Як готувати картоплю

Авторadmin

Як готувати картоплю

Рецепти запеченої картоплі

Запечена картопля в духовці по праву вважається одним з найулюбленіших і смачних страв домашнього приготування. Вона ситна, ароматна і неймовірно апетитна, завжди доречна на столі в якості самостійної страви або гарніру.

Запечена картопля в духовці

Цей спосіб готування є простим і зручним, не вимагає багато часу або будь-якої особливої майстерності. Запечена картопля виходить з першого разу навіть у недосвідченої господині і завжди з’їдається із задоволенням і апетитом.

Існує безліч оригінальних рецептів, як приготувати печену картоплю, щоб вона вийшла максимально ніжнаою і вишуканою. Її запікають соло або з додаванням інших овочів – цибулі, моркви, цвітної капусти, болгарського перцю, помідорів. Абсолютно особливою запечена картопля виходить з м’ясом – свининою, яловичиною, курятиною або звичайним фаршем. А якщо додати в неї будь-яку з копченостей або просто шинку, тоді аромат заграє дивовижними яскравими нотками.
Серед найбільш гармонійних інгредієнтів можна також виділити гриби, з якими виходять відмінні запіканки, морепродукти і річкова риба: короп, карась, окунь. Соус з майонезу, сметани, твердого сиру і пікантних спецій із зеленню надають картопляному гарніру чарівного смаку.

Люля-кебаб ідеально підходить для пікніка. Спробуйте варіант приготування з картоплі на мангалі. Страва виходить ситною, з приємним ароматом диму. Подавати частування можна зі свіжими

Цілий рік чекаю, коли ж на прилавках з’явиться молода картопелька. Звичайно, з неї не приготуєш так багато страв, як зі старої. Але все-таки гарнір з молодої картоплі виходить.

Класичне поєднання простих продуктів – картопля і гриби, а блюдо виходить ситним і дуже смачним, та й готується просто і швидко. Картоплю нарізаємо по-селянськи, тобто часточками, і в.

Паприка добре поєднується з картоплею, надає їй насиченість кольору і особливий смак, особливо якщо взяти паприку копчену. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в паніровці з паприки і.

Хорошим і смачним варіантом приготування картоплі як гарніру або самостійного блюда буде у вас картопля, запечена часточками в сметано-часниковому соусі. Сметана робить картоплю соковитою, м’

Запечена у фользі картопля завжди виходить м’якою, соковитою і ароматною за рахунок обраних приправ. Для запікання виберіть картоплю щільну і яка розварюється, щоб вона зберегла форму в готовій.

Будь-які овочі, запечені в духовці і в рукаві, а картопляні часточки не виняток, виходять не тільки дієтичними, але і дуже смачними, а рукав зберігає їх соковитими. Змінюючи набір.

Картоплю готують в кожній родині і за різними рецептами, адже вона є основоположним продуктом нашого меню. Варіантом смачної картопляної страви може бути у вас картопля часточками, запечена з.

Варіант запікання картоплі часточками з майонезом дозволяє господині швидко і без особливих витрат приготувати вдалий і смачний гарнір до будь-якої страви. Майонез робить картоплю більш

Картоплею “в одежинці” кулінари називають загорнуту в бекон картоплю і запечену в духовці. У цьому варіанті картопля виходить в рази ситніше і смачніше і буде мати оригінальний вигляд,.

З безлічі страв з картоплі незмінна популярність залишається у картоплі, запеченої часточками в духовці, і особливо з ефектом хрусткої скоринки. Для такого ефекту найкраще підходить

Любителів картоплі в будь-якому виконанні у нас багато, і в цьому рецепті пропонується ще один варіант запікання цього овоча з беконом – шашлик з картоплі в духовці. Для.

Запечена в духовці картопля з беконом у вершках – блюдо калорійне, але неймовірно смачне і іноді їм можна урізноманітнити домашній раціон, а якщо їсти в міру, то шкоди.

Картопля по-селянськи – це не назва страви, а скоріше, особливий спосіб запікання в духовці, як колись запікали в печі. Запечена картопля відрізняється красивим зовнішнім виглядом

Блюдо готується просто: картопля загортається в скибочку бекону і запікається в духовці під сметанним соусом. Поєднання смаків цих інгредієнтів досить оригінальне і за рахунок копченого

Дієтологи суворо ставляться до бекону, але страви з цим продуктом дуже смачні і ситні, тому багато готують і їдять їх із задоволенням. Чудовим варіантом запеченої в духовці картоплі.

Картопля ніколи не приїдається, і оригінальним варіантом з безлічі картопляних страв може бути у вас картопля-гармошка з беконом, запечена в духовці. Вона так іменується за цікаву нарізку бульб,.

Запечена в духовці картопля з беконом і сиром, а хто хоч раз готував – знає, їжа неймовірно смачна і красива. Серед різноманітних варіантів її приготування найкращим і найсмачнішим.

Запечена в духовці у фользі картопля з беконом вважається стравою калорійною і малокорисною, але дуже смачною і ситною. Готується страва просто і швидко. Для запікання вибирається картопля з.

