Як готувати сосиски в тексті

Авторadmin

Як готувати сосиски в тексті

Рецепт: Сосиска в тісті

Сосиска в тісті – добре відома всім випічка зі шкільних та студентських столових. Готується швидко, виходить смачною та ситною.

Інгредієнти для страви: Сосиска в тісті

  • Сосиска в тісті – їжа, відома далеко не на одному пострадянському просторі. У Сполучених Штатах поширена вулична їжа – корн-дог. Це сосиска, вкрита тістом із кукурудзяного борошна, а потім обсмажена у фритюрі. Популярна вона також в Аргентині, Австралії. Німці, американці, данці, ізраїльтяни, фіни їдять сосиски у дріжджовому, листковому тісті чи в млинцях. Мексиканці люблять загорнуті в тортилью та обсмажені у фритюрі ковбаски. Спочатку ж загорнуті в тісто сосиски з’явилися в Німеччині – країні, жителі якої славляться своєю любов’ю до ковбасних виробів. Потрібно відзначити, що в Західній Європі віддають перевагу приготуванню цієї випічки з листковим тістом, а в країнах колишнього СРСР – із дріжджовим.
  • Спробуйте урізноманітнити рецепт, спочатку загорнувши сосиску тонкими пластинками сиру, а потім смужками тіста. Також можна обкачати ковбасні вироби в приправах, ароматних травах, лимонній цедрі.
  • Приготувати сосиски ви можете і самостійно з м’ясного фаршу з яйцем та приправами.
  • Щоб випічка вийшла смачною, зважайте на склад сосисок. Вони повинні бути якісними, з натуральної сировини. Вироби з різноманітними смаковими добавками дітям давати небажано.
  • Замість сосисок можна використовувати тонкі ковбаски (наприклад, «мисливські»), котлети та інші м’ясні вироби. Головне, щоб вони були невеликими, зручними для поїдання.
  • Якщо хочете заощадити час, використовуйте куплене листкове тісто.
  • Приготуйте маленькі вироби із нарізаної на шматки сосиски, загорніть її листковим тістом, змастіть яйцем, і у вас вийде красива закуска для шведського столу. Для термінового пригощання несподіваних гостей саме те, що потрібно.
  • А взагалі сосиски в тісті – це так звана швидка їжа, щось на кшталт хот-дога чи гамбургера. Їх зручно брати з собою на роботу, в дорогу, давати дітям у школу, просто з’їсти разом із чаєм, щоб не витрачати зайвий час на приготування їжі.
  • Прекрасним доповненням до сосисок у тісті буде кетчуп, гірчиця, інші соуси, а також овочі. Із ними випічка перетворюється на повноцінну другу страву. Їсти її можна і холодною, і гарячою.
  • Розігрівати випічку можна в духовці, мікрохвильовці чи на сковорідці під кришкою при найслабшому нагріванні.

Кроки приготування рецепту з фото

Щоб приготувати цю випічку, знадобляться якісні сосиски, пшеничне борошно, дріжджі, вода, цукор та сіль.

Для початку підготуйте опару. Теплу воду змішайте з розкришеними дріжджами, цукром та столовою ложкою борошна. Дайте постояти опарі 15 хвилин, і вона підніметься пухкою «шапочкою». Це означає, що дріжджі уже почали активно працювати.

Приблизно половину борошна просійте та змішайте з сіллю.

Вилийте в борошно опару. Замісіть м’яке тісто. Спочатку воно буде рідким. Підсипайте просіяне борошно порціями, поки не буде досягнута потрібна консистенція. Якщо всипати все борошно одразу, може здатися, що його надто багато. Тоді доведеться поступово підливати воду та вимішувати тісто до повного її вбирання. Набагато простіше спочатку робити тісто рідким, а потім уже поступово доводити до густоти.

Тісто скачайте на кульку, накрийте вологим рушничком та поставте в тепле місце. Не закривайте посуд целофаном. Для активної роботи дріжджів їм необхідний доступ свіжого повітря. Через 2 години тісто, що виросло, обімніть. Спочатку воно буде липкуватим, але при ретельному вимішуванні перестає залишатися на руках.

Присипте борошном дошку та розкачайте тісто. Товщина шару повинна бути 3-5 мм. Наріжте розкачане тісто на смужки завширшки 2-3 см. Взагалі товщина тіста великого значення не має. Комусь подобаються сосиски в пухкій «шубі», а хтось любить їх вкритими тільки тонким шаром тіста, який майже не відчувається.

