Аніс – це невеликий вічнозелений чагарник, висотою не більше 10 метрів. На приправу йдуть плоди дерева і насіння у висушеному вигляді. На смак бодян солодко-гіркий, дуже ароматний і має тонкий, складний запах. Його часто називають спеція-зірочка, за формою плоду.
Спеція бадьян має вигляд бордових зірочок і є видом анісу, але, незважаючи на це, вона наділена особливим, цікавим та витонченим ароматом. Бадьян зірчастий необхідно обережно використовувати в приготуванні страв, інакше він може надати гіркуватий присмак.
В поєднанні з цибулею, часником та перцем використовують у підливах та соусах до овочів та рисових страв, в м'ясних та курячих бульйонах. У харчовій промисловості бодян використовується для виробництва маринадів. Ця спеція не поєднується з рибою і може зіпсувати страви з нею.
Властивості і застосування спеції бадьян в кулінарії. Бадьян додають в тісто при випічці печива, пирогів, кексів, де він прекрасно поєднується з корицею, імбиром, мускатним горіхом, гвоздикою і кардамоном.
- Ідеально підходить до солодких страв: випічки, десертів, фруктів, варення (особливо вишневого) та компотів.
- Використовуйте в маринадах, підливах та соусах для рисових і овочевих страв. …
- Пам'ятайте, бадян — інтенсивна пряність, тому використовуйте в міру.
Бадьян, що використовується як пряність, є висушеним плодом вічнозеленого тропічного дерева бадьяна сьогодення. Батьківщина його Південно-Східна Азія. Найбільші насадження бадьяна знаходяться в Південному Китаї та В'єтнамі. Культивується він і на Філіппінах, Ямайці, Японії, Індії та інших тропічних країнах.
Бадян— екзотична класична пряність родом із Східної Азії. Надзвичайно красиві плоди бадьяна — зірчаста коробочка, в кожному промінчику якої розташовано по одному насінню, — стали окрасою багатьох кулінарних видань, святкових пакувальних наборів та плакатів, які рекламують каву. І тим …
Про автора