Як маринувати крюшони

Авторadmin

Як маринувати крюшони

Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів

Навіть самий досвідчений гурман не встоїть перед апетитним запахом шашлику, тим більше якщо він з найніжнішого кролячого м’яса, а маринад для кролика в духовці приготований за одним з наведених нижче рецептів. І неважливо, мангал на дачі у вашому розпорядженні або домашня духовка, – успіх забезпечений, якщо ви правильно замаринували м’ясо.

Основою маринаду, здатного зробити дієтичне м’ясо кролика дивно ароматним і смачним, частіше вибирають сироватку, оливкова олія, вино, соєвий соус, сметану. Набір спецій визначається особистими пристрастями, але рідкий маринад обійдеться без лаврового листа, цибулі і чорного перцю.

Маринад зі сметаною для кролика в духовці

Кролик, приготовлений в посуді, фользі, рукаві для запікання, з овочами або грибами в сметані або вершках, – завжди вишукане блюдо, гідний зайняти головне місце у святковому меню. Особливу ніжність і витончений смак завжди надає маринад.

Рецепт з винним оцтом або лимонною кислотою

Кролик, запечений в духовці, делікатес на всі часи. Але перш ніж обмазати тушку сметаною, обкласти овочами або грибами, і відправити в духовку, м’ясо маринують.

Щоб замаринувати одного кролика вагою до 2 кг, знадобляться:

  • літр холодної води;
  • винний оцет (лимонна кислота) — 1 ч. ложка;
  • 1 велика цибулина головка;
  • з спецій обов’язково сіль, чорний перець, а інші — за смаком;
  • із зелені на вибір трохи чебрецю або базилік, петрушка і кріп.

Як приготувати:

  • Оцет (лимонну кислоту) додати в воду.
  • Сумішшю з дрібно посіченою зелені та спецій натерти м’ясо (цілу тушку або нарізані шматки).
  • Колечками лука обкласти м’ясо.
  • Залити водою.

М’ясо маринується від 3 годин до 6, а потім його ставлять в піч.

Рецепт зі сметаною і часником

Цей рецепт віддають перевагу ті, хто любить запікати кролика у фользі.

Інгредієнти (з розрахунку — одна тушка):

  • сметана (жирність не важлива) – 200 мл;
  • часник – 2-3 зубч.;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

М’ясо бажано попередньо вимочити протягом 2-3 годин, періодично міняючи воду.

  • Тушку нарізати на шматочки.
  • Натерти кашкою з дрібно нарізаного або розчавленого часнику зі спеціями.
  • Умочити шматочки м’яса в сметані. Чим вище відсоток жирності сметани, тим ніжніше буде смак. Але тим, хто не вживає жирної їжі, можна замінити сметану йогуртом.

Посуд щільно закрити і потримати на холоді протягом трьох-чотирьох годин.

Спробуйте нові рецепти:

Дивіться також

  • Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
  • Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
  • Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
  • Млинці на дріжджах – 7 рецептів товстих і пухких
  • Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
  • Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
  • Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
  • Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
  • Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
  • Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
  • Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
  • Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
  • Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
  • Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
  • Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування
  • Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
  • Свинячий окіст – 7 смачних рецептів приготування
  • Стегно індички – 7 смачних рецептів приготування
  • Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
  • Салат з топінамбура – 9 рецептів приготування смачного вітамінного салату
  • Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
  • Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
  • Корінь селери – 9 рецептів приготування
  • Начинка для вафельних трубочок – 8 смачних рецептів
  • Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
  • Гранатовий соус – з чим їдять? 6 рецептів страв з гранатовим соусом
  • Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
  • Як приготувати печінку кролика – 5 смачних рецептів
  • Дієтичний суп — 14 рецептів приготування
  • Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
  • Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв
  • Креветочна риба – 7 смачних рецептів приготування
  • Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування
  • Страви в горщиках – 15 рецептів приготування в духовці
  • Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
  • Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
  • Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
  • Качка, тушкована шматочками – 7 смачних рецептів приготування
  • Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування
  • Гарбуз в мультиварці – 11 рецептів приготування
  • Щука в духовці – 8 рецептів запікання
  • Страви з свинячої вирізки – 9 смачних рецептів
  • Бісквітне печиво – 9 рецептів
  • Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування
  • Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів
  • Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу
  • Качка в мультиварці – 8 рецептів смачного приготування
  • Рікотта – що це за сир, для чого використовують і з чим його їдять – 6 рецептів
  • Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста
  • Брюссельська капуста — 10 рецептів швидкого приготування

Як замаринувати печериці: 3 швидких і корисних рецепти для барбекю

Печериці на мангалі готуються дуже швидко і замінять шашлик тим, хто не їсть м’яса і майонезу.

Замаринувати печериці для барбекю дуже просто – навіть якщо у вас під рукою тільки олія і сіль. Ділимося трьома рецептами смачних маринадів для печериць без майонезу.

Раніше ми розповідали, як приготувати фаршировані гриби – 3 варіанти смачної закуски.

Які печериці маринувати

Гриби для мангала або гриля повинні бути однакового розміру – так вони одночасно прожаряться. Якщо готуєте шашлик, то візьмітьпечериці середнього або великого розміру, щоб їх можна було нанизувати на шампури і вони не випадали з решітки. Великі гриби можна розрізати навпіл. Врахуйте також, що в процесі смаження вони трохи зменшаться в обсязі.

Перед приготуванням печериці добре помийте, а краще замочіть у воді на 10-15 хвилин, але після дайте їй стекти. Якщо потрібно, підчистіть гриби ножем.

Як замаринувати печериці для гриля

Досить буде 30 хвилин, щоб замаринувати печериці. Але якщо є час – залиште їх в маринаді на 1-1,5 години.

Найпростіший з маринадів, його можна готувати навіть на самій олії з сіллю.

Інгредієнти (на 1 кг печериць):

  • олія без запаху – 4 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.

Змішайте олію, лимонний сік, перець і сіль, залийте маринадом гриби, перемішайте. Витримайте півгодини, а після насадіть на шампури або викладіть на решітку. Смажте до готовності, на тліючому вугіллі – близько 30 хвилин.

Часник в складі соусу надає грибам особливий смак і аромат.

Інгредієнти (на 1 кг печериць):

  • сметана – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • часник – 5 зубчиків.

Розтопіть вершкове масло і змішайте зі сметаною, сіллю, перцем і часником, пропущеним через прес. Полийте маринадом гриби і перемішайте, щоб соус рівномірно покрив їх. Поставте в холодильник на 30 хвилин. Насадіть гриби на шампури і обсмажте до рум’яності.

Надає грибам насичений та пряний смак.

Інгредієнти (на 1 кг печериць):

  • мед – 2 ч.л.;
  • соєвий соус – 10 ст. л.;
  • рослинна олія – 6 ст.л.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • часник гранульований – за смаком;
  • прованські трави – за смаком.

Змішайте мед, соєвий соус і олію, додайте сіль, чорний перець, прованські трави та часник. Залийте гриби маринадом, залиште на 30 хвилин. Викладіть мариновані печериці на решітку або насадіть на шампури. Обсмажте до готовності протягом 10-12 хвилин, поки гриби не стануть м’якими.

Вас також можуть зацікавити новини:

Про автора

admin administrator