Майонез
Тип | Соус |
---|---|
Походження | Франція |
Час появи | 1758 |
Необхідні компоненти | Олія рослинна, яєчний жовток, оцет, цукор, сіль |
Зазвичай використовувані компоненти | Лимонний сік, гірчиця |
"Майонез калорійний – це правда. В середньому 680 ккал на 100 грамів продукту. Однак в оливковій олії 884 ккал, а в вершковому маслі 717 ккал.
Перше, що повинен знати кожен: в майонезі два головних інгредієнта – рослинне масло і яєчний жовток або цільні яйця. Якщо серед інгредієнтів вибраного вами продукту немає яєчного жовтка, яєць або яєчного порошку, то перед вами не майонез, а майонезний соус.
МАЙОНЕЗ, у, ч. Соус, виготовлений з яєць, олії, оцту та інших приправ.
В середньому 680 ккал на 100 грамів продукту.
У Радянському Союзі популярністю користувався майонез «Провансаль», що вироблявся на багатьох жироолійних комбінатах. Рецепт і склад майонезу суворо регламентувався державним стандартом. Майонез вироблявся з традиційних продуктів: соняшникової олії, води, яєчного …
Про автора