Як краще зберігати рис у домашніх умовах

Авторadmin

Як краще зберігати рис у домашніх умовах

Як зберігати рис

Відео: як зберігати крупи довго щоб не завелися жучки

Рис – культура дуже давня. Вперше вживати в їжу його почали ще дев`ять тисячоліть тому народи, які проживали на території сучасного Таїланду і В`єтнаму. Цей смачний і корисний продукт поширився по всьому світу саме звідти і отримав заслужену популярність майже у всіх країнах. Сьогодні він найбільш затребувана злакова культура на планеті.

За тисячоліття вирощування з`явилося безліч видів і сортів рису. За формою зерен він підрозділяється на три типи: довгозерний, круглозёрний і среднезёрний. За способом обробки рис буває коричневий, білий або жовтий.

Рис – універсальний злак. У кухнях різних народів він вживається в якості самостійної страви або гарніру. З нього готують напої, в тому числі і алкогольні, а також смачні десерти.

Рис – це джерело найважливіших для людини амінокислот, а також вітамінів групи В, які зміцнюють нашу нервову систему, і калію, благотворно впливає на роботу серця і судини.

Відео: Зберігання круп

Все це тільки підтверджує цінність рису для нашого раціону, тому ніхто не зрадіє, якщо він буде зіпсований в результаті неправильного зберігання.

В яких умовах зберігають рис

Щоб з купленим продуктом при зберіганні в домашніх умовах не відбулося неприємностей у вигляді появи личинок або жучків, слід обов`язково створити рису відповідні його вимогам умови.

Як і для багатьох інших круп, переважні для рисової крупи температурні умови знаходяться в діапазоні від 5 до 15 ° С. Вологість повітря в місці зберігання повинна бути зовсім невеликий, не вище 70%, а ще краще – 60%. Вкрай небажано попадання на крупу сонячного світла.

тривалість зберігання

Виробники зерна прекрасно знають, що при відповідних нормам умовах воно може зберігатися дуже довго, при цьому залишаючись придатним для вживання. Але рис, набутий в магазині, краще використовувати протягом декількох місяців, хоча при дотриманні умов зберігання він цілком може пролежати більше року. Шліфований рис взагалі здатний не псуватися кілька років. Однак якщо крупа у вашому будинку зберігається вже понад 6 місяців, то її краще прожарити перед вживанням в їжу.

Якщо ви зберігаєте варений рис, то робити це потрібно тільки в холодильнику. Термін зберігання будь-якого готового блюда з рису не повинен перевищувати трьох днів.

Як правильно вибрати

Слід уважно оглянути крупу перед покупкою, щоб рис з магазину міг довго зберігатися в домашніх умовах. У ньому не повинно бути злиплих крупинок, чорних вкраплень і тим більше жучків або личинок. Якщо ж упаковка не дозволяє розгледіти стан крупи, то уважно вивчіть всі маркування: дату випуску, термін зберігання, дані про виробника і т. Д.

У чому краще зберігати

Після покупки крупу треба обов`язково пересипати в більш відповідну тару, але ні в якому разі не в поліетиленовий пакет. В таких умовах крупі бракує повітря і вона вбирає запах полімеру, стаючи дуже неприємною на смак. Якщо ж пакет щільно НЕ зав`язувати, то завжди існує небезпека зараження комахами.

Найоптимальніший варіант – Зберігати рис в щільно закритих скляних ємностях: в звичайних банках під пластиковою кришкою або контейнерах з притертою пробками. Непогано підійдуть і спеціальні пластикові ємності, а от металеві банки краще не використовувати: вони дуже швидко іржавіють і не створюють герметичних умов зберігання.

особливості зберігання

Щоб ваша крупа довше зберігалася, непогано знати кілька секретів.

Відео: “Їжа жива і мертва”: Рис, кабачкова ікра, 5 способів зберегти продукти свіжими (01.10.2016)

  • Тільки що куплений рис краще прожарити в духовці або прямо на сухій сковорідці. Це вб`є всіх можливих паразитів, якщо вони є в ньому. Так само діє і обробка продукту в мікрохвильовці протягом 5 хвилин.
  • Мороз сприяє загибелі будь-яких живих організмів, так що поміщені разом з крупою в морозильну камеру жучки і личинки загинуть дня за чотири. Довше морозити рис не рекомендується, та й немає необхідності. У зимовий час можна винести крупу на балкон.
  • Для того щоб ваша крупа зберігалась довше, можна забезпечити контейнер з рисом зубчиком часнику або покласти лавровий листочок. Вони відлякають комах.
  • Полотняний мішечок з сіллю забере з баночки з крупою зайву вологу.

Як зберігати рис, способи, рекомендації

На сьогоднішній день рис можна сміливо назвати найбільш затребуваною злакової культурою на Землі. Такою популярністю він користується завдяки високим смаковим якостям, значному вмісту вітамінів, амінокислот, калію, а також багатому вибору страв і напоїв з цього продукту.