Із сосисок зніміть целофанову обгортку та загорніть їх смужками тіста так, щоб вони були наче один на одному. Самі ковбасні вироби вологуваті, тому тісто гарно до них прилипає. Заздалегідь відварювати сосиски не потрібно. Їм цілком вистачить часу, щоб приготуватися в духовці.

Викладіть сосиски на деко швом донизу. Змастіть концентрованим цукровим сиропом. Також для підрум’янювання можна змастити їх збитим жовтком, яйцем. А для покращення зовнішнього вигляду та смаку спробуйте також посипати вироби кунжутними насінинками перед випіканням.

Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте туди деко на 25-30 хвилин. Коли тісто підрум’яниться, можете випічку витягати. Не давайте їй застигати на відкритому повітрі, інакше тісто вийде сухим та ламким. Накрийте деко мокрим рушничком чи складіть сосиски в глибоку тарілку і закрийте целофановим пакетом. Тоді волога, що випаровується, буде розм’якшувати скоринку. Найсмачнішою випічка буде уже після застигання та розм’якшення.

Сосиски в тісті

Домашні сосиски в тісті готуються просто. Просте здобне дріжджове тісто і покупні сосиски високої якості.

Автор понад 1100 рецептів. Буду радий, якщо ви поділитеся рецептом.

Схожі рецепти

Медове печиво

Здобні булочки

Слойки з яблуками

Ще в дитинстві в школі на великій перерві з однокласниками купували в буфеті сосиски в тісті з томатним соком, це було недорого, цілком смачно, як то кажуть – їстівне. У ті далекі часи сосиски були якісь особливі, дуже смачні, з щільного м’яса. Крім того, вони відрізнялися від нинішніх кольором, не розварювалися. А ось тісто, чомусь, часто було різним – листковим, здобних, навіть сильно прісним. Правда гірчиця з томатом рятували становище.

Сосиски і сардельки запікають в оболонці з тіста у всьому світі – це поширений фаст-фуд столових в навчальних закладах, невеликих кафе, бістро. Найчастіше зустрічається така «ковбасна» випічка у вигляді згортка з закрученим і намотаний на сосиску тістом у вигляді спіралі або «ялинки». Втім, часто тісто на вигляд прикрасами не відрізняється, це фактично на смакові якості не впливає.

Читав, що запечені в тісті сосиски, інші ковбасні вироби придумали робити в Німеччині, де їх називають Würstchen im Schlafrock – ковбаски в халаті або нічній сорочці. Американці використовують більш веселу назву – pigs in a blanket (поросята в ковдрі), дуже схожі на вигляд. За великим рахунком, ця страва – фаршироване ковбасою тісто. Існують також всілякі подібні страви – м’ясний хліб, ковбасні булочки, тощо.

Люблю коли тісто повітряне, а самі сосиски невеликі і натуральні. Листкове, а також жорстке тісто якось не в пошані. Кращий варіант – здобне дріжджове тісто на молоці з вершковим маслом. У підсумку, виходять булочки з ковбасної начинкою, які можуть бути ласощами, замінити хліб під час обіду. Хтось із знайомих сказав – це пампушки з ковбасою до гарного борщу.

По-перше, завжди варто читати написи на упаковці, склад м’яса, наявність «корисних» домішок. По-друге, варто звернути увагу на свіжість продукту, термін його зберігання – невеликий термін реалізації говорить про мінімумі консервантів. Ну і, по-третє, якщо впевнені у виробнику, його продукції, не варто шукати щось інше. І ще, хороший продукт дешево не коштує.

На відміну від хот-дога, сосиска в тісті запікається повністю – тісто одночасно з ковбасним виробом. В якості начинки можуть використовуватися курячі, свинячі сосиски або із змішаного м’яса. А також довгасті шматочки вареної ковбаси, цілі або розрізані на частини сардельки. Випічку можна приготувати, потім зберігати кілька днів у холодильнику, розігріваючи її в мікрохвильовці в міру необхідності.

Інгредієнти

  • Сосиски (10-12 см) 8-10 шт
  • Пшеничне борошно 2.5 склянки
  • Молоко 150 мл
  • Вершкове масло 50 г
  • Сухі «швидкі» дріжджі 5 г
  • Яйце 1 шт
  • Рослинна олія 1 ч.л.
  • Сіль, цукор спеції

Як приготувати сосиски в тісті? 6 смачних рецептів!

До появи хот-догів наші любителі фастфуду купували сосиски в тісті, але ця випічка, приготовлена ​​в домашніх умовах, виходить набагато смачніше і корисніше. Тривалість її приготування буде менше, ніж при випічці пиріжків, адже не потрібно готувати начинку. У даній статті розказано, як приготувати сосиски в тісті в духовці, мультиварці і на сковороді з різних видів тіста.