Для приготування страв на новорічний стіл необов’язково купувати дороге м’ясо, адже навіть з фаршу можна подати на стіл дуже смачне і ситне частування. Картопляні “

Апетитна картопля в духовці: як приготувати ситну страву

Запашна запечена картопля може бути справжньою окрасою святкового столу.

Готувати картоплю можна як завгодно – смажену, варену, у фритюрі або запечену в духовці. Вся ця картопля буде неймовірно смачною.

Читайте також Домашня грибна ікра: рецепти смачної закуски Проте відварні гарніри набридають, а регулярне вживання смаженої картоплі шкодить здоров’ю. Тоді гарним виходом буде приготування картоплі у духовці.

Запечена у такий спосіб картопля буде смачною, ситною й більш корисною. До того ж ця страва буде доречною і у щоденному вжитку, і на святковому столі.

Картопля в сметані у духовці

  • Картопля – 500 г
  • Сметана – 150 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Вершкове масло – 10 г
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Базилік сушений – за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком

Картоплю почистити і нарізати на тонкі пластини. Якщо картопля молода, то її досить помити, а нарізати можна разом зі шкіркою. Викласти картоплю шарами або гармошкою в форму, змащену вершковим маслом.

Сметану покласти в миску, додати сіль і чорний мелений перець за смаком. За бажанням можна додати ще які-небудь спеції та приправи. Ретельно перемішати інгредієнти. Залити сметанним соусом картоплю у формі для запікання.

Розігріти духовку до 180°C. Форму з картоплею можна накрити фольгою, щоб картопля швидше пропеклася, але не пересохла. Відправити форму з картоплею в духовку.

Тим часом натерти твердий сир на тертці.

Через 25 хвилин вийняти форму з духовки, зняти фольгу. Присипати картоплю тертим сиром. Покласти картоплю в духовку ще на 10 хвилин, щоб з’явилася рум’яна скоринка.

Картопля з куркою в духовці під соусом

  • Курка – 0,5 шт.
  • Картопля – 600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Майонез – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Вода – 1 ст.

Курку порубати на шматочки невеликого розміру. Порізати цибулю, можна півкільцями, але не дуже тонко.

Читайте також Смачні салати на зиму: рецепти овочевої закуски Приготування соусу. Змішати заздалегідь майонез і сметану, додати часник, майоран, сіль, перець чорний мелений.

Очищену картоплю порізати шматочками.

На деко налити стакан води, викласти шар картоплі, цибулі, посолити. Викласти м’ясо. Все добре полити соусом. Відправити картоплю з куркою в розігріту до 200°C духовку на 45 хвилин.

Запечена картопля з рибою у вершковому соусі

  • Філе білої риби – 2 шт.
  • Картопля – 5-6 шт. (середнього розміру)
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Вершки – 200 г
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Асафетида – 1 ч.л.
  • Імбир – 1 шт. (1 см кореня)

Поставити кип’ятити воду для картоплі. Тим часом її помити, почистити й нарізати вздовж на товсті скибочки. Відварити у киплячій воді до напівготовності протягом 10 хвилин, злити воду.

Читайте також Курка в духовці: прості рецепти ніжного м’яса Філе риби полити лимонним соком, посолити та поперчити, посипати асафетідою і петрушкою.

У форму для запікання викласти картоплю та філе риби, залити вершками. Відправити у розігріту до 190°C духовку запікати на 30 хвилин. Готову страву посипати свіжою рубаною петрушкою.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Як небанально приготувати картоплю: 5 дієтичних рецептів

Картопля – це доступний, смачний і поживний продукт, який можна доповнювати овочами, сирами, м’ясом чи рибою.

Водночас користь картоплі залежить від способу її приготування: овоч варто варити, запікати або смажити без олії чи бекону.

Печена картопля з салатом

Хоч печену картоплю зазвичай доповнюють такими інгредієнтами, як сир, бекон, сметана чи масло, вона також може бути дієтичною стравою.

Її можна вдало доповнити салатом зі шпинату, який містить багато клітковини та заліза.

Найшвидший спосіб приготування – “запекти” картоплю у мікрохвильовій печі, однак цей рецепт можна адаптувати і для духовки.

  • 4 середні картоплини
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 дрібка солі
  • 1 дрібка свіжомеленого чорного перцю
  • 2 склянки молодого шпинату
  • половинка жовтого болгарського перцю, тонко нарізана
  • ¼ склянки подрібненого сиру фета
  • 2 столові ложки нарізаних скибочками в’ялених томатів
  • ¼ склянки волоських горіхів
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту
  • 1 тонко нарізана цибуля для декору.

Ретельно промийте картоплю і зробіть проколи у шкірці.

Покладіть картоплю в тарілку для мікрохвильовки і запікайте протягом 6 хвилин. Переверніть картоплю на інший бік і поставте в запікатися ще на 6 хвилин.

Якщо в кожну картоплину можна з легкістю вставити ніж – овоч готовий. Якщо ні – готуйте картоплю ще кілька хвилин, поки вона не пропечеться всередині.