Мудра господиня знає, що регулярне вживання рису сприяє підтримці здоров’я сім’ї, а саме:

  • зміцненню нервової системи;
  • стабільну роботу серця і кровоносних судин.
  • рис корисний для нормалізації обміну речовин, вважається дієтичним блюдом.

Складання правильного раціону включає дотримання умов заощадження продуктів.

Дотримання нескладних правил сприяє тому, що злак не втрачає свої корисні властивості, в ньому не заводяться жучки і личинки. В першу чергу, купуючи рис, необхідно ознайомитися з датою його виробництва і упаковки. Цей харчовий продукт зберігає свої смакові і поживні характеристики протягом півтора років (включаючи реалізацію в магазині). Для шліфованого рису цей термін може бути продовжений до декількох років.

Зберігання рису в домашніх умовах може відбуватися з використанням будь-якої скляної тари з щільною кришкою. В наші дні за рахунок своєї практичності, широкому вибору форм і низької вартості стали популярні пластикові ємності для круп і інших сипучих. Але не варто забувати, що розглянута злакова культура має високі адсорбуючі властивості. Іншими словами, рис легко і швидко вбирає в себе сторонній запах і вологу. У рису може з’явитися неприємний запах полімеру, що різко знижує його якість!

Способи зберігання рису

Температурний діапазон заощадження сирого злаку коливається в межах 5-15 ° С. Не варто допускати, щоб вологість повітря перевищувала 70 відсотків. Кращим місцем для зберігання стане кухонну шафу, на який не падають прямі сонячні промені.

Звичайний гарнір з рису містить максимум поживних і смакових властивостей відразу ж після варіння. Приготований, він втратить свої корисні якості вже через п’ять днів, і це за умови його зберігання в холодильнику в герметичній ємності! У будь-якому іншому случає, блюдо доведеться викинути.

Що робити, якщо в рисі завелися жучки?

Буває, що рис зберігається довго і існує ймовірність того, що в ньому завелися паразити. Або ж спочатку чистота злаку не вселяє довіри. У такому випадку варто взяти на замітку нехитрі способи усунення цих проблем.

Багато господинь по кілька разів промивають рис водою, яка при цьому стає каламутною, а на її поверхні спливають частинки сміття. Але це не є гарантією чистоти продукту. Тому переходять до наступного етапу – прокаливанию рису на сковороді або в мікрохвильовій печі, щоб під впливом високих температур загинули жучки.

Деякі господині вважають за краще позбавлятися від личинок за допомогою морозильної камери. У зимовий період при температурі повітря нижче нуля ємність з рисом можна винести на кілька годин на балкон. В таких умовах загинуть мікроби і жучки, якщо такі є.

А ось позбавитися від небажаного запаху, який з’являється при недотриманні належних умов зберігання, можна за допомогою полотняний мішечка з сіллю, поміщеного в банку з рисом. Альтернативою можуть стати лавровий лист, каштан або суха цедра лимона. Перераховані способи зберігання рису допоможуть готувати смачно і з користю.

Диню цінують не тільки за її ніжний смак, свіжий аромат, але і за дієтичні властивості і користь, яку вона приносить організму.

Існує маса можливостей поліпшити своє здоров’я, просто регулярно вживаючи стиглі і соковиті груші. Якщо ви любите ці фрукти, вам варто знати, яку потенційну користь вони несуть організму. Їх здавна розглядали не тільки як смачний продукт, але і як цілющий засіб.

Бароко стиль в інтер’єрі – це аристократизм і розкіш, химерні форми і багаті текстури та кольору.

Інтернет-магазин Домотека-маркет
Товари для дому, офісу та дачі
Тут ви знайдете все!

8 (800) 333-54-70 безкоштовні дзвінки по всейУкаіни 8 (495) 374-53-07 8 (812) 748-29-47

Є питання? Напишіть нам листа або скористайтеся формою зворотного зв’язку.

Design by Openlac

ПОДАРУНОК
ЗА КУПІВЛЮ!

Ємність для продуктів МІКС квадратна 0,45

На нашому сайті Ви можете заробляти «монетки» і обмінювати їх на бонусні бали

«Монетки» – це Ваше винагороду за активність на сайті.

«Монетки» допоможуть Вам отримати призи з бонусного каталогу набагато швидше. Збирайте «монетки» і обмінюйте їх на бонусні бали для покупки товарів. З «монетками» покупки на сайті «Домотека-Маркет» стануть ще більш захоплюючий!

Отримувати монетки можуть тільки зареєстровані користувачі сайту.

Залишайте чесні відгуки в Яндекс-маркеті і отримуйте додатково 200 монеток за кожен відгук! (Обов’язково вкажіть номер замовлення!)

Схожі статті

Про автора

admin administrator