішуючи.

За 5 хвилин до готовності додати лимонний сік і дрібку солі.

Лимонний сік додасть варенню густоти та збалансує смак, допоможе варенню зберегти свій яскравий колір. А сіль збалансує смак.

Пробуємо на густоту варення.

Як зрозуміти, чи достатньо густим вийшло варення? Для цього беремо заздалегідь охолоджену в холодильнику тарілку, наносимо кілька крапель варення на неї та ставимо на кілька хвилин у холодильник, потім дістаємо – якщо варення не розтікається і краплі тримають форму, значить, варення вже досить густе і готове.

Якщо варення достатньо густе – вимикаємо. Якщо ще недостатньо загусло – варимо ще стільки, скільки потрібно.

Коли варення готове – розливаємо його по баночках, охолоджуємо і ставимо на зберігання в холодильник.

Якщо ж ви хочете зберігати варення без холодильника – потрібно попередньо простерилізувати банки та кришки. Я роблю це в духовці, поміщаючи баночки з кришками на 10 хвилин у розігріту попередньо до 110-120°C духовку. Або можна їх просто прокип’ятити у воді кілька хвилин.

Тепер, коли варення готове, ви можете його розлити по стерилізованих баночках і закатати або закрити кришками (стерилізованими) із закруткою.

Малинове варення готове! Смачного!

Люблю готувати, імпровізувати та експериментувати на кухні, ділюся смачними та перевіреними рецептами з вами!

Як варити малинове варення. Скільки варити малинове варення

Давайте розглянемо, як варити малинове варення на зиму, а також скільки часу варити варення для консервування.

Малинове варення – одне з найсмачніших і найзапашніших заготовок на зиму. Це не тільки солодкий додаток до чаю, але й незамінний помічник при застуді.

Малинове варення має жарознижувальний ефект завдяки ацетилсаліцилової кислоти у складі. Також в малині міститься велика кількість вітаміну С і А, вона має протимікробний і в’яжучий ефект.

Малинове варення, рецепти на зиму

Малину їдять не тільки у свіжому вигляді, а й заготовляють на зиму. З малини можна зробити варення або джем, заморозити порційно в морозилці або пом’яти з цукром і зберігати в ємності в холодильнику.

Як варити малинове варення на зиму

Малинове варення готується дуже просто, нам знадобиться лише два інгредієнти: малина та цукор.

Якщо ви любите готувати варення на зиму, обов’язково спробуйте зробити полуничне варення або варення з аґрусу.

Як варити малинове варення на зиму, рецепт з фото

Вибираємо свіжу гарну малину. Цукру можна брати 1 до 1 або трохи менше.

Малину миємо і пересипаємо в каструлю, в якій варитимемо варення.

Засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години, щоб ягоди пустили сік.

Можна періодично струшувати каструлю, щоб цукор розподілився.

Тим часом можна стерилізувати банки із кришками. Найзручніше таке варення закривати у 0,5 літрові банки.

Коли малина пустила сік, ставимо каструлю на маленький вогонь і чекаємо на закипання, періодично помішуючи. Коли малина закипить, знімаємо пінку.

Цукор можна додавати в один або два прийоми, як вам зручніше.

Варити малинове варення можна від 5 хвилин і до 30 хвилин, де 5 хвилин – це рецепт-п’ятихвилинка, тому варення вийде рідким. Якщо ж варитимете трохи довше, варення ставатиме все густішим і темнішим.

Готове малинове варення розливаємо по стерилізованим банкам та закриваємо кришками. Можна вкрити пледом і залишити охолоджуватись. Виходить гарне, яскраве та ароматне варення на зиму.

Малина з цукром на зиму без варіння

Малинове варення також добре зберігається з цукром в холодильнику, виходить смачним і корисним.

Як приготувати малину з цукром на зиму без варіння

  1. Ягоди перебираємо, миємо. Беремо зручну миску, викладаємо ягоди і давимо товкачем, щоб малина пустила сік.
  2. Пересипаємо малину цукром у кілька прийомів, добре помішуючи, щоб цукор рівномірно розподілився.
  3. Залишаємо при кімнатній температурі на кілька годин, щоб цукор розчинився, а маса стала рівномірною.
  4. Тим часом стерилізуємо банки. Бажано сире малинове варення зберігати у чистих банках.
  5. Розкладаємо масу по банках, закриваємо кришками і ставимо зберігатися в холодильник. Із такого варення можна готувати корисний чай при застуді.

Як варити малиновий джем без кісточок

Малиновий джем – це ще один смачний варіант заготівлі з малини, цей рецепт сподобається тим, хто не любить кісточки у варенні.

Як варити малиновий джем без кісточок на зиму

  1. Ягоди перебираємо та миємо. Малину перебиваємо блендером, робимо однорідну масу.
  2. Готову масу проціджуємо через марлю, а потім через сито. Таким чином ми приберемо всі кісточки.
  3. Малинову масу без кісточок виливаємо в каструлю, де зручно варити варення. Ставимо на плиту, засипаємо цукром, помішуємо, щоб цукор розтанув.
  4. Коли джем почне кипіти, знімаємо пінку, варимо 10 хвилин.
  5. Розливаємо готовий джем по стерилізованих банках, закриваємо кришками. Малиновий джем без кісточок готовий. Це універсальний продукт, який можна не тільки їсти з чаєм, але й використовувати для приготування тортів.

Скільки варити малинове варення

Час варіння залежить від того, наскільки густе варення з малини ви хочете отримати. Якщо ви вибрали рецепт-п’ятихвилинку, тоді варення готують 5 хвилин після початку закипання. Для густішого і темнішого варення знадобиться 30-40 хвилин варіння, причому потрібно постійно помішувати масу і готувати на маленькому вогні.

Харчова цінність малинового варення

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів) на 100 грамів їстівної частини.

Про автора

admin administrator