Надріжте кожну картоплину навпіл, але не роз’єднуйте половинки повністю. Полийте столовою ложкою оливкової олії і приправте сіллю та перцем. Рівномірно розкладіть на кожну картоплину шпинат, скибочки солодкого перцю, фету, в’ялені помідори та половинки волоського горіха.

Збризніть зверху оливковою олією та бальзамічним оцтом. Перед подачею посипте страву цибулею.

Запечена картопля фрі з часником

Недолік традиційної картоплі фрі полягає в тому, що вона смажиться у фритюрі, тому містить багато шкідливих насичених жирів.

Крім цього, олія додає страві зайвих калорій. Утім, картопля фрі може стати корисною, якщо ви заміните фритюрницю на духовку і візьмете трохи оливкової олії.

Також з картоплі не варто зчищати шкірку, оскільки вона містить приблизно половину клітковини всієї картоплі.

  • 4 середні картоплини
  • 2 столові ложки олії
  • 1 чайна ложка гранульованого часнику
  • ¾ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 3 столові ложки тертого сиру пармезан
  • 2 столові ложки свіжої петрушки для декору (за бажанням)

Розігрійте духовку до 250°С.

Ретельно помийте картоплю і, залишивши шкірку неушкодженою, наріжте її смужками шириною 1.5 см.

Помістіть картоплю фрі у велику миску і збризніть олією, перекладіть на деко з пергаментом. Приправте часниковим порошком, сіллю, перцем і пармезаном.

Рівномірно розкладіть картоплю фрі в один шар. Випікайте до золотистої скоринки приблизно 30-35 хвилин і перемішайте.

Подавайте страву гарячою і прикрасьте свіжою петрушкою.

Картопляне пюре з брокколі та соусом песто

Картопля здебільшого має кремову текстуру в пюре – не обов’язково додавати масло або вершки.

  • 1 кілограм картоплі, нарізної рівними шматочками
  • 1 середня капустина брокколі, дуже дрібно нарізана
  • 2 подрібнені зубчики часнику
  • ¼ склянки тертого пармезану
  • ¼ склянки готового соусу песто з базиліком
  • 1 чайна ложка солі
  • ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • спеції за смаком

Помістіть картоплю у велику каструлю і варіть на середньому вогні.

Готуйте картоплю в холодній воді: це може зайняти трохи більше часу, але так ви приготуєте картоплю більш рівномірно і зробите пюре без грудок.

Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння.

Після того, як вода закипить, варіть картоплю до м’якості, але не до повної готовності, приблизно 10-12 хвилин.

Додайте брокколі, накрийте кришкою і готуйте ще приблизно 4-5 хвилин, поки капуста не стане яскраво-зеленою та м’якою.

Злийте воду, залишивши десь половину склянки.

Поверніть зціджені овочі в каструлю і додайте залишок води й решту інгредієнтів.

Розімніть картоплю, щоб інгредієнти ретельно змішалися і подавайте страву.

Веганський картопляно-цибулевий суп

  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 4 дрібно нарізані цибулини-порей
  • 1 стебло селери, нарізане кубиками
  • 3 подрібнені зубчики часнику
  • 1 кілограм картоплі без шкірки
  • 4 склянки несолоного овочевого бульйону
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • 1 чайна ложка сушеного розмарину
  • ½ чайної ложки меленого коріандру
  • 2 лаврових листка
  • 1 склянка несолодкого і нежирного соєвого молока
  • 2 чайні ложки солі
  • ½ чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю

Поставте велику каструлю на середній вогонь і додайте олію, цибулю-порей, селеру та часник. Готуйте приблизно 10 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

Додайте картоплю, бульйон, чебрець, розмарин, коріандр, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 20 хвилин, поки картопля не стане дуже м’якою.

Зніміть страву з вогню. Злегка остудіть, потім заберіть лавровий лист і збийте суп у блендері.

Перелийте суп у каструлю на середній вогонь, додайте соєве молоко і тушкуйте.

Приправте сіллю, перцем і подавайте.

Смажена картопля з овочами і травами

Овочі додають кольору, аромату та поживних речовин картопляному гарніру. А ще ця страва дуже швидко готується!

  • ½ кілограми молодої картоплі
  • 1 середня червона цибулина, нарізана кружальцями
  • 4 середні морквини, очищені від шкірки й нарізані скибочками
  • 1 середній кабачок, нарізаний кружечками
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • ¾ чайної ложки солі
  • ½ чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю
  • свіжа петрушка.

Розігрійте духовку до 250°С.

Картоплю ретельно вимийте і проколіть виделкою. Помістіть у миску і розігрійте у мікрохвильовці на 3 хвилини.

Перекладіть картоплю на деко, застелене пергаментом, і додайте всі овочі. Полийте оливковою олією, приправте сіллю, перцем та іншими спеціями за бажанням.

Випікайте приблизно 30-35 хвилин, поки овочі не стануть м’якими і рум’яними.

Вас також може зацікавити:

Як приготувати крем-суп: 4 осінніх рецепти

Як приготувати квасолю? 6 оригінальних рецептів бобів

Що приготувати з волоських горіхів? 4 рецепти

Про автора

admin administrator