Сосиски в листковому тісті, запечені в духовці

Оскільки листкове тісто для сосисок можна приготувати завчасно самостійно, або купити в тому ж магазині, де і самі сосиски, то з приготуванням цієї випічки зможе впоратися навіть школяр.

Щоб нагодувати всю сім’ю смачними сосисками в листковому тісті, знадобляться:

  • 500 г листкового дріжджового тіста;
  • 10-14 (в залежності від розміру) сосисок;
  • 1 жовток;
  • 30-45 мл молока.

Послідовність випічки:

  1. Пласт листкового тіста розкачати на пріпиленний борошном робочій поверхні до товщини 5-7 мм, далі нарізати його смужками по півтора – два сантиметри товщиною.
  2. З сосисок акуратно зняти оболонки і обернути кожну смужкою тіста трохи внахлест. Підготовлені сосиски укласти на застелений пергаментом лист для випічки надеякій відстані один від одного.
  3. Жовток трохи збовтати до однорідності з невеликою кількістю молока. Отриманою сумішшю змастити поверхню заготовок, приділяючи особливу увагу стиках. Це дасть не тільки красиву блискучу корочку, але і не дасть тесту розійтися на стиках.
  4. Піч сосиски слід при 180 градусах протягом 20-25 хвилин.

Більше матеріалів: сосиски в листковому тісті

У дріжджовому тесті

Дріжджове тісто, приготоване безопарним способом, можна використовувати не тільки для пиріжків і піци, але і для іншої нескладної випічки такий, як сосиски в тісті. При мінімумі витрат часу і продуктів це дозволить створити смачний перекус в школу або на роботу.

На одну порцію тіста, розраховану на десять сосисок, потрібно взяти:

  • 250 мл молока;
  • 90 г цукру;
  • 30 г свіжих пресованих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 5 г солі;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 500 г борошна.

Як спекти:

  1. У теплому молоці розмішати цукор і дріжджі. У цю суміш влити трохи розхитані куряче яйце, рослинне мало. Старанно все перемішати, посолити, додати борошно і вимісити м’яке тісто, яке залишить на 40 хвилин для підйому.
  2. Тісто, що підійшло, ще раз обмять і розділити на десять рівних частин, кожну розкачати в джгут, яким обернути одну сосиску. Кожну з заготовок відправити на підготовлений лист. Сосиски в тісті можна приготувати з додаванням сиру. Для цього в кожній сосиску попередньо роблять поздовжній надріз і наповнюють великої сирної стружкою, потім сосиску обертають тестом і готують, як зазвичай.
  3. Час, що залишився яйце збовтати виделкою до однорідності і змастити їх сосиски на деку. Дати заготівлях расстояться 20 хвилин, після цього відправити на 20 хвилин в розігріту духовку при 200 градусах. Випікати до апетитною рум’яної скоринки.

Сосиски в тісті на кефірі

Сосиски в тісті в духовці можна готувати не тільки на основі листкового або дріжджового тіста, смачною виходить така випічка і з використанням дріжджового тіста на кефірі. Кисломолочний продукт для замішування можна взяти з будь-яким відсотком жирності. Залежно від цього буде потрібно більше або менше муки.

До складу однієї порції сосисок в тісті на кефірі входять:

  • 200 мл кефіру;
  • 30 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 5 г соди;
  • 1 яйце для змащування
  • 30 г кунжуту для обсипання;
  • 6-8 сосисок;
  • 300-320 г пшеничного борошна.

Хід роботи:

  1. У теплому кефірі розчинити все кристалики цукру і солі. Потім просіяти через ситечко соду, розмішати і залишити, поки маса не запіниться і збільшиться в розмірі в кілька разів.
  2. Невеликими порціями просіяти в кефірну суміш борошно і вимісити м’яке, але не липнуче до рук тісто. Дати йому відпочити чверть години і можна приступати до “упаковці” сосисок в тісто.
  3. Звернув кожну сосиску в тісто будь-яким звичним способом, перекласти їх на змащений маслом або застелене пергаментом деко. Змастити вироби зверху збитим яйцем і посипати кунжутом. Піч від 25 хвилин до півгодини при 190-200 градусах.

З основою із здобного тіста на молоці

Вершкове масло і яйця – це здоба, яка ускладнює тісто, але і в той же час робить його смачніше. Якщо використовувати перевірені пропорції інгредієнтів, то випічка виходить апетитною і пишною.

