Як почистити рибу від луски без проблем

Авторadmin

Як почистити рибу від луски без проблем

Як почистити рибу від луски: перевірені лайфгаки

Напевно, найпростіший спосіб, про який не всі знають.

Рибу потрібно ошпарити окропом так, щоб разом із лускою не злізла шкіра. Покладіть рибу на застелений стіл. Проведіть ножем чи рибочисткою по тушці риби від хвоста до голови, проти зростання луски. Луска зніметься, не розлітаючись по всій кухні.

Як почистити рибу у воді

Рибу замочити в холодній воді на 15 хвилин, що дозволить розм’якшити луску. А щоб луска не розліталася по всій кухні, чистіть її ножем, не виймаючи з води, просуваючись від хвоста до голови. В цьому разі луска залишається у воді.

Як почистити рибу терткою

За допомогою терки можна очистити від луски будь-яку рибу. Зручно для цього користуватися теркою великого розміру. Велика луска очищається саме теркою, а дрібна традиційно за допомогою ножа.

Як почистити рибу залізною губкою для посуду

Дуже просто. Залізна губка для чищення посуду — хороший варіант для чищення риби від луски. Губка з легкістю впорається як із великою, та і з дрібною лускою щуки, окуня, судака.

Чищення річкової риби від луски ложкою або вилкою

Риба обробляється швидко, а кухня залишається чистою. Як почистити — до миски кладемо рибу, наливаємо води, щоб тільки покривала рибу, беремо чайну ложку і починаємо згрібати луску від хвоста до голови. Луска залишається на ложці або у воді.

Читайте також:

Швидко і без феєрверку з луски: три лайфхаки, як легко почистити рибу

Риба — один із найкорисніших продуктів. У її складі багато білка та мінеральних елементів. Тому страви з рибою не лише смачні, а й корисні.

Але чистити рибу — то ще задоволення: луска по всій кухні та наступне прибирання не додають настрою. Разом з theLime спробуємо спростити трішечки вам життя і розповімо про хитрі тонкощі чищення риби.

Як швидко почистити рибу?

Чистимо рибу у воді. Для цього потрібно тримати рибу під струменем або ненадовго занурити в миску з водою. Якщо риба не дуже велика, можна почистити її за допомогою ножа або рибочистки у воді.

Чистити починати краще з хвоста. Тоді луска суцільним шаром злізе з риби з одного і з іншого боку, але не розлітатиметься на всі боки, а залишиться в тій же мисці.

Чистимо рибу за допомогою окропу. У цьому випадку, щоб риба не ковзала, необхідно на стіл покласти кілька шарів паперу. Рибу слід ошпарити окропом і провести ножем або рибочисткою по ошпареній тушці з боку хвоста до голови проти зростання луски. Тоді рибні лусочки легко знімуться, не розлітаючись у своїй кухні.

Ще один простий спосіб — зрізати луску суцільним шаром. Для цього гострий ніж (бажано філейний) акуратно вводимо з боку хвоста між шкіркою та лускою. Потім відшаровуємо пласт рибної луски, не відрізаючи його відразу ж по краях — так легше натягнути та зняти більший пласт.

До речі, щоб не відчувалися кістки риби, її можна приготувати за особливим рецептом.

Про автора

admin administrator