Зміст:
Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
Навіть самий досвідчений гурман не встоїть перед апетитним запахом шашлику, тим більше якщо він з найніжнішого кролячого м’яса, а маринад для кролика в духовці приготований за одним з наведених нижче рецептів. І неважливо, мангал на дачі у вашому розпорядженні або домашня духовка, – успіх забезпечений, якщо ви правильно замаринували м’ясо.
Основою маринаду, здатного зробити дієтичне м’ясо кролика дивно ароматним і смачним, частіше вибирають сироватку, оливкова олія, вино, соєвий соус, сметану. Набір спецій визначається особистими пристрастями, але рідкий маринад обійдеться без лаврового листа, цибулі і чорного перцю.
Маринад зі сметаною для кролика в духовці
Кролик, приготовлений в посуді, фользі, рукаві для запікання, з овочами або грибами в сметані або вершках, – завжди вишукане блюдо, гідний зайняти головне місце у святковому меню. Особливу ніжність і витончений смак завжди надає маринад.
Рецепт з винним оцтом або лимонною кислотою
Кролик, запечений в духовці, делікатес на всі часи. Але перш ніж обмазати тушку сметаною, обкласти овочами або грибами, і відправити в духовку, м’ясо маринують.
Щоб замаринувати одного кролика вагою до 2 кг, знадобляться:
- літр холодної води;
- винний оцет (лимонна кислота) — 1 ч. ложка;
- 1 велика цибулина головка;
- з спецій обов’язково сіль, чорний перець, а інші — за смаком;
- із зелені на вибір трохи чебрецю або базилік, петрушка і кріп.
Як приготувати:
- Оцет (лимонну кислоту) додати в воду.
- Сумішшю з дрібно посіченою зелені та спецій натерти м’ясо (цілу тушку або нарізані шматки).
- Колечками лука обкласти м’ясо.
- Залити водою.
М’ясо маринується від 3 годин до 6, а потім його ставлять в піч.
Рецепт зі сметаною і часником
Цей рецепт віддають перевагу ті, хто любить запікати кролика у фользі.
Інгредієнти (з розрахунку — одна тушка):
- сметана (жирність не важлива) – 200 мл;
- часник – 2-3 зубч.;
- сіль, перець.
Як приготувати:
М’ясо бажано попередньо вимочити протягом 2-3 годин, періодично міняючи воду.
- Тушку нарізати на шматочки.
- Натерти кашкою з дрібно нарізаного або розчавленого часнику зі спеціями.
- Умочити шматочки м’яса в сметані. Чим вище відсоток жирності сметани, тим ніжніше буде смак. Але тим, хто не вживає жирної їжі, можна замінити сметану йогуртом.
Посуд щільно закрити і потримати на холоді протягом трьох-чотирьох годин.
Спробуйте нові рецепти:
Дивіться також
- Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
- Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
- Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
- Млинці на дріжджах – 7 рецептів товстих і пухких
- Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
- Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
- Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
- Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
- Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
- Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
- Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
- Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
- Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
- Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
- Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування
- Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
- Свинячий окіст – 7 смачних рецептів приготування
- Стегно індички – 7 смачних рецептів приготування
- Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
- Салат з топінамбура – 9 рецептів приготування смачного вітамінного салату
- Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
- Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
- Корінь селери – 9 рецептів приготування
- Начинка для вафельних трубочок – 8 смачних рецептів
- Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
- Гранатовий соус – з чим їдять? 6 рецептів страв з гранатовим соусом
- Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
- Як приготувати печінку кролика – 5 смачних рецептів
- Дієтичний суп — 14 рецептів приготування
- Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
- Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв
- Креветочна риба – 7 смачних рецептів приготування
- Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування
- Страви в горщиках – 15 рецептів приготування в духовці
- Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
- Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
- Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
- Качка, тушкована шматочками – 7 смачних рецептів приготування
- Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування
- Гарбуз в мультиварці – 11 рецептів приготування
- Щука в духовці – 8 рецептів запікання
- Страви з свинячої вирізки – 9 смачних рецептів
- Бісквітне печиво – 9 рецептів
- Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування
- Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів
- Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу
- Качка в мультиварці – 8 рецептів смачного приготування
- Рікотта – що це за сир, для чого використовують і з чим його їдять – 6 рецептів
- Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста
- Брюссельська капуста — 10 рецептів швидкого приготування
Як замаринувати печериці: 3 швидких і корисних рецепти для барбекю
Печериці на мангалі готуються дуже швидко і замінять шашлик тим, хто не їсть м’яса і майонезу.
Замаринувати печериці для барбекю дуже просто – навіть якщо у вас під рукою тільки олія і сіль. Ділимося трьома рецептами смачних маринадів для печериць без майонезу.
Раніше ми розповідали, як приготувати фаршировані гриби – 3 варіанти смачної закуски.
Які печериці маринувати
Гриби для мангала або гриля повинні бути однакового розміру – так вони одночасно прожаряться. Якщо готуєте шашлик, то візьмітьпечериці середнього або великого розміру, щоб їх можна було нанизувати на шампури і вони не випадали з решітки. Великі гриби можна розрізати навпіл. Врахуйте також, що в процесі смаження вони трохи зменшаться в обсязі.
Перед приготуванням печериці добре помийте, а краще замочіть у воді на 10-15 хвилин, але після дайте їй стекти. Якщо потрібно, підчистіть гриби ножем.
Як замаринувати печериці для гриля
Досить буде 30 хвилин, щоб замаринувати печериці. Але якщо є час – залиште їх в маринаді на 1-1,5 години.
Найпростіший з маринадів, його можна готувати навіть на самій олії з сіллю.
Інгредієнти (на 1 кг печериць):
- олія без запаху – 4 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
Змішайте олію, лимонний сік, перець і сіль, залийте маринадом гриби, перемішайте. Витримайте півгодини, а після насадіть на шампури або викладіть на решітку. Смажте до готовності, на тліючому вугіллі – близько 30 хвилин.
Часник в складі соусу надає грибам особливий смак і аромат.
Інгредієнти (на 1 кг печериць):
- сметана – 100 г;
- вершкове масло – 100 г;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- часник – 5 зубчиків.
Розтопіть вершкове масло і змішайте зі сметаною, сіллю, перцем і часником, пропущеним через прес. Полийте маринадом гриби і перемішайте, щоб соус рівномірно покрив їх. Поставте в холодильник на 30 хвилин. Насадіть гриби на шампури і обсмажте до рум’яності.
Надає грибам насичений та пряний смак.
Інгредієнти (на 1 кг печериць):
- мед – 2 ч.л.;
- соєвий соус – 10 ст. л.;
- рослинна олія – 6 ст.л.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- часник гранульований – за смаком;
- прованські трави – за смаком.
Змішайте мед, соєвий соус і олію, додайте сіль, чорний перець, прованські трави та часник. Залийте гриби маринадом, залиште на 30 хвилин. Викладіть мариновані печериці на решітку або насадіть на шампури. Обсмажте до готовності протягом 10-12 хвилин, поки гриби не стануть м’якими.
Про автора