Скільки важить одна смажена сосиска у тесті

Авторadmin

Скільки важить одна смажена сосиска у тесті

Сосиски в тісті: рецепти ароматної домашньої випічки

Смачні сосиски в ніжному і м’якому тісті як в магазині.

Сосиски в тісті – це популярна у всьому світі випічка, яка виникла в Німеччині як страва фастфуду. Варіації цієї страви відомі в багатьох країнах світу. Смак сосиски в тісті з магазину або їдальні добре знайомий будь-якому українцеві. Приготувати смачну ароматну випічку з сосисками можна і вдома.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний хрусткий віденський шніцель.

Класична сосиска в тісті

  • Борошно – 500 г.
  • Вода – 150 мл.
  • Молоко – 100 мл.
  • М’яке вершкове масло – 80 г.
  • Сухі дріжджі – 10 г.
  • Цукор-50 г.
  • Солі.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сосиски-20 шт.
  • Жовтки для змазування – 2 шт.

Молоко і воду змішати і злегка нагріти на плиті. Додати ложку цукру, дріжджі і три столові ложки борошна. Перемішати вінчиком, накрити рушником і залишити на 20 хвилин. Яйця збити міксером з сіллю і цукром до густої піни і додати в суміш.

Читайте також Хрусткі та соковиті нагетси: як приготувати смачну закуску вдома Додати масло і всипати решту борошна в суміш. Місити тісто поки воно не перестане липнути до рук. Готове тісто покласти в змащену олією миску, закрити плівкою і поставити в тепле місце на 40 хвилин.

Тісто розділити на дві частини. З кожної частини розкатати квадрат стороною приблизно 40 см. Розділити тісто на смужки шириною 3 см. Щільно загорнути сосиску в смужку тіста.

Викласти сосиски в тісті на деко, змастити тісто збитими жовтками для блиску. Випікати в духовці 20 хвилин при 180°.

Сосиски в листковому дріжджовому тесті

  • Листкове дріжджове тісто – 400 г.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сосиски – 10 шт.
  • Насіння кунжуту для посипання.

Розрізати тісто на смужки, розтягнути їх руками. Загорнути сосиски в смужки тіста і скласти на покритий папером для випічки килимок. Змастити тісто збитим яйцем, посипати кунжутом. Випікати сосиски в листковому дріжджовому тесті в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20-30 хвилин.

Рецепт київської перепічки

  • Вода – 300 мл.
  • Борошно – 4 склянки.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Щіпка солі.
  • Сухі дріжджі – 15 г.
  • Сосиски – 10 шт.
  • Рослинна олія для смаження.

Змішати дріжджі з цукром, додати теплу воду до появи пінки. Всипати сіль і борошно, замісити тісто. Залишити в теплому місці під рушником, щоб тісто збільшилася вдвічі. Тісто, що підійшло, поділити на 10 частин (за кількістю сосисок), вкласти сосиску посередині і защипнути краї. Смажити сосиски в тесті у великій кількості розігрітої рослинної олії до золотистої скоринки, перевертаючи в процесі.

Читайте також інші рецепти

Сосиски в тесті – 20 швидких та смачних рецептів

Здається, що немає закуски простіше, ніж сосиски у тесті. Але навіть їх можна приготувати по-різному. Щоб довести це на практиці, ми зібрали цілих 20 рецептів з різними тонкощами та секретами!

1. Сосиски у тісті в духовці

Класичний рецепт, як за ГОСТом.

Тобі знадобиться: 12 сосисок, 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки молока, 1,5 ст.л. цукру, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 6 г дріжджів, дрібка солі.

Приготування: Розчини в теплому молоці цукор і дріжджі, і додай пару ложок борошна. Залиш заготівлю на 15 хвилин, а за цей час зби міксером яйця з сіллю до збільшення в обсязі. Змішай опару, яйця та борошно, додай м’яке вершкове масло, виміси тісто і залиш на годину в теплі. Наріж його смужками, обгорни сосиски та запікай 25-30 хвилин при 180 градусах.