Для сосисок в здобне тесті використовуються:

  • 250 мл молока;
  • 1 яйце і жовток для змазування;
  • 30 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 3 г солі;
  • 500 г пшеничного борошна;
  • 12 сосисок.

Порядок замішування тіста і випічки:

  1. У теплому молоці розвести 5 г цукру і дріжджі. Залишити суміш в теплі не 10-15 хвилин. Яйце розтерти з рештою цукру і сіллю.
  2. З’єднати яйце з опарою, борошном і м’яким вершковим маслом. Вимісити тісто, яке розділити на дванадцять рівних шматочків.
  3. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий джгут, який буде довшим сосиски в два рази, обернути їм сосиски по спіралі.
  4. Ковбасні вироби “упаковані” в тісто розкласти на деко, змастити жовтком і випекти в духовці після п’ятнадцятихвилинної вистоювання до рум’яної скоринки.

При випічці сосисок в тісті зверху їх можна посипати насінням кунжуту, маку або кмину.

В мультиварці

Спекти піджарені сосиски в тісті вийде навіть без духовки, просто скориставшись чудо-помічницею мультиваркою. Вона підходить для приготування випічки з будь-яких видів тіста, але особливо ніжними виходять вироби з сирного дріжджового тіста.

Для нього потрібно взяти:

  • 7 г сухих інстантних дріжджів;
  • 200 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • 4 г солі;
  • 200 г сиру;
  • 500 г борошна;
  • 2 жовтки;
  • 50 г вершкового масла.
  • 7 сосисок.

Як приготувати сосиски в тісті в мультиварці:

  1. Для тесту 50 мл теплого молока з’єднати з цукром, дріжджами і двома столовими ложками борошна. Залишити опару на чверть години.
  2. Тим часом в час, що залишився молоко протерти через сито сир. Отриману сирно-молочну масу посолити, з’єднати з жовтками і опарою. Вмішати муку. Тісто зібрати в кого і залишити на столі, прикривши рушником, підходити 1-2 години.
  3. Коли маса дозріє, оповити нею сосиски і перекласти на дно змащеної вершковим маслом чаші мультиварки. Готувати в режимі “Випічка” 20 хвилин, потім перевернути на іншу сторону і піч ще стільки ж, використовуючи ту ж функцію.

Покроковий рецепт приготування на сковороді

Сосиски в тісті на сковороді, звичайно, не найкорисніше блюдо, але, не дивлячись на калорійність, у цій випічки багато шанувальників. На сковороді вийде приготувати сосиску, обгорнуту в дріжджове, кефірний бездріжджове і картопляне тісто.

Оскільки рецептури двох перших видів тесту вже були описані, розглянемо варіант випічки на картопляному тісті:

  • 900 г картоплі;
  • 1 куряче яйце;
  • 80 г борошна;
  • сіль за смаком;
  • 6-8 сосисок;
  • 100 мл рослинного масла для обсмажування.

Етапи випічки:

  1. З картопляних бульб зняти шкірку, вимити і відварити їх в підсоленій воді до м’якості, зцідити воду і розім’яти в пюре.
  2. Дати картоплі охолонути, додати яйце і борошно. Вимісити м’яке картопляне тісто.
  3. Кожну сосиску обгорнути в отриману масу і обсмажити з усіх боків до красивого золотистого кольору. Виймати готові сосиски на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.

Як оригінально загорнути сосиску в тісто?

Існує кілька варіантів того, як загорнути сосиску в тісто. Деякі господині створюють їстівні шедеври у вигляді квітів і тварин, використовуючи тісто і сосиски.

Але розглянемо більш практичні способи, які не потребують довгих маніпуляцій:

  1. Джгутом. З тіста формується тонкий джгут, який обвивають навколо сосиски, щільно укладаючи витки один до одного.
  2. Смугами. Тісто розкочують в тонкий пласт, який нарізають смугами від півтора до двох сантиметрів. Ці смуги в невеликий нахлест обмотують навколо сосисок.
  3. Кіскою. Шматочок тесту розкочують в круглий коржик на сантиметр більше довжини сосиски. Сосиску кладуть по центру, вільні краї по косій надрізають смугами шириною 1-2 см. Потім їх складають поперемінно кіскою внахлест.
  4. Пирогом. Тісто ділять на дві частини і розгортають їх в прямокутники, ширина яких дорівнює довжині сосисок, а довжина – достатня, щоб укласти їх на відстані півтора сантиметра один від одного. На одному пласті розкласти сосиски, накрити другим. Краї заліпити, а самі сосиски розділити, придавивши верхній шар тіста до нижнього тильною стороною ножа.

Про автора

admin administrator