Як почистити буряк і не забруднити руки

Авторadmin

Як почистити буряк і не забруднити руки

Як натерти буряк і не забруднитися: секрет досвідчених господинь

Якщо після приготування буряка вам довго доводиться вимивати руки, краще завчасно попіклуватися про те, щоб не забруднити їх.

Коли готуєте якісь страви на святковий стіл або на щодень з червоного буряка, важко залишитися абсолютно чистими і не забруднити руки. Зазвичай цей примхливий коренеплід залишає червоний відтінок на руках, а в гіршому випадку – не лише на них. Тому питання, як натерти буряк і не забруднитися, завжди залишається актуальним для усіх господинь.

Часто під час приготування страви під руками не опиняється рукавичок, які допомогли б захиститися від забруднення. До того ж, терти або нарізати буряк у рукавичках буває не дуже зручно.

Проте є способи, як почистити, нарізати або натерти буряк без рукавичок, і при цьому не забруднити рук.

Олія

У такому разі перед приготуванням потрібно змастити руки олією. Вона не дозволить соку з буряка дістатися до вашої шкіри. Після приготування страви руки потрібно добре вимити з милом, і ви помітите, що жодна червона крапля з коренеплоду не залишить свого сліду на ваших руках.

Оцет

Цікаво, що у такій ситуації може допомогти навіть простий столовий оцет. Варто лише перед приготуванням страви змочити ним вату і протерти руки. Коли оцет висохне, можна брати у руки буряк – він уже не зможе залишити на шкірі свій слід. Адже кислота не дозволить соку в’їстися у шкіру.

Коли збирати врожай моркви та буряків: важливі дати та умови

Як зберегти буряк на зиму: ТОП-5 перевірених правил

Як зварити буряк швидко за 10 хвилин: 3 супер рецепта для кожної господині

Поліетиленовий пакет

Можна використати також поліетиленовий пакет, який фактично зіграє роль замінника рукавичок. Його можна одягнути на руку, і після цього брати буряк і терти на тертці або кришити.

Також можна одягнути поліетиленовий пакет на саму тертку, а буряк поміщати всередину під пакет і терти, тримаючи за нього. Таким чином пакет ще й не дозволить шматочкам буряка розлітатися і забруднити кухню. Який з цих способів буде вам зручніший – обирайте самі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Як натерти буряк, щоб не забруднити руки: прості лайфхаки

Найбільша проблема у приготуванні страв з буряка – це насичений концентрат овочу, який забарвлює абсолютно все. І відтерти його досить важко. Особливо з рук. Тому якщо буряк потрібно натерти – є ризик ходити з брудними долонями навіть декілька днів. Але є декілька простих методів, які нейтралізують таку проблему. І якщо у вас немає рукавиць – це не проблема.

Редакція FoodOboz розповість про декілька простих лайфхаків, які унеможливлюють потрапляння соку на ваші долоні. Усі ці речі ви точно зможете знайти у себе вдома.

Використайте олію

Перед тим, як натирати буряк, змастіть долоні невеликою кількістю олії. Сік буде виділятись і руки почервоніють. Але потім їх достатньо просто вимити з милом, і від буряка не залишиться сліду.

Використайте оцет

Оцтом потрібно змочити шматочок вати. Потім легко протерти цією ваткою руки. Дуже важливо дочекатись, коли оцет висохне. І після цього можна натирати буряк і не боятись, що ваші руки будуть червоними, адже буде діяти кислота.

Використайте поліетиленовий пакет

Пакет діє так само, як і рукавички. Його потрібно просто одягнути на долоню. Або ж, помістити в пакет саму тертку і буряк тримати також під ним. Це навіть краще, бо шматочки овочу не будуть розлітатись по поверхням на кухні.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, як легко почистити волоські горіхи

Про автора

admin administrator