Дивіться також: Готуємо в мікрохвильовій печі – 15 простих і смачних рецептів страв

2. Сосиски у тесті на сковороді

Найпростіший і найшвидший рецепт приготування!

Тобі знадобиться: 10 сосисок, 200 мл кефіру, 2 ч.л. цукру, 1 яйце, щіпка солі та соди, 2 ст.л. олії, 350 г борошна.

Приготування: Збий кефір з яйцем, сіллю та цукром до однорідності. Додай просіяне борошно з содою, олію, і вимішай тісто. Залиш його на 20 хвилин під плівкою, розділи на частини, сплюсні, щільно обліпити сосиски та обсмаж.

Як приготувати сосиски в тесті: рецепти і поради кулінарів

Мабуть, ніхто не здатний втриматися від спокуси спробувати смачну, ароматну і неймовірно апетитну домашню сосиску в тесті. Настільки невигадлива випічка зазвичай дуже подобається і дорослим, і маленьким дітям.

  • Як приготувати сосиски в тісті з кефіру
  • Спосіб приготування
  • Як приготувати сосиски в шаром прісному тесті
  • Необхідні продукти
  • Процес приготування
  • Формування заготовок
  • Секрети приготування

Якщо ви не знаєте, як приготувати сосиски в тесті, то ви напевно будете здивовані простоті цього процесу. До того ж, з мінімального набору недорогих продуктів можна спекти цілий противень смачних виробів. У процесі ви можете скористатися і власноруч замішаним тестом, і купівельною основою.

Як приготувати сосиски в тісті з кефіру

Вже давно цей рецепт апетитних булочок з цікавою начинкою вважається одним з найпопулярніших. Сосиски в тесті на кефірі обов’язково сподобаються всім. Господиням – за простоту приготування, а рідним – за відмінний, ніжний смак.

Отже, для приготування смажених сосисок у тесті вам будуть потрібні:

  • 0,4 л кефіру;
  • чайна ложка солі;
  • 350 мл води;
  • 0,5 столової ложки соди;
  • яйце;
  • 0,5 кг кукурудзяного борошна;
  • столова ложка цукру.

Звичайно ж, вам ще знадобляться самі сосиски, але їх кількість ви вже можете визначити самостійно. Кукурудзяне борошно можна замінити і простим пшеничним продуктом, але майте на увазі, що готові сосиски отримаються менш хрусткими і рум’яними.

Булочки, приготовані таким способом, виходять неймовірно смачними, соковитими і поживними. Правда, калорійність сосиски в тесті, обсмаженій на сковороді, досить-таки висока.

Але якщо ви не дуже пильно стежите за своєю фігурою, обов’язково спробуйте це нехитре ласощі. А на замітку: одна смажена булочка містить 350 калорій. А ось енергетична цінність сосиски в тесті, приготованої в духовці, істотно нижча і становить всього 230 ккал.

Спосіб приготування

У глибоку миску пересипте просіяне борошно і акуратно влийте в нього воду. В іншій ємності змішайте кефір і соду, давши їй деякий час для бродіння. Потім обидві маси потрібно об’єднати, ретельно вимішавши для позбавлення від грудок.

Тепер введіть у суміш сіль, яйце і цукор. Старанно розмішайте компоненти. На цьому етапі тісто для сосисок вже готове. Дайте йому “відпочити” “в сторонці, після чого приступіть до наступного кроку.

На виробництві для приготування сосисок у тесті використовується спеціальний агрегат, який дозволяє зробити їх на паличці. Але в домашніх умовах смачні хот-доги можна зістряпати і на звичайній сковороді.

Відбувається процес приготування надзвичайно просто: кожну сосиску потрібно занурити в приготований кляр і відправити в розпечену олію. Томити вироби необхідно до придбання красивого золотистого кольору. У результаті у вас вийдуть дуже смачні, хрусткі і красиві смажені сосиски в тесті.

Така випічка надзвичайно хороша собою і в гарячому, і в холодному вигляді. Та й різних доповнень вона не потребує.

Як приготувати сосиски в шаром прісному тесті

Таке частування виходить нітрохи не гірше класичного варіанту випічки, приготованої з додаванням дріжджів. Швидше навіть навпаки, сосиски в слоєном бездрожжевому тесті виходять набагато корисніше і смачніше. Оболонка виходить дуже хрусткою і апетитною, а сама начинка залишається ніжною і соковитою.

Необхідні продукти

Для того щоб порадувати свою сім’ю такою випічкою, підготуйте:

  • 0,3 л кефіру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,45 кг борошна;
  • 2 яйця;
  • столова ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 100 г вершкового масла;
  • жменя кунжуту;
  • 8 сосисок.

Процес приготування

Насамперед трохи підігріть підготовлений кефір. Тільки не перестарайтеся, інакше отримаєте в кінці сир.

Покладіть у нього цукор, одне яйце і сіль. Ретельно перемішайте цю суміш звичайною ложкою. Потім відправте в масу попередньо розтоплене вершкове масло. Для цієї мети найзручніше скористатися водяною лазнею або мікрохвильовою піччю.

Перемішайте суміш з кефіру до однорідної текстури. Просійте, бажано двічі, і з’єднайте її з содою. Потім сухі компоненти введіть в рідку масу. Тільки не висипайте все борошно відразу.

Майте на увазі, що кількість, зазначена в рецептурі, насправді лише приблизна. А ось точно визначити, скільки саме борошна необхідно, потрібно візуально. Різниця залежить від того, якою жирністю володіє використовуваний вами кефір.

Після того, як борошно ввібрає в себе всю вологу, продовжіть замішувати тісто вручну. Розминати масу слід до тих пір, поки вона не перестане прилипати до шкіри. Коли тісто буде готове, накрийте його харчовою плівкою і залиште в сторонці для підйому. Через годину ви помітите, що маса стала м’якою, еластичною і дуже податливою.

Підготовані сосиски розріжте навпіл.

Посипайте робочу поверхню жменю борошна і викладіть тісто. Спочатку просто розімніть його руками, але так, щоб воно не стало занадто тугим. Потім розділіть масу на шматочки, які за розміром нагадують курячі яйця, і сформуйте з них круглі грудки.

Формування заготовок

А тепер настав час дізнатися, як загорнути сосиски в тісто. Насправді секрет гранично простий! Кожну підготовлену грудку розкатайте в довготривалий пласт. З одного боку зробіть невеликий надріз, а в серединку пелюшки покладіть половинку сосиски. А зараз просто загорніть її в довільному порядку, протягнувши край через виконаний отвір. А залишилися по боках шматочки сховайте під шарами тесту. Розібравшись у тому, як загорнути сосиску в тісто один раз, ви будете виробляти цю маніпуляцію дуже швидко і легко.

Скручені рулети помістіть на вкритий рослинним маслом противень, залишаючи між заготовками кілька сантиметрів вільного простору. У піалі забийте яйце і змажте їм сформовані вироби, після чого посипте їх кунжутом.

Випікати сосиски в шаром бездрожжевому тесті слід всього лише 20 хвилин при 200 градусах. Булочки повинні трохи вирости і підрум’янитися. А ось сильно засмажувати їх не варто – світле тісто виходить набагато м’якшим і смачнішим.

Секрети приготування

  • Щоб уникнути пригоряння булочок, противень можна застелити пергаментом.
  • Перш ніж відправляти заготовки в духовку, бажано дати їм відстань протягом 10 хвилин в теплі. Так сосиски в тесті отримаються ще пишніше.
  • Обов’язково змащуйте вироби яйцем або рослинною олією. Адже тільки так булочки стануть дійсно рум’яними, красивими і апетитними.
  • У жодному разі не використовуйте для приготування заморожені сосиски. В іншому випадку булочки просто не пропекуться.
  • Якщо після випікання змастити вироби шматочком вершкового масла, то вони стануть надзвичайно м’якими і привабливими.
  • А щоб булочки ненароком не лопнули в духовці, перед приготуванням проколіть їх в декількох місцях виделкою.

Тепер ви знаєте, як приготувати сосиски в тесті своїми руками. Це ароматне ласощі з легкістю витіснить з вашого раціону шкідливий фастфуд і напівфабрикати.

Про автора

admin